Vuokranvalitys - nainko se (ei) toimi(i)?

Aloittaja ausseihin!, kesäkuu 17, 2008, 22:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ausseihin!

Nyt meinaa olla ensimmaisen kerran hiukkasen pahaa sanottavaa paikallisesta tavasta hoitaa asioita. :( Olemme etsimassa asuntoa ja kun juuri meille sopiva asunto ilmaantui vuokrattavaksi, otimme valittajaan samantien yhteytta ja kerroimme olevamme kiinnostuneita asunnosta. Olemme kolmen viikon aikana soittaneet useamman kerran ja kayneet myos. Yrittaneet saada tietoa kyseisesta asunnosta ja vuokraamisesta yleensakin. Ainoa, mita saa vastaukseksi on: katso netista. Nyhtamallakaan ei saa minkaanlaista palvelua.
Viimeksi eilen vuokranvalittaja lupasi ottaa yhteytta heti (nettisivujen ja toimistohenkilokunnan mukaan se vapautui tanaan), kun asuntoa voi menna katsomaan, mutta nyt illalla saimme kauhuksemme huomata, etta kyseista asuntoa ei enaa ole valittajan nettisivuilla. Pahaksi onneksi kello oli jo niin paljon, ettemme pystyneet valittajalle soittamaan. Mutta voiko tassa oikeasti kayda nyt niin, etta asunto on vuokrattu ilman, etta ovat ottaneet meihin yhteytta, vaikka ovat luvanneet niin tehda. Tietysti toivomme, etta asunto on otettu netista pois jostain muusta syysta, mutta mika ihme sellainen voisi olla.
Onko tama ihan normaalia taalla? Onko se siis ihan arpa onnea, etta saa haluamansa asunnon vuokrattua?



MH

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - kesäkuu 17, 2008, 22:28
Onko se siis ihan arpa onnea, etta saa haluamansa asunnon vuokrattua?




Kyllähän se vähän sitä tuppaa olemaan. Ainakin ensimmäistä kohdetta vuokrattaessa.

hardflip

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - kesäkuu 17, 2008, 22:28
Viimeksi eilen vuokranvalittaja lupasi ottaa yhteytta heti (nettisivujen ja toimistohenkilokunnan mukaan se vapautui tanaan), kun asuntoa voi menna katsomaan, mutta nyt illalla saimme kauhuksemme huomata, etta kyseista asuntoa ei enaa ole valittajan nettisivuilla. Pahaksi onneksi kello oli jo niin paljon, ettemme pystyneet valittajalle soittamaan. Mutta voiko tassa oikeasti kayda nyt niin, etta asunto on vuokrattu ilman, etta ovat ottaneet meihin yhteytta, vaikka ovat luvanneet niin tehda. Tietysti toivomme, etta asunto on otettu netista pois jostain muusta syysta, mutta mika ihme sellainen voisi olla.
Onko tama ihan normaalia taalla? Onko se siis ihan arpa onnea, etta saa haluamansa asunnon vuokrattua?

Kyllahan se niin on, etta aivan sama mita nettisivut tai toimistonhenkilokunta sanoo. Soittoa tai sahkopostia ei kuulu koskaan. Tama ehka korostuu juuri tuon ensimmaisen asunnon kanssa mutta kyllapa useammalla kaverilla on ollut ongelmia toimistojen kanssa vaikka takana on useampi vuosi tassa maassa.

Ei kannata jumittua yhteen asuntoon, kannattaa valita  puolen kymmenta joita kay katsomassa ja sitten ehka valita niista 2 tai 3 joissa voisi kuvitella asuvansa. Kuten tuolla aikaisemmin puhuttiinkiin (en muista ketjua), kannattaa valittajalle tarjota porkkanaksi usemman kuukauden vuokraa etukateen jos sen pystyy tekemaan.

Viime kadessahan sen paatoksen tekee asunnonomistaja jolle valittaja nama vuokralaisehdokkaat (top 1 tai top 20?) esittelee.

