Suomalaiset elokuvat Australiassa

Aloittaja Finni, lokakuu 30, 2002, 16:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

O.B.Makkonen

Päivää! Olen uusi (suomensuomalainen) tällä sivustolla, osoitteen sain Ausseista innostuneilta kavereiltani. Samaa innostusta on itsellänikin ollut jo pitkään.

Mutta joo, elokuvahommissa työskentelevänä free lancerina tartuin ensimmäiseksi tähän keskustelunaiheeseen. :-)  Johki72: käy katsastamassa helsinkiläisen leffakaupan kotisivut osoitteessa http://www.filmifriikki.fi  . Laaja valikoima elokuvia, nettitilausmahdollisuus eri maksuvaihtoehdoilla, toimitukset myös ulkomaille. Kaiken kaikkiaan asiantunteva liike. Joka haluaa lueskella "virallista" tietoa menneistä, olevista ja tulevista elokuvatuotannoista voi tsekata Suomen Elokuvasäätiön kotisivut, osoite on http://www.ses.fi .


Halusin mainita muutaman elokuvan, joita itse katsoin ilolla ja näyttäisin mieluusti ulkomaisille ystävilleni. Kaikki ovat uusia, ammattitaidolla tehtyjä pätkiä, joihin on tallennettu erilaisia tarinoita erilaisissa ympäristöissä - palanen enemmän tai vähemmän todellista Suomea, mutta erinomaisia suomalaisia leffoja yhtäkaikki.

Hymypoika ( http://www.hymypoika.net )
Eila ( http://www.eila.net )
Nousukausi ( http://www.kinotar.com )
Helmiä ja sikoja ( http://www.helmiajasikoja.net )
Pitkä kuuma kesä ( http://www.pitkakuumakesa.com )  
Joki
Kuutamolla ( http://www.kuutamolla.com )
Näkymätön Elina
Kahlekuningas

Kaksi loistavaa dokumenttielokuvaa

Joutilaat ( http://www.kinotar.com )
Huutajat

En ala sepustamaan noista sen enempää (vaikka mieleni tekisikin alkaa kehumaan), koska voitte lukea niistä enempikin noista osoitteista tai SES:n sivuilta (klikkaa sivun vasemmasta reunasta otsikon "Säätiö tiedottaa" alta linkkiä "Elokuvat").

Kaikkia noista ei ainakaan vielä saa ostaa, mutta kannattaa tiedustella Filmifriikistä vaikka elokuvaa ei löytyisikään heidän sivuiltaan. He pystyvät hankkimaan ja välittämään mikäli ko. leffaa on julkaistu videona tai DVD:nä.

O.B.Makkonen

Petri

Jup - onhan niitä tarjolla, suomalaisia elokuvia, mutta kun DVD-region on eri, on pikku hankaluus.

Toki 'world region' DVD-masiinoita saa halvalla, mutta (1) kuka haluaa halpaa roskaa, (2) kuinka monen televisioon voi kytkeä useita DVD-soittimia. (No, minun uuteen telkkariini voi kytkeä kaksi, mutta useimmiten vain yhden. Ja minullakin se toinen liitäntä on VCR:n käytössä.)

mette

Meidän Multiregion DVD:llä ainakin on onnistunut suomalaisten deeveedeitten katselu :)

jounij

Osaako joku muuten järjellisesti selittää minulle, miksi jotkut suomalaiset DVD:t ovat aluekoodilukittuja (esim. Häjyt). Maailmanvalloitukseen niillä leffoilla tuskin on mitään mahdollisuuksia, joten äkkiä luulisi, että niiden leffojen tekijöille kelpaisi edes se pieni raha, mitä ulkosuomalaisten ostoksista heille kertyisi. Ainoa edes himpun verran järelliseltä kuullostava selitys on yrittää rajoittaa piratismia, mutta kun niitä monialuesoittimia on kuitenkin saatavilla, niin sekin selitys tyssää.


