MUUTTO AUSTRALIAAN; YLEISTIETOA KOULUISTA LAPSET 9,12,14

Aloittaja mikkosamuli, toukokuu 09, 2010, 04:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mikkosamuli

Tämä viestiketju on ollut pitkään hiljaa,

http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=2668.0

mutta aihe on meille nyt ajankohtainen, kun häämöttävän Brisbaneen muuton vuoksi yritämme hahmottaa rahoitustarpeita. RUU kirjoittaa edellä (tosin vuosi 2006) seuraava: "Me olemme liikkeellä 419:llä (Visiting Academic) eli rajoitetulla ja väliaikaisella työviisumilla. Tällöin opetus on AUD 0...".

Meillä on tuo sama viisumiluokka 419 prosessissa ja olen yrittänyt löytää Education Queenslandin sivuilta tietoa, että päteekö tuo koulutuksen ilmaisuus lapsille, jos vanhemmat tulevat viisumilla 419, edelleen. En ole kuitenkaan tietoa löytänyt.

Onko Ruulla tai jollakin muulla aiheesta tämän päivän tietoa?

Siirsin tämän omaksi viestiketjuksi kun edellinen on sen verran vanha. Terveisin Jouko  :peukkuy

Merja

Pätee edelleen, mutta kinkkinen kysymys on että onko viisuminne alle vai yli vuoden. Alle vuoden oleskelulla opetus maksaa.

MMSS

Hei,
olemme matkaamassa Melbourneen vuodeksi juuri tuolla viisumilla.

Lapsemme on 7 ja 9 vuoden ikäiset. Lieneekö sama maksuttomuus päteä myös Victorian alueella?
Tarkoitus on laittaa lapset maksuttomaan kouluun.
Olisin kiitollinen kaikista käytännön neuvoista tai vinkeistä.


mikkosamuli

Australiassa tuntuu olevan eroja eri osavaltioiden välillä. Parempi varmistaa siis tilanne erikseen Victoriassa (vaikka luulisin tässä asiassa olevan sama kuin Queenslandissa). Jos teillä on vielä viisumi prosessissa, pyydä yliopistosi asioita hoitavaa henkilöä tarkistamaan tilanne DIACin paikallisesta toimistosta (kuten meillä teki).

Asiaan piti kuitenkin vielä palata nyt, kun kouluihin ilmoittautuminen tuli ajankohtaiseksi, koska koulu ei ollut ihan jyvällä kaikesta. Education Queenslandin meilipalvelusta tuli nopeasti oikeat vastaukset. Eiköhän vastaava palvelu ole Education Victoriassa tai vastaavassa.

Alle tai yli vuoden ei ollut vaikuttamassa tilanteeseen enää, vaan olennaista oli viisumin kategoria.

riaapa

Lainaus käyttäjältä: mikkosamuli - marraskuu 08, 2010, 22:53
Australiassa tuntuu olevan eroja eri osavaltioiden välillä. Parempi varmistaa siis tilanne erikseen Victoriassa

MMSS,
Suosittelen kuten mikkosamulikin ottamaan yhteyttä Victorian osavaltion opetusministeriöön (http://www.study.vic.gov.au/deecd/en/contact-us.cfm) ja kysymään heiltä - heillä kun pitäisi olla viimeisin tieto. Tai sitten vaihtoehtoisesti paikalliseen DIACin toimistoon. DIAC Melbourne ja ISPU (International Student Program Unit) tekevät yhteistyötä.

Lycka till!

Riina
Riina

MMSS

Hei,

kiitos vastauksesta laitoinkin kysymyksen s-postitse. Vastaus on tälläinen
"With a visa sub class 419 (Visiting Academic) you children can attend a government school and will be charged the local government fees.   You will need to contact the school directly who will advise you on the cost.  To look up schools you can go to the website http://www.education.vic.gov.au/ and locate a school to where you will be staying."

Osaatteko sanoa mitä nuo "local government fees" pitävät sisällään?

