Tuleepa tänne joskus vielä eksyttyä lähinnä silloin kun tulee mieleen joku asia, joka täällä on sanottu vuosia sitten. Menipä tuossa muutama kukausi sitten rikki 10 vuotta tämän foorumin jäsenenä ja ihan kohta tulee 10 vuotta täyteen maassa.
Enpä ole ruisleipää leiponut moneen vuoteen minäkään, vaikka nyt kylmemmässä ilmastossa asuvana olisi mahdollisuudet onnistua käyttämisessä paremmin kuin siellä tropiikissa. Muutama todella hyvä satsi tuli kuitenkin leivottua nimenomaan rukiin ituja käyttäen. Kävin se minäkin Suomessa vajaan 10 vuoden tauon jälkeen viime touko-kesäkuussa. Ja ruisleipää tuli syötyä aika urakalla: sekä "puhdasta" Oululaisen jälkiuunileipää että perunalla pehmennettyä Vaasan ruispalaa. Voisi täälläkin tosiaan kokeilla perunan lisäämistä taikinaan. Oli se Suomen ruisleipä erilaista kuin täällä itse leivottu: suli helpommin, joten "persmusiikkia" tuli paljon vähemmän kuin täkäläisellä.
No, tuli samalla solmittua uusi, positiivisempi suhde Suomeen, joten taidan piipahtaa ensi vuonna uudestaan, joten ei tarvitse täällä yrittää väkisin väkertää korvikkeita. Kyllähän sitä vuoden verran voi ihan hyvin ilman olla.
P.S. Tähän aiheeseen liittymättä hämmästelin eniten sitä, miten paljon kasvissyöjä- ja vegaaniystävällisemmäksi Suomi oli muuttunut kymmenessä vuodessa.