:nuttu:
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

jounij

Kyllä ne asunnonvälittäjät seulovat vuokralle pyrkijöitä. Itse omistan vuokra-asuntoja, joita kaikkia vuokraa eri agentti. Aina vuokralaisen vaihtumisen yhteydessä kaikki nämä agentit esittelevät minulle vain yhden tai korkeintaan kahden vuokralaisehdokkaan tiedot. Melko varmasti he ovat siinä vaiheessa jo karsineet ehdokaslistaa oman "makunsa" ja ammattikokemuksensa mukaisesti. Eli ehdotan, että alatte suosiolla katsella muuta asuntoa ja mahdollisuuksien mukaan jotain toista - palvelualttiimpaa - agenttia käyttäen.

Australiassa on edellisistä vuokrasuhteista saadut suositukset hyvin tärkeitä. Koska uusilla maahan tulokkailla ei ole näyttöä edellisistä vuokrasuhteiden hoitamisesta Australiassa, tuo mainittu ison ennakkomaksun suorittaminen on ehkä ainoa tapa varmistaa itselleen juuri "se oikea" asunto. Yksi oma vuokra-asuntohakemuksemme tyrmättiin aikoinaan näin perustellen: "teillä ei ole tarpeeksi kokemusta vuokralla asumisesta". Tämä siitä huolimatta, että olimme siihen mennessä asuneet vuokralla Australiassa jo pari kolme vuotta!!!


Kommentoi
Jouni
Canberra

RUU

Tää on niin tätä, taas...
Oma kokemukseni kertoo, että sähköposti on ihan turha tapa herättää huomiota. Kirje / fax melkein turhat, puhelinsoitolla saa monesti edes jotain aikaiseksi. Kaikkein paras on kun tunkee pienen egonsa henkilökohtaisesti paikalle rupattelemaan kasvokkain.

Kävittekö katsomassa asuntoa? Se on tietenkin se ensimmäinen askel vuokraamisessa ja ainakin meille niitä näyttöjä järjestyi yleensä ihan kivuttomasti. Jos talossa / asunnossa asutaan, pitää asukkaalle (ainakin QLD:ssä) antaa kirjallinen ilmoitus käynnistä 24 t etukäteen eli pieni viive voi olla odotettavissa.
Jos talo kiinnostaa, niin sen jälkeen vain suoraan asiaan eli täyttämään hakulomaketta. Näin taatusti on toiminut sekin, joka sen talon tällä erää vuokrasi.

Suositukset ja/tai raha puhuvat myös. Miehen työpaikalta bongaatte suosittelijaksi niin korkean pomon kuin vain voitte saada, niin teidänkin sanoillenne tulee painoarvoa.
Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että lähtökohtaisesti uusien tuttujen sanoihin ei luoteta lainkaan mutta jos joku (paikallinen) tukee kertomusta, niin sitten vastapuolella raotetaan varovasti sitä kuuloelintä. Joskus vuosien kuluttua kun olette maastoutuneet ja sulautuneet tänne, alkaa homma toimia omalla painollaankin.

Tämä tyyli toimii työpaikkahakemuksissakin, jne: ei siellä pidetä kauneuskilpailuja jonkun määräpäivän jälkeen vaan ensimmäinen hyvä / sopiva hakija saa paikan. Asia sillä selvä, vaikka se olisi heti ekana päivänä. Julkinen sektori on sidottu määräpäiviinsä mutta yksityinen sektori ja etenkin agentit nappavat kiinni heti ensimmäiseen mieleiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että asiasta on itse otettava heti selvä ja samantien tipautettava osoitus kiinnotuksesta vastapuolen syliin.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Tai sitten joku on tarjonnut enemman vuokraa kuin alunperin pyydettiin ?  Sita nimittain tapahtuu todella paljon.

R?yh?

Yhdyn kuoroon. Me emme myoskaan saaneet minkaanlaista palvelua valittajilta, kun yritimme nokkaamme heidan toimistoillaan nayttaa. Ainoa tapa joka toimi, oli vahtia nettia kuin haukka ja soittaa heti, kun sopiva oli tyrkylla. Ja nimenomaan sopia naytto samantien. Mihinkaan yleisiin kyselyihin he eivat puhelimessa aikaansa uhraa, pitaa kertoa olevansa valtavan kiinnostunut juuri nimenomaan tasta asunnosta. Kysella voit sitten kun olet paikan paalla. Ja kun paaset paikalle, ole niin edustavasti puettu/kammattu kuin suinkin ja jos oikeasti alkaa asunto kiinnostaa, pyyda saada jattaa hakemus heti, ja jos mahdollista tyrkyta ennakkoa (me tarjottiin kuukauden vuokra heti kateen, vaikka muuttamaan paastiin vasta neljan viikon paasta, se riitti) ja tosiaan, yrita saada jonkin mahdollisimman ison kihon lupa saada kayttaa suosittelijana, me tyrkytettiin Managing Directorin yhteystietoja, ottivat ne, mutta eivat koskaan soittaneet. Uskon, etta kuitenkin auttoi, etta oli mita mainostaa.

