ruisleipaa australiasta?!?

Aloittaja somppu, lokakuu 09, 2003, 14:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aikis

Jo vain Merja, karpaloita, mitapa ei Aussilandiassa olisi...

Supparin mehuhyllysta loydat pullean pullon oikein hyvaa cranberry juicea, josta tuolla toisaalla suunniteltua vispipuuroa myos voit kokeilla, tai sit sita ruis'puolukka'puuroa. Onhan siina tietty sokeria ja muita mommoja jo valmiiksi, mutta loytyy kuitenkin seka classic etta light vaihtoehto.

Itse lipittelin sita pitaakseni aineenvaihduntaelimieni happamuusasteen sopivana, mutta siita sitten (sokerista) kylla muodostui liikaa hiivaa...eli suo siella vetela taalla kun paikat rupeaa kulumaan.

Kuten Kati  mainitisi, puolukkahilloa on yleensa Ikean hyllyssa, ja sitten karpalohilloa loytyy myos supermarketeista. Ei nyt ehka ihan 'oikeaoppista' mutta menettelee.

Sivumennen sanoen, loysin juuri paikallisen hoteeli Hiltonin aulakaupasta erittain hyvaa dark rye leipaa!!! Paiva pelastettu. Siis kun minusta ei ole leipuriksi...Ihailen vaan teita muita!

Leokatti

Jaaks, he he he! Ei siis ihan osunut arvaus oikeaan. Tosin ihmettelin sitä, että sama teksti oli sekä flour että meal kohdissa. Tuotteen väri taisi olla jotakuinkin ainoa ero.

Aikis, Supparin hyllystä taitaa mummomehun sijaan löytyä kuitenkin cranberry juicea... :P:roue
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Aikis

Kiitos vaan Leokatti huomautuksesta...mutta eiks kaikki mehut ole vahan mummomaisia...Ainakin minulla tulee Someronmummu mieleen aina kun naen oikein punaista ja paksua mehua...Siitapa tulee myos mieleen, etta MANSIKKAmehua emme valmiina Sydneysta loytaneet!

eevis

Joo mainostukseksi menee, mutta Oceanspray on maailman parasta karpalomehua!!! :peukkuy (Hei, Manic Street Preachers teki siitä biisinkin) Että sitä TAIVASTA kun Ausseissa sai sitä niissä 2 tai 3 litran isoissa pulloissa! Ja hinta sama kuin täällä Suomessa pulittaa litran hikisestä tölkistä!

Ikean puolukkamehu oli minulle täysi pettymys, se on pilattu lisäämällä puolet tilavuudesta sokeria! Liian makeaa, kun pitää happamesta. :confuse
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaaks

NORDIC FUSION Sydneyssä mainostaa Puolukkahilloa ja mehua.

Shop 1
2 Wentworth St
Manly NSW 2095
Ph: +61 2 997 660 33 Fax: +61 2 997 660 11

ja

PALETTO PROJECTS myöskin Sydneyn alueella mainostaa jopa pakastettuja puolukoita
19 Merville Street
Rhodes NSW 2138
Australia
Phone: 612 974 33306
Fax: 612 974 33385

Milka

Meilla on perheen toinen puolikas ihastunut kaikkeen suomalaiseen ruokaan ja kerran Ikeasta tullessaan toi minulle tuliaisiksi puolukkahillopurkin. Han tietysti tuijotti ilmeitani ja odotti minulta haltioituneita kiitoksia. :god:

Oli minulla kylla tekemista etta sain vedettya hymyn kasvoille silla mina olen lapsuudesta asti inhonnut puolukkahilloa. :peukkua

Mutta silti pisteet miehelle aloitteellisuudesta ja kauniista ajatuksesta... :peukkuy

Meilla on se hillo vielakin kaapissa, ei nimittain maistunut miehellenikaan. :(

mette

Lainaa Alkuperainen postittaja Merja

Eiko tuo rye meal olekaan taysjyvajauhoa? Siinahan on kuorenkappaleita ja kaikkea? Mikahan sen kuitupitoisuus on? Mita se sitten on?