Kovasti ihmettelee
Jouni
Canberra

Makepeace

Mulla on hiukan kokemusta tuosta leffa-alasta, joten here we go...

Tuotantofirmat/studiot kauppaavat levitysoikeudet yleensä alueittain eri levittäjille/maahantuojille, jotka hoitavat leffan levityksen soppareissa mainituilla alueilla. Joskus "kaupattava" alue on niinkin pieni kuin esim. pelkät Pohjoismaat, jolloin aluekoodin lisäksi piratismia ja harmaatuontia/vientiä vastaan taistellaan esim. suppealla tekstitysvalikoimalla. Mutta aluekoodeilla hoidetaan siis myös maahantuojan "myyntialueellaan" pysyminen, koska studio on todennäköisesti kaupannut viereisen alueen oikeudet toiselle puljulle hoidettavaksi. Esim. Mies vailla menneisyyttä taitaa olla Sandrew Metronomen levityksessä täällä Suomessa, mutta muistaakseni lehdissäkin oli ihan juttua kun jenkkioikeudet oli myyty Sony Picturesille. Tosin Ameriikan ja muun maailman DVD-levythän (ja videot myös) poikkeavat toisistaan aluekoodin lisäksi myös värijärjestelmiltään (NTSC ja PAL).

Anyway, jotkin leffastudiot säästävät valmistuskustannuksissa koodamalla levyt useammalle kuin yhdelle maakoodille... Olen itse hankkinut muutaman aussilevyn, joiden kansissa mainitaan alueeksi R4, mutta pyörivät kuitenkin vallan mainiosta R2:n laitteellani. Sama toisin päin, olen lähetellyt kotimaisia leffoja sinne Aussilaan ja hyvin ovat toimineet vaikka ovat ns. Region kakkosia.

Tarkkaa tietoa leffojen aluekoodeista ja toimivuudesta saa varmasti ainakin maahantuojilta, tässä muutama osoite tänne Suomeen (näillä on aika paljon suomalaisia leffoja valikoimissaan).

www.sandrewmetronome.fi
www.nordiskfilm.fi
www.fs-film.fi

Ja ei muuta kuin nettiostoksille ja nauttimaan Suomi-filmeistä!

Timo

Mette :D  

Jo, toki, kiinnostaa Mollberg ja erityisesti Mukka-filmatisoinnit. Ei meillä ole täällä postilaatikoita. Posti haetaan paikkakunnan postitoimistosta, joka on samalla huoltoasema ja kauppa. Osoite on siis p.o. Woodstock,  Q 4816. Suurkiitos jo etukäteen. Mutta kiirettä ei  ole. Kerrotko,  mitä muuta siinä kassissa on.

riaapa

No ihan pikkusen väärä otsikko tälle, mutta en viitsi aloittaa uuttakaan...

Myöhästyneet Australia Dayn toivotukset teille sinne Aussilaan! (nyt varmaankin jo nukutte päitänne selviksi...) Me juhlistamme tätä päivää :XXXX sekä australialaisella elokuvalla Suomessa; menemme katsomaan Ned Kellyn, joka vihdoinkin saapui elokuvateattereihin täällä, juuri sopivasti Australia Dayksi!

Toivottavasti se on hyvä. Olen kuullut kommentteja vähän laidasta laitaan...

Riina.
Riina

mette

Riina :D Mitäs tykkäsitte Ned Kellysta? Minusta tosi hyvä elokuva! Olen Suomeen lähettänyt postia tutuille, että menisivät sen katselemaan teatteriin.

riaapa

Mette,

Ned siirtyi taman viikon suunnitelmiin, kun Australia Dayna viihdyttiinkin niin hyvin baarissa muitten aussien kanssa, etta paatettiin skipata elokuva. Nyt siis uusi yritys talla viikolla, ja saadaan seuraksi ainakin yksi toinenkin aussi (Reijan Sydneyn kamppakaverin velipoika). Raportoin tuntemuksiani sitten kun olemme sen nahneet!

