TV:n ohjelmatarjonta Australiassa?

Aloittaja ausseihin!, tammikuu 04, 2008, 22:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ausseihin!

Millainen tv:n ohjelmatarjonta on Australiassa? Tarkoitan lähinnä kaikille näkyviä ilmaiskanavia. Sen viikon aikana, minkä siellä joulukuun alussa olimme, en ehtinyt juuri tv:n tarjontaan tutustua, kuin mtä hotellissa vähän tuli surfailtua. Eniten alkoi ahdistaa, ettei taida juuri sellaista kanavaa olla, jolla ei olisi mainoksia? Onko siellä YLE:n kaltaisia kanavia ollenkaan, sellaisia, jotka eivät ole täynnä jenkki p***aa tai niiden aussikopioita? Suomikanavia pääsee ilmeisesti katsomaan netinkautta ja tästä lienee täälläkin keskusteltu aikaisemmin. En löytänyt keskustelua tv-ohjelmien sisällöistä.

MH

Mainoksia tulee ihan sen takia ettei täällä ole tv lupaa. Kanavat ovat kaupallisia ja mainostajat rahoittavat toiminnan. Eli katselet maksutta noita peruskanavia.

Haagalainen

Googlettamalla löytyy useita TV-ohjelmaoppaita. Ohessa pari malliksi.

http://www.yourtv.com.au/?

http://www.ebroadcast.com.au/tv/

Satelliitti- ja maksukanavilta löytyy tietysti mainoksista vapaata ohjelmaa, mutta kaupallisilla peruskanavilla mainoksia on sekä enemmän että tiuhemmassa kun mitä on esim. Suomessa maikkarilla.

Amerikkalaiset TV-sarjat on ossilassa hyvin kattavasti edustettuina 8)

Käytössä on - ainakin valtaosin - rinnan sekä analoginen että digi-TV, eikä päätöstä analogisen TV'n sulkemisajankohdasta ole tietääkseni vielä tehty, joskin on arveltu analogisten TV-lähetysten loppuvan joskus 2010 tienoilla.

jounij

Epäkaupallisempaa ohjelmaa tarjoavat valtion omistamat tv-kanavat ABC (joka vastaa YLE:ä) ja SBS. Mutta niilläkin on jonkin verran mainoksia. Aiemmin SBS:llä ja ABC:llä oli mainoksia ainoastaan ohjelmien välissä, mutta nyt viime aikoina olen huomannut ainakin SBS:n pitävän mainostaukojakin. Joka tapauksessa näillä kanavilla on huomattavasti vähemmän mainontaa kuin puhtaasti kaupallisilla valtakunnallisilla (noh, ainakin melkein) kanavilla, eli "Seiskalla", "Ysillä" ja "Kympillä".


Tuumaa
Jouni
Canberra

Jouko

Osa ABCn ohjelmista on katseltavissa netissä.

http://www.abc.net.au/tv/

ABCn elokuvien/ohjelmien kestäessä ei mielestäni tule mainoksia. Samoin ohjelmatarjonta on lähes hollywood roskasta vapaata, mikä tekee siitä parhaiten siedettävän kanavan SBSn kanssa.



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Milka

ABC on Australian Yle ja heidan kahdella kaytossa olevalla kanavalla (ABC ja ABC2) ei ole mainoksia ainakaan Melbournessa. Jos nyt ei lasketa mainoksiksi heidan tulevista ohjelmista kertovia ilmoituksia ohjelmien valilla. Toinen valtion omistuksessa oleva kanava on SBS, joka sai luvan alkaa laittaa kaupallisia mainoksia ohjelmien valiin. Taitavat nykyisin pitaaa myos mainoskatkoja kuten kaupalliset tv-kanavat.  >:(

Mina en juurikaan katsele kaupallisia tv-kanavia, joten mina huomasin nyt lomalla ollessa etta taalla Melbournessa ovat Channel 10 ja Channel 7 alkaneet nayttaa eri ohjelmia digitaalikanavilla. Siis tietenkin heilla on normaalit samat analogiset kanavat nyt myos digitaalisina, mutta myos uusia vain diditaalivastaanottimella nakyvia kanavia. Miten on muissa osavaltiossa?