No, ainakan  meidän mielestämme ei ole.  Sitä vain, että jos olisi täysrukiista, niin olettaisihan  sen silloin olevan pussiin präntätyn? Onhan siellä nyt jotain seassa, mutta aika huomaamattomia ne sattumat kuitenkin ovat. Mitä jauhoa se  sitten tarkalleen on, en osaa sen paremmin sanoa. Meistä kuitenkin erityisen hyvää ruisjauhoa. Ja kuitupitoisuus on  16.7g.

Seuraavassa hiukan tietoa eri ruisjauhoista;

Depending on the rate of grinding, rye flour can be divided into four categories. The coarsest is wholemeal rye flour, which is ground so that husks and germs are not separated. If the rye grains are milled finer and the husks are partly separated we get rye meal. About one-fourth of the husks and germs of the raw material are preserved in the latter. After separating more husks and germs from the meal, we get dehulled rye meal, in which germs and husks make up approximately one-sixth of the volume. The finest is bolted rye flour comprising husks only about 3%. Fine rye bread is made from sifted rye flour.

Merja

Jaaksin 'tuoteselosteen' mukaan kyllä on täysjyväjauhoa, siis valmistettu from whole rye grain... vai ymmärränkö väärin? Sen mukaan on siis kyseessä täysjyvätuotteet, jotka on jauhettu eri karkeuteen. Näin minä sen käsitän.

mette - vain täysjyväjauholla voi olla noin korkea kuitupitoisuus, suomalaisessa täysjyväruisjauhossa on max kuitupitoisuus 14%. Luulenpa että tuossa on mukana leseitä, joita ei yleensä ole missään jauhoissa. Mika on tietty hyvä juttu :peukkuy
Jauhot ovat IHANIA, kiitos vaan vinkistä!!!!

aikis, mehutko mummomaisia?????????:mad: :hahhaa
Jumankekka minä olen joka ikinen vuosi jo kymmenen vuoden ajan tehnyt mehuja talven varalle enkä ole tuntenut oloani mummomaiseksi - siis pahemmin :hahhaa

Ja mikä vapaus täällä kun ei tarvitse koko mökin satoa säilöä kellariin :peukkuy:peukkuy:peukkuy:peukkuy

Merja - gourmetherkuttelee sinihomejuustokuorrutetulla ruisleivällä ja valkkarilla :XXXX

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja eevis
Joo mainostukseksi menee, mutta Oceanspray on maailman parasta karpalomehua!!!

Ikean puolukkamehu oli minulle täysi pettymys, se on pilattu lisäämällä puolet tilavuudesta sokeria! Liian makeaa, kun pitää happamesta. :confuse

Erittäin samaa mieltä kanssasi, eevis :peukkuy Minustakin se on maailman parasta karpalomehua. Eilen viimeksi ystäväni sitä minulle tarjoili, nam. Sitä en tiennytkään, että sisältäisi paljon sokeria? Eihän sitä edes miellä makeaksi.
Samaan syssyyn vielä, että minusta nämä aussien cranberrysaucet'kin ovat todellakin hyviä. Hyvä lisuke monen ruuan kanssa esim. kaalilaatikon ynnä monen muun.

Ollaan kuultu tuosta Ikean puolukkamehusta, että on kovin makeaa. Taitavat ruotsalaiset tykätä hieman makeammista mauista kuin me suomalaiset. On se Ikean puolukkahillokin turhan makeaa.

Aikis

Milka, voi sita sun ukkoasi...eihan se voinut tietaa...ihan liikkista! 10 points.

Merja - se on vaan hyvaa harjoittelua, mummu sinustakin varmaan joskus tulee. Ala luovuta.

