Asunnon myyntihinnat vs. toteutuneet hinnat

Aloittaja helloanu, helmikuu 19, 2007, 22:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

helloanu

Olemme muuttamassa maahan piakkoin ja asunnon osto on heti mielessä. Selailin tuossa kiinteistövälittäjien ilmoituksia ja mieleeni tuli kysymys, että ovatko pyyntihinnat Melbournen tienoilla lähellä toteutuneita kauppahintoja vai voisiko olettaa, että oikeasti kauppa syntyisi halvemmalla??

???

MH

Aina kannattaa tarjota vähemmän kuin pyydetään, silläkin uhalla että kauppa menee sivusuun. Myös hinnan vedätys on aika yleistä. Terve maalaisjärki on valttia, eikä pidä ihastua johonkin niin paljon että menee mukaan vedätykseen. Puhelin numeroa ai kannata jakaa välitäjille muuten et saa hetkenkään rauhaa. Muistaa kannattaa että välittäjä on myyjän asialla ja yrittää saada mahdollisimman kovan hinnan myytävästä kohteesta. Asia on tietysti toinen jos ihan vältämättä haluaa jonkun tietyn asunnon ostaa.

Timo

Vajaa vuosi sitten Melbournesta myyneenä ja silloin asiantuntijoiden kanssa hintaa määritelleenä. Saatiin neuvo, että pistäkää alkuperäinen pyyntihinta noin 20% yläkanttiin, jopa siinä tapauksessa, että haluatte myydä nopeasti. Ostajat kun kuulemma aina tinkaavat, paitsi että saattaa myös löytyä joku, joka todella haluaa sen asunnon ja on valmis maksamaan ylihintaa. Niin siinä sitten kävi, että ensimmäiset tehdyt tarjoukset olivat 20 - 30% alle pynnön. Piti odottaa kolmisen kuukautta (Kansanyhteisön kisoihin asti ), että löytyi se hullu, joka oli valmis kauppoihin vain reilun 10% tinkauksen jälkeen.  Asunto oli pieni kerrostaloasunto, joita odotettiin tulvivan kohta markkinoille enemmän kuin on kysyntää, eli olikin odotettavissa, että kaikki kiinteistömarkkinoita tuntevat tiesivät niiden hintojen laskevan.

Ostajapuolella, tosin täällä pohjoisessa ja omakotitalojen, noin vuoden seurannan perusteella päädyn vähän samankaltaisiin lukuihin eli kyllä se parikymmentä prosenttia hinnassa on ilmaa. Jos ei ole kiire, kannattaa seurata kohdetta jonkin aikaa ja katsoa, miten hintapyyntö laskee. Tottahan voi heti tehdä esim. 30% alemman tarjouksen että pääsee puheisiin välittäjän kanssa.  Tuohon omaan, tai etenkin puolison hehee, "ihan välttämättä"-tunteeseenkin kannattaa suhtautua hyvin kriittisesti. Äärimmäisen harvoin tulee vastaan sellainen kohde, joka tuon kriteerin täyttää ensi-ihastuksenkin jälkeen - ja erityisesti sillä alkuperäisellä pyyntihinnalla. Eli kannattaa rauhassa odottaa ja katsella sekä ennen kaikkea ottaa selvää alueen markkinatilanteesta.  Nimimerkillä ensimmäisen talonsa vähän liian hätäisesti ostanut. 



arixmel

ongelma naissa on sitten se hinnan maaritteleminen, mika onkaan se oikea hinta, me taasen olemme saaneet enemman kuin ajattelimme saavamme.

En tieda taman hetken prosentteja  mutta aiemmin suurin osa asunnoista Melbournessa myytiin huutokauppana, joka voi sitten heitella hintoja.

ja sitten viela sita hinnan maarittelya hankalaoittaa etta jos joku laittaakiin hintaarvioon alemman hinnan saadakseen enemman alustavasti kiinnostuneita mukaan jotka voiidaan sitten joko houkutella ostamaan tai ainakin vaikuttamaan painostavasti ostajakanditaatin ostopaatokseen.

hinnan ilmoitukseen tuli joku laki joku 4 vuotta ei saisi vaihdella liian paljon olikohan 20 %???. No Melbournen markkinat ovat kuulemma kohtuu tasaiset jos ei nyt taantuneetkin eli se on hyva nyt ostaville...

jos ei siella ketaan tunne voisi olla hyva (ei ole henkilokohtaisia kokemuksia) kayttaa ostajan agenttia, en tieda niista tarkemmin mutta kannattaa tarkistaa.
xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

jounij

Enpä usko, että on kovinkaan yleistä saada ostettua asuntoa 20% alle pyyntihinnan. Jos asuntoa kaupusteleva siihen suostuu, on syytä epäillä asunnossa olevan jotain vikaa. Varsinkin noususuhdanteen aikana (siis kun asuntojen hinnat ovat nousussa) käy usein niin, että asunnosta joutuu pulittamaan koko pyydetyn hinnan, mutta laskusuhdanteen aikana saattaa lykästää 10% verran, mutta yleisemmin vain muutaman, ehkä jopa 5% verran. Eli jos kämpän hintapyyntö on vaikkapa $400k, niin on normaalia että sen saa ostettua hintaan $380 - $385. Tingata kannattaa joka tapauksessa!


Tuumaa
Jouni
Canberra

helloanu

Kiitos vastauksista! Voin siis lähteä siitä liikkelle, ettei hinnasta välttämättä kovin paljoa heru alennusta...

Milka

Anu,

Melbournessa usein yksityisesti myytavana olevien asuntojen myyntihinta ilmoitetaan tapaan $500k+. Mika kaytannossa tarkoittaa etta asunnonmyyja haluaa noin 10%-20% enemman hintaa kuin ilmoituksessa, eli jos asunnon hinta on ilmoitettu $500k+, myyja haluaa $550k-$600k. Vahemmankin saa tietysti tarjota, mutta ei kannata ihmetella, jos myyja ei liikahda hintapyynnosta alaspain.

Mlebournessa toinen erittain yleinen tapa myyda asunto on huutokauppa, eli aivan avoimessa huutokaupassa ihmiset huutavat tarjouksiaan. Huutokaupoissa hinta nousee poikkeuksellisesti ainakin noin 10% ylemmaksi kuin lehti-ilmoituksissa.

En tieda mista moinen alakantti hintojen ilmoittelu johtuu. Maan tai kaupungin tapa vain varmaan.

Merja

Työkaverini osti juuri asunnon täältä Brisbanesta. He kyttäsivät asuntoa omasta kerrostalostaan ja eka kauppa meni sivu suun kun hintapyyntö oli 400k ja he tarjosivat 350k. 3 viikon kuluttua tarjosivat samalla pyynnillä ollutta toista asuntoa samaan hintaan ja tämä myyjä suostui tähän. Asunnot olivat ihan identtiset ja identtisessä kunnossa. Eli jos on aikaa odottaa eikä halua jotain juuri tietynlaista, kannattaa tinkiä kunnolla... Työkaverini Suomessa taas osti asunnon ylihintaan, tarjosivat lopulta 15k enemmän kuin oli pyynti kun halukkaita ostajia oli enemmän kuin tarpeeksi ja heillä oli kiire...

Merja