Riina.
Riina

Jaaks

Restless

Jalleen kerran :D

Lauantaina 7th August 2004, 9.45 pm SBS

arixmel

Jaaks, minne me jouduttais ilman sinua danke:peukkuy
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Jaaks

SBS Keskiviikko 6. Lokakuuta kello 22.00

MOVIE - DRAMA - THE RIVER (JOKI)
 
 Directed by Finland's Jarmo Lampela, this film tells six stories which all take place in a small town in central Finland during a sonic boom. These six storylines intersect at the shared experience of the sonic boom and each vignette combines to show the frailties, disappointments and triumphs of humanity. There's Anni (Sanna Hietala), a single mother who tries to drown herself and her baby in the local river. There's also Esa, a chronically broke musician who attends his father's 60th in order to get some cash; Leena, a waitress floating high on love who wants to play Cupid and match up all her co-workers; Ilpo, who comes home early from work only to face the ruin of his marriage; and an elderly couple who are battling the hospital in order that the terminally ill husband can die at home in peace and with dignity. This film juxtaposes both the happy and tragic elements of human life. It also stars Antti Ikkala and Jyri Ojansivu and was Finland's entry for Best Foreign Film at the 2001 Academy Awards. (In Finnish, English subtitles) (2001) M (S,L,A) CC

mette

Hienoa, että saamme vaihteesta  katsella  muitakin elokuvia kuin Levottomat (huokaus). Esitettiinhän se vuoden aikana peräti  kolme kertaa ja kaksi kertaa ihan perätystenkin.
Tuo Joki-elokuva näyttää saaneen **** ja  on palkittu viidellä jussipatsaalla, joten  ihan tässä jo odotellaan keskiviikkoiltaa ,että päästään ruudun ääreen. Vaikka sinänsä noilla tähdillä sen painavampaa vaikutusta ole, kaikki suomalainen varmasti katsellaan mitä silloin harvoin esitetään - tähdistä  siis viis!
Viikonloppuna naureskelimme  maalaiskomedia-sarjan  kakkososalle "peräkamaripojille". Ykkösosa, Vain muutaman huijarin tähden oli myös varsin hauska sekin - hyvät naurut  sai siitäkin.
http://www.dvdkotelo.com

Heidi

Mitas tykkasitte Joki-elokuvasta?? Mina juuri katsoin sen videolta, kun en jaksanut illalla valvoa. Viime yona puhelimeni tosin piippasi, kun Terhi Werribeesta laittoi viestia, etta katsoin juuri kotikaupungissasi kuvatun elokuvan - en ollut nimittain itse hoksannut, etta kyseessa oli sama elokuva! Janna fiilis, kun naki tuttuja paikkoja, tunnistin melkein jokaisen leffassa nakyvan omakotitalonkin! Elokuvanakin se oli ihan ok, odotin tosin jonkinlaista loppuhuipennusta. Parempi musta kuin se sataan kertaan naytetty Levottomat...

Kiitti vinkista Jaaks, muuten olisi kylla jaanyt huomioimatta koko leffan esitys! :peukkuy

riaapa

Tosiaan Jaaksille kiitos vinkistä! :D

Minä jaksoin jopa valvoa ja katsoa tuon leffan jo eilenillalla. Tykkäsin kyllä kovasti! Keski-Suomen maisemat vetosivat minuunkin, ja olihan siellä jopa joillakin näyttelijöillä melkein Keski-Suomalainen murrekin.