Mette, taalla singaporelaisessa Oceanspray putelissa nayttaa olevan 33g puolessatoista litrassa sokeria - onko se paljon tai vahan...riippuu...ainakin ikealaiseen verrattuna ehka ei.

Jaaks, kiitos vinkeista Sydneyn suuntaan. Tuli vahan myohaan tuo tieto noista pakastepuolukoista, niita olisin kaivannutkin joskus. Tuo Nordic Fusion (ruotsalais-norjalainen omistus) kayttaa murkinoillaan samaa maahantuojaa kuin Ikea, eli siis samat hillot.

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja Merja
Jaaksin 'tuoteselosteen' mukaan kyllä on täysjyväjauhoa, siis valmistettu from whole rye grain... vai ymmärränkö väärin? Sen mukaan on siis kyseessä täysjyvätuotteet, jotka on jauhettu eri karkeuteen. Näin minä sen käsitän.

 

Merja, minä se taidan olla ymmärtänyt nyt aivan väärin...Ties mitä luomujauhoja onkaan meillä kaapissa. Siis toivottavasti eivät nuo viljelijät käyttäisi mitään myrkkyjä...Nyt kyllä alkoi tosissaan kiinnostaa ruisjauhon koostumus.Mietin, että  oliko Suomessa ostamamme ruisjauhot  täysrukiista valmistettuja vai eikö?

Merja

mette,
taalta loytyy suomalaisen jauhon maaritelma.
Eli sihtiruisjauhot ovat vain enemman sisaosaa, kuten valkoiset vehnajauhotkin. Oli jauho sitten taysjyvaa tai enemman sisaosaa (vahemman ravinto- ja kuiturikasta), sita voidaan jauhaa moneen eri karkeusasteeseen.  Uskon etta meidan jauhomme on karkeaksi jauhettua taysjyvajauhoa, jossa on hippunen lisaleseita mukana kun kuitupitoisuus on noin korkea (tai sitten se on mittausvirhe :roue).
Miten vaan, hyvaa jauhoa yhtakaikki!:peukkuy

Merja

Merja

Kaikki ruisleivän vääntäjät,
kokeilkaa uutta aluevaltausta. Teimme eilen vaghinoita ja täytyy sanoa että oli lähes orgastinen elämys saada KUNNON itsetehtyjä karjalanpiirakoita suoraan uunista. Parempaa kuin ruisleipä, sen sanon heti! Rypyttely onnistui jopa 6-vuotiailta (niistä tuli kyllä aika neitseellisiä), joten vaikeaa se ei todellakaan ole. Nyt vaan uunit kuumiksi :pepsodent:pepsodent

suosittelee,:peukkuy:peukkuy:peukkuy
Merja

Timo

Juu, eipä se vaikeaa ole piirakoiden vääntäminen. Eikä ole hidastakaan, jos kuoren teossa on apuna pastakone ja pari-kolme tekijää. Vai, että parempia kuin ruisleivät?   No, minusta nuo kaksi asiaa eivät ole verrannolliset keskemään. Molempia teen silloin tällöin. Nyt kun mangokausi on kohta ovella, ajattelin kokeilla jo pitkään päässäni pyörinyttä ideaa eli tehdä mangopiirakoita. Näin teoreettisesti ajatellen tuore, pihkainen mango tuntuisi sopivan aika hyvin rapeaan ruis-ohrakuoreen.