Kiitos avusta


mikkosamuli

Mielestäni tuo saamasi vastaus osavaltiolta (eli local government) on omituinen kehävastaus, koska kyllähän heidän pitäisi tietää mikä se local governmentin perimä maksu on (vai olenkohan vielä niin ummikko, että sotken nämä hallinnolliset termit ;-)

Queenslandissa tällaista maksua ei kuitenkaan ole.

MMSS

On tämä hieman hämmentävää...

Laitoin uuden kyselyn: "But, what are the "local government fees" and how much they aprx are?"

ja vastaus tuli "Regards the school fees, you will need to contact the school directly."

No koulu ei ole tietenkään vielä selvillä... Tarkoittaneeko nämä nyt sitten normaaleja lukukausimaksuja, vai mikä on "school fees" ja "tution fees" ero, vai onko eroa?






sanni

http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/living-in-victoria/education-and-childcare/primary-schools

Nuo public schools ovat ilmaisia Australiassa ja yllaolevasta linkista 'fees'-kohdassa selitetaan, etta on vapaaehtoinen local government fee. Muistaakseni aika nimellisia ovat nuo fees, kunhan et laita lapsia private schooliin. Kysy sitten alueen koulusta, kun tiedatte, mille alueelle muutatte.

Lainaus käyttäjältä: MMSS - marraskuu 10, 2010, 17:07
On tämä hieman hämmentävää...

Laitoin uuden kyselyn: "But, what are the "local government fees" and how much they aprx are?"

ja vastaus tuli "Regards the school fees, you will need to contact the school directly."

No koulu ei ole tietenkään vielä selvillä... Tarkoittaneeko nämä nyt sitten normaaleja lukukausimaksuja, vai mikä on "school fees" ja "tution fees" ero, vai onko eroa?







jounij

Lainaus käyttäjältä: sanni - marraskuu 10, 2010, 19:38
Nuo public schools ovat ilmaisia Australiassa...

Ei täysin pidä paikkaansa: Australian kansalaisille kyllä, mutta joissakin osavaltioissa/territorioissa vierailevien ulkomaalaisten lapsilta veloitetaan maksuja julkisissa(kin) kouluissa vanhempien viisumityypistä riippuen. Valitettavasti en osaa itse kysymykseen vastata tämän tarkemmin. Voikohan vielä olla joitain kuntakohtaisia "paikallishallinnonmaksuja" eikä vain osavaltiokohtaisia?


Mietiskelee
Jouni
Canberra

Jaaks

Minulla on neljäs lapsi "state eli public schoolissa" ja voin kyllä kertoa, että eivät ne nyt ihan ilmaisia ole.
Kaikki koulu materiaali paper tissues asti pitää vanhempien maksaa joka nyt on vaan muutama satanen vuodessa, mutta sitten on kaikki koulu uniforms, ekskursiot, musiikkiluokat joissa ne esimerkiksi laittaa lapsesi soittamaan huilua ($400.00) etc, etc eli et varmaan selviä alle $1000 vuodessa edes valtion koulussa.

On se kuitenkin niin halpaa ja se on sijoitus lapsesi tulevaisuudelle eli todellakin sen arvoinen.
Jos on varaa muuttaa maailman ääriin, mutta ei satsata lasten koulutukseen, niin jotain on mielestäni vanhempien omissa arvoissa ehkä hieman säädettävissä ?

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - marraskuu 10, 2010, 21:46
Jos on varaa muuttaa maailman ääriin, mutta ei satsata lasten koulutukseen, niin jotain on mielestäni vanhempien omissa arvoissa ehkä hieman säädettävissä ?

Kun Suomessa on opittu tukielämisen malli, ja kun muutetaan Australiaan, niin kaiken maailman suomitukien askelkuviot on vielä tuoreeessa muistissa. Vaan ehkä Australia opettaa omillaan elämään  8)

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/11/10/nain-pullonkeruulla-elaa-palkkatoita-leveammin/201015582/12

Matleen

Tämä keskustelunavaus tuli minulle kuin taivaan lahjana, kiitos.

Olen tulossa (jos kaikki suunnitelmat menee ok) 2012 syksyllä opiskelemaan Australiaan ja mukanani on yläasteikäinen poika.

