Mites muuten Katin perhe paatyikaan tanne muutosta haaveilemaan, kun ette ole edes taalla kayneet? Ehka oletkin jo kertonut, mutta en nyt muista, sorry. Aika rohkea paatos! Toivottavasti saatte paperiasiat hoidettua ja muuttamaan, kunhan saatte lapsen maailmaan (isovanhempien protesteista huolimatta!).
Rokotukset? Neuvolajärjestelmän taakse jättäminen. Yms.
Rokotukset? Neuvolajärjestelmän taakse jättäminen. Yms.
Siis puhutko nyt Kiinasta vain Australiasta? Kyllä Australia on ihan sivistysvaltio jossa terveydenhuoltotoimii - ei ehkä ihan joka mutkassa samalla tavalla kuin Suomessa, mutta noissa mainitsemissasi asioissa ihan ok kuitenkin! Pelko pois.
Australia is the third most desirable country in which to live according to an annual United Nations report that looks at wealth, life expectancy and educational levels.
Muut rohkeat linjanvedot (uuden hallituksen lupaamat toimet)
1) Ilmastonmuutokseen liittyvät toimenpiteet (kioton sopimuksen ratifioiminen, saastuttavasta energiasta siirtyminen uusiutuviin ja saastuttamattomiin)
2) Koulutukseen panostaminen (Australian koulusysteemi 11. paras maailmassa Pisa-tutkimuksen mukaan, kun Suomi ykkösenä)
3) Tietoyhteiskunnan rakentaminen (toimiva laajakaista edellytys tietoyhteiskunnan kehittymiselle)
4) Työntekijöiden oikeudet vs. joustava ja työllisyyttä kannustava järjestelmä
5) Julkisen sairaanhoidon toimivuuden takaaminen
Kyllä onkin mielenkiintoista nähdä, tapahtuuko esim (perus)koulutuksen ja julkisen terveydenhuollon alueella mitään konkreettista ja pysyvää paranemista uuden hallituksen myötä...Sen verran on eletty että on nähty nämä uudet hallitukset ja heidän lupauksensa.
Aussit ovat tosi mukavia ja ystävällisiä ihmisiä; palvelut toimivat
eläkejärjestelmän yksityistäminen (yksityiset rahastot kantavat riskin, eikä tulevat sukupolvet verojen muodossa, eläkesäästämiseen kannustetaan veroeduin)
Point taken Aikis, mutta eipäs nyt mennä politiikkaan, please.
ja samaa koskee muitakin sitä ajattelevia :pepsodent
Pysytään vaan niissä tarinoissa minkälainen maa Australia on olla ja elää ilman sitä poliittista kannanottoa, ihan kuten muut vastaukset kysymykseen ovat olleetkin.
Kuinka usein te Australiassa asustelevat suomalaiset käytte täällä Suomessa? Meillä olisi unelmana käydä pari kertaa vuodessa (jouluna ja kesällä), mutta mahtaako se olla ihan kuoleena syntynyt idea? Rahastahan se tietysti on paljon kiinni, mutta myös lentomatkojen pituudesta. Lapsille lennon pituus on kyllä ihan hervoton ja tuskin reissu onnistuu järkevästi ilman stop-overia.
Kuinka usein te Australiassa asustelevat suomalaiset käytte täällä Suomessa? Meillä olisi unelmana käydä pari kertaa vuodessa (jouluna ja kesällä), mutta mahtaako se olla ihan kuoleena syntynyt idea? Rahastahan se tietysti on paljon kiinni, mutta myös lentomatkojen pituudesta.
Entä kuinka paljon te reissaatte siellä päin maailmaa: Uudessa-Seelannissa, Tyynenmeren saarilla ja tietysti itse Australiassa?
Paikallinen matkustaminen on tietenkin myös budjetista kiinni mutta ennenkaikkea ajasta: jos mies on töissä niin eipä siinä jää viikonloppuja enempää yleensä aikaa. Siinä ajassa on kiva kierrellä lähiseutuja tai tehdä pikapiipahdus jossain suuremmassa cityssä mutta Tyynenmenen saarille, Uuteen-Seelantiin, ym. on ihan turhan lähteä vain kääntymään. Sitä paitsi, on sitä nähtävää ja nautittavaa omilla kotinurkillakin yllin kyllin. 8)
Kymmenen vuoden palveluksen jälkeen saa pitkän palvelusajan lomaa 8 viikkoa ja sen jälkeen aina 4 viikkoa lisää 5 vuoden välein.