Minä tein eilen ruispohjaisia hapanlimppuja vähän totutusta poikkeavaan tapaan. Noin neljäsosa kuiva-aineesta oli maitohappokäyneitä ja murskattuja rukiin ja tattarin ituja, neljäsosa liotettuja ja käyneitä ruissuurimoita ( kibble rye) soijajauhoja, tummia riisijauhoja ja ohrajauhoja. Noin puolet sitten ruisjauhoja (olivat nimittäin lopussa, siksi piti jatkaa muilla jauhoilla). Lauantai-aamuna oli juuri käynyt. Ennen kuin lisäsin jauhot, ripottelin velliin pari pussia kuivahiivaa. En liottanut tuota pikahiivaa  40-asteiseen veteen, vaan kokeillakseni ihan normaalilämpöiseen (ehkä +25).  Jätin taikinan vielä normaalia löysemmäksikin.  Annoin taikinan seistä ja toivoin, että iltapäivää kohti kohoava lämpö saisi hiivan aktivoitumaan. Niinpä siinä kävikin. Noin kuuden tunnin kuluttua taikina melkeinpä pulppuili. Vielä hiivan ollessa aktiivinen, muotoilin nejä pitkulaista limppua ja annoin kohota lämpimässä liinan alla n. 30 minuuttia. Kohoaminen jatkui vielä uunissakin, jopa vähän liikaakin.  Tuli todella jänniä leipiä. Kuva tässä.  Kuvassa näkyvät käyttämäni paistokivet, eli savilaatat, jotka ostin Bunningsilta alle vitosella kappale.  Ne ovat siis päällystämätöntä ja käsittelemätöntä poltettua savea.  Huomaa, että paistokivien pitää olla pienempiä kuin uuni, niin, että sen sivuille jää tilaa ilman liikkua. Kiertoilmauunin pohjalla on vielä paistinpannullinen vettä tuomassa  kosteutta.

Leivät ovat saman aikaan sekä tanakoita että  pehmeitä, eivät kuitenkaan  höttöisiä. Kuori on kovahko, mutta varsin ohut. Leivän sisällä on hampaissa mukavasti rouskuvia sattumia eli noita ruissuurimoita ja idunkuoria (nuo mustat pilkut ovat tummia tattarinkuoria).  Nyt toisena päivänä leipä on parempaa kuin eilen. Erityisen rapeaa (mutta ei kovaa) siitä tulee grillattuna.

riaapa

Kylläpä näyttää ihan ammattilaisen tekemiltä nuo Timon leivät! :peukkuy :god:
Riina

eevis

NAM, voi hitto nyt kyllä heti Kotikontuun katsomaan, oisko tuoreita ruisleipiä! Pakko saada tuoretta leipää noitten kuvien jälkeen! :D:P 10 pistettä, Timo! :god:

Edit: Kotikontuun voi aina luottaa, aamulla leivottua, joten ei enää uuninlämmintä, eikä vastaa tietty itsetehtyä, mutta onneksi minulla on mikro ja hyvä mielikuvitus! :D
Dees - We will bloody bounce back!!!


Katja.

Loysin sattumalta Malenyn luontaistuotekaupasta hapanjuurella tehtya ruisleipaa. Vaaleahkoa oli suomalaiseen limppuun verrattuna, mutta ai etta miten makoisaa!

Taytyy sanoa etta olin hyvin onnellinen seuraavat paivat. =)

Merja

Ja muuten ihan Wooliesista löytyy Helga's Black Rye, joka on ihan happamattoman ruislimpun makuista. Ainakin parempaa kuin täkäläiset pullamössöleivät.:peukkuy

Merja

Aikis

Etenkin paahdettuna auttaa pahimmas häräs.

Olenko muuten aiemmin maininnut että varsinkin näin jälkikäteen  on kummasteltu yleisellä tasolla tuota ossilan leivän laatua - jopa täällä ylempänä on parempaa, makoisampaa ja vähemmän suolaistakin.

Ja kuinkahan montaa sorttia ja leipuria mekin ehdittiin kokeilla...Loppujen lopuksi syötiin tuota mainittua Waasan näkkäriä jos reissumies oli pakastimesta loppu.

Merja muuten, mitenkäs sun leipomisprojektit on mallillaan?

akt

Jouluostoksille Ikeaan menevat:  kannattaa katsoa ruokaosastollekin.  Vahan aikaa sitten loysimme sielta Finaxin valmistamaan ruisleipamiksia.  Se on pakattu 750 g pahvitolkkiin ja siihen lisataan vain vesi ja sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan kohoamaan ja sitten uuniin.  Siina on jopa rukiinen hapanjuuri.  Muuten leipa on ihan ok ja mukavan siemeninen (auringonkukan- ja pellavansiemenia) mutta ei tietenkaan mikaan Oulaisen veroinen.