On hyvä kuulla mitä lasten opiskeluun kuluu, koska itse tulen tuon ajan olemaan opiskelijana, niin on hyvä tietää mitä budjetoinnissa pitää ottaa huomioon.

Jaaks, minkä tasoista tuo musiikkiopetus teillä on? Hinta ei ole päätä huimaava.  Suomessa ei koulut ja välineet saa maksaa, mutta harrastukset sitten maksavatkin ihan kiitettävästi. Soittotunnit yksistään vievät meidän perheessä vuodessa yli 1000€, siihen soittimet, nuotit ja leirit yms. päälle.

Poikaa itseensä jännittää kuinka selviää koulunkäynnistä englannin kielellä, vaikka hänellä ei kielen kanssa varmaan tulekaan olemaan vaikeaa, toinen mietityksen aihe on se, kuinka saa kavereita.

Jaaks

Matleen,

Tulipa kirjoitettua vahan huolimattomasti, sorry.  Siis tuo $400 oli vain se huilun hinta.  Itse opetus on "ilmaista" kun nyt on kyse valtion koulusta.  Opetuksen taso on mielestani ihan hyva ainakin tuloksesta paatellen :)

Aikis

Matleen, riippuen siitä kuinka kauan lapsesi on saanut opetusta Suomessa, niin varaudu kuitenkin siihen että hän ei tyydy koulun opetukseen vaan tarvitsee lisäksi yksityistä ohjausta tai erillistä musiikkikoulua. Niiden hinnat ovat "normaalit", mutta kaikki tuollainenhan on kuitenkin halvempaa Australiassa.

Kun sinulla on poika yläkoulussa, niin suosittelen vielä pohtimaan onko mahdollisuuksia yksityiseen kouluun tai sitten mahdollisimman hyvin kartoittamaan tulevan asuinalueesi valtion high schoolit. Yksi mahdollisuus on myös selective school, mutta siinä on tarkka aikataulu eikä taida passata tuohon viisumityyppiisi...Riippuu tietysi siitäkin, kuinka kauan aiotte olla. Yksi vuosi sinne tänne, mutta jos pidempään olette ja poikasi on yhtään "akateeminen", niin voi olla että kaipaa vähän haastetta. Ruulla on ehkä tästä enemmänkin sanottavaa...

Tosiaan lukukausimaksut riippuvat viisumista myös julkisissa kouluissa. Ja joka tapauksessa jotain pientä summaa kerätään kouluun lähes viikottain, milloin mihinkäkin...jos ei muuta niin arpoja  :D

Silppu

Koulujen taso vaihtelee suuresti. Toivottavasti tästä linkistä on jotain apua.

http://www.myschool.edu.au/

MMSS

Hei, muutaman s-postin jälkeen sain kuin sainkin vastauksen koulun maksuttomuuteen.

Eli vastasivat seuraavaa: "On a 419 you do not have to pay international student fees. Please check with a local school regarding the local fees, it may differ from school to school".

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Aikis - marraskuu 11, 2010, 15:53

Tosiaan lukukausimaksut riippuvat viisumista myös julkisissa kouluissa. Ja joka tapauksessa jotain pientä summaa kerätään kouluun lähes viikottain, milloin mihinkäkin...jos ei muuta niin arpoja  :D

Nain on, me maksamme viisumilla 457 NSW:ssa julkisessa koulussa $ 4500 vuodessa plus koulukohtaiset menot.  

sanni

Tassa on linkki niihin maksuihin nimenomaan Victoriassa:

http://www.education.vic.gov.au/aboutschool/lifeatschool/parentpayments.htm

Niin kuin Jaaks sanoi, ei se paljon maksa, ja lasten eteen kannattaa pikkuisen satsata. Eiko Suomessakin kerata rahaa siihen ja tahan vahan valia kouluissa, ainakin omassa muistissa on kaikenlaiset luokkaretki- ja muut keraykset. Ja koulukirjat piti maksaa itse, ainakin lukiossa? Varmaan tulee vahan enemman maksamaan aussilassa vaikka onkin valtion koulu, mutta ei juuri mitaan verrattuna yksityiskouluihin.