Pidän yleensäkin elokuvista joissa on useampi juoni yhtaikaisesti. Alkuun tosin en ollut ihan varma näyttelijäsuorituksista; he vaikuttivat jotenkin teennäisiltä, mutta sekin parani kun elokuva pääsi kunnolla vauhtiin. :peukkuy

Saisivat minunkin mielestäni näyttää mieluummin tätä kuin Levottomia...
Riina

Jaaks

Ei elokuva, mutta hyva Suomalainen dokumentti musiikin ystaville :D

SBS Lauantaina 16 Lokakuuta klo 15.05 (3.05 pm)

MASTERPIECE ON SATURDAY - MIKKO FRANCK - A PORTRAIT OF A YOUNG MAN AS A CONDUCTOR The Finnish conductor Mikko Franck gave his first professional performance at the age of 16 and by 20 he was a veteran in the classical music arena. While other young men of his age listen to their Walkmans, Mikko's head is full of music scores which he can virtually hear simply by reading them. He is much in demand for performances around the world and has visited Australia to play with the MSO and the SSO. The program touches on some of the difficulties and tensions between the often conflicting desires and viewpoints of musical and artistic directors. (In Finnish, English subtitles) G (Rpt)
SMS Alert Code: 9074

riaapa

Kyseessä on tosi hyvä dokumentti, voin suositella minäkin!
Riina

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja riaapa
Saisivat minunkin mielestäni näyttää mieluummin tätä kuin Levottomia...

Kyllä se Joki nyt tulee näkyymäänkin sen standardin kolme kertaa, minkä SBS näyttää käsittääkseni kaikki ohjelmistoon ottamansa elokuvat. Tuo Mikko Franck -dokkarikin on tullut jo joskus, ja suosittelenpa sitä minäkin. Jos ei klassisesta musiikista tajua, niin voipahan sitten edes ihailla Savonlinnan seudun kesäisiä järvimaisemia!


Kommentoi
Jouni
Canberra

Jaaks

Ei Suomalainen, mutta erittain Hyva tarina Australian Aboriginaaleista kiinnostuneille :peukkuy

SBS Sunnuntaina 17 Lokakuuta klo 8.30 pm



08:30 pm SHOWCASE MOVIE - DRAMA - YOLNGU BOY  
 A drama about the coming-of- age of three Aboriginal boys in Arnhem Land who inhabit two cultures at once: traditional Aboriginal culture from north-east Arnhem land (where the word 'Yolngu' comes from, meaning an Aboriginal person from that area) and also western culture. Botj (Sean Mununggurr), Lorrpu (John Sebastian Pilakui) and Milika (Nathan Daniels) are three Yolngu teenagers who once shared a dream of becoming great hunters together. Now aged fourteen, only Lorrpu still cares about their dream and he can see that their paths are diverging as Botj is a lost soul in trouble with the law and Milika is more interested in football and girls to care about traditional culture. The film's writer, Chris Anastassiades, (who also wrote the film Wog Boy) says one of the central themes of the film is the divide between the prosperity-driven, materialistic western ideal of life and the everyday reality faced by young Aboriginals like the characters in the movie: "This is an attempt to have a community represent itself. The Aborigines are culturally strong but have trouble with the creeping effect of our world. Our (white) kids have a context for the American influence. It doesn't cut across our Judeo-Christian ethic, it supports it: whatever you've got, get more of it. But the Aboriginal kids live in more isolation. They see the western ideal then the chasm between the ideal and them." (Commissioned by SBS Independent, in English and Gumatj, English subtitles) (2000) CC W

Jouko

SBS esittää Suomalaisen huumori-elokuvan loma tänään 18.10.2004 kello 11:00 pm

Tässä SBS arvostelu elokuvasta, tuon mukaan pistäsi olla ihan mukiin menevä elokuva.:peukkuy

LainaaMOVIE - COMEDY - THE SOUTH (LOMALLA)  
 In his past Jussi (Juha Veijonen) robbed a jewellery store and his girlfriend at the time, Siiri (K?rt Tomingas), cheated him out of the lot. Years have passed and Jussi has reinvented himself: he is now a dentist, married with a family. One summer he takes his family for a holiday in the south, where he runs into his old girlfriend who cheated him. He sees the opportunity to get his revenge, but things don't go exactly to plan. This entertaining film has a sharp sense of humour and is directed by Aleksi M?kel?. (In Finnish, English subtitles) (2000) M (L,A) WS


Kiitti mette :)


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Terhi

Katsoin juuri pari viikkoa sitten Loma-leffan DVD:lta, ja seka Aussi-mies etta mina molemmat tykattiin leffasta... Eihan siita leffasta valttamatta mitenkaan sen syvallisempia ajatuksia tai tarinoita saa irti, mutta ihan hyva se kuitenkin oli... Ja siita lahtien ma oonkin ollut kotona "Tero"...:?

riaapa

Samoin me katsoimme Loma-leffan DVD:ltä äskettäin. Ihan hyvää viihdykettä tosiaan!