Samasta hyllysta loysimme myos saman firman Lingonbrod miksia, joka on kuivatuilla puolukoilla hoystetty hiivaleipa. Taman leivonta on viela kokeilematta.

Iloisia leipomahetkia.

hanskie

voitko ystavallisesti katsoa sen Lingonbroadin maahantuojan ja yhteystiedot ja vaikka kirjoittaa talle sivulle ylos. :god: :XXXX :god:
Hannu

akt

Hanskie,

maahantuoja on:
Viking Imports
43 Antoine Street
Rydalmere NSW 2116

valmistaja on:
Finax Ab Sverige
email: info@finax.se
www.finax.se

valmistusmaa on kuitenkin Tanska.

Terv. Akt

hanskie

kiitos tiedosta. Tuo mahantuontifirma oli jossakin aivoni takalohkossa hamarassa muistissa, mutta nyt sain sen tarkkalleen. Nimittain se tama sama firma tuo silleja tanne ja niita tarvitsen varsingin nyt Jouluna.  :peukkuy  :XXXX  :pepsodent
Hannu

McMaster

Ei nyt oikeen ruisleipiin liity tämä viesti, mut ajattelin nyt kun noista mehuista juttelitte, niin on nuo äitit kans ihan "hulluja". Omani kun asuilee Suomessa ja tykkää kasvatella marjoja sun muita, niin meni sitten laittamaan postissa tulemaan melki litran kototekoista mustaherukkamehua, ja toisen litran punasta viinimarja mehua, postimaksut jo pelkästään yli 50 euroa :taala, hulluja nuo äidit :)
Oli se kyllä sitten hyvääkin sitä ei käy kieltäminen:god:

Katja.

Meidan aiti laittoi kuivattuja puolukoita, tulli otti ne pois tietenkin. Melkein joka kerralla on paketti avattu ja jotain poistettu, seka tilalle jatetty tiedote asiasta.

Viimeisin paketti jai kokonaisuudessa tulliin, siina oli 4 metria aitoa pellavakangasta ja tuubi bepanthen-salvaa. =( Pellavasta oli tarkoitus ommella pyyhkeita lahjaksi taalla asuville sukulaisille.

Aikis

Katja, selvisikö sinulle syy tähän viimeisen paketin 'panttaukseen'??? Bepantheniahan myydään ihan samalla nimellä Australiassakin, oliko pellava sitten liian luonnonmukaista? Että oli vaara että sen mukana tulee jotain ötököitä? Vai liian paljon, että jos kaupallisiin tarkoituksiin...

Katja.

LainaaAlkuperäinen postittaja aikaihminen
Katja, selvisikö sinulle syy tähän viimeisen paketin 'panttaukseen'??? Bepantheniahan myydään ihan samalla nimellä Australiassakin, oliko pellava sitten liian luonnonmukaista? Että oli vaara että sen mukana tulee jotain ötököitä? Vai liian paljon, että jos kaupallisiin tarkoituksiin...

Ei ole selvitysta paketista kuulunut, piti olla perilla taalla jo marraskuun alussa. Voi olla etta kangas oli liian luonnonmukaista, aitin mukaan haisi koko paketti heinalle, ja epailikin etta meneko lapi. Kangas oli valkaisematonta ja varjaamatonta. Tuo maara ei mielestani kaupallisiin tarkoituksiin riittaisi.

