Kirjoittaja Aihe: Muutto poikaystävän perässä, WH-viisumi tuhlattu:(  (Luettu 3404 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa idli

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Voi hyvä isä tätä petollista foorumia, tässä taas ilta hurahtanut sivustoa selaillessa :D

Tein muutama kuukausi sitten työharjoittelun Australiassa WH-viisumilla. Tietysti sitten otin ja rakastuin aussimieheen (ja itse maahan!) ja nyt olisi kova hinku takaisin. Toiveena olisi päästä muuttamaan valmistumisen jälkeen ensi vuonna. Working holiday -viisumi tuli kuitenkin tuhlattua jo, eikä ole mahdollista päästä tekemään sadonkorjuu tms töitä muutamaksi kuukaudeksi toisen WH:n saamiseksi.

Muuttamisen esteenä onkin nyt siis viisumi. Ymmärsin, että de factoakaan en voi saada, kun emme ole yhdessä vuotta asuneet. ARH tämä on kyllä niin vaikeaa. Valmistun sosionomiksi ja mietin Trade skills training -viisumia. Onko se vaikea saada jne ??? Olisin menossa samaan kaupunkiin kuin missä suoritin työharjoitteluni, ja tarkoituksena olisikin kysyä harjoittelupaikasta töitä. En sitten tiedä, miten se onnistuisi. Vastaako sosionomin koulutus yhtään mitään Australiassa  :confuse

Olisin todella iloinen mielipiteistä, ideoista tai ehdotuksista, itsellä lyö kyllä nyt hieman tyhjää. Kiitos!(:

Poissa Mesi

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 228
Vs: Muutto poikaystävän perässä, WH-viisumi tuhlattu:(
« Vastaus #1 : Toukokuu 04, 2011, 19:18 »
Mitä jos kysyisit sponssaisiko harjoittelupaikkasi sinut?

Poissa Kottarainen

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 125
Vs: Muutto poikaystävän perässä, WH-viisumi tuhlattu:(
« Vastaus #2 : Toukokuu 05, 2011, 14:39 »
Australiaan voi olla todella vaikeaa muuttaa, jos WH on käytetty. Reittejä oleskelulupaan on hyvin rajatusti.

1) Spouse-viisumi. Tässä tosiaan ykkösenä on 12kk yhdessä asuminen. Silti helpoin saavuttaa, jos puoliso sattuu olemaan aussi. Voisitko esim säästää hieman rahaa ja mennä Australiaan turistiviisumilla kunnes 12kk on täynnä ja sitten jättää spouse-viisumi hakemuksen? Voisiko puolisosi tulla Suomeen muutamaksi kuukaudeksi?

2) Skilled independent. Oikealla koulutuksella + tarpeellisella työkokemuksella voi hakea skilled independent -viisumia, jonka myöntämisessä tosin voi helposti kestää yli vuoden.

3) Sponsoroitu duuniviisumi. Tässä on parikin eri kategoriaa, mutta yleisin taitaa olla Business (short (temporary?) stay). Käytännössä löydät firman, joka haluaa sponssata sut ausseihin. Muuten hyvä keino, mutta jos saat potkut, joudut lähtemään maasta 28 kuluessa. Ei välttämättä johda pysyvään oleskelulupaan.

4) Muut  (hyvin erikoiset) viisumit - jos voit esimerkiksi tuoda maahan yli puolen miljoonan omaisuuden, saat viisumin. Kaikki viisumityypit löytyy immi:n sivuilta (immi.gov.au) ja voit selailla niitä tylsyyksissäsi.

Tässäpä nää yleisimmät. Kaikki täysin mahdollisia, mutta helpolla ei saa mitään.

Poissa A

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Muutto poikaystävän perässä, WH-viisumi tuhlattu:(
« Vastaus #3 : Toukokuu 06, 2011, 05:18 »
5. Opiskeluviisumi!  Jos vaan maksut pystyy hoitamaan, pitäisi olla helppo  saada ja samalla oi työskennellä, riippuen tietystti minkä tyyppinen studentvisa on!

Poissa irisxrose

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Muutto poikaystävän perässä, WH-viisumi tuhlattu:(
« Vastaus #4 : Toukokuu 10, 2011, 18:45 »
mulla on vähän samat ongelmat :D lähdin vuos sitte poikäystävän perässä ausseihin ja tuli ero oltuani siellä n7-8kk mutta äkkiäpä sieltä löyty uus poikkis jonka luokse ois tarkotus palata! onneks mulla tuli tehtyä noi seuraavaan WH viisumiin vaaditut kuukaudet ja vähä ylikin tomaatteja pakatessa että se pitäs onneks saada.... huh! kauhee paniikki vaan iskee ku noita viisuminhaku tarinoita lukee että jos sitä pr-viisumia haluaa jatkossa hake nii ei helkutti ku menee vaikeeks. mutta parempi niin kuitenki ku olla erossa omasta rakkaasta ei tääkään mitää herkkua nimittäin ole :(