Läppäri ja mobiilinetti tienpäälle

Aloittaja Timo, huhtikuu 20, 2003, 16:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jklan

Joo, olemme lähdössä WH-matkalle avovaimon kanssa. Juuri tämä asia vähän mietityttääkin, että kuinka suuri vaiva läppäristä tulee esim. hostelleissa asuttaessa.

Jouko

Muistasin että sen oli tarkoitus tulla vähän ennen vuoden vaihdetta Sydneyhin ja tänne Brisbaneen ensi vuoden alusta.

Tais olla niin että Kiwit ottivat tässä voiton ausseista. Nokia asenti sinne 3G verkon vähän aikaa sitten.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Shokata

Pistämpä oman kysymyksen vanhan ja pölyttyneen topicin jatkoksi:
Eli, suunnitelmissa on syksyllä lähteä vuodeksi WH-reissulle, ja nyt on mietinnän alla kannettava & sen nettiyhteys. Kannettavan tarvitsisin mukaan jo pelkästään senkin takia, että valokuvaus tulee olemaan iso juttu tuon reissun aikana ja kuvia pitää saada reissun aikana nettiin/pois muistikortilta jne. Toki pelkkä kuvien siirto onnistuisi nettikahviloissakin, mutta kun kuvankäsittelyohjelman tarvitsen käyttööni myös niin oma läppäri olis ehdoton. Lisäksi reissublogit & nettipankit jne olis meikäläisen järjellä kätevin hoitaa omalla koneella. Vai?

Sitten se nettiyhteys. Millainen yhteys on ylipäätään mahdollinen saada, kun omaa kiinteää puhelinyhteyttä ei tietenkään tule olemaan? Kuinka nuo ylipäänsä toimivat tuolla tälläisen ympäriinsä kiertelevän näkökulmasta, ja mihin hintaan?
Kiitän jos joku osaa neuvoa x)



MH

Hommaat siihen sellaisen "DNA mokkulan" niitähän saa ausseistakin joka paikasta. Paikallinen sim kortti vaan sisään ja homma pelaa. Sitä en tiedä saako Ausseissa kiinteellä kuukausi maksulla niinkuin täällä vai maksatko datan mukaan.

hardflip

Tsekkaappa Unwired, toimii Sydneyssä ja Melbournessa mutta tulossa myös muualle...

Myös Optus Dial-up kannattaa kurkistaa, heillä on myös Notebook bundleja, tosin taitaa olla vain sitten pelkälle Broadband-yhteydelle (laajakaista).

Sitten tietysti on nuo paikalliset liittymät joissa on 3G/GPRS, esim. Vodafone

Noita itse olen lueskellut läpi ystäväni kehotuksesta, paikan päällä olevat pystyvät kertomaan käyttökokemuksista.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

jounij

Nopein ja laajimmalla toimiva langaton verkkoyhteys lienee tällä hetkellä Telstran NextG. Hinnoista en tiedä, kun ei ole toistaiseksi ollut tarvetta ottaa selvää.


Huomauttaa
Jouni
Canberra

muli

mulla on kolmosen www.three.com.au kautta langaton yhteys, pieni langaton usb-modeemi jossa on sim-kortti sisällä.  Maksimi nopeus taitaa olla 3.2mbps mut maksimi mitä oon brisbanen keskustassa saavuttanut on ollut 2.9mbps, kotosalla jotkut 20 kilsaa keskustasta on nopeus siinä 1.5mpbs ja 2.6mbps välillä kun imuroi, tiedon siirto ulos päin on siinä 200-500kbps kohalla.
kahen gigan raja ja $29 dollarii kuukaudes.
mitä netissä oon seurannut niin on nopeudes ihan samaa luokkaa kuin telstra ainoo et telstralla on suuremmat maino kampanjat joten hinta on pari kertaa enemmän. Vodafonella on $39 kuukaudes ja 5gigaa mut kaikki vaativat jonkinlaisen 12kk sitoutumisen.


paras vaihto+ehto olis ehkä toi unwired jonka joku jo mainitsi. niillä on toi prepaid palvelu ja ei tarvitse sitoutua 12/24kk sopimuksiin

jounij

No joo, ei tuo Telstran NextG:n maksiminopeus näytä sitten olevan kovin paljon nopeampi (3.2Mb/s <> 3.6 Mb/s):

Lainaus käyttäjältä: Telstra
With Next G, now you can download files and entertainment even faster on our Super G Fast plans with average speeds of 550Kbps to 1.5Mbps and a peak network downlink speed of 3.6 Mbps.

Etuna kuitenkin edelleen suurempi kattavuus, josta tietenkään ei kaikille ole varsinaista etua.