En usko etta otokoita olisi kuitenkaan, mutta mietin etta voisiko se olla kuitenkin yha jossain karanteenissa tullissa, koska en ole saanut niilta edes kirjetta missa kertovat etta ovat sen takavarikoineet.

ninnuli

heip!

sattuisiko jollain olemaan tiedossa, mistä sais ruisleipää perthissä?

kiitos:god:

Milka

Ninnuli,

Varmaan tosi tyhma kysymys silla oletkin varmaan kokeillut sita keskustan kivaa ruotsalaista leipomoa? Niillako ei ole ruisleipaa? :?

Leokatti

Ninnuli, lyhyesti ja ytimekkäästi sekä hieman tylysti: et mistään :itke. Jos et siis ala itse leipomaan. Scandinavian leipomosta Brisbanesta voit tilata. Tulee nopsaan perille eikä maksanut liian paljon ainakaan minun mielestäni. Käytä hakulaatikkoa, sieltä löytyvät yhteystiedot.

Milka, eivät osaa Ruotsissa tehdä kunnon hapanta leipää myöskään joten epäilen, että ruotsalaisesta leipomostakaan löytyisi. Jos olen väärässä, niin korjatkaa hyvät immeiset!!!
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

RUU

Ninnuli, jos pidät Realista, saatat saada lohtua, jos löydät kaupasta (Woolies, tms) Euroopasta (Hollanti?) tuotettuja pieniä tiiliskiviä, joista voi koitta irroitella siivuja.
Meillä on juuri menossa Bürgen Mixed Grain, joka käytännössä on vehnä- & ruissekaleipää mutta mielestäni ihan kelvollinen korvike.
Bürgen mainostaa pussissa olevansa osa George Weston Foods Ltd -konsernia, joten jotain kanavia luulisi löytyvän siellä lännessäkin. Bürgenin asiakaspalvelun puh 1800 645 515.

Meillä löytyy IGAssa suomalaisia FinnCrisp-hapankorppuja (ja liitulakujakin :pepsodent ). Mites niiden laita olisi?

Meikäläinen muuten taiteili skandit tähän aussi-koneeseenkin. Retee! :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Leokatti
Ninnuli, lyhyesti ja ytimekkäästi sekä hieman tylysti: et mistään :itke. Jos et siis ala itse leipomaan.

Mitenkäs, Kati, kävi tuon Yallingup-leipomon kanssa? Saitko niihin koskaan yhteyttä? Löytyikö Perthistä heidän aidossa kiviuunissa paistettua ruishapanleipäänsä?  (Viittaan tässä tuonne Ruoka-aineita Ossilan kaupoissa-ketjuun, jossa oli puhetta myöskin ruisleivästä).

Ja oletko, tai onko joku muu, todellakin kysynyt kaikki pienet terveys- ja luomukaupat, josko niillä olisi ruishapanleipää?

Kyllä minusta sitä ruotsalaistakin leipomoa kannattaa kokeilla eikä tyrmätä sitä pelkän ennakkokäsityksen perusteella.

Leokatti

Timo, leipomosta ei tullut sähköpostiin vastausta, enkä ole ehtinyt Freoon tutkailemaan markkinoitakaan. Aloin leipomaan ruisleivän itse ja siitä on tullut ihan hyvä "korvike", siten ei ole ollut tarvetta etsiä ostoleipiä.

Ennakkokäsityksestä ei ollut kyse vaan täällä asuvan ruotsalaisen ystäväni mukaan hekin Ruotsissa etsivät käsiinsä Suomesta tuotua ruisleipää. Ruottalainen limppu ei kuulema ole yhtä hyvää eikä edes aitoa hapanleipää :confuse.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

iluvatar

Hei täällähän on aika paljon ruisleipää :o light rye kyl useessa luki mut mä alan maisteleen mikä ois paras. Colesilla ku kävin tänää ekaa kertaa ihan ite ruokaostoksilla nii tälläsen asian havaitsin.. Jes. Mä en oo kyl ihan tummimmista ruisleivistä erityisesti välittäny mut noi vaaleemmat on hyviä, mut osaaks joku sanoo jonku mikä ois lähimpänä sellasta hapan limppua? Varmaan lukee täs keskustelus mut en jaksa lukee läpi... Anteeksi laiskuus.