Lainaus käyttäjältä: Jaaks - marraskuu 10, 2010, 21:46
Minulla on neljäs lapsi "state eli public schoolissa" ja voin kyllä kertoa, että eivät ne nyt ihan ilmaisia ole.
Kaikki koulu materiaali paper tissues asti pitää vanhempien maksaa joka nyt on vaan muutama satanen vuodessa, mutta sitten on kaikki koulu uniforms, ekskursiot, musiikkiluokat joissa ne esimerkiksi laittaa lapsesi soittamaan huilua ($400.00) etc, etc eli et varmaan selviä alle $1000 vuodessa edes valtion koulussa.

On se kuitenkin niin halpaa ja se on sijoitus lapsesi tulevaisuudelle eli todellakin sen arvoinen.
Jos on varaa muuttaa maailman ääriin, mutta ei satsata lasten koulutukseen, niin jotain on mielestäni vanhempien omissa arvoissa ehkä hieman säädettävissä ?

sanni


MMSS

Nyt kyllä hamittaa...
Saimme viisumin (419) ja lähtö olisi kesäkuussa. Olin marraskuun puolivälissä yhteydessä paikalliseen opetusvirastoon kysyessäni opetuksen maksuttomuutta ko. viisumilla. Vastaus kuten aiemmista viesteistä ilmeneekin oli "että ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja". Nyt kun aloimme järjestää lastemme koulupaikkaa tuli vastaus että kyseiseillä viisumilla meidän täytyy maksaa kansainvälisten oppilaiden lukukausi maksu n.7300 aud per lapsi.
Soitettuani ja ihmeteltyäni kahta erilaista tietoa vastaus oli että tammikuussa laki tai säädös on muuttunut. Mitään tietoa viisumia hakiessani tästä ei tullut tai viisumin myöntämisen yhteydessä ei ollut mainintaa että lait tai asetukset on muuttunut.
Koulumaksut kun oli yksi pääsyy päätyessämme tähän viisumiin... Ilmeisesti asetukset pitäisi osata tarkistaa jostain säännöllisesti....
Harmittaa!

RUU

MMSS, Victoriassa lapsiaan koulussa pitävät osaavat varmaan kertoa tarkemmin, mutta näin ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että tuo $7370 maksu koskee ulkomaisten opiskelijoiden lapsia, kun lukee School Fees for international study -sivua. Tuolla sivulla on mainittu tietyt 500-sarjan viisumit.

Ehkä oleellisia kysymyksiä ovat, oletko opiskelija vai tutkija, ja käyvätkö lapset koulua yli vai alle vuoden?
Osavaltion kouluhallinnon web-palvelussa on aika niukasti määritelmiä siitä, milloin lapsi on international student, milloin tavallinen. International student status tuntuu liittyvän tiettyihin viisumeihin ja max 12 kk oleskeluun, mutta ainakaan kovin suoraan tarjolla ei ole check listiä tai vertailua, jonka perusteella voisi päätellä mihin kategoriaan omat lapset tulevat kuulumaan.
Jos olette täällä yli vuoden, koita ihmeessä vääntää asia niin, että lapset tulkitaan tavallisen työssäkäyvän perheen jälkikasvuksi.

Niistä muista maksuista julkisissa kouluissa: Tuition fee on maksu osavaltion antamasta opetuksesta ja tarjoamista tiloista. School fee on koulukohtaiset maksut esim retkistä, joistain materiaaleista, jne, ja nämä maksut saattavat vaihdella luokittain ja vuosittain. Yksi vaihtoehto on koulukohtianen Resource fee, jolla ostetaan pakettina kaikki koulumateriaalit (mm. oppikirjojen lainaus).
Logal Gov't Fee kuulostaa oudolta, sillä nimi viittaa kunnan perimään maksuun. Yleensä julkinen opetus on osavaltion rahoittamaa ja kunnat eivät siihen juurikaan osallistu. Ehkä Victoriassa on enemmän kokkeja hämmentämässä soppaa...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MMSS