Myöntää
Jouni
Canberra

muli

uppista tuli virhe molemmat sekä telstra että 3 ovat 3.6mbps.

telstra kattaa 98% australian asukkaista, vodafone sanoittanut sen erilailla, he kattavat 92 prossaa. 3 ei mainitse mitään heidän sivullansa

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: mulitelstra kattaa 98% australian asukkaista, vodafone sanoittanuit erilailla he kattavat 92 prossaa. 3 ei mainitse mitään heidän sivullansa

Noinhan nuo puhelinyhtiot ovat kautta aikojen mainostaneet, mutta huomaa, etta he sanovat 98% Australian asukkaista ei 98% Australian pinta-alasta.  Hyvin harhaan johtavaa  :nuttu:
Yli 80% Australian koko vaestosta asuu n. 1%'lla Australian maa-alasta. Esimerkiksi South Australian "Outback" on 80% osavaltion pinta-alasta, mutta siella asuu alle 0.75% osavaltion vaestosta  :o

Australian Population Density

hardflip

Lainaus käyttäjältä: muli - helmikuu 14, 2008, 20:32
paras vaihto+ehto olis ehkä toi unwired jonka joku jo mainitsi. niillä on toi prepaid palvelu ja ei tarvitse sitoutua 12/24kk sopimuksiin

Meillä on nyt käytössä asunnon puolesta BigAir (taisi olla 1024/512) ja verrattuna siihen mitä suomessa on tottunut, niin tämä on hidas isolla H:lla. Kyllä tällä toki sähköpostit ja webit selailee mutta siihenpä se sitten jääkin.

Hommasin itselle tuon Unwiredin joka kuitenkin näistä vaihtoehdoista on ehkä se "parhain". 3 on ihan jees mutta taas pertustuu ihan erityyppiseen liikennöintiin koska on mobiilivaihtoehto. Äkkiseltään jos haluaa päästä suht halvalla ja tarvitsee myös GSM puhelimen, $59 CAP/month paketti 3:lta on hyvä. Sisältää puhelimen ja 3 USB modeemin, sillä pääsee hyvin alkuun, tosin joudut tekemään muistaakseni 24kk sopimuksen.

Unwired on hyvä kun vaihtoehtoina on joko USB tai Ethernet modeemit. USB ei sitten toimi Apple MacIntoshissa ja muutenkin jos vaihtoehtona on Ethernet versio, kannattaa se aina ottaa USB:n tilalta.

Unwiredissa vaihtoehtona on tosiaan nuo Planit tai sitten Voucherit. Melbournen keskustassa "lataukset" vouchereitten osalta on helppoa ja sen voi tehdä monessa paikassa. Voucherit tosin tarjoavat minusta kalliin ja hitaan vaihtoehdon, senpä takia jos olet pitempään maassa kannattaa valita plani.

Laittelen ensi viikolla lisää infoa kun saan tuon modeemin kotia ja planin valittua. So far so good.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

hardflip

No niin, tanaan tuli Unwiredin Ethernet-versio modeemista ja sen saa toimimaan ihan heittamalla sen kiinni seinaan ja laittamalla verkkopiuhan kiinni koneeseen.

Mukana tulee myos hyvat ohjeet joten asentaminen on todella helppoa.

Kun ensimmaisen kerran rupeat surffaamaan, ohjaudut suoraan Unwiredin web-sivulle jossa sinun taytyy valita plani jota aiot kayttaa. Talla hetkella on menossa kamppanja jolloin tuota "Activation Fee":ta ei tarvitse maksaa.

Itse otin saman tien tuon "Heavy Duty User", joka on 1024/512 nopeudeltaan ja kuukausittainen kaytto on 15 Gt joka sisaltaa liikenteen molempiin suuntiin. Kyseisen planin hinta on 99.95 dollaria/kuukausi.

Tama toimii ihan tarpeeksi nopeasti jos lukee sahkopostia, surffaa netissa ja kayttaa esim. Skypea kuvan/aanen kanssa.

Mukana planissa tulee 5 sahkopostilaatikkoa. Tiedoston siirto-ohjelmat on tassa muistaakseni putkitettu 32kt/32kt.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: MH - tammikuu 25, 2008, 22:15
Hommaat siihen sellaisen "DNA mokkulan" niitähän saa ausseistakin joka paikasta. Paikallinen sim kortti vaan sisään ja homma pelaa. Sitä en tiedä saako Ausseissa kiinteellä kuukausi maksulla niinkuin täällä vai maksatko datan mukaan.

