Kirjoittaja Aihe: roskikset australiassa..?  (Luettu 12581 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Teflon teippi
« Vastaus #40 : Heinäkuu 22, 2006, 02:39 »
Merja,
asiaa tarkemmin tuntematta voisin spekuloida
se on ilmeisesti teflon teippia ollut se suositeltu teippi, eli semmoista valkoista putkimiehen teippia jota kaytetaan yleisesti (myos suomessa) kierteiden tiivistamiseen, pesukoneliitannoissahan on yleensa kumi tiiviste (pyorea kumi prikka) joka kiristetaan kasimutterista seinaliittinta vasten....mutta jos se vuotaa niin sitten immeiset ruukaa pistaa tuota teippia siihen kierteeseen,,,joka ei kyllakaan poista ongelmaa johtuen siita etta se tiivistaa ainoastaan kyseisen kierteen mutta vedella on toinen tie ulos putken ja tuon kasimutterin valista...ja yleensa vuokralaisen vastuulla, eli jos ei ole ollut kalustettuna niin runkolijan jalkeiset liitannat (tai hanan jalkeiset) ovat sitte vuokralaisen vastuulla)
hoh hoijaa mihinkohan otsikkoon tuli taas kirjoiteltua,,eihan mun edes pitanyt kirjoittaa mitaan ???:roue
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Jurttamuori

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 150
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #41 : Heinäkuu 22, 2006, 08:57 »
Merja,

nyt alkoi elämään ihan omaa elämäänsä tämä roskis-ketju, mutta vastaanpas kuitenkin!

Kyldyyrishokki on kyllä ampunut ihan täyslaidallisen. Sairaalaelämä on AIKA erilaista kuin suomessa, ja aika turhauttavaa on soittaa tohtori paikalle jokaisen pienen asian tähden, jonka osaisin itsekin hoitaa. :nuttu:

 Toki voin suorittaa "accreditation" eli pätevöityä aina kyseiseen asiaan (esimerkiksi synnyttäneen äidin kotiuttamiseen ilman lääkäriä) mutta voi, miten siihen menee aikaa... tosin sairaala varmaan joustaa, etten tarvitse useamman vuoden työkokemusta mikä täkäläisiltä kätilöiltä vaaditaan, koska olen jo tehnyt näitä asioita Suomessa. Kyllä taas huomaa, miten hieno koulutus meillä on! Ja sen, miten joustava on tämä kulttuuri verrattuna Suomeen... molempiin suuntiin saa tuulettaa.

Toinen asia on tuo lapsenhoito, aika eritasoisia hoitajia on sattunut vastaan. Nyt onneksi löysimme ihanan hoitajan, joka oikeasti näyttää välittävän lapsista eikä istuta koko päivää piirrettyjä katsomassa.

Mutta kyllä se tästä, ja on täällä hienojakin asioita! Luulin ettei parempaa olekaan kuin Saarioisten purkkihernekeitto mutta sitten maistoin Campbellsín hernekeittoa! Ei ollu enää äitiä ikävä :D!

Joten eiköhän tämä tästä,

Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Poissa Merja

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 288
  • L?het? U2U ja laitan osoitteen tulemaan
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #42 : Heinäkuu 24, 2006, 00:40 »
Ari,
just tuota teippiä tarkoitin. Meillä kyllä kävi joku mies (!) laittamassa kakkostiivisteet ja kah, ei vuoda enää.

Jurttis,
samoin täällä. Työelämä on 'kummallista' Suomen oloihin tottuneelle. Ja tutkintojen taso alhaisempi, kaikki työkaverit ovat olleet ihan monttu auki kun olen esitelmöinyt mitä suomalaiseen PhD-tutkintoon kuuluu...
Muutenkin samanlaisia kokemuksia, osa asioista järkyttää, osaa vain ihastelee...