Ja muistakaa, etta ne netin kuvat eivat todellakaan kerro koko totuutta. Yrittakaa paasta katsomaan mahdollisimman montaa, mitka ovat edes lahella kuvitelmaanne, niin saatte vahan tuntumaa. Jos jattaa vain yhden varaan kerrallaan, niin edessa voi olla pitka haku.

Tsemppia, kylla se siita, kunhan oppii pelin saannot.

Rayha

Silppu

Kuten Jouni jo mainitsikin, ensimmäisen vuokra-asunnon hankkimisessa pitää kompensoida puuttuva paikallinen vuokrahistoria ja vuokranvälitystoimistojen referenssit jollakin tavalla. Mielestäni paras keino on runsaan varallisuuden ja säännöllisten tulojen esittäminen. Jos tässä ei ole mahdollisuutta erottautua muista, niin sitten on korotettava etukäteen maksettavan vuokran suuruutta esim. 3kk vuokraa vastaavalla summalla (jos kohtalainen tulotaso). Vaihtoehtoisesti voi myös ehdottaa 2 kk eteen + vuokranmaksuväli 1 kk.  Rahan latominen pöytään vuokrasuhteen alussa on aika harvinaista, sillä aussivuokralaisella ei nimittäin yleensä ole edes mahdollisuutta maksaa 3kk vuokraa etukäteen.

Kun jatkossa maksaa vuokrat välittäjälle viimeistään eräpäivänä, ja varmistat että takuumaksu palautetaan aina täysimääräisen, niin siitä saa hyvät referenssit seuraavaa vuokrasuhdetta ajatellen.

Silppu

ausseihin!

No aikamoista pelia on asunnonvuokraaminen taalla. :o Me olemme usemman kerran pyytaneet paasta asuntoa katsomaan (niin puhelimessa kuin kasvotusten), mutta toimistosta sanotaan vain, etta ei ennen open house paivaa. Mieheni kavi viime viikonloppuna katsomassa paria myynnissa olevaa asuntoa samaisesta talosta ja pystyi samalla kurkkimaan meita kiinnostavaa asuntoa ja naki, etta kamppa on tyhja. Se on ollut tyhja luultavasti jo pidemman aikaan, mutta silti sita ei pyynnoista huolimatta paase katsomaan. Valittajalla ei ole meista viela mitaan tietoa, ei edes sita, etta olemme ekaa kertaa vuokraamassa. Papereita ei ilmeisesti voi jattaa, ennen kuin on kaynyt asuntoa katsomassa. Mutta se on vahan hankalaa, kun asuntoa ei paase katsomaan.

Meilla on toistaiseksi aika kovat vaatimukset asunnon ja sen sijainnin suhteen. Saapa nahda joudummeko niista sitten kovastikin tinkimaan, emme luonnollisestikaan haluaisi. Olemme kayneet katsomassa tahan mennessa kolmea asuntoa ja ne ovat olleet ihan ok, mutta eivat juuri sellaisia kuin toivoisimme. Tuo kyseinen kiinnostukseme kohde ei itse asiassa netissa nayta mitenkaan ihmeelliselta, mutta siina on hieno pohjaratkaisu, kivasti tilaa ja se on aivan uudessa kerrostalossa aivan meren tuntumassa ja nuo myynnissa olleet asunnot olivat ainakin olleet sellaiset, jotka olisimme voineen vuokrata, jos ne olisi olleet vuokralla ja niissa olisi ollut yksi makkari enemman. Tietystikaan katsomatta asuntoa ei voi vuokrata, mutta hyva fiilis meilla sen suhteen on. Jotenkin se vain tuntuu olevan the one.