Kuinka usein te Australiassa asustelevat suomalaiset käytte täällä Suomessa? Meillä olisi unelmana käydä pari kertaa vuodessa (jouluna ja kesällä), mutta mahtaako se olla ihan kuoleena syntynyt idea?
Entä kuinka paljon te reissaatte siellä päin maailmaa: Uudessa-Seelannissa, Tyynenmeren saarilla ja tietysti itse Australiassa?
Tuosta koulusta kysyisin, että onko tapana, että kaikki viisivuotiaat menevät, myös ne jotka eivät aio maassa muutamaa vuotta kauempaa olla? Miten suomalainen lapsi pärjää englanninkielisessä koulussa? Toki heillä on uskomaton kyky sopeutua ja oppia vieras kieli, mutta onko tapana että myös ulkomaiset lapset menevät kouluun. Vai olisiko kyseessä juuri upea mahdollisuus oppia sitä vierasta kieltä sekä tutustua paikallisiin lapsiin, saada ystäviä? Meillä on kuitenkin tarkoitus palata Suomeen siksi, kunnes esikoisen koulu alkaa.
According to a recent study on national happiness levels, Australians are the second happiest people in the world, second only to Iceland.
Islanti,,,kylla siella nyt taytyy lahtea kaymahan,,,mikahan siina maassa on kun se nyt tuntuu parjaavan naissa vertailuissa.
... Rajojen yli ei niin vain tälläydytä sisään paremman elämän toivossa ja hinnat ovat sen verran korkeat, että ihan kuka vaan ei haluaisi tullakaan.
Ja miksiköhän juuri nämä seikat tekisivät islantilaisista onnellisimpia? Siksi kai, ettei Islannissa näin ollen tiedetä ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella!? >:D
Tilastoja vielä: Tänään kuulin radiosta, että Brisbane on maailman toiseksi nopeiten kasvava kaupunki. Nopeiten kasvava oli Phoenix, Arizona.
Tilastoja vielä: Tänään kuulin radiosta, että Brisbane on maailman toiseksi nopeiten kasvava kaupunki. Nopeiten kasvava oli Phoenix, Arizona.
Kuulitko varmasti oikein? :pepsodent
http://www.citymayors.com/statistics/urban_growth1.html
Ainakin sen eron tupakoinnin määrässä huomaa käytännössä: en ollut mitään tilastoja tutkinut, mutta viitisen viikkoa Suomessa juuri viettäneenä ehdin mielessäni suorastaan hämmästellä, kuinka paljon siellä tupakoidaan ja kuinka vähän tupakoitsijat huomioivat tupakoimattomia. Eli mielestäni on totta, että Suomessa joutuu kärsimään enemmän tupakansavusta kuin Ossilassa.
Väittää
Australiassa ihmiset kunnioittavat tupakointikieltoja huomattavasti paremmin kuin esim. Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa.
Miksi kukaan ei asu Newcastlessa ;)?Vaimon sukulaiset asuvat "aika" likellä eli Gosfordissa.... ;) Ja aikanaan heillä oli paljonkin työmaita Newcastlessa. :)
ihan nain yleisesti, valilla ihmetyttaa miten ihailtua esim juominen/huumeet on taalla... tama siis mielipide, mutta ei tassa kahden vuoden aikana ole mun kohdalle osunut yhtakaan aussia joka ei joisi/tupakoisi/kayttaisi huumeita. Enka tarkoita etta kaikki olisivat ihan rappiolla, vaan sita etta sitten ihmetellaan etta miten joku voi elaa raittiisti tai etta "mita sa sitten teet viikonloppuisin"...
Mutta muuten maana aussila on oikein mukava ja eihan sita tieda vaikka minakin tanne joku paiva asettuisin ihan pysyvasti..
