Eläkeläisen muutto Ausseihin

Aloittaja Skelm, joulukuu 30, 2008, 08:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Skelm



Oliskohan ennenkuulumatonta, että reipas eläkeläinen mies (68) muuttaisi Ausseihin
yksikseen?
Tekisi mieli jo vaihtaa ilmanalaa. Olen ehtinyt asua aikoinaan työelämässä
ulkomailla. Mutta en ole ollenkaan sosiaalinen sillei, että pitäisi aina
löytyä juttukaveria. En kaipaa suomalaiskuppikuntien seuraa ollenkaan.
Hyvin vähän ystäviä on nykyäänkään mutta arveluttaa, että tunteeko
siellä sitten itsensä tosi yksinäiseksi.

Osaako joku kertoa, mitkä ovat eläkeläisen viisumi- ja elinehdot, jos eläke tulee Suomesta. Onko vaikea saada jotain pysyvää asumis-statusta (permanent residence permit?). Tai mikä se siellä lienee.

Kun en ketään sieltä tunne, eikä ole sukuakaan siellä, niin onko suosituksia
asuinalueesta sillä perusteella, että on ainakin kohtuullisen lämmintä ympäri vuoden.
En välttämättä kaipaa jotain Darwinin olosuhteita.
Ehkä ainakin rannikolta, mutta jos joku kertoo sisämaan loistavista olosuhteista, niin
ei sekään haittaa.

Entäpäs terveydenhuolto. EU:n puitteissahan Espanja olisi meikäläiselle parempi
paikka, mutta se ei jotenkin kiinnosta. Eläkeiässä saattaa aina joskus olla
tarvetta terveydenhoitoon. Jos se osoittautuu ylettömän kalliiksi, niin ikävämpi
juttu.

Olisi kiva kuulla eläkeikäistenkin tarinaa sieltä. Useimmat tänne kirjoittajat tuntuvat olevan hädintuskin teini-iästä päässeitä kokemuksineen. Siitä huolimatta kaikki
kannanotot kiinnostavat ja ovat arvokkaita. Joten antakaapa tulla mielipiteitä puolesta ja
vastaan.


RUU

Skelm, neljäksi vuodeksi voit saada Investor Retirement -viisumin, jos voit tullessasi siirtää varallisuutta Australiaan n. 400,000 euron edestä (250,000 e, jos muutat ns. Regional -alueille eli suurten keskittymien ulkopuolelle), ja sinulla on n 35,000 euron vakituiset vuositulot (25,000 e Regional -alueilla). Oma terveysvakuutus pitää olla.
Muita kelpoisuusehtoja voit selailla ko. viisumin Eligibility-sivulta.

Uusi pysyviä eläkeläisviisumeita ei enää myönnetä nykyisten sääntöjen mukaan. Tosin säännöt muuttuvat niin usein että en yhtään ihmettelisi, vaikka neljän vuoden kuluttua asiat olisivat eri tavalla.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Silppu

Tilanteessasi harkitsisin myös turistina maahan saapumista. Sen voi saada jopa vuodeksi kerrallaan. Jos eläke tulee Suomesta, ja voi kuulua KELAn piiriin ja saa matkavakuutuksen, niin mikäs sitä täällä asuessa. Itse saapuisin siinä elo-syyskuussa tänne maahan, ja tulisin Suomen kesään takaisin (jotta pysyisi Kelan piirissä, pitää käydä Suomessa kerran vuodessa), ja lähtisin taas reissuun kesän päätyttyä.

Siinä samalla kannattaa kiertää vähän Uutta Seelantiakin kun kerran tänne asti tulee. Kyllä täällä pärjää varsin hyvin yksinkin, ja ainakin kaakkois QLDssa on mukavan lämmintä ympäri vuoden. Nähtävää riittää myös yllin kyllin, ja halpalentoyhtiöillä reissaaminen on kätevää. Ellinboxia Sunshine Coastilla voi pitää hyvin tukikohtana, ja sieltä saa myös tarvittavan avun käytännön asioissa.

Silppu

Skelm

 ??? Tuntuupa olevan melko byrokraattista hommaa! Oletin ilman aikaisempaa tutkimista, että EU-kansalaiselle olisi helppoa ja suht koht joustavaa siirtyä sinne  koska hyvänsä ilman rajoituksia.

Minulla oli jo joskus 60-luvulla paperit täytettävänä, mutta se taisi olla silloin vieläkin hankalampaa ja oletin, että nykyaika olisi tuonut helpotuksia matkaan.

Täytynee aluksi tyytyä pelkkään turistiviisumiin ja käydä muuten vaan katsastamassa paikkoja etukäteen varmuuden vuoksi.

Silpulle kiitos vinkistä Ellinboxiin. Vaikuttaa lupaavalta 8)

Aikis

Lainaus käyttäjältä: Skelm - joulukuu 31, 2008, 01:34
  Oletin ilman aikaisempaa tutkimista, että EU-kansalaiselle olisi helppoa ja suht koht joustavaa siirtyä sinne  koska hyvänsä ilman rajoituksia.



Niin juu, Australia ei tosiaan ainakaan vielä kuulu näihin EU-maihin... :pepsodent