Hei,
kiitos vastauksesta.
Viisumi mikä minulle on myönnetty on siis visiting academic (419). Ja minut on nimitetty Visiting Fellow nimikkeellä paikalliseen yliopistoon. (Siis vierailevana tutkijana). Hämmennystä aiheuttaa nyt ilmeisesti muuttuneet säädökset koska käymäni kirjeenvaihdon perusteella ongelmaa ei ole ollut ennen kuin nyt. Tällaisen vastauksen sain viime marraskuussa "With a visa sub class 419 (Visiting Academic) you children can attend a government school and will be charged the local government fees". Tuntuu hieman ihmeelliseltä että asia on muuttunut päälaelleen kevään aikana.
Nyt vaimoni saama vastaus
Thank you for your email. On a 419 visa you will need to enrol your daughters as Dependant International Students and pay international student fees for them. Pease refer to our website www.study.vic.gov.au for application forms and information regarding enrolment.

Voikohan tuossa olla kysymys väärinkäsityksestä vai lieneekö säädökset tiukentuneet? 


maailmalla79

Jos se tosiaan noin kallista on niin siina voisi jo alkaa miettimaan laittaako lapset yksityiskouluun vai pitaako niita vuoden verran ns kotikoulussa. Oma yliopisto maksaa vahemman kuin tuon 7300 lukukausi

jounij

Ainakin ACT:ssä on katolinen yksityiskoulu paljon tuota halvempi.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Silppu

Lainaus käyttäjältä: jounij - toukokuu 01, 2011, 13:29
Ainakin ACT:ssä on katolinen yksityiskoulu paljon tuota halvempi
Olen ymmärtänyt, että katolisissa kouluissa on yleisesti ottaen aika hyvä hinta-laatusuhde mitä tulee näihin halvempiin 'independent' kouluihin.

Tätäkin saittia kannattaa vähän selata kouluvaihtoehtoja valittaessa. Jos siitä osaa tehdä oikeita tulkintoja, niin on sitten eri asia.
http://www.myschool.edu.au/

RUU

Edelleen oleellinen kysymys on Australiassa olon kesto: max vuosi vai yli? Ts. milloin viisumi umpeutuu maahan saapumiseen ja koulun aloittamiseen nähden?

Meillä päin on katolinen poikakoulu, yksi niistä alueen parhaista kouluista. Vuosimaksu ensimmäisestä lapsesta muistaakeni n 3,500, sisaruksista vähemmän. Mutta - sinne tehdään oppilasvalinnat 18 kk ennen haluttua koulun aloittamista...
Tosin tämä lienee koulukohtaista ja joustovaraa varmasti löytyy hyvästä syystä monissa paikoissa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

maailmalla79

Joo, oma yksityinen (katolinen) yliopisto maksaa vahemman tuon 7300

MMSS

Hei,
nyt on selvitelty kouluasiaa Victoriassa. Säädös on muuttunut vuoden vaihteessa ja koulu on todellakin maksullista (419) viisumilla.
Tähän asiaan ei siis vaikuttanut oleskelun pituus yms. vaan käytäntö /laki on muuttunut. Kun marraskuussa tiedustelin asiaa vastaus oli yksiselitteinen, ei maksuja.
Olemme olleet asiasta yhteydessä Victorian opeusviraston kansaiväliseen osastoon ja varsin perusteltu valitus meni läpi. Eli opeusvirasto otti asian uudelleen käsittelyyn ja teki päätöksen meidän eduksi. Käsittääkseni tähän kuoppaan on juuttunut muitakin tuolla viisumilla olevia ja siksi ottivat asian uuteen tarkasteluun. Kehoitan kuitenkin varmistamaan asian ennen viisumin hakemista. Täytyy myöntää että välillä verenpaine hieman nousi mutta hieno päätös saatiin asialle:)

fazer


Hei,
Meillä muutto edessä syyskuussa ja kaipaisin tietoa lastenhoidosta.
Onko kenelläkään tietoa kuinka hankalaa on saada päivähoitopaikka 2 ja 5 v lapsille? Vai meneekö 5 v jo kouluun?
Onko kenelläkään suosituksia koulun suhteen, muutamme Coogee, Randwick alueelle Sydneyyn.

kiitos