Kiitoksia naista vinkeista. Valittajatoimistosta sanottiin tanaan, etta asunto on edelleen vuokralla, vaikka sita ei nay heidan omilla sivuillaa, ei realestaten sivuilla, ei tamanpaivaisessa lehdessa... mikakohan mahtaa olla totuus. Onko tella kasitysta siita, auttaako se, etta firma on mukana asunnon vuorakuvioissa? Se maksaa 2/3 osaa vuokrasta ja suosittelijana on tehtaan toimari.

Silppu

Vinkkinä, että kun pääsette katsomaan asuntoa, ja jos haluatte sen, niin kannattaa olla ensimmäinen joka jättää hakemuksen sisään. Itselleni on tullut joskus vastaan tilanne, jossa jäimme kakkoseksi vain siksi että joku oli ehtinyt jättämään hakemuksen ennemmin. Kannattaa käydä hakemassa valmiiksi paperit samasta vuokranvälitystoimistosta niin on sitten kaikki valmiina näytön jälkeen.

Tottakai, kaikki tekijät mitkä varmistavat vuokransaannin vuokralaiselta ovat eduksi. Jos firma maksaa osan, niin sehän on vain hyvä. Ja toimitusjohtajan suosituksilla vielä.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: ausseihinSe maksaa 2/3 osaa vuokrasta ja suosittelijana on tehtaan toimari.

Eli siis todennäköisesti firma maksaa koko vuokran ja se 1/3 vähennetään palkasta ?  Tuskin kukaan tekee vuokrasopimusta niin, että on vuokran osamaksajia.

Käytä vaan firmaa hyväksesi niin paljon kuin pystyt  :peukkuy

hardflip

Lainaus käyttäjältä: Silppu - kesäkuu 18, 2008, 19:03
Vinkkinä, että kun pääsette katsomaan asuntoa, ja jos haluatte sen, niin kannattaa olla ensimmäinen joka jättää hakemuksen sisään. Itselleni on tullut joskus vastaan tilanne, jossa jäimme kakkoseksi vain siksi että joku oli ehtinyt jättämään hakemuksen ennemmin. Kannattaa käydä hakemassa valmiiksi paperit samasta vuokranvälitystoimistosta niin on sitten kaikki valmiina näytön jälkeen.

Allekirjoitan edellisen, me laiteltiin aluksi useampi hakemus Faxilla mutta ikava kylla osalla valittajista tai toimiston assareista on hieman vaikeuksia lukujen 1-10 kanssa joten Faxattujen sivujen kanssa tuli sekaannusta.

Eikos tuossa teidan tapauksessa kannataisi tehda niin, etta vuokraaja on yritys ja sitten vain palkasta pois sovitun mukainen osuus? Luulisi, etta asunto voisi irrota vahan helpommin.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

ausseihin!

Meilla on kaikki paperit kylla jo valmiina, etta ne on sitten helppo ladata valittajalle kouraan, jos nyt vain tilanne urkenee. Huomenna mies menee taas tiedustelemaan, milloin olisi naytto. Tanaan lupvasivat etta ilmoittavat tekstarilla, kun ajankohta selviaa, mutta taman keskustelun pohjalta, emme todellakaan luota siihen.

Valittajatoimistosta meinasivat, ettei se ole mikaan ongelma, etta vuokraa maksetaan kahdesta eri paikasta. Voiko tahankaan asiaan nyt sitten luottaa?!?

Kr1st1an

Parhaiten omalla kohdalla toimi marssiminen eri asunnonvalittajien toimistoon ja siella kertoo milta alueelta asunnon haluaa, mika hintataso ja mihin naista loytyy avaimet jotta paasee itse katsomaan asuntoa. Jos avain loytyy sen voi saada yleensa $50 panttia vastaan tunniksi lainaan jotta voi tarkastaa asunnon itse. Realestate.com.au yms. nettisivuihin EI TODELLAKAAN kannata luottaa. Kiinnostava asunto saattaa olla sivuilla ja kun kyselet sita niin vastaus saattaa tulla viikon parin viivella etta asunto on vuokrattu aikaa sitten. Usein kuvat asunnoista on otettu useampi vuosi sitten remontin jalkeen ja paikanpaalla on aivan toisennakoista. Jos teilla on aikaa etsia asuntoa pidempaan, niin silloin voi odotella niita kiinteistovalittajien yhteydenottoja ja nayttoaikoja.. jos taas aikaa ei ole, niin ottakaa vapaata toista, etsikaa alueenna kiinteistovalitystoimistot, marssikaa suoraan toimistolle ja kysykaa avaimia asuntoihin.  :)