Haagalainen

Lohduttaisiko mainoksiin tykästyneitä tieto, että kaupallisilla kanavilla aamukuudesta keskiyöhön näytettyjen TV-mainosten pitää Australiassa olla 80% Australiassa tehtyjä, kuitenkin sillä poikkeuksella, että NZ tehdyt mainokset lasketaan australialaisiksi :pepsodent

http://www.acma.gov.au/WEB/STANDARD/pc=PC_91796

Jokaisella on omat mieltymykset TV ohjelmiin, ja itse en SBS'n kanavilta juuri itseäni kiinnostavaa ole löytänyt, ja ylipäätään Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.
Paitsi jos urheilu on kaikki kaikessa 8)

TOP 20 listan perusteella kaupallisten kansansuosio tuntuu aika vakuuttavalta :o

http://www.searchsa.com.au/Whats_Hot_Top10_AUS_TV.asp

MH

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 06, 2008, 17:47
ja ylipäätään Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.


So what!!!  Meillä on täällä muutakin tekemistä kuin istua naama kiinni ruudussa. :pepsodent :pepsodent

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: MH - tammikuu 06, 2008, 20:14
Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 06, 2008, 17:47
ja ylipäätään Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.


Meillä on täällä muutakin tekemistä kuin istua naama kiinni ruudussa. :pepsodent :pepsodent

Kaikilla on. Turistilla erityisesti.
Se ei vaan muuta sitä tosiasiaa, että Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 06, 2008, 22:05
Lainaus käyttäjältä: MH - tammikuu 06, 2008, 20:14
Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 06, 2008, 17:47
ja ylipäätään Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.


Meillä on täällä muutakin tekemistä kuin istua naama kiinni ruudussa. :pepsodent :pepsodent

Kaikilla on. Turistilla erityisesti.
Se ei vaan muuta sitä tosiasiaa, että Australian free-TV tarjonta ei minusta ole hääppöistä.


Ja mitä se sitten kertoo kansasta, jos suostuvat katsomaan pelkkää roinaa... Ei sillä, että alkaa tuo ohjelmatarjonta olla täällä Suomessakin melkolailla heikkoa, joskin Yle pitää vielä toistaiseksi jonkinlaista tasoa yllä.

Haagalainen


Ja mitä se sitten kertoo kansasta, jos suostuvat katsomaan pelkkää roinaa... Ei sillä, että alkaa tuo ohjelmatarjonta olla täällä Suomessakin melkolailla heikkoa, joskin Yle pitää vielä toistaiseksi jonkinlaista tasoa yllä.

Aussit on mukavaa väkeä, ja saatat hyvinkin pitää ohjelmatarjonnnastakin 8)

En toki rankkaa ohjelmatarjontaa roinaksi, vaikka se ei minua ole vakuuttanutkaan. Mielipiteet siitä mikä on hyvää ja mikä vähemmän hyvää ohjelmatarjontaa on kovin yksilöllisiä. Esim. urheiluohjelmia on paljon, uutisia myös.
Ilmaiskanavia on esim. Newcastlessa melkoinen määrä, ja lisätarjontaa voinee hankkia pay-tv puolelta.

Ja sitten on radio. Suuremmissa asutuskeskuksissa radiokanavissa löytyy montaa ohjelmaformaattia.

Aikis

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - tammikuu 07, 2008, 23:08
[
Ja mitä se sitten kertoo kansasta, jos suostuvat katsomaan pelkkää roinaa...

Hih, sullon hauskoja kommentteja Ausseihin! Mitähän se sitten kertookaan kansasta, joka enimmäkseen on ideoinut nämä roinaformaatit...(se yksi iso enkkua puhuva kansa).

Ei ohjelmissa Suomen ja Australian eri kanavien välillä nyt suuren suurta eroa ole, etenkin kun tosiaan samat kujeet (tanssiohjelmat, idolsit, insightit, miljonäärit etc etc) löytyy molemmista.

Ihan mukavalta muuten tuntuu, kun joskus/itse asiassa aika useinkin tulee aussiohjelmia Suomen telkasta - luonto, ruoka yms. Ja mikä se sketsikomediaohjelma nyt olikaan nimeltään...inc jotain - tuli hiljattain? Toisinpäin ei tainnu olla kuin Duudsonit, joista onkin jo erikseen täällä säädetty.

Mutta mainokset on tietty rasittavia, maassa kuin maassa. Ja yhdesta asiasta olen iloinen: vihdoinkin olen vapaa harveynormanin mainospiisistä...siltä ei nimittäin välttynyt Singaporessakaan!!

ausseihin!