Tuo paikallisen SIM-kortin käyttö datasiirrosta kyseenollen onkin ehdottoman tärkeää. Muuten voi tulla totaalinen rip-off 8)
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=10438&sort=false

MH

Mulla on ollut reissussa käytössä aina tällainen.  http://www.3g.co.uk/PR/May2004/7085.htm Suomalaisella SIM-kortilla

Ei tuon käyttö nyt niin tyyristä ole kun käyttää tarpeeseen. Olen käyttänyt lähinnä meili käyttöön ja satunnaiseen nettisurffailuun niin parin kolmen viikon reissuilla laskua on tullut muutamia kymppejä. Käyttö ollut tosin euroopassa ja australiassa, (japanissa, thaimaassa, hong kongissa näissä lähinnä lentokentillä) Tokiossa muuten ei pysty soittamaan kentältä jos ei ole 3G puhelinta tai ainakaan nokian kommari (9300) ei pelaa siellä. Tuolla 3G kepukalla voi lähettää näppärästi myös txt viestin.

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: MH - maaliskuu 07, 2008, 17:20
Mulla on ollut reissussa käytössä aina tällainen.  http://www.3g.co.uk/PR/May2004/7085.htm Suomalaisella SIM-kortilla

Noi on hyviä pelejä, firmalla on samoja käytössä.
Operaattoreiden hintahaitari datasiirrossa on lievästi sanoen leveä, mutta EU on suitsimassa operaattoreiden hinnottelua kuulemma tältäkin osin.
Kaikki käyttäjät ei ole tajunneet, että se sopimus mikä heillä on suomalaisen operaattorin kanssa, ei päde ulkomailla. Siksi varmaan nuo jättilaskut. Vastaavia juttuja on ollut täällä mediassa ennenkin, mutta        25 000 euroa... 8)
Vaan kai tuo datasiirtohinnottelu jokaisen operaattorin sivuilta löytyy, vai löytyykö?
Ainakin Venäjällä on joskus ollut rosvohinnottelu, nykytilaa en tunne.
Paikka jossa puhelin voi kytkeytyä huomaamatta "väärälle tolpalle" on esim. Helsingin Pihlajasaaren eteläranta. Kokemusta on >:( tosin vain GSM puolelta.

hardflip

Unwired sitten paatti uudistaa nuo planinsa jossa kaytettavaan Quotaan (eli se mita saat latailla ja lahetella) otetaan huomioon siis liikenne molempiin suuntiin kun aikaisemmin vain tuo ladattava osuus laskettiin.

Kuukaudessa normaalisurffaukseen meilla meni se reilu 2 gigaa, sisaltaen sahkopostien lukemisen, surffailut webbisivuilla ja Skypen kaytto. Eli aika pienella Quotalla selviaa per kuukausi jos ei kauhesti tule kalastettua netista.

:XXXX
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Milka

Onko kenellakaan kokemusta Telstran Next G:sta? Kotona kun ei tule kaytettya lankaliittymaa lainkaan eli kumpikin kaytamme vain kannykkaa ja koko lankaliittyma on tata interenettia varten, niin on tullut mieleen etta jos havittaisi sen lankaliittyman kokonaan pois ja ottaisi tuon Next G:n ja kayttaisi sita internet tarkoituksiin. Huomautettakoon viela etta taalla 'puskassa' (25 km Melbournen keskustasta  :o ) missa asumme meilla ei ole paljoa naita broadband vaihtoehtoja tarjolla, eli ei edes kannata muita vaihtoehtoja ehdotella.  :nuttu: :nuttu: :nuttu: :nuttu: :nuttu:

hardflip

Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

jounij

Ainakin iiNet tarjoaa nykyään myös "naked DSL" -palvelua eli sellaista, jossa ei tarvitse lankapuhelinliittymää, kunhan taloon vain joskus on vetäisty puhelinlinja. Tosin samat rajoitukset pätevät siihen linjaan kuin normaaliinkin ADSL-palveluun, eli talo ei saa olla liian kaukana puhelinkeskuksesta.


Yhtä vaihtoehtoa ehdottaa
Jouni
Canberra

hardflip

Lainaus käyttäjältä: jounij - huhtikuu 11, 2008, 22:57
Ainakin iiNet tarjoaa nykyään myös "naked ADSL" -palvelua eli sellaista, jossa ei tarvitse lankapuhelinliittymää, kunhan taloon vain joskus on vetäisty puhelinlinja.


Yhtä vaihtoehtoa ehdottaa

Vaikka linja olisikin vedetty taloon, se ei valttamatta tarkoita sita etta, Naked DSL:n sinne saa.

Exchange not enabled
------------------------
For us to supply you with Naked DSL, your premises needs to be connected to a telephone exchange that has our own ADSL2+ equipment installed (we call this the iiNetwork).

