Kirjoittaja Aihe: Luonnonmullistusten jälkeen  (Luettu 3633 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Karri

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 9
Luonnonmullistusten jälkeen
« : Helmikuu 04, 2011, 14:17 »
Morjens!

Kiinnostaisi tietää, minkälainen on yleinen tilanne ja ilmapiiri nyt Queenslandissa ja muualla Australiassa - luonto tehnyt tuhojaan vakavin seurauksin. Tulvat tekivät pahati hallaa ja nyt hirmumyrsky Yasi pohjoisempana. Kuinka kauan ylipäätänsä tälläisistä kestää ihmisillä ja taloudella toipua?

Olen itse matkustamassa Cairnsiin maaliskuun lopussa jossa olisi tarkoitus etsiä töitä ja lomailla, mutta nyt näyttää tilanne aika huonolta. Tuhoja tutkitaan parhaillaan, voisi kuvitella että esim. kaipaamani hedelmäfarmit kärsii kovasti tämänkaltaisista hirmumyrskyistä.

Haluaisin kovasti ko. kaupunkiin, ja voisi kuvitella että tämänkaltaisissa tilanteissa ei pitäisi välttää matkustamista ellei siitä ole suoranaista haittaa (turistina jälleenrakennuksen tiellä...). Uskoisin jokaisen matkailijalta liikenevän dollarin tekevän paikalliselle liike-elämälle varmasti terää.
Työnhaun kannalta lieneekin kinkkisempää, jos töitä edes löytyy. Jos voisi olla avuksi siellä, se vasta olisikin mahtavaa!

Kaikkea hyvää ja tsemppiä koko maalle ja siellä oleville :)

Karri

Poissa sim

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 188
  • Blogi
Vs: Luonnonmullistusten jälkeen
« Vastaus #1 : Helmikuu 04, 2011, 21:53 »
Pahimmille tuhoalueille ei varmastikaan kannata turistina mennä palloilemaan vielä maaliskuussa, mutta samaan hengenvetoon on todettava että pahat tuhoalueet kuitenkin jäivät tuon Yasin jäljiltä kohtalaisen pieniksi ja Cairnsissa käsittääkseni ei mitään valtavia tuhoja ole tullut.

Queenslandin tulvien jälkeen monet paikalliset turismista elävät paikat valittelivat että turistit välttelevät paikkaa vaikka monet tällaiset alueen a) säästyivät pahemmilta tuhoilta ja b) nimenomaan kaipaavat turisteja takaisin tuomaan rahaa liike-elämälle. Olisin siis samaa mieltä kanssasi että niin kauan kun ei varsinaisesti mene änkeämään itseään jälleenrakennuksen tielle (ellei voi olla avuksi), on hyvinkin tervetullut alueelle.

Suurempi ongelma voi tulla noiden farmitöiden kanssa; en osaa valitettavasti sanoa miten paljon tai vähän farmit tarvitsisivat työvoimaa tuollaisen tuhon jälkeen, mutta oletettavasti tarve on pienempi kuin esim. normaaliin sadonkorjuuaikaan. Toisaalta jälleenrakennuksesta ja jälkien siivoamisesta voisi kuvitella tulevan tarjolle muunlaista hommaa.


Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1301
Vs: Luonnonmullistusten jälkeen
« Vastaus #2 : Helmikuu 04, 2011, 22:46 »
Komppaan Simia. Turismin elpyminen on alueelle elintarkeaa ja tuo paljon kaivattua rahaa. Samoin se auttaa paikallisia palaamaan kohti normaalia arkea kun tutut rutiinit astuvat taas kuvioon.

Yleisesti ottaen ilmapiiri on hyvaksyva ja levollinen. Tuollahan sykloneja tulee joka vuosi ja edellisesta tosi pahasta on vain viisi vuotta. Ihan hyvin sen kiteytti radiohaastattelussa eilen nainen Tullyn vieresta: "Huoneet talon takapuolella on mennytta kokonaan, ne nyt pitaa rakentaa sinne takaisin ja sitten kaikki onkin taas hyvin. Jos koko talo olisi hajonnut, han ei haluaisi palata asumaan samaan paikkaan vaan muuttaisi down the road..."

Tassa ehtii hyvin tulla viela ainakin yksi sykloni talla kesakaudella. Hedelmafarmeilla sadonkorjuu paattyi eiliseen, mutta jos sinulla on lihaksia ja taitoja raivaukseen ja jallenrakentamiseen, olet taatusti tervetullut.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Haagalainen

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: Luonnonmullistusten jälkeen
« Vastaus #3 : Helmikuu 06, 2011, 22:00 »

Järkeväntuntuinen veto viranomaisilta sulkea pahiten kärsineitä alueita. Toivottavasti koskee myös poliitikkoja 8)

http://www.abc.net.au/news/stories/2011/02/06/3131032.htm

Poissa Karri

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 9
Vs: Luonnonmullistusten jälkeen
« Vastaus #4 : Helmikuu 09, 2011, 21:26 »
Kiitos fiksuista näkökulmista.

Kyllä mä pidättäydyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja painelen menemään Cairnssiin, mikäs mua siellä pidättelee jos niikseen on :)
Ja jaksan uskoa että sielläkin päin maailmaa aina tekevälle töitä löytyy!

Karri