Joo taitaa mun kommentit olla välistä vähän hassuja... mutta ottaa vain niin älysti pattiin se näemmä yleismaailmallinen ilmiö, että tv-ohjelmat ovat niin täyttä kuraa. Miksi ihan oikeasti ihmiset viitsivät katsoa todella typeriä tosi tv -ohjelmia, talentteja, tanssivia julkkiksia ja isoveljen silmän alla hölmöilyä?!? No tämä ei kuulu tänne ja lopetan siis heti alkuunsa. Mutta täytyy siis pakata kasseihin kaikki omat dvd:t ja hankkia hieman lisääkin, jotta sille tv:lle on jotain käyttöä. Lasten vuoksi sellainen nyt kai kuitenkin on hankittava. Kotiäiti tarvitsee lapsille tv:n.

Aikis

No sitte tuleekin varoituksen sana noista elokuvalevyistä...ja niistä riivatun aluekoodeista. Kaikki eivät nimittäin automaattisesti näy toispuol ollenka. Vai oliko se sitten kiinni siitä soittimesta. Meillä ainakin oli siinä jotain häikkää alussa. Mutta täällä varmaan joku osaa selittää (ja on kai selitettykin), missä määrin itse voi manipuloida noita koodeja.

MH

Alue koodeja voi rukata kaukosäätimellä useimmista soittimista. itse toin just mukana kotiteatterin suomesta ja kysyin ihan ohjeet aluekoodimuutokseen Bosen suomen huoltoliikkeestä. Auliisti ne sieltä annettiin ja toivotettiin vielä mukavia elokuvahetkiä.

Region patch haulla löytyy kyllä googlesta ohjeet lähes joka härveliin.

Haagalainen

DVD-levyjen aluekoodit ei todellakaan ole ongelma. Ja jos ei itse halua manipuloida soitintaan, aluekoodivapaita soittimia löytyy helposti.

Ja voi olla että kohtapuoleen ei Australiassa muita kun aluekoodivapaita soittimia
saa myydäkään :pepsodent

The Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) has warned that DVD players that enforce region coding may violate the Trade Practices Act.[7][8][9] The government of New Zealand is also considering a similar ruling.[10] This, supposedly, means that all DVD players sold in their territories have to be region-free

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_code

Elin F.

Hei!

En löytänyt aiheesta keskustelua, joten jatkan tänne.

Lauantainahan täällä Suomessa loppuu tv:n katselu myös kaapelitalouksissa, jollei digiboksia ole tullut hankittua. Minulla on jäänyt hankkimatta, ja olen miettinyt et jos ostaisin tietokoneeseeni digiboksin. Onko tietoa, toimisikohan se sitten myös Ausseissa? Tarkoitus on tietenkin tehdä kaikkea muuta kuin katsoa telkkaria, mutta voishan se olla kiva välillä  :) Ja jos se ehkä kävisi myös Ausseissa, niin kannattaakohan ostaa antenni vai kaapeli...?

:confuse /Tekniikkaurpo :)

arixmel


en ole kokeillut, mutta arvaan sen tietsikan boksin toimivan taallakin, silla kanavathan haetaan taajuuksilta
eli vaikka taajuudet onkin eri ne vaan sitten haetaan. mielestani antenni on parempi silla silloin sinulla ei tarvitse olla kaapeli tv liittymaa sen katseluun.

hmmm ABC laittaa paikallisen tarjontansa kaikille globaalisti katsottavaksi,,,kiva jos on tyo reissulla

http://www.abc.net.au/now/

arvailee
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

jounij

Minulle on väitetty, että Suomessa on pari erilaista digitaalikanavien jakelutekniikkaa: toinen toimii ilmasta antennilla otettavalla signaalilla (DVB-T standardi) ja toinen kaapelin kautta välitettävällä signaalilla (DVB-C standardi). Tuon ilmasta napattavan signaalin pitäisi olla sama kuin Australiassakin. Eli myös minä uskoisin tietokoneeseen liitettävän DVB-T digitaalivirittimen toimivan molemmissa maissa.

Mutta Australian kaapeli-tv:ssä käytettävästä standardista en mene tekemään arvailuja. Se on joka tapauksessa maksullinen palvelu, eli ei kovin hyvin satunnaiselle matkailijalle sopiva ratkaisu.


Veikkaa
Jouni
Canberra

Haagalainen

Samoja DVB USB-digiboxityyppejä näkyy olevan myynnissä sekä Suomessa että Australiassa, osin kyllä eri tuotetunnuksilla. Siis ikäänkuin niissä olisi jotain pieniä eroja?
Osassa Australiaa digiboxin pitää virittyä UHF alueen lisäksi myös VHF-alueelle, ja saattaa olla, että kaikki Suomessa myynnissä olevat boxit ei välttämättä sitä tee, koska vain UHF alue on täällä digikäytössä. Taajuusalue löytyy kyllä yleensä boxivalmistajan spekseistä.