"Tero",

mun tarttiskin palauttaa se Maijan & JP:n dvd sulle, koska se kuulemma tulisi sun kautta parhaiten perille...

Riina.
Riina

Terhi

Joo, Riina... Mulla ei varmaan ole aikaa nahda sua ennen kuin Altonan kesapaivan avajaisissa... Ehdin olemaan siella vain pari tuntia (klo 19aan asti), mutta tuo DVD sinne niin palautan sen mielellaan oikeille omistajille...

EverDreamFin

SBS:lltä näyttäisi tulevan "Lomalla" , tuntuu oudolta nähdä suomalaisia elokuvia tekstityksellä.
skype - everdreamfin

Heidi

Oliko "Lomalla" hyva leffa? Tarkoitus oli nauhoittaa se ajastimen avulla, mutta napparana tyttona (vielapa ohjekirjaa kayttaen) onnistuin mokaamaan koko jutun... Kaytan videoita ehka kerran vuodessa ja sen kylla huomaa! Taytyy sitten vain jaada odottamaan sita uusintaa, eikohan se sielta viela tule tuttuun tapaan joskus muutaman kuukauden kuluttua. :D

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Heidi
Oliko "Lomalla" hyva leffa?

Ihan hauska veijaritarinahan se! Kovin epäsuomalaiseen tapaan tapaan siihen oli jätetty jopa cliffhangeri loppuun...

Pidän tekemäni nauhoituksen tallessa, niin saat sen tarvittaessa minulta, jos jostain syystä missaat ne uusinnatkin.

Alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä, että pysyttelemme joulun Canberrassa, mutta pidän sinut ajan tasalla.


Turisee
Jouni
Canberra

eevis

Joki tulee taas SBS:lta huomenna keskiviikkona klo 00.25 (eli siis ke-to-valisena yona).
Dees - We will bloody bounce back!!!


Perth

heh!

Mulla on taalla 'kaurismaki collection' dvd box. Lainasin siita mm. 'varjoja paratiisissa' ja 'ariannen' kaverilleni, jolle tuli melkein 'avio-ero' filmien katselun seurauksena - vaimo ei voinut kasittaa kuinka kaveri pystyy nauttimaan kurjuudesta:)

Toinen kolleegani totesi ensi kerran boxin lainattuaan ja sen elokuvat katsottuaan, etta han ei ole koskaan ollut nain masentunut ennen. Pyysi kuitenkin kaksi kuukautta myohemmin saada boxin lainaksi uudestaan. Sanoi sittemmin ihastuneensa 'kaurismakimaiseen depressioon'....

:)
:D:D:D

jounij

Minäkin olen niin ihastunut "kaurismäkimäiseen depressioon", että haluaisin saada itselleni mahdollisimman monia Aki Kaurismäen leffoja, etenkin Kalamari (vaiko Kalamarin) Unionin. Onko tuo siinä DVD-paketissa? Tai kysytään suoraan, että mitä leffoja siinä on mukana?

Niin ja tervetuloa mukan tänne keskustelemaan!!


Toivottaa
Jouni
Canberra

Tiitujohanna

Moikka!

Aki Kaurismaki Collection 3 ilmestyy 13/5/05! Siita tulee sitten loytymaan Calamari Union, (myos miun aivan ehdoton suosikki) Rikos ja Rangaistus ja Pida Huivista Kiinni Tatjana.