Itse sain edella olevan viestin parin paivan odottelun jalkeen kun lahetin hakemuksen iiNet:lle. Tamanpa takia joudunkin turvautumaan puhelinlinjaan (29.95/kk) ja broadband sopimukseen (joko ADSL1 tai ADSL2).

Jos Naked DSL ei saa, puhelinliittyman asennuksen hinta on valilla 59-299 dollaria, riippuen mita asentaja joutuu tekemaan. Itse puhelin sopimusta (iiNetilla Home phone 1, 29.95/kk) ei ole pakko ottaa, vaan voi valita myos VOIPin (puhelut intternetin paalla, 9.95/kk).

Tahan tarvitset sitten viela joko ADSL1 tai ADSL2 sopimuksen, taitaa olla alkaen 29.95/kk. Home phone 1 tai VOIP ei ole pakko ottaa mutta jo pelkalla VOIP:lla Quota (off peak ja peak) nousee aika huomattavasti.

Itse ajattelin ottaa tuon VOIPin jolloin ADSL2 (mikali sen nyt tahan saa, kun olen niin kaukana keskustasta ja lahimmasta DSLAMista) nopeudet kaytossa ja Quotaa olisi se 11 gigatavua (vahempikin riittaisi).

Kokonaiskustannuksia laskeskelin tulevan tasta lystista:

$59 puhelinlinjan asennus
$29.95 puhelinlinjan vuokra etukateen 1kk
$0 ADSL2 asennus jos sopimus 24kk
$180 NetGear/Belkin Wireless ADSL modeemi jossa VOIP (jos sopimus 24kk)
$39.95 ADSL2 Home 2
---------
Joku $300 dollaria olisi tuo setti jos en nyt jotain unohtanut.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

hardflip

Ja tuli muuten mieleen, jos surffaat suhteellisen vahan ja et halua esim. tietokonetta omistaa niin myos 3 Mobile tarjoaa ihan hyvia vaihtoehtoja alypuhelimien suhteen.

Itse olen tassa kayttanyt nyt reilun viikon BlackBerryani ja silla onnistuu alyttoman helposti sahkopostien lahettely/vastaanottoja surffailu netissa. Tietysti naytto on aika pieni mutta kylla silla parjaa kohtuullisen hyvin.

3 Mobile tarjoaa tahan kyseiseen vempaimeen Unlimited Emails ja webbia varten on per kuukausi kaytossa se 2Gt joka kuuluu paketin hintaan. Myos pikaviestimia (MSN,AIM,Yahoo,Google Talk ja Skype) on mahdollisuus kayttaa paketissa ja ylimaaraisia kuluja ei naitten suhteen tule, ellet nyt sitten satu Roamaan jossain toisessa verkossa jota itse jostain holmosta syysta teen joka paiva toissa kun puhelin tykkaa hakea Telstra Mobile verkon aina kun kayn hissilla alakerrassa (28. kerroksen jumppa).

Pakkohan ei ole valita esim. BlackBerrya, puhelin voi olla jokin joka menee X-Series palvelun piiriin. Esim. Treo, Motorola V3xxx, useimmat Nokkarin kalliimmat mallit.

Ajatuksia lauantailta,
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Hoyryjyra

Haluaisin tietää oisko mitään yleispätevää liittymää jolla ois kohtuullisen hintaista siirtää tietoa joka puolella australiaa(tekstipohjaisen irkin käyttöön puhelimella)? Ei mielellään kiinteää vaan siirtomäärän mukaan hinnoittelu, tulee todennäköisesti halvemmaksi koska siirretty data on todella pientä.

jounij

Jouni
Canberra

Kottarainen

Riippuupa taas mitä välinettä käyttää, mutta Virginin prepaideihin saa ostettu tietyn määrän dataa sopivaan hintaan, oisko ollut 30MB 5 dollarilla tms. Irkkailuun ei tosiaan paljoa tartte, tosin jos käytät screenia ja Suomeen otettavaa yhteyttä niin enemmän. Yleisesti musta Virgin Mobile on ehdottomasti edullisin niin puheluissa kuin datassakin.

Hoyryjyra

Tämä selvä. Kiitos nopeista vastauksista ja siirrosta paremmalle alueelle.

Haagalainen

Kaikki Australiassa asuvat on varmaan todenneetkin, että Australia on nettiyhteyksien toimivuudessa maailman kärkimaita 8)
Suomi taas rämpii "ynnä muut" sarjassa, ja nöyränä käyttäjä tyydyn minäkin omaan 8 Mbit yhteyteeni >:( joskin 100 Mbit palikat on taloon luvassa.

Maiden paremmuusero on nyt virallisestikin todistettu.
http://www.sbs.ox.ac.uk/news/media/Press+Releases/Cisco+BQS+2009.htm