ninnuli

en ole edes sitä ruotsalaista leipomoa tarkastanut - missäs se tarkalleen ottaen sijaitsee? kaipailen sellaista ihan tummaa ruista, eli bürgenit ei ole sinne päinkään... oma jauhopeukalo on sen verran keskellä kämmentä etten ainakaan vielä ala itse hommaan. plus että meidän kämpän keittiö on lähes kokkauskelvoton, ts. mikro toimii ja osa liedestä mutta uuni ei, joten kaupasta pitäisi luksus löytää...

kiitos monista laittamistanne vinkeistä!:god:

zetax

Ilmeisesti kyseessä on tuon hotellin yhteydessä oleva leipomo? Osoite: 97 Murray St
Muistan hyvin tuon katukuvasta monine ruotsinlippuineen

Timo

Jaa, oliko se sittenkin tuo Miss Maud-hotelli, jota minäkin katselin kun yritin perthiläistä ruotsalaista leipomoa hakea netistä. Näyttää kuitenkin sivujen perusteella olevan vähän enemmän konditoria kuin leipomo, mutta ainahan kysyä kannattaa. Niillä on useampiakin liikkeitä ympäri Petriä.  lista tässä.

Mutta edelleen kyllä intän tuon Yallingupin puolesta. Niillähän oli puhelinnumerokin tuolla veppisivulla, ja Katin mukaan joku annetuista jälleenmyyjien osoitteista oli Perthissä. Otapas, ninnuli,ja tarkista asia :D


Ja sitten nuo ituhippien touhut eli terveyskaupat. Niistä joitakin löytyy mm. täältä. Ainakin tuo Earth Market väittää leipää myyvänsä. Ja terveysleivät eivät kyllä yleensä mitään pelkkää vehnää sisällä, harvoin ne kyllä ovat ihan täysrukiisiakaan, mutta ainakin puolirukiisia ja aidosti hapatettuja. Toinen puoli niissä voi olla esim. spelttiä, joka antaa leivälle tuhdimman olemuksen ja maun.

Apropos, eli mitenkään ruisleipään enää liittymättä: vain tuosta yllä antamastani kasvisravintola/terveyskauppalistasta. Satuinpa huomaamaan siellä Singaporen aikaisen suosikkiravintolani eli Annalakshmin, ei-kaupallisen intialaisen kasvisravintolan, jossa annoksilla ei ole lainkaan hintoja, vaan maksu suoritetaan omantunnon mukaan. Ainakin Singaporen ravintola oli todella upeasti sisutettu (intialaisittain tietty), ruoka todella hyvää. Näin siis Annalakshmi Singaporessa. Perthissä en ole käynyt, mutta jos joskus eksyn, täytyy ehdottomasti yrittää katsastaa tuo paikka.

Leokatti

Morjens! On niin monta vuotta siitä kun viimeksi ruisleipää leivoin, että piti tulla tänne verestämään muistia  :D.

Juuri happanemassa  ;).
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

iluvatar

Capalabassa on sellanen kauppa ku grandma's pantry, niillä on online kauppakin http://grandmaspantryonline.com.au/ sieltä saa valmiita mixejä ruisleipää ja ruisjauhoja eri tummuuksissa. En ole vielä kokeillut mut meinasin kokeilla niiden sour dough mixiä jossainn vaiheessa.

RUU

Lainaus käyttäjältä: iluvatar - lokakuu 25, 2012, 09:42
Capalabassa on sellanen kauppa ku grandma's pantry
Toi oli loistava vinkki, kiitos!  :peukkuy Tuosta tulee mentyä usein ohi, joten pitää joskus huomata tehdä matka sopivaan aikaan ja jarruttaa kohdalla.
Muille loistava syy käydä Brisbane Baysidella.  :coolh

Leokatille tervetuloa maisemiin! Mukava nähdä.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates