Paljon niitä villavaatteita tarvii? Entä toppavaatteita?

Aloittaja ausseihin!, helmikuu 19, 2008, 21:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ausseihin!

Sorry, mutta mä en kertakaikkiaan jaksa nyt kahlata noita useampien sivujen pituisia keskusteluketjuja läpi, joita varmasti löytyy aiheesta kuin aiheesta. Kysymykseni kuuluu, että kuinka paljon niitä villavaatteita sitten oikeasti tarvitsee, kun on muuttamassa Sydneyn korkeudelle (noin 150 km pohjoiseen) merenrannalle asumaan? Lähinnä mietin lasten näkökulmasta (kun olen juuri käymässä villavaatteita läpi ja pohdin mitä ottaa, mitä jättää), että tarvitseeko niitä ihan ulkona tuulta pitävän ulkoilupuvun (Reima) alle? Vai enenmmänkin viileissä sisäoloissa? Entä talvivaatteita yleensä? Mietimme toki, että olisi kiva käydä jossain, mihin tulee lunta, mutta onko toppavaatteille muuten käyttöä? Kuravaatteillekin on luultavasti käyttöä, jos mielii huonossa säässä ulkoilemaan?

MH

Ite oon pärjännyt "talvella" ihan pitkähihasella T-paidalla ja fleece takilla. Useimmiten jalassa kuitenkin shortsit, joskus pitkät housut.

jounij

Brisbanelaistunut MH on selvästikin "keltti", joka on niin tottunut kärvistelemään kylmissään, ettei edes huomaa ympärillä olevan kylmä, heh heh! Melkein tuhat kilometria Newcastlea trooppisemmassa suunnassa vallitsevista sääolosuhteista käytiin kerran keskustelua täällä:

Brisbanen sää tietoja kaipaan!

Eteläisemmässä Newcastlessa tarvitsee jonkin verran Brissyä enemmän kuteita talvella. Määrä riippuu kylmänkestävyydestänne. Ehdottaisin paria lämmintä puseroa per henkilö. Vaatekaupasta saa lisää, jos osoittautuu tarpeelliseksi. Epäilen kuitenkin, että tuskin tulee toppavaatteille käyttöä - ainakaan ennen kun vierailette Lumivuorilla eli Kosciuszko National Parkin alueella talvisaikaan.


Tuumailee
Jouni
Canberra

MH

Jouni,

On sitä sydneyn "talvessakin" oltu samalla varustuksella. Oikeesti oon kyllä aika helposti paleleva.

Leokatti

Ota vaan mukaan se mikä mahtuu. Paikalliset "villaset" ei ole ihan samaa laatua, tai sitten maksat niistä itsesi kipeeksi. Niitä kesävaatteita voi sitten ottaa sen verta vähemmän, niitähän täältä kyllä saa. Taisit haaveilla talosta rannan läheisyydessä? Osaa olla kylmä se merituuli... Nämä "sortsit ja t-paita talvella" -kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Välillä tarkenee, välillä ei  ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

st2

Samaa mielta kuin edellinen, eli kannattaa ottaa kunnon villavaatteet mukaan, jos vaan laukkuun mahtuu. Ainakin jos muutatte sellaiseen normaaliin aussitaloon asumaan. Meilla oli lapsilla viime talvena villapaidat, -housut, -sukat seka pipo kovassa kaytossa... ei siis ulkona vaan sisalla. Ulkona kaytettiin veden- ja tuulenpitavia valikausihaalareita seka kumppareita, silla ainakin taalla sydneyssa tuli vetta ihan kiitettavasti.

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: st2 - helmikuu 20, 2008, 14:43
Ainakin jos muutatte sellaiseen normaaliin aussitaloon asumaan. Meilla oli lapsilla viime talvena villapaidat, -housut, -sukat seka pipo kovassa kaytossa... ei siis ulkona vaan sisalla.

KÄÄKS! Toivottavasti löydämme jotain muuta kuin normaalin aussitalon. Ovatko kerrostaloasunnotkin samanlaisia seuloja kuin omakotitalot? Onko uusimmissa rakennuksissa kenties kiinnitetty enemmän huomiota tiivistykseen? On muuten aika kypsää, että joutuu muuttamaan täältä Suomesta alkavasta keväästä aussilaiseen talveen. Ajoitus ei kyllä olisi voinut olla surkeempi :(

RUU

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - helmikuu 20, 2008, 17:38
On muuten aika kypsää, että joutuu muuttamaan täältä Suomesta alkavasta keväästä aussilaiseen talveen. Ajoitus ei kyllä olisi voinut olla surkeempi
Kuinka niin? Kyllähän täällä on talvellakin ihan kivaa ja lämmmintä - päivällä. Ne on ne aamut, jotka vähän ottavat koville, jos on ottaakseen.

Jos muuttaisitte tyypilliseen, hataraan lauta- tai levytaloon, se lämpiäisi tasan auringonnousun mukana eli aamukahdeksalta olisi jo ihan OK. Jos on hitusen epätyypillisempi kuten meillä eli esim tiili- tai kivitalo, niin lämpiäminen tapahtuu tunti auringonnousun jälkeen.

Meillä on betoniperustus ja siinä suoraan lattialaatat päällä ja se taitaa olla kylmin mahdollinen yhdistelmä (kesällä oikein kiva  :peukkuy ). Talviaamuisin laatat ovat tietenkin kylmän tuntuiset mutta sitä varten tohvelit ovat pop. Kun ne on saanut jalkaansa, sitkeämmät pärjää vaikka shortseilla.

Täältä vähän pohjoisemmasta sanoisin, että talvivaatteita tarvitsette vain jos aiotte talvella laskettelemaan Snowy Mountains'eille tai Uuteen-Seelantiin. Muuten riittänee ihan hyvin kunnon fleecetakki / villapusero, pari pitkähihaista t-paitaa, ja parit pitkät housut. Ja hyviä villasukkia omaksi iloksi. Niitä välikausihaalareita, yms. voi ehkä muutaman kerran kaivata mutta tuskin alvariinsa ja sekin vain lyhyen ajan vuodesta.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: RUU - helmikuu 20, 2008, 21:56
Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - helmikuu 20, 2008, 17:38
On muuten aika kypsää, että joutuu muuttamaan täältä Suomesta alkavasta keväästä aussilaiseen talveen. Ajoitus ei kyllä olisi voinut olla surkeempi
Kuinka niin? Kyllähän täällä on talvellakin ihan kivaa ja lämmmintä - päivällä. Ne on ne aamut, jotka vähän ottavat koville, jos on ottaakseen.


Lähinnä sen vuoksi, että täällä on juuri alkamassa päivä pitenemään ja kevät kukoistamaan, kun taas siellä päivä lyhenee entisestään (kai jonkin verran?) ja ilma viilene. Ja on se kyllä tosi syvältä, jos oikeasti joutuu palelemaan kotona. Eikös siellä käytetä pattereita ollenkaan? Jos olisin voinut muuttoajankohdan valita olisi se kyllä ollut marraskuu.

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - helmikuu 21, 2008, 06:32
Lähinnä sen vuoksi, että täällä on juuri alkamassa päivä pitenemään ja kevät kukoistamaan, kun taas siellä päivä lyhenee entisestään (kai jonkin verran?) ja ilma viilene. Ja on se kyllä tosi syvältä, jos oikeasti joutuu palelemaan kotona. Eikös siellä käytetä pattereita ollenkaan? Jos olisin voinut muuttoajankohdan valita olisi se kyllä ollut marraskuu.

Eipä tuo kesä- ja talvipäivän pituusero Newcastlessa kovin kummoinen ole.
Lyhin talvipäivä kesäkuun 22. päivän tienoilla on aika tarkkaan 10h, ja pisin kesäpäivä
joulukuun 22. päivän tienoilla on hieman alle 14,5h.
http://www.ga.gov.au/bin/astro/sunrisenset
Helsingin vastaavat luvut 5h49min >:( ja 18h56min 8)

jounij

Tietysti pattereita saa kaupasta, samanlaisia eri kokoisia 1.5 voltin ja 9v pattereita kuin Suomessakin.

Mutta vakavasti: Australian itä- ja pohjoisrannikolla ei paljon näe taloihin kiinteästi rakennettuja lämppäreitä. Uudemmissa taloissa ehkä kylläkin on lämpöpumput, joita voi käyttää sekä lämmittämiseen että ilmastointiin. Tätä jälkimmäistä ominaisuutta ossit arvostavat huomattavasti enemmän kuin lämmitystä. Kaupoista voi toki ostaa mitä erilaisimpia siirrettäviä lämppäreitä (jopa niitä "pattereitakin"), mutta niitä yltiöpäisesti käyttämällä menee helposti budjetti sekaisin.


Nimimerkillä "Ekana Canberran talvena meni parissa kuukaudessa enemmän rahaa sähköön kuin Suomessa noin samankokoisessa asunnossa koko vuonna"
Jouni
Canberra

jounij

Joo, ei tuon vuodenajasta johtuvan pimenemisen takia kannata olla huolissaan maahanmuuton ajankohdasta. Täällä on joka tapauksessa kesälläkin huomattavasti vähemmän sitä valoista ilta-aikaa kuin Suomessa. (Muuten ystävien lisäksi ainoa seikka, mitä Suomesta jonkin verran kaipaan!) Kyllä siitä talvesta talveen muutosta selviää ihan kohtuudella! (Tai ainakin itse selvisin muutettuani Australiaan huhtikuussa.)


Rohkaisee
Jouni
Canberra

ausseihin!

Kiitti Haagalainen, kun infosit tuosta päivän pituudesta. Jos muutamme sinne vaikkapa maaliskuun puolivälissä on aurinko täällä ylhäällä silloin jo melkein 12 tuntia, huhitkuun alussa jo reilu 13 tuntia. Eli suurta muutosta sinne ei tule. Mutta kyllä mua hieman etuäteen ahdistaa se, että jää suomalainen valoisa suvi tänä vuonna kokematta, ensi vuonna tulemme kyllä kesällä Suomessa käymään. Mutta kaikkeen tietysti tottuu, varsinkin jos ei ole vaihtoehtoja. (olenpas mä nyt negatiivinen, mutta mulla taitaa olla menossa vaihe, että koko tuleva muutto tuntuu liian isolta ja liian hankalalta asialta ja mitä saa palkaksi: yrittää selvitä hengissä myrkkyötököiden keskellä samalla kun yrittää pysyä villakääreiden sisällä lämpimänä huonelämpötila ollessa +11)

Aikis

Minä sanoisin että villavaattet  :peukkuy, toppavaatteet vain jos aiotte suunnata esim New Zealandiin tai mainituille Lumivuorille laskettelemaan...muuten en ole sellaisia nähnyt kenenkään päällä. Lapsethan myös kasvavat kohisten, joten kovin suurta varastoa ei kannata ottaa mukaan sen takia.

Patterit välttämättömät melkein talossa kuin talossa. Vaikka olis lämmitysjärjestelmäkin, se on mitoitettu aivan liian pieneksi yleensä aika suuria huoneita ajatellen. Mutta huom! vain muutaman kuukauden talviaikana. Aamulla ja illalla. Kerrostalosta nyt en kyllä tiedä...

Muuten taas kerran ennustan, että elo siellä Newcastlessa tulee mitä todennäköisemmin olemaan paljon mukavampaa kuin mitä nyt etukäteen kuvittelet!

pinkus

Ei se muuttoajankohta sulla mun mielesta kaikkein huonoin kuitenkaan ole :) Tanne tullessa sita on koko ajan kuitenkin jotain uutta ja jannaa ymparilla eika sita ehdi syyssaasta murehtia! Sitten kun alatte tottua elamaan taalla ja alkaa arki puuduttamaan niin taallahan on jo kevat! Sittenhan sita on kaksin verroin hauskempaa nauttia auringon paisteesta ja hellepaivista  ;)
Positiivista mielta ja iloa muuttopuuhiin!  :)

hoppa

Mäkin olen miettinyt tätä aihetta Sydneyn talvi-ilmaston kannalta, ja oon tullut siihen tulokseen että jos sinne päädyn niin villavaatteet on mulla mukana. Hajoamispiste on monesti täällä Suomessakin talvella kun aamuisin on jäätyä heti kun peittoa vähän raottaa. Kyselin asiasta aussiystävältäni mutta eihän se tilanteeseen tottuneena edes älynnyt mistä mä puhuin. Osaako kukaan muuten sanoa miten kauan tätä aamuisin palelemista täytyy kestää, eli rajoittuuko se esim. vain heinäkuuhun siellä Sydneyn korkeuksilla? Fingers crossed...

Taurine330

Taytyy sanoa ettei taalla Adelaidessa ainakaan nain talvella ole kylma ollenkaan. Taahan on melkein ku Suomen kesa.

SeppoG

Täällä Sydneyssä on ainakin tällä hetkellä niin prrkeleen kylmä. Öljylämmittimen ääressä hytistään te-te-te-telkkaria ka-ka-ka-katsellessa. Onneksi päästään maanantaina Fijin lämpöön.  8)
Kyll? Australiassakin vituttaa, mutta ei l?hesk??n yht? paljon kuin Suomessa...

pinkus

Sama taalla Melbournessa.. Paitsi etta Fijista ei tietoakaan!  >:(  Ja lammitinkin syo sahkoa niin etta ei yhtaan naurata! Etta kateellisena taalla vaan hytistaan  :pepsodent

jounij

Eipä ole kehumista täällä Suomessakaan! Jopa australialaisittain talvisin poikkeuksellisen kylmän Canberran päivälämpötilat ovat olleet korkeampia kuin monin paikoin Suomessa. Noh, ensi viikolla pääsen Hong Kongiin lämmittelemään ennen Australian laskettelukauden avausta. Toivottavasti siellä on lunta!?


Seuraavia matkoja jo suunnitellen
Jouni
Canberra

Merja

Jopa meillä Brissyssä on öisin keskitalvella niin halvatun kylmä että villavaatteet eivät ole pahitteeksi. Päivisinhän niitä ei juuri tarvitse, mutta iltaisin villasukat ei ole ollenkaan pahitteeksi. Öisin lämpötilat laskevat alle kymmeneen ja sisällä on viileähköä (sairaan kylmä jos on tottunut Suomeen). Puutalot ovat jäätäviä, tiilitalot lämpimämpiä, eristetyt talot ihania (mutta niitä taitaa olla vain skandinaviasta tulleilla...) ja lämpöpatteri aika kiva olla olemassa...

Täällä Suomessa on muuten kyllä aikast kylmä, meidänkin garderoobiin 2kk Suomen matkalle eksyi enemmänkin shortseja ja olemme joutuneet ostamaan pitkää punttia  :o
Tietty, Suomesta tullaankin hakemaan valoisia öitä ja gourmetnautintoja enemmän kuin lämpöä, sitä riittää kotopuolessa suurimman osan vuotta  8)

Kaitlin

En tiedä paljo siellä on (Brisbane), mutta täällä olisi voinut olla villatakki päällä vaan ei ollu mukana kun mentiin MÖKILLE HEINÄKUUSSA!!

Olen tätä ennen ollut noin 8 kesää töissä Suomessa joten ei mitään muistikuvaa millaisia kesiä on ollut mutta nyt on minusta kylmä jopa Suomen kesäksi *brrrr*

Me ajattelimme ottaa (kiitos neuvoista kaikki ihanat ystävät!!) muutamia pitkähihaisia, tytölle muutamat sukkikset, muutamat pitkälahkeiset housut, villasukkia (paljon) ja sitten kesävaatteita mitä mukaan mahtuu. Karsintaa on tehty koko ajan ja kun lapset kasvaa niin aina tuntuu löytyvän jotain joka "joutaa pois" kyydistä.

Pyrimme siihen että KAIKKI vaatteet mitä käytämme mahtuisivat matkalaukkuihin. Vanerikonttiin ei juuri vaatteita tule. Ehkä miehen pari pukua ja jotain omia hienompia pukuja (olettaen että ne menee edes raskauden jälkeen päälle ;D).

Vähän lähtee mukaan ja ei ainuttakaan toppavaatetta. Paksuimmat on kevät/kesä takit joilla tarkenee Suomessakin nyt :P

Milloin muuten lähdette?

Kati ja lento jo apuva.....30 päivän päästä ollaan perillä!!!MH

Paljolti tottumus kysymys tuo lämpö. Brisbanessa tarkenee hyvin shortseissa nyt, tuulisella säällä ja illalla kun heittää fleece takin niskaan niin pärjää hyvin. Meillä on talossa kivilattiat niin iltaisin tulee vedettyä tohvelit tai villasukat jalkaan. Peiton alla tarkenee öisin hyvin, makuuhuoneeseen ehkä kannattaa laittaa paksut verhot ikkunan eteen niin auttaa lämpöongelmaan kummasti.

Silppu

Samoilla linjoilla MH:n kanssa. Jos asunnosta löytyy lämmitykselle säädettävä ilmastointilaite, niin ei kun talo lämpimäksi ennen nukkumaan menoa, ja ajastuksella uudelleen aamulla. Jos talo on tiilitalo tai kerrostalo, niin aina parempi lämmöneristyksen kannalta.

Kati :D Mies tulee tuskin tarvitsemaan täällä pukua, saati sitten kahta. Pikkutakki ja suorat housut riittää hyvin. Ainoastaan jos on pankkialalla tms. ja täytyy käydä esim. Melbournessa visiitillä. Oman pukuni vein Suomeen kun kirjaimellisesti homehtui kaapissa.

arixmel


Suomeen verrattuna taalla on hyvin yleinen niin kutsuttu sahkohuopa eli semmoinen sahkolla lampiava huopa joka asennetaan sankyyn. Semmoisen kun laittaa paalle muutamaa tuntia ennen nukkumaan menoa niin mielialasta riippuen peittojen valissa on kuuma tai vain miellyttavaa, meilla se on laitettuna lakanojen alle kuten uskoakseni yli puolella vaestosta, nain kylla jossain malleja jotka toimisi peittonakin mutta niihin en usko itse.

Turvallista on sen pois kytkeminen (kuten on ohjeistettu) nukkumaan mennessa tai voisihan siihen laittaa myos ajastimen jolloin se lampiaisi uudestaan aamulla, mutta itse en ole siihen nahnyt syyta.

Aamulla sitten vain rivakasti ylos turhia kissamaisia venyttelyja valttaen ja hyppays pilkkihaalareihin  :pepsodent (joo ne puvut vain rypistyy pilkkihaalareissa)  :pepsodent

En ole mitannut sahkohuovan energia tehokkuutta mutta luulen sen olevan kohtalaisen kilpailukykyinen verrattuna muihin vaihtoehtoihin johtuen siita etta silla ei tarvitse lammittaa koko joka paikasta avoinna olevaa taloa (meilla on jopa ikkunoita joita ei koskaan suljeta,,,eli semmoisia kiinteita tuuletusikkunoita).

niimpa,  taman aamun varustukseen kuului pipo ja shortsit :)
xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Pepsa

Tallasena 6 viikkoa maassa oleilleena turistina ma sanoisin etta on nama talot vaan ihan pirun kylmia!  :o En todellakaan odottanu tallasta kylmyytta mutta ois pitany uskoa kun siita kerrottiin. Oikeesti, Suomessa sentaan talot on kunnolla rakennettuja jotta kylmyys pysyis poissa. Taalla taas vissiin otetaan huomioon se kuumuus missa elellaan kesat.  8) Paivisin ollut ihan ok, mutta yolla tosiaan lampotilat putoaa paljonkin ja kylla mulla ainakin on noi villasukat ollu ihan nonstop kaytossa, siis sisalla! Takkia en oo tarvinnut juuri ollenkaan, sadekelilla lahinna. Ja paikalliset on hassuja, vaatetuksesta ei voi paatella ilmaa ei sitten yhtaan: joku tallustelee t-paidassa, shortseissa ja lipsukkaissa, kun taas jollain muulla on ugg-bootsit, paksu talvitakki karvakauluksella ja hame :D Alussa kappailin ulkona t-paidassa. Mutta nyt on jo minuunkin ilmeisesti joku climatising-ilmio iskenyt, kun palelee lahes koko ajan enemman tai vahemman! :pepsodent Mika on sinansa outoa, kylla ma ymmarran etta taalla asuvat palelee talven lampotiloissa kun kesalla on kuitenkin niin kuuma. On se hassua... Perin suomalainen valittaa kylmyytta kun asteita on kuitenkin suunnilleen 15-20C!Kaitlin

Lainaus käyttäjältä: Silppu - heinäkuu 10, 2008, 09:59
Samoilla linjoilla MH:n kanssa. Jos asunnosta löytyy lämmitykselle säädettävä ilmastointilaite, niin ei kun talo lämpimäksi ennen nukkumaan menoa, ja ajastuksella uudelleen aamulla. Jos talo on tiilitalo tai kerrostalo, niin aina parempi lämmöneristyksen kannalta.

Kati :D Mies tulee tuskin tarvitsemaan täällä pukua, saati sitten kahta. Pikkutakki ja suorat housut riittää hyvin. Ainoastaan jos on pankkialalla tms. ja täytyy käydä esim. Melbournessa visiitillä. Oman pukuni vein Suomeen kun kirjaimellisesti homehtui kaapissa.

Kiitos :D Tätä vähän ollaan mietittykkin että tarvitseekohan niitä? Välitän viestin eteenpäin!!

Kati

Heidi

Taalla hytistaan villasukat jalassa ja pilkkihaalarit laittaisin heti paalle, jos sellaiset omistaisin! Sahkohuopakin on sangyssa jo lampenemassa, enka ajatellut sita laittaa pois paalta koko yona. Taalla tuulee ja sataa rakeita, lampoa on vahan yli nolla. Ei kun lisaa punaviinia lasiin niin eikohan ala olo lampenemaan ainakin sisalta pain...  ;)

Taisi se talvi alkaa tanaan oikein kunnolla, en ole nimitain nain paljon viela tana vuonna palellut! Nyt olisi sille keskuslammitykselle kayttoa, vaan paatettiin taas lykata sen laittamista, kun tuli muka kaikkea muuta tarkeampaa kayttoa rahalle...  :nuttu:

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Heidi - heinäkuu 10, 2008, 20:05Taisi se talvi alkaa tanaan oikein kunnolla, en ole nimitain nain paljon viela tana vuonna palellut!

Niinpa, tanaan oli eka paiva, kun laitoin muksuille sukkahousut ulkoiluhousujen alle. Toisaalta asumme tassa ihan meren tuntumassa ja tuuli on erityisen kolea. Vaikka ei ole kiva palella, niin musta on kylla tosi kiva, etta keli hivenen viilenee talvella, ma en jaksaisi jatkuvaa lampoa.

Aikis

Ovat siellä pohjoisessa niin laid back, niin laid back...

Lainaus käyttäjältä: Kaitlin - heinäkuu 10, 2008, 17:59
Lainaus käyttäjältä: Silppu - heinäkuu 10, 2008, 09:59
Samoilla linjoilla MH:n kanssa. Jos asunnosta löytyy lämmitykselle säädettävä ilmastointilaite, niin ei kun talo lämpimäksi ennen nukkumaan menoa, ja ajastuksella uudelleen aamulla. Jos talo on tiilitalo tai kerrostalo, niin aina parempi lämmöneristyksen kannalta.

Kati :D Mies tulee tuskin tarvitsemaan täällä pukua, saati sitten kahta. Pikkutakki ja suorat housut riittää hyvin. Ainoastaan jos on pankkialalla tms. ja täytyy käydä esim. Melbournessa visiitillä. Oman pukuni vein Suomeen kun kirjaimellisesti homehtui kaapissa.

Kiitos :D Tätä vähän ollaan mietittykkin että tarvitseekohan niitä? Välitän viestin eteenpäin!!

Kati

Eli tosiaan riippuu kyllä paljolti paitsi toimialasta myös seutukunnasta; kyllä Sydneyssä pienemmässäkin busineksessa miehillä on tummat housut ja kraka kaulassa...ja se puvun takkikin. Muuallakin kuin pankeissa. Ehkä sittenkin kannattaa pitää ne suitit mukana...


Silppu

Lainaus käyttäjältä: Aikis - heinäkuu 10, 2008, 23:21
Ovat siellä pohjoisessa niin laid back, niin laid back...

Eli tosiaan riippuu kyllä paljolti paitsi toimialasta myös seutukunnasta; kyllä Sydneyssä pienemmässäkin busineksessa miehillä on tummat housut ja kraka kaulassa...ja se puvun takkikin. Muuallakin kuin pankeissa. Ehkä sittenkin kannattaa pitää ne suitit mukana...

Juuei, täällä voi mennä jopa häihin tai hautajaisiin shortseissa ja varvastossuissa. (vaikka toisaalta paksua villakankaista pukuakin saa käyttää, jos kunto kestää). Yksi asiallisempi vaihtoehto juhliin ovat shortseiksi katkaistut puvun housut ja lyhythihainen paita. Tyyliin sopii lisäksi polvisukat. Niin että ei muuta kuin ompelukone ja sakset esiin, ja tekemään miehelle juhlahousuja! :D :D :D

Meidän lapsilla on täällä talvella pipot päässä ja sormikkaat kädessä jos lämpötila on alle 20 astetta, ja sama tapa tuntuu olevan joillain ulkoilevilla aikuisillakin.

Milka

Samaa mielta Aikiksen kanssa. Melbournessa on business pukeutuminen paljon muodollisempaa kuin Suomessa etta kylla taalla tulee puku, tai ainakin suorat housut ja kauluspaita tarpeeseen jos toimistotoihin aikoo melkein firmassa kuin firmassa. Queenslandissa nayttaa naiden juttujen perusteella tosiaan olevan paljon vapaamuodollisempaa tuo pukeutuminen kuin taalla kylmassa etelassa :pepsodent :pepsodent :pepsodent :pepsodent

Merja

Lainaus käyttäjältä: Milka - heinäkuu 11, 2008, 20:51
Samaa mielta Aikiksen kanssa. Melbournessa on business pukeutuminen paljon muodollisempaa kuin Suomessa etta kylla taalla tulee puku, tai ainakin suorat housut ja kauluspaita tarpeeseen jos toimistotoihin aikoo melkein firmassa kuin firmassa. Queenslandissa nayttaa naiden juttujen perusteella tosiaan olevan paljon vapaamuodollisempaa tuo pukeutuminen kuin taalla kylmassa etelassa :pepsodent :pepsodent :pepsodent :pepsodent

Kyllä miehelläkin on ollut käyttöä puvulle täällä QLD:ssa. Kannattaa ottaa yksi puku mukaan, etenkin jos on Cityssä töissä. Ja niitä hyvin pukeutuneita miehiä on aina kiva katsella junassa  ;) Miehellä on joka päivä kauluspaita ja suorat housut töissä, välillä myös kraka kaulassa joissain asiakaskontakteissa. Me olemme olleet häissä joissa miehillä puvut päällä ja paremmissa työpaikan iltajuhlissa miehillä aina puku päällä. Hyvät puvut ovat täällä kalliita, kannattaa siis ottaa mukaan jos on edes mahdollista käyttöä.