Australiassa ihmiset kunnioittavat tupakointikieltoja huomattavasti paremmin kuin esim. Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa. Tosin,"hassu" ilmio oli, kun Royal Brisbane Hospital paatti noin vuosi sitten tehda sairaalasta savuttoman ja tarjota potilaille vaihtoehtoisesti joko nikolaastarin tai purkkaa...kuinkas kavi? No, nyt on koko sairaalan kadun varsi taynna psyk.potilaita tupakalla ja ymparisto aika torkean nakoinen kun ei tuhkakuppeja ole alueelle laitettu.
Eli kannattiko toi nyt sitten???
Tosin, nyt itsekin savuttomana ollessani ihmettelen miksi ne tuhkikset on juuri kauppojen ovien edessa monessa paikassa???
Joo toi juomakulttuuri on kylla tullut mullekkin ihmetyksena vaikka tiesin etta se olis taalla er ilainen, mutta ei nyt ihan nain erilainen... tosiaan klo 14 kavelen pitkin katuja ja naan ihmiset juomassa viinia baarissa ja mun perhe myos juo joka ilta viinia tai kaljaa ihan kunnolla.mutta ei kukaan naa siina mitaan vaaraa eika kukaan retteloi, se vaan on niille ihan selva juttu etta alkoholia kaytetaan paivisin...
Muista että moni joka juo viiniä kuppilassa päivällä, saattaa olla turisti tai juhlistamassa jotain erityistä ;)
Suomalaiset aloittaa juomisen perjantai iltana kello 6'n jälkeen muutamalla oluella (ihan ok sauna oluet) ja sitten tuodaan kossut ja muut tax free tuliaiset pöytään ja möristään aina jonnekin aamu kuuteen asti ja seuraava päivä menee kokonaan "Punaiselle Ristille" eli herätään joskus puolenpäivän aikoihin jos sittenkään.
Oletpa Jaaks hakeutunut Suomessa tosi huonoon seuraan 8)
Ongelmakäyttäjien osuus Suomessa ei ole suuri, mutta eihän ne piilossa pysyOletpa Jaaks hakeutunut Suomessa tosi huonoon seuraan 8)
Tuskin tarvii hakeutua, riittää kun menee viikonloppuna kuppilaan niin näkee tosiasiat.
Mielestäni myös Suomessa humalahakuisuus on suurempaa.Turhan monien kohdalla se Suomessa sitä on ???
Australiassa tulee nautittua sivistyneesti vai mitä Jaska :D :D :DSivistyneestipä tietysti, mutta Ossilassakin sivistyksen rajat vaihtelee. Nähty on.
Veikkaanpa että Suomessa vielä nykyäänkin työkaverit katselisivat hieman kieroon sitä, joka tilaa lounasjuomaksi yhden tolpan olutta vahvempaa. Vai olenko väärässä? |
Kyllähän näin on, nimittäin työnantajalla on oikeus antaa potkut alkoholin vaikutuksen alaisena olemisesta työajalla.
Kyllähän näin on, nimittäin työnantajalla on oikeus antaa potkut alkoholin vaikutuksen alaisena olemisesta työajalla.
Meillä aloitetaan aikaisemmin ja lopetetaan myöskin aikaisemmin. Vakio juttu on "late lunch - early dinner" ja ollaan ylhäällä ihan normaali aikaan aamulla.
kerkeää sitä sitten omalla ajalla.
Noh, noudatetaanko niissä työmaapuhallutuksissa sitten ihan nollalinjaa, vai saako olla promilleja esimerkiksi alle autolla-ajorajan (0.5 promillea)? Meinaan, että jos esimerkiksi Ossilassa työntekijä ottaa lounaalla sen yhden oluen, niin ei siitä vielä tule edes sitä puolta promillea alkoholia vereen.
Niin,
kylla mina kannatan(ja toivon) nolla toleranssia ainakin talla terveydenhoidon- ja laaketieteen alalla. Ei olisi mitenkaan mukavaa jos esim. kirurgi suorittaa sydamen siirtoa tms "vain" 0.03 promillea puhaltaneena. Kohtullista myos on mielestani ettei minkaan sortin ajoneuvoa "operoida' jos on vahankin alkoholia nauttinut.
AA
..., tottahan ennen potkuja varoituksia annetaan ja hoitoon ohjaus on työnantajan velvoite.
Peli on joskus aikaa raakaa.