 

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Kr1st1an - kesäkuu 19, 2008, 14:33
Realestate.com.au yms. nettisivuihin EI TODELLAKAAN kannata luottaa. Kiinnostava asunto saattaa olla sivuilla ja kun kyselet sita niin vastaus saattaa tulla viikon parin viivella etta asunto on vuokrattu aikaa sitten.
 

Taman olemme itsekin huomanneet, siksipa ihmettelimmekin, miksi tuo meidan kiinnostuksemme kohde oli noilta sivuilta poistunut, vaikka siella esim. roikkuu yksi kamppa, joka on ollut vuokrattuna jo varmaan kuukauden. Talla hetkella me kylla yritamme kaikkemme, jotta saisimme taman nimenomaisen asunnon vuokrattua. Miehen firmasta on HR-puolelta otettu asiaksi selvittaa meille, milloin asuntoa paasisi katsomaan, kun meille sita tietoa ei tunnu irtoavan ja muutenkin yrittavat vaikuttaa asiaan meidan eduksemme. Mutta iloinen uutinen on se, etta se on edelleen vuokrattavana. Meilla on kiikarissa myos yksi toinen asunto, mutta se vapautuu vasta heinakuun toisella viikolla. Talla alueella tuntuu vain olevan aika vahan sellaista asuntoa, johon haluaisimme muuttaa.

ausseihin!

Tanaan sitten selvisi, etta kamppa on jo vuokrattu. Eilen valehdeltiin suoraan, etta open house on tulossa. Ikavinta tassa on, etta joudumme luultavasti asioimaan saman firman kanssa jatkossakin, silla suurimmalla valittajalla on paras valikoima kampista, jotka meita kiinnostavat. Kysyimmekin jo, milloin on naytto yhteen asuntoon, vastaus: "me ilmoitamme teille".

Onneksi saimme tuntumaa ystavalliseen ja hyvaan palveluun toiselta valittajalta. Mies laittoi aamulla meilia yhdesta kampasta ja pari tuntia myohemmin tuli soitto ja sovittiin naytto talle iltapaivalle. 

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: ausseihinTanaan sitten selvisi, etta kamppa on jo vuokrattu. Eilen valehdeltiin suoraan, etta open house on tulossa.

Ehkä ei kuitenkaan valehdeltukaan, vaan ihminen jonka kansa asioit ei ehkä tiennyt asioiden todellista laitaa tai sitten vaan viivytti asioita kunnes oli joku toinen jo aikaisemmin sovittu asiakas allekirjoittanut sopimuksen?

Ikävä kyllä Australiassa on suuri pula vuokra-asunnoista ja varsinkin hyvistä eli kuten aikaisemminkin jo sanoin se raha ratkaisee ja kuka tahansa voi tarjota huomattavastikin enemmän kuin pyynti on ja saada sen.

Lainaa...silla suurimmalla valittajalla on paras valikoima kampista, jotka meita kiinnostavat.

Siksi heidän ei tarvitsekaan välittää mistään muusta paitsi rahasta - ikävä kyllä.

hardflip

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 20, 2008, 20:10
Lainaus käyttäjältä: ausseihinTanaan sitten selvisi, etta kamppa on jo vuokrattu. Eilen valehdeltiin suoraan, etta open house on tulossa.

Ehkä ei kuitenkaan valehdeltukaan, vaan ihminen jonka kansa asioit ei ehkä tiennyt asioiden todellista laitaa tai sitten vaan viivytti asioita kunnes oli joku toinen jo aikaisemmin sovittu asiakas allekirjoittanut sopimuksen?

