Vuokrahinnan sisältö?

Aloittaja outuu, heinäkuu 11, 2013, 16:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

outuu

Hei, prosessi etenee ja katselemme asuntoja Sidneystä. Yhteen asiaan en ole oikein löytänyt vastausta. Sisältääkö vuokrahinta jotain? Sähkö, vesi, roskismaksut... nämä käytännöt ovat niin erilaisia kaikkialla. Kiitos!

jounij

Sähkön ja kaasun (jos asunnossa on kaasu) joutuu maksamaan vuokralainen. Vedestä on hieman erilaisia sääntöjä eri osavaltioissa, mutta käsittääkseni yleisimmin vuokralainen ei maksa vedestä. Kuitenkin jos asuu asunnossa, jossa on oma vesimittari, usein asunnon omistaja maksaa veden tiettyyn rajaan asti, ja vuokralainen voi joutua maksamaan ylimenevän osan. Kunnallispalvelumaksut maksaa asunnon omistaja.


Informoi
Jouni
Canberra

vuokko

meillä kuuluu vesi ainoastaan vuokraan . Viisaammat vois neuvoo jos kannattaa tehdä mahdollisimman pitkä vuokrasopimus ,siis tietenkin jos täällä meinaa olla, koska ainakin meillä nousee vuokra jo kolmannen kerran reilun vuoden aikana. Joku vaan sano et sen voi nostaa vaikka kuin monta kertaa vuodes kun kolme kuuta ennen laittaa ilmotuksen . :o  Jouni varmaan osaa kertoo lisää

RUU

Vuokraukseen liittyvat saannot vaihtelevat osavaltioittain, mutta ovat toki samansuuntaisia kaikkialla.
Vuokran korottamisen suhteen yleinen tapa on korottaa sita vain vuokrasopimusten valissa. Tietenkin, jos Vuokolla on ollut 6 kk sopimuksia, omistajalla on ollut mahdollisuus korottaa vuokraa aina 6 kk valein...

Queenslandissa vuokran korotus on sallittua kesken sopimuksenkin, mutta muistan kuulleeni vain yhdesta tapauksesta, jossa tata olisi edes koitettu kayttaa. QLD:n saanto tiivistettyna: http://www.rta.qld.gov.au/Renting/During-a-tenancy/Rent-and-other-payments/Rent-increases-or-decreases

Nykyisessa rahoitustilanteessa, korkojen oltua laskussa jo yli vuoden ajan, taloon liittyvat rahoituskulut ovat laskeneet. Jos kunnostuskulut / yllapito ovat pysyneet suunnilleen ennallaan, ainut merkittava elementti ovat 'council rates' ja vesimaksut, jotka voivat vaikuttaa vuokraan, mutta niista pitaisi tulla ekstraa vain muutama dollari viikossa, joka toisaalta tasapainottuu lainanhoitokulujen pienentyessa.

Omistajat yleensa arvostavat kun saavat vakaan, luotettavan vuokralaisen, joka pitaa talon hyvassa kunnossa, silla se vaikuttaa suoraan heidan investointinsa kannattavuuteen. Seuraavan vuokrasopimuksen alla kannattaa ehka koittaa neuvotella vuokran pysymisesta ennallaan noista lahtokohdista.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Vuokko, minulla ei ole kokemuksia asiasta NSW:stä, mutta Queenlandissa ainakin asia on noin kuin Ruu sanoi: vuokraa voi korottaa ainoastaan vuokrasopimusten välissä ja ACT:ssä taas ainoastaan 12 kuukautta edellisen korotuksen jälkeen, vaikka kyseessä olisi lyhyempiäkin vuokrasopimuksia. Jatkuvien vuokrasopimusten osalta en tiedä muita kuin nämä ACT:n säännöt.

Joka tapauksessa minua hieman epäilyttää se tieto, että NSW:ssä vuokraa saisi korottaa miten usein hyvänsä, kunhan siitä vain ajoissa ilmoittaa. Ehdotan, että tarkistat asian NSW:n Office of Fair Tradingistä. Korotukset kuulostavat muutenkin oudoilta nyt, kun - kuten Ruu mainitsi - rahoituskustannukset ovat laskeneet merkittävästi.


Tuumailee
Jouni
Canberra

vuokko

Kiitos pojat :) elkää ny loukkaantuko pojittelusta . Meillä oli ensimmäinen sopimus vuoden mittanen eli 12 kuukautta ,nyt on sitten noussu vuokra 22.5.2012 toinen korotus marraskuus 2012 ja nyt kolmas 26.7.2013 , yhteensä 50 dollaria ja mitään ei ole tehty ite korjattiin esim,vessanvesijuttukin kun kokoajan vuoti ilmotettiin ei tullu korjaajaa. Mutta mina katon tuolta sivuilta miten tää on . Ainakin pidetään kämppä kunnos ja siistinä ja vuokra maksetaan ajallaan,tää on ainakin puhtaampi kun sillon muutettaessa . Ainiin toi ne meille uuden hellan kun vanhassa sytty uunissa tulipalo :) siis oikeesti se oli niin iankaikkisen vanha et vastukset oli siel sisällä uunissa ,sekin kesti kolmeviikkoo ennekun saatiin uus hella. Et tällanen vuokraisäntä meillä.

jounij

(Ei loukkaannuta - tai en minä ainakaan :))

Kylläpä tosiaan kannattaisi katsella uutta vuokraisäntää!


Suorastaan kehottaa
Jouni
Canberra

MH

QLD:ssä on mahdollista laskuttaa vedestä erikseen mutta silloin asunnon varustukseen kuuluvat vessanpöntöt pitää olla tuplahuuhtelumallia eli asukkaan on omalla käyttäytymisellään mahdollista säästää. Mulla taitaa olla niin että maksan totaalilaskusta 20% vedestä.

outuu

Kiitos tiedoista kaikille :). Taas on yksi tiedonmurunen päässä lisää.. Siellä sentään vuokraan kuuluu keittiö ja näköjään säilytystilatkin - kun muutimme Saksaan niin täällä piti ostaa vuokrakämppäänkin keittiö ja kaikki kaapit!

jounij

Mutta muista, ettei täällä kämppään kuulu kuitenkaan jääkaappi.


Huomauttaa
Jouni
Canberra