Kirjoittaja Aihe: Mistä etsiä asunto Sunshine Coast alueelta+ asuminen ko alueella?  (Luettu 4634 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa P?tkis

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Tervehdys!
Muuttohommat ovat jo edenneet siihen malliin, että nyt on asunnon etsintä käynnissä.
Syyskuussa siis muutto vasta, mutta olenpahan hyvissä ajoin liikkeellä  ;)

Kysymys kuuluukin, että mitä nettisivustoja yms suosittelisitte asunnon ettimiseen?
Tarkoituksena on ensin etsiä kämppiskämppää lyhyeksi aikaa (tai no miksei pidemmäksikin,
jos kämppä ja kämppikset on ok) ja sitten pysyvämpää asuntoa, mielellään yksiötä tms.

Tällä hetkellä ilmotus on flatmates.com.au:ssa. Gumtreetä kokeilin, mutta siihen pitää
olla australialainen puhelinnumero?? Tosi hämärä homma, pahapa sitä on laittaa kun en
siellä vielä ole... Muita ideoita?

Ois myös kiva kuulla juttua Sunshine Coastista, siellä asumisesta ja elämisestä tai mitä
vaan kokemuksia :)

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Pätkis,

Tervetuloa vaan tänne Sunshine Coastille. Kuuden vuoden kokemuksella voin sanoa, että tämä on aivan mahtava paikka asua, erityisesti "lifestylen" kannalta.  Biitsit ja kaikki tarvittavat palvelut ovat rantakeskuksissa lähellä, eikä alue ole yhtä ruuhkainen kuin esim. Brisbane tai Gold Coast. Ainoa miinuspuoli on se, että työpaikan löytyminen on vaikeampaa, kun kovin moni haluaa asua täällä. Tänne muuttaa tasaisesti väkeä eri puolilta Australiaa. Töitä kyllä löytyy, jos ei ole kovin nirso sen suhteen mitä on valmis tekemään, ja on valmis matkustamaan autolla. Hinterlands on myös mukavaa asuinaluetta, jos haluaa luonnonrauhaa.

Oikeastaan on aika vaikeaa löytää vuokra-asuntoa etukäteen ennen muuttoa tänne. Melkeinpä suosittelisin että ensiksi hankkisit väliaikaisen asunnon ekan kk:n ajalle (hostelli, Ellinboxi tms), jona aikana hakisit asuntoa. Asuntoja löytyy osoitteesta http://www.realestate.com.au ja asunnon saat ilman työpaikkaa kun maksat kun maksat 3-6 kk vuokran + bond 1kk etukäteen. Kun suostuu asumaan vähän kauempana palveluista asunto löytyy helpommin. Myös jotkut hotellit vuokraavat tyhjiä huoneistojaan varsinkin silloin kun ei ole lomakausi (esim. SunAir Marcoola). Itse pidän eniten Mooloolaba-Alex Headlands-Maroochydore alueesta. Auton hankkiminen on hyvä olla myös asialistalla.

Poissa P?tkis

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Kiitoksia Silppu!  :)
Oli mukava lukea kokemuksia, vaikka tuo 3-6kk:n etukäteisvuokra vähän hirvittää! Tarkoituksena toki on ensin ettiä jotain väliaikaismajoitusta, jonka aikana toivottavasti löydämme jonkinlaista työtä ja pidempiaikaista asuntoa.

Työnetsintä vähän mietityttää, mutta positiivisin mielin lähden matkaan. Koulutus ja työkokemusta löytyy matkailun alalta, joten uskoisin ainakin  hotelleista tms löytyvän hommaa.

Onko tuo Hinterlands ikäänkuin se yleinen alue kauempana rannikosta, vai joku ihan tietty alue? Luonnorauha kuulostaisi ihanalle, mutta autoa tuskin tullaan hankkimaan, kun puolison ajokortti ei ole voimassa enää (taidetaan vaan Suomessa myöntää ajokortti heti kerralla 50 vuodeksi  ;)) ja minä en vuosien briteissä asumisenkaan jälkeen vielä sisäistä vasemmanpuoleista liikennettä  :pepsodent

Näinkin noita hotelleja, jotka vuokrasivat huoneita ja se vaikutti vähän kummalle aluksi, mutta kaipa siinä on pointtinsa low seasonin aikaan. Syyskuusta tosin taitaa vaan matkailukausi kiihtyä, joten voi olla ettei noita ole tarjolla...

Kiitoksia kovasti vinkeistä :)

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
Oli mukava lukea kokemuksia, vaikka tuo 3-6kk:n etukäteisvuokra vähän hirvittää!

Yleensä vuokra toki maksetaankin vain noin 2 viikkoa etukäteen. Mutta lyhytaikaista majoitusta voi usein olla vaikea saada varsinkin ilman suosituksia aiemmilta vuokranantajilta. Silloin - mieleisen asunnon löydettyään - vuokraus melko varmasti onnistuu, kun tarjoutuu itse maksamaan vuokran pitkälle eteenpäin. Varsinaista sääntöä asiasta ei siis ole.

Lainaus
Onko tuo Hinterlands ikäänkuin se yleinen alue kauempana rannikosta, vai joku ihan tietty alue?

Kauempana rannikosta sijaitseva matalien vuorten päällä tai kupeessa oleva alue. Sen nimistä yksittäistä paikkaa ei ole.