Eikos tuo nyt juuri ole valehtelemista? Asunnoista yleensa vastaa yleensa 1 tai 2 ihmista. Meilla hauskinta oli yksi lauantai jolloin rampattiin Hocking & Stuar:n kamppia lapi 6 kpl ja kaikissa oli sama valittaja.

Osa noista valittajista on ihan 100-0 kusipaista sakkia ja raha on se mika ratkaisee yhdessa hyvien referenssien kanssa. Itse en luottaisi yhteenkaan vakuutteluun "Me ilmoitamme teille", "Laitamme mailia" tai jotain muuta sontaa. Myoskin tuo naytoista soittaminen on toinen aaripaa, meille soitettiin yhdesta asunnosta klo 16:05 etta nyt on naytto Kensingtonissa, haluatteko menna katsomaan. No lahdeppa siina sitten viiden ruuhkassa St. Kildasta menemaan sinne ja viela perjantaina.

Ei muuta kuin asuntoja jonoon ja niista parhaita katsomaan, kuten tuossa jo todettiin aikaisemmin kuvista, ne todellakin ovat muutaman vuoden vanhoja ja paikan paalla sitten saa ihmetella etta onko edes tullut katsomaan oikeaa asuntoa.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

RUU

Lainaus käyttäjältä: hardflip - kesäkuu 20, 2008, 21:56
Lainaa
Tanaan sitten selvisi, etta kamppa on jo vuokrattu. Eilen valehdeltiin suoraan, etta open house on tulossa.

Ehkä ei kuitenkaan valehdeltukaan, vaan ihminen jonka kansa asioit ei ehkä tiennyt asioiden todellista laitaa tai sitten vaan viivytti asioita kunnes oli joku toinen jo aikaisemmin sovittu asiakas allekirjoittanut sopimuksen?
Eikos tuo nyt juuri ole valehtelemista? Asunnoista yleensa vastaa yleensa 1 tai 2 ihmista.
Riippuu nyt vähän siitä, mihin sattuu soittamaan. Jos puhuu suoraan välittäjälle niin on toivoa oikeankin tiedon saannista. Mutta jos soittaa toimistoon, niin todennäköisesti saa rupatella jonkun muun kanssa ja he saattavat olla ihan kuutamolla.

Sitä paitsi, aussityöpaikoillahan päästellään suusta ihan rauhassa mitä vaan kivan tai sujuvan kuuloista. Siellä langan toisessa päässä se sujuu ihan hyvin ja on täysin normaalia. Sen kanssa on vain opittava elämään ja pengottava sitä oikeaa tietoa esiin myös muilla keinoin.
Kerran tästä meilläkin töissä ääneen ajattelin ja työkamut ihan yksioikoisesti totesivat että yleensä tärkeämpää on saada puhelu pian lopetettua. Silloin sanotaan mitä tahansa, joka vie asian siihen pisteeseen että kuulija luulee jotain. Paljon parempaakin kohtelua saa paljon, etenkin henkilökohtaisessa kanssakäymisessä, mutta kyllä tuota luikurin laskettelua tulee vastaan koko ajan. Enkä kovin sanaton enää itsekään ole työpuhelimessa vaikka ihan kaikki detaljit eivät ehkä olekaan aina hallussa. Juu katsotaan, juu hoidetaan, juu...  :D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

ausseihin!

Kiitan tasta valaisevasta keskustelusta. Olemme edelleen todella harmissamme tuon kyseisen asunnon menettamisesta, mutta ei voi muuta kuin jatkaa etsimista. Nyt vain kaikki muu tuntuu niin laimeelta tuohon verrattuna... Tanaan kavimme katsomassa toisen valittajan asuntoa ja se oli muuten taysi unelma, mutta valitettavasti liian pieni. Valittaja oli ystavallinen ja naki vaivaa eteemme nayttaen kaikessa rauhassa asunnon lisaksi siihen kuuluvan parkkihallin ja varastotilan seka pihan. Taysin toisenlainen vastaanotto, kuin tuon toisen valittajan naytoilla. Purimmekin valittajalle pettymysta kilpailevan toimiston huonoon palveluun. No toivotaan, etta kamppa tasta viela loytyy.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: ausseihinOlemme edelleen todella harmissamme tuon kyseisen asunnon menettamisesta

Sorry, mutta miten voi menettää jotain mitä sinulla koskaan ei edes ollut  :confuse :pepsodent

Jatka vaan metsästämistä, kyllä se mieleinen asunto sieltä löytyy.


jounij

"Menettämästänne" asunnosta oli luultavasti ollut joku toinen hakija kiinnostunut vähintään yhtä paljon kuin tekin. Teille ei vaan suoraan kerrottu tätä, koska teidät haluttiin pitään mukana pelissä varalla, jos ne toiset hakijat olisivat menneet puihin. Ossietiikan mukaan tällaisessa tilanteessa voidaan muitta mutkitta jättää kertomatta totuus.