Sama DVB-standardirypäs on käytössä Australiassa ja Suomessa digipuolella
DVB-T   Terrestial
DVB-C   Cable
DVB-S   Satellite

Kun pakkauskin on tietääkseni molemmissa maissa nyt MPEG-2, niin uskoisin minäkin Suomesta ostetun USB- tai PCMCIA-digiboxin jotenkin toimivan Australiassakin.


Leokatti

Jessus, kun minä ymmärrän aina teidän juttuja välillä... Ekstra-terrestijaaleja ja kaikkee  :pepsodent

Sori, en osaa oikein sanoa juuta en jaata tähän propleemaan, mutta tuli vain sellainen mieleen, että kertokaas nyt viisaat, MIKSI Australiassa ei tiki tiki teeveen kanssa ole mitään onkkelmia, mutta Suomessa se katkoo jatkuvasti??
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - helmikuu 29, 2008, 11:00
MIKSI Australiassa ei tiki tiki teeveen kanssa ole mitään onkkelmia, mutta Suomessa se katkoo jatkuvasti??

Oletko Leokatti yrittänyt katsella digi-TV'tä jossain outback'issä? Varsinaisen näkyvyysalueen reunoilla, eli fringe-alueilla digi katkoo kaikkialla, missä enemmän missä vähemmän, ja esim. sääolosuhteista ja antennista riippuen.
Suomessa on noita heikon digi-TV kentän alueita - joilla siis asuu ihmisiä - vielä paljon, ja näkyvyys sen mukaista. Asemaketjun rakentaminen oli Suomessa pahasti kesken, kun analogi lähetykset antenniverkossa lopetettiin.

Omassa huushollisssa on 2 kpl DVB-C boxeja, ja 1 TV'n sisään rakennettu DVB-T/C viritin, ja ei ole mitään katko-ongelmia, ei edes YLE tekstityksen kanssa, joka juttu on Suomessa heikon kentän lisäksi se ehkä haastavin asia, YLE'n tekstitystekniikasta johtuen, kun YLE ei halua "polttaa" tekstiä kiinni kuvaan.
Ja DVB-C kovalevytallennin on mahtava juttu, ja toimii pomminvarmasti. Vaikka levy ei meillä niitä suurimpia olekaan, vain 160GB, niin reilut 100h samalle "nauhalle" mahtuu.

Tribe

Nyt täytyy kysyä, että kun ennen aikaan ei suositeltu TV:n tuomista Suomesta tai päinvastoin, niin entäpä jos tuo Suomessa toimivan Digitv:n ausseihin, niin näkyykö se Ausseissa??

Tribe

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Tribe - maaliskuu 01, 2008, 03:11
Nyt täytyy kysyä, että kun ennen aikaan ei suositeltu TV:n tuomista Suomesta tai päinvastoin, niin entäpä jos tuo Suomessa toimivan Digitv:n ausseihin, niin näkyykö se Ausseissa??

Näkyy ja kuuluu vain, jos roudaat sinne digi-TV'n jossa kaikki mahdolliset DVB-T (tai DVB-C jos katson kaapelin kautta) sallimat parametrit ja kanava-alueet säätyy tai on säädettävissä Australiaan sopiviksi. Ei ole siis esim. yhtä DVB-T standardia, jossa kaikki on samanlaista, ei sinnepäinkään. Systeemi on "very flexible" ???
Ohessa on johdattelua asiaan.
http://www.dvb.org/technology/fact_sheets/DVB-T%20Fact%20Sheet.0807.pdf

Eli useimmilla Suomesta hankituilla digitelkkareilla ei tee mitään Australiassa. Esim. oma Samsungini on kelvoton jo siksi, että siinä on kiinteä 8 MHz kaistanleveys, kun taas Australia käyttää 7 MHZ kaistanleveyttä. Ja Samsungini ei manuaalin mukaan virity aussikanaville 6 -12, joita myös digi-TV lähetyksiin käytetään. Ja paljon muuta.

Jos digitelkkari kuitenkin täyttää tuon alla olevan kirjeen ehdot 100%, niin siitä vaan 8)
http://www.dba.org.au/uploads/documents/FACTS_Supplier_Letter_080301.pdf

Tribe

Tribe