Perheen perustaminen Ausseissa

Aloittaja Tero77, huhtikuu 29, 2012, 18:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tero77

Tervehdys kaikille!

Olemme muuttaneet suomesta Sydneyhyn noin puoli vuotta sitten 457 viisumeilla ja molemmat tyoelämässä. Meillä on suunnitelmissa perustaa perhe ja varmaan 1 tai kaksi lasta syntyisi täällä Australiassa (toivottavasti). Olemme hakeneet Medicare kortit ja niiden turvin julkinen sairaanhoito on siis katettu - Minulle ei vaan ole täysin selvinnyt että mitä kaikkea Medicare kattaa lapsiin liittyen varsinkin jos on 457 viisumilla maassa. Mitä lisävakuutuksiin tulee, hinnat tuntuu aika korkeilta (>about 250$/kk) ja kattavat samoja asioita kuin Medicarekin...

Olisikohan täällä ketään kuka olisi käynyt saman läpi täällä Ausseissa ja osaisi neuvoa lisää asiassa (lapsen synnytys, neuvolat, lisävakuutukset yms...)?

Kiitos!
:)

maailmalla79

en tieda noista viisumi-statuksista mutta sen verran mita itse ollaan naita juttuja tutkittu niin nayttaa silta etta privaattivakuutukset maksaa ainoastaan mita tapahtuu sairaalan sisalla. Eli ennenkuin ovesta astutaan sisalle kaikki kulut hoidetaan omasta pussista.

Medicare korvaa ainoastaan ns hoito-kulut. Eli scanneja yms screeneja ei korvaa kukaan. Yksityisen synnytyslaakarin palkkiota ei korvaa kukaan kokonaan (meilla 2500 Perthissa) mutta Medicare korvaa siita osan. Jos rekisteroityy Medicare Safety Nettiin niin saa vahan isomman osan takaisin.


jounij

Lainaus käyttäjältä: maailmalla79 - huhtikuu 29, 2012, 23:02
Jos rekisteroityy Medicare Safety Nettiin niin saa vahan isomman osan takaisin.

...mutta vasta tietyn summan ylimenevältä osalta.


Tarkentaa
Jouni
Canberra

ausseihin!

Meidän kolmas lapsi syntyi täällä, tarkemmin  Newcastlessa NSW ja viisumistatuksemme on tuo samainen 457. Asumme hyvän (synnytyspuolella ainakin) julkisen sairaalan alueella, joten mielessä ei käynytkään ottaa kuvioihin mukaan yksityisiä palveluja, vaan raskauden seuranta ja synnytys hoituivat hienosti julkisella ilman kustannuksia. Itse maksoimme ainostaan ultrat, joissa tuli omasta halusta käytyä useammin. En ala tähän sen tarkemmin erittelemään raskauden seurantaa, mikä on täällä sikäli erilainen kuin Suomessa, että vaihtoehtoja on useampia, kun Suomessa kaikki menevät sen saman neuvolajärjestelmän kautta. Voi maksaa paljon rahaa yksityiselle synnytyslääkärille tai sitten käyttää täysin ilmaiseksi julkisen puolen palveluja tai sitten jakaa hoito osittain julkisen ja yksityisen välillä. Täältä löytyy ketju aiheesta. Kun tulee raskaaksi ensin pitää mennä GP:n vastaanotolle. Sieltä selvitetään vaihtoehdot ja saa lähetteen, missä sitten haluukaan hoitonsa järjestettävän, myös hp:llä voi käydä vaikka koko raskauden ajan, jos haluaa. Meillä on yksityinen valuutus, mutta ei sille ole ollut paljon käyttöä. en osaa sanoa, mitä vakuutus raskauden yhteydessä korvaa, jos mitään.

Lapsen synnyttyä hänen seurantansa voidaan hoitaa early childhood centereissä, jotka ovat ilmaisia ja vastaavat ehkä lähiten suomalaista neuvolaa ja rokotukset voi hoitaa myös ilmaiseksi rokotuskeskuksissa. Me olemme käyneet lasten kanssa yleislääkärillä (GP) ja maksaneet rokotusten yhteydessä lääkärin palkkiot. Valitsimme niin. Mitään valtion maksamia tukia ei 457 viisumilla saa.

Tero77

Kiitoksia kovasti vastauksista. Selkokielistä vastausta oli vaikea saada muualta, joten tämä oli erittäin tyhjentävä vastaus ja helpottaa elämän suunnittelua.. :)