Kotimaisten dvdlaisten mekka on www.dvdkotelo.com. Sinne voi itekkin esittaa toivomuksia tuleviks dvd julkaisuiks.

Henkilokohtasesti en kylla pida Kaurismakea niinkaan depresiivisena, vaan enemminkin realistisena kuvauksena tietynlaisten ihmisten elamasta. Tilanteet, joista hanen hahmonsa itsensa loytavat saattaa olla masentavia, mutta useimmissa tapauksissa he ottavat silti elamasta irti mita saavat ja usein lopputulos on hyvinki optimistinen... Ja kameratyoskentely... wow.

Useimmat kaverini pitavat myoskin.

No en nyt hehkuttele sen enempaa...

Talla kertaa.

 Tiitu
Tiitu

Raiwå

Tiitu :)

Kivasti kuvattu Kaurismäen tyyli.

Ja Jounin tapa kuvata toi lopputuloksen melkein samalle viivalle?
Itse Kaurismäkeä kuvaisin 'melankolian ammattilaisena' :mad:
Joka ohjaa hahmon rypemään kainaloita myöden siellä mikä kerran vuodessa tyhjennetään kesämökillä. :confuse
Ja loppuhuipentumana tarjoilee saippuan hopeavadilla suihkun ottajalle  :roue

Olisiko tuossa tulkinnanvaraa? :eye:




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Elokuva "Lomalla" taas Perjantaina 6. Toukokuuta SBS 1.05 am

Englannin kieliseltä nimeltään The South ?

Jaaks

Raid

 Perjantaina 21. Lokakuuta, SBS 12.45 am
:peukkuy

mette

Joki

Torstaina 15. joulukuuta SBS  12:25 am

Raiwå

Mette :roue



LainaaAlkuperäinen postittaja mette
Joki

Torstaina 15. marraskuuta SBS  12:25 am



Olix toi joku myöhäinen ilmoitus tulleesta elokuvasta? :cool:

Vai onko mulla jäänyt jokin kompapykälä lukematta tästä ketjusta :eye:




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja raivo

Olix toi joku myöhäinen ilmoitus tulleesta elokuvasta? :cool:

Vai onko mulla jäänyt jokin kompapykälä lukematta tästä ketjusta :eye:

:coolh

Raivo:coolh

Hupsista sentään, mitähän sitä oli taas tullut ajateltua tuota edellistä viestiäni kirjoitellessa.  No, kävin korjaamassa marraskuut veks, ja nyt siellä pitäisi olla  oikea kuukausi.  Tän siitä saa kun kuorii lanttuja kahdeksan kiloa keskiyöllä, niin ei lanttu leikkaa....

kravattimies

Sattumalta katsoin tuon elokuvan, vaikka nyt vasta huomasin edellä olevan mainoksen.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin suomalaisista radio-ohjelmista halusin vaan kertoa, että SBS:n radiolähetykset tulevat näköjään Optuksen kanavalla 868 (SBS FM) ja 867 (SBS AM).

Brisbanessa SBS FM kuuluu kesällä tuntia aikaisemmin kuin tavallisen radion kautta. Queenslandissahan ei rukata kelloja niin kuin etelämpänä.

mette

Sydneysta  sunnuntaisin lähetettävä suomalainen radio-ohjelma on myös  kuunneltavissa  netissä.
http://www20.sbs.com.au/sbs_front/index.html

Timo

Tänä iltana SBS:llä kello 23.45 Markku Lehmuskallion elokuva Jumalan morsian.  Lienee ainoa suomalainen nenetsinkielinen elokuva.
Lisätietoa esim. http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=291

jjoensuu

Australiassa naytetaan siis suomalaisia elokuvia jonkun verran enemman kuin taalla Amerikoissa?

Kuulostaa kiinnostavalta.:cool:

Joku aiemmin mainitsi Amazon.com:in yhtena nettikauppana suomalaisten filmien ostoon. Toinen vaihtoehto on cdon.com, niilla nayttaa olevan ainakin Turhapuroo ja Reinikaista...

Jarmo