Hyvää juhannuksen jatkoa dunderilaisille toivottaen
Jouni
Canberra

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 21, 2008, 18:28
Lainaus käyttäjältä: ausseihinOlemme edelleen todella harmissamme tuon kyseisen asunnon menettamisesta

Sorry, mutta miten voi menettää jotain mitä sinulla koskaan ei edes ollut  :confuse :pepsodent

Jatka vaan metsästämistä, kyllä se mieleinen asunto sieltä löytyy.



Kylla me koemme sen menettaneemme, silla sen verran isosta asiasta oli kyse. Se oli meidan unelma. Meista on todella epareilua, ettei meille annettu minkaansortin mahdollisuutta olla pelissa reilusti mukana. Koko ajan vain ottaa paahan se, miten meita kohdeltiin. Tiedan, yli on paastava, mutta ottaa vain pattii.

ausseihin!

Nyt sitten lienee syyta vastapainoksi kertoa hyvasta palvelusta, jonka saimme tuolta samalta valittajafirmalta. Miehen yksi tyokaveri pisti firman jollekin portfolio managerille meilia ja kertoi saamastamme palvelusta ja tarpeesta loytaa asunto. Sielta otettiin melko pian yhteytta ja ehdotettiin nayttoa pariin asuntoon samalle illalla. Ja niinpa kavimme katsomassa toista asunnoista silla toisen olimme jo nahneet, kun siita oli open house. Ja luultavasti nyt loysimme asunnon. Ja valittaja oli sita mielta, ettei meilla ole ongelmia asuntoa saada, vaikkei aikaisempaa kokemusta vuokralaisena olosta olekaan.  :)

Aikis

Näinhän se menee. Hyvä että järjestyi.

Kannattaa muistaa tuo sosiaalisen verkoston merkitys jatkossakin kun yrittää asioitaan saada eteenpäin. Muiden muassa ja etenkin Aussilandiassa.

ausseihin!

Jeps, nyt meilla on sitten kamppa. :pepsodent Kiitoksia hyvista vinkeista kaikille. Osaako kukaan muuten kerota, miksi ihmeessa taalla ei vuokra-asunnoissa ole jaakaappia? Jopa kalustetuista asunnoista se saattaa puuttua? Onko taalla jaakaappi jotenkin niin personal, ettei kukaan halua toisen vanhaa jaakaappia vai mista mahtaa johtua?

Milka

Yleensa asuntokauppoihin ja vuokrattuihin asuntoihin kuuluu kaikki kiinteat 'fixtures and fittings', mutta jaakaappi on siireltava ja topseli seinaan tapainen laite, joten se ei kuulu kiinteaan kalustukseen. Mutta ala vaan kysy miten verhot sitten lasketaan mukaan kiinteaan kalustukseen... Tama on vain niita asioita jotka pitaa hyvaksya niita enempaa jarkeilematta...  :pepsodent  :pepsodent :pepsodent

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Milka - kesäkuu 27, 2008, 20:10
Tama on vain niita asioita jotka pitaa hyvaksya niita enempaa jarkeilematta...  :pepsodent  :pepsodent :pepsodent

Niinhan se varmaan on.

ajattelin kysella tassa samassa ketjussa vahan vuokralaisen velovollisuuksista ja oikeuksista. Toki nama asiat taytyy selvittaa valittajan kautta, mutta noin niin kuin kokemuspuolta kaipailisin. Onko taalla Australiassa jotain, mita pitaisi tietaa vuokralaisena olemisesta? Mita pitaa osata ottaa huomioon ja mita varoa tms. Onko liian ymparipyoreita kysymyksia?

Silppu