Lainaus
...autoa tuskin tullaan hankkimaan, kun puolison ajokortti ei ole voimassa enää

Ette tule pärjäämään Sunshine Coastilla tai muissakaan Australian pienissä paikoissa ilman autoa. Onneksi ajokykyisen on helppoa saada ajokortti. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu helposti - hyvinkin parissa viikossa - mutta sinne mukaan täytyy vain mennä. Aluksi varmaan auttaa, jos on joku vieressä vahtimassa, että et käänny väärälle kaistalle.


Rohkaisee
Jouni
Canberra

Poissa EuroSheila

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Tervetuloa Sunshine Coastille. Minäkin olen viihtynyt täällä jo melkein 6 vuotta. Silpun ja Jounin tavoin kannatan auton hankkimista.
Alkuun olin julkisen liikenteen varassa ja se toimii jos on aikaa odotella bussia joka joillakin reiteillä on kerran tunnissa, enkä tarkoita
asumista kaukana päätiestä. Täällä julkinen liikenne ei toimi kovin hyvin ja yhteydet ovat paikka paikoin todella surkeat. Varsinkin
jos haet töitä hotelleista ja puhutaan vuorotyöstä niin ilman autoa et tule toimeen. Täällä liikenne on rauhallista suurkaupunkeihin
verrattuna ja autoiluun on helppo sopeutua.

Jos kumminkin aluksi haette väliaikaista majoitusta ja joudutte luottamaan julkiseen liikenteeseen niin Maroochydore - Caloundra
välillä pitäisi olla bussi 15 minuutin välein ja ne kulkevat pääsääntöisesti Nicklin Way tietä pitkin. Alueen hahmottamista ja
bussiliikenteen tutkailua auttaa esim http://translink.com.au/resources/travel-information/services-and-timetables/timetables/110606-600,601.pdf


Poissa P?tkis

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Kiitoksia lisävastauksista Jouni ja EuroSheila  :)

Pelkäsinkin vähän tuota julkisenliikenteen heikkoutta..Tällä hetkellä Skotlannissa asuessa olen saanut
nautiskella todella hyvistä yhteyksistä, mutta pitää nyt koettaa asennoitua oikealla tavalla!
Edelleen auton hankkiminen  tuntuu jotenkin vieraalta ajatukselta; luulen että ensialkuun vispaan pyörällä
ja sitten jos ja kun välimatkat käyvät liian pitkiksi palaan tuohon autonhankintaideaan taas  ;)

Oletteko muuten tietoisia minkä hintainen on hankkia paikallinen ajokortti? Toki suomalaisella vastaavalla
varmasti pärjää ensihätään.

Osaisitteko vielä sen verran avustaa, noihin eri kaupunkeihin / alueisiin liittyen. Onko joku alue (ovatko Caloundra,
Mooloolaba ja esimerkiksi Noosa eri kaupunkeja vai eri alueita Sunshine coastilla?) kalliimpi ns posh alue verrattuna
muihin? Yleensä joka paikassa on oma hyvin toimeentulevien alue, jossa asuntojen hinnat ovat huomattavasti kalliimpia. Onko
näin myös Sunshine Coastilla?

Ja tulipa tässä nyt vielä mieleen turvallisuuskysymys uimiseen liittyen. Onko Sunshine Coastin alueella tyypillisesti meduusoja?
Yhden ikävän kohtaamisen jälkeen en välittäisi uudelleen ko lajiin kuuluvia tavata  >:( Jostain luin, että meduusat (etenkin ne oikeasti
vaaralliset, nimeä en nyt muista) majailisivat lähinnä pohjoisempana, vai muistankohan nyt ihan väärin?

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Oletteko muuten tietoisia minkä hintainen on hankkia paikallinen ajokortti?

Pelkkä uuden kortin toimitusmaksu, eli ei paljon mitään, vain joitakin kymppejä. Tosin saattavat nykyään vaatia käännöstä kortista. Ajokoetta tai kirjallista koetta ei tarvitse tehdä.

Osaisitteko vielä sen verran avustaa, noihin eri kaupunkeihin / alueisiin liittyen. Onko joku alue (ovatko Caloundra,
Mooloolaba ja esimerkiksi Noosa eri kaupunkeja vai eri alueita Sunshine coastilla?) kalliimpi ns posh alue verrattuna muihin?

Kaikki kaupunginosat kuuluvat nykyään saman hallinnolliseen alueeseen, eli Sunshine Coast City Council:iin. Noosa on sitä kalliimpaa aluetta ainakin asuntojen hinnoissa, toisena tulee varmaan Mooloolaba, ja sitten muut rannikkoalueet. Erot näet kun surffaat realestate.com.au sivulla ja vertaat asuntojen hintoja.

Ja tulipa tässä nyt vielä mieleen turvallisuuskysymys uimiseen liittyen. Onko Sunshine Coastin alueella tyypillisesti meduusoja?

Kesällä voi kiusallisia mutta ei vaarallisia blue bottle meduusoja olla joinakin päivinä. Suomesta kannattaa ottaa mukaan kyytabletteja (kortisonia). Vähän vastaava kipu jos nokkonen polttaisi. Täällä siihen annetaan vain jääpaloja hoito-ohjeeksi.

Silppu

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
En tiedä ketjun aiheesta mitään mutta terveisiä vain Silpulle, laitoit viestiä mutta sinulle ei näköjään voi kirjoittaa takaisinpäin jostain syystä. Että kiitosta vaan viestistä ja blogivinkistä, ja kiitos myös blogikehuista! Rattoisaa jatkoa Sunshine Coastille :)