Merja

Poissa etunimi

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: roskikset australiassa..?
« Vastaus #43 : Helmikuu 21, 2007, 19:27 »
Mooi, minua siellä Ausseissa ollessani ihmetytti toi kierrättäminen. Muutamalta kysyinkin siitä, mutta en saanut minua miellyttävää vastausta. Siis miksi kaikki kierrätyskelpoinen pistetään samaan laatikkoon (paperi, pahvi, kartonki, lasi, metalli) ??? Mie olen ollut jätehuollossa töissä täällä Suomessa ja lajitellut mm. liukuhihnalla käsin tätä kotikeräyspaperia, joka pitäisi olla lähes puhdasta, mutta siinäkin on yllättävän kova homma lajitella se? Avata sidotut paperinyytit (koska lopullisessa koneellisessa lajittelussa se heittää roskaksi kaikki isot möykyt), erotella pahvit ja roskat, jotka myöskin pitävät kiireellisinä. Ihmettelen vain sitä että siellä kuorma on täynnä kaikkea muuta hyötyjätettä hankaloittamassa lajittelua. Lasin siruja (pakkuri puristaa osan rikki ja kuorman kippaus särkee osansa). Ja mahdollisesti pesemättömiä säilyketölkkejä, jotka sotkevat paperin. Täällä Suomessa kierrätettävien paperien ja pahvien tulisi olla puhtaita. En kyllä tiedä tarkemmin kuinka puhtaita. Keskimäärin paperikuorman (puristettuna noin 8kuutiota) lajittelu vei yksin noin tunnin. Arvioni saman määrän aussien kierrätystavarasta veisi 3..4h, jos sekään riittäisi. Tämä ei mielestäni ole kovinkaan tehokasta. Voisiko joko ammentaa mieltäni tässä asiassa..

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
Vs: roskikset australiassa..?
« Vastaus #44 : Helmikuu 21, 2007, 21:09 »
Taannoin luin Australian Geographicista artikkelin, jossa kerrottiin tästä lajittelusta. Osa lajittelusta on koneellista, mm. magneetteja käytetään metallitavaran erotteluun lajittelemattomasta massasta, kovaa puhallusvoimaa irrottamaan kevyempi tavara kuten paperi. Muutamia vuosia sitten Canberrassa kerättiin paperit erikseen, mutta sittemmin käytännöstä luovuttiin mahdollisesti juuri lajittelumenetelmien parantumisen vuoksi. Tarkempaa vastausta en kuitenkaan osaa antaa.


Asiaa itsekin ihmetellyt
Jouni
Canberra

Poissa Timo

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 944
 • L?hdin Australiasta 1/2014
  • Veispuukki
Vs: roskikset australiassa..?
« Vastaus #45 : Helmikuu 21, 2007, 23:57 »
Juu, on tuota samaa fundeerattu täälläkin, ja yritetty etsiä vastauksia. Ja kyllä niitä jonkin verran on löytynytkin. Avainsana etsinnässä on MURFFI. Ei ei, eivät ne ole pieniä sinisiä otuksia, jotka nakertavat jätöksiämme, vaan australialaisen huipputekniikan saavutuksia.  Meidän cairnsilaisten uudesta keskuksesta tuli joskus postissa ihan esite ja kutsu käydä henkilökohtaisesti tutustumassa laitokseen. En ole vielä käynyt, mutta jonkin verran ne kertovat ja näyttävät kuvia myös veppisivullaan.

Ja onhan täällä toki kierrätyskeskuksiakin uudelleenkäytettävälle jättelle. Ne löytyvät nimellä buy back shop.  Siellä on tullutkin käytyä ainakin kanakoppitarpeita hakemassa.

Mutta kyllä silti riepoo kun sitä särkyvän lasin kilinää saa kuulla ensin maanantaiaamuna kun naapurit kovaäänisesti käyvät tyhjentämässä viikonloppuna kertyneen pullovaraston pönttöön ja sitten tiistaiaamuna kun auto ne käy hakemassa.