tai ainakin wooloowinin...eli paadyin taas leipomaan, ja aiempien suunnitelmien mukaan otin aiemmin tehdyn juuren ja sekoitin siihen puolet ruisjauhoja ja puolet colesin kokojyva (self raising) jauhoja...taman tein eilen ja nappasin sen samantien limpun muotoon (se Merjan laittama limpun kuva kummitteli mielessa) seka toisen reikaleivan muotoon (unohdin reian tosin)
no annoin olla vuorokauden kylmassa uunissa hapattumassa kunnes tanaan kypsytin kiertoilma uunissa 220 asteessa jotain 40 minuuttia, (ajasta niin tieda, mutta kauniin ruskeaksi ja sitten unohdin 5 minuuttia paalle)
leivat olivat nousseet noin 30-40 % alkuperaisestaan. limppu suhteessa enemman.
jonka jalkeen kaaraisin ensin valkoiseen Fitness Firstin "leivonta liinaan" ja sitten kuin kuumaa perunaa heitellen isoon pyyhkeeseen jonka jalkeen muovipussiin ja yritin unohtaa ne sinne..no parin tunnin jalkeen oli pakko repia ne sielta pussista,,,aivan mahtavan makuista , ulkokuori semmoinen parimillinen (limpussa hiukan ohuempi) ihanasti leukaperia tyollistava hiukan happamahko pirtean kevat aamun makuinen ja sisalta luonnon sienen kuohkea ja aivan sen oman opitun ruisleivan makuvaatimuksen mukainen. rukiinen ja pehmoine syksyisen rapu illan lampoinen..voila olen tyytyvainen itseeni...
eli itselle ohjeena teen myos seuraavalla kerralla jugurtin ja ruisleivan avulla juuren ja lisaan kokojyva jauhoja puolet lopputuotteeseen,,,ja se jalki kypsytys,,,mahtuiskohan viela suikale,,,hmmm...
(pirtea kevat aamu makuna tarkoitaa taustalla havaittavaa teravyytta, syksyinen rapu ilta taasen pehmeytta ehka viittauksena kermamainen leppea,,,Toim huom.)

:peukkuy:sormetr:pepsodent