Kirjoittaja Aihe: Uuden Seelannin ja Australian EROT  (Luettu 16931 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #40 : Maaliskuu 24, 2005, 09:08 »
Tottahan tuo, mutta jos siihen joku kuitenkin kirjoittaa tittelikseen vaikkapa "Dr", niin eipä taaskaan selviä sukupuoli. Liekö tuo niin tärkeääkään?


Miettii
Jouni
Canberra

Poissa mette

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #41 : Maaliskuu 24, 2005, 10:36 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja jounij
Tottahan tuo, mutta jos siihen joku kuitenkin kirjoittaa tittelikseen vaikkapa "Dr", niin eipä taaskaan selviä sukupuoli. Liekö tuo niin tärkeääkään?


Miettii


Mutta enkö minä juurikin  sanonut, että pelkän nimen ja tittelin perusteella täällä on lähes mahdoton päätellä henkilön sukupuolta?

Aika monissa kaavakkeissa on kylläkin titlen lisäksi(Mr, Mrs,Miss, Ms) toinen kohta" Other",että mikä estää siihen(kään) kirjoittamasta ammattiaan, jos niin haluaa. Oli sitten Dr ,Professor,Father, Brother, Sister, Rabbi etc.
Tässä yhteydessä tuli mieleeni, että meillä Australiassa syntyneen nuorimpaisemme syntymätodistuksesta  ilmenee  meidän vanhempien ammatit (occupation).
Täytyy tässä vielä mainita tästä Australian syntymätodistuksesta, että ihan kiva yksityiskohta siinä on mielestäni,että siitä tärkeästä paperista ilmenemme koko pieni perhe. On siinä meidän kaikkien lasten nimet kokonaisuudessaan, ja heidän silloiset ikänsä ( kuopuksemme syntymän aikaan) aivan samoin kuin tietenkin meidän vanhempienkin.

Juolahti mieleen, (aina silloin tällöin käy niin) että Suomessahan vielä ei niin kauan sitten oli jos jonkinlaista ammattinimitystä, jotka kuvastivat miestä,vaikka henkilö saattoi olla myös nainen. Mainitakseni joitakin palomies, luottamusmies, rakennusmies, merimies, sähkömies, talonmies, eduskunnan puhemies ( R. Uosukainen, oliko tosiaan noin?), kirvesmies, kaivosmies...jos vielä nimi sattui olemaan Kaino, Vieno , Rauni tms.


Tänään opittua ;
 down -under
-a term used by people in the Northern Hemisphere for Australia, New Zealand and neighbouring Pacific island nations.
Australians apply it to Australia only

Poissa Urul

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #42 : Maaliskuu 24, 2005, 13:19 »
Australiassa on äänestyspakko sakon uhalla,New Zealandissa ei.
Australia onkin ainoa englanninkielinen maa ,jossa äänestys on pakollista niin liittovaltion  kuin osavaltion vaaleissa.Tai  eihän  se äänestäminen oikeastaan pakollista ole ,vaan että  pitää mennä  sinne vaalipaikalle,nimesi tulee merkatuksi ,sinut merkataan äänestäneeksi ,äänestää sitten  tai ei äänestä.

Poissa Fr?nk

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 0
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #43 : Toukokuu 23, 2005, 00:03 »
Kiitos avusta, Tuli arvosanaksi vitonen!

Tätä epämääräistä ketjua tuli sitten käytettyä muutaman virkkeen verran. Kirjoitin jotain tyylin "vaikka molemmat maat ovat Suomesta katsottuna samaa aluetta on niillä eroa kuin yöllä ja päivällä.. Niitä ei tule sekoittaa keskenään. ;) :D". Haastattelin paria kiiviä asiasta, sekä nettiä hyväksi käyttäen sain varmistuksen useampaankin asiaan. Eli joku oli oikeassa jonkin verran.. Parasta antia oli ehdottomasti matkakertomukset ja ns. muuttokeromukset.

Jos jotakuta kiinnostaa nz keskustelu niin kannattaa suunnata www.britishexpats.com foorumiin. Sisältää paljon asiaa, Brittien kertomana tosin. On siellä Australiakin esillä.

Poissa chilifinn

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 224
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #44 : Toukokuu 23, 2005, 09:02 »
Ohhoh, enpä ole tätä ketjua aiemmin lukenutkaan. Kas kun ei siivousoperaatio yltänyt tämän ketjun asiattomien viestien poistamiseen. Jäljelle jäisi sentään jotain mukavaakin luettavaa tästä aiheesta niiden iloksi, joita tämä ihan hauska aloitus kiinnostaa.

Australian ja Uuden Seelannin vertailu ei todellakaan vastaa Suomi-Marokko vertailua vaan pikemminkin tuota hyväntahtoista Suomi-Ruotsi irvailua ja vertailua, olivatpa etäisyydet mistä ja miten tahansa mitattuja.

Eroja maista toki löytyy, ja oman vaatimattoman kokemukseni mukaan Uudessa Seelannissa todellakin huokuu sellainen hillitympi, brittiläinen ilmapiiri kuin rennonletkeässä Australiassa. Uudessa Seelannissa vuoret ovat upeita, veden värit vaihtelevaiset ja esim Akaroassa vesi oli ihmeellisen vaaleansinistä (kuin jää tai akvamariini).

Kiva että sait hyvän arvosanan projektistasi Frank. Onnittelut!

Ehdotan että tästä ketjusta poistetaan kaikki provokatoriset ja ivalliset viestit ja samaten tämän omanikin saa poistaa.
Tuli karvas maku ja syvä ihmetys tätä ketjua lukiessa.

Poissa Fr?nk

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 0
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #45 : Toukokuu 23, 2005, 10:08 »
Samaa mieltä että siivota saa.. Työtä tehdessä harmitti etten valinut jotain kulttuurisesti eksoottisempaa kohdetta kuten vaikka Kiina. Näistä Brittien "valloittamista" maista löytyy yllättävän heikosti tekstiä, jos aiheena on kulttuuri tai työpaikka kulttuuri mm. neuvotteluissa. Sehän on monasti katsojasta kiinni.. Eli ns. tarkkaa faktaa ei ole.

Jos joku toinen saa vastaavanlaisen projektin, niin kieltäydy tai ota kohteeksi joku maa mihin et kuuna päivänä menisi. Nostaa meinaa melkoisen matkakuumeen kun kahlaa kymmeniaä sivuja ja parit kirjat siihen päälle :D