Erityispojan koulunkaynti

Aloittaja MaNi, elokuu 19, 2009, 14:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MaNi

Heippa!

Loysin jotain infoa jo taalta palstalta erityislasten opetuksesta siella, lahinna sellaista etta muiden mukana menevat normaaliluokassa, ainakin vilkkaanpuoleiset ja huonosti keskittyvat lapset.
Mutta onko kenellakaan kokemusta jos on vaikeita oppimisongelmia keskittymisen vuoksi eika esim. kokeista selvia ilman avustajaa?

Olen etsinyt netista tietoa Perthin alueen kouluista mutta en ole loytanyt ainakaan viela mitaan erityiskoulua muille kuin alkuperaisvaeston lapsille.

Niina

hmclehto

Hei Niina,

Olin tyossa Perthissa seka erityiskoulussa etta special needs unit attached to a mainstream school. Tosi vaikeata on tosiaan loytaa tietoa varsinkin noista "erityisluokista". Haluavat, etta on all inclusive ja ketaan ei syrjita ja siis mainita erikseen erityislapsia. Useissa kouluissa on myos ihan learning support, jos esim. Englannissa jaa jalkeen hieman. Opettaja opettaa pienissa ryhmissa n.5 lasta lisa opetusta tarvittavissa asioissa. Ja tosiaan esim. kokeissa lapsille jarjestyy avustusta esim. kysymysten lukemisen ja vastausten kirjoittamisen suhteen myos. Jopa suulliset kokeet ovat mahdollisia.

Pista vaikka privaa jos haluat kysella tarkemmin ja jos suinkaan voin auttaa. Nykyaan asun Sydneyssa, mutta teen tyota samalla alalla.
Hanna

arixmel

Ainakin hallituksella on ohjelma nimeltään
Literacy, Numeracy and Special Learning Needs Programme jonka lyhennyksellä LNSLN voi löytää lisä tietoa tai saada tuntumaa asioihin.

http://www.dest.gov.au/sectors/school_education/programmes_funding/programme_categories/key_priorities/literacy_numeracy_initiatives/

Hain pikaisesti tuolla lyhenteella ja näin esimerkiksi Tasmaniassa http://www.education.tas.gov.au/school/parents/taught asioita hoidellaan ja varmaan muuallakin taaplataan samaan malliin.

ari
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Pepsa

Voin olla ihan hakoteilläkin, mutta hieman erityisryhmiin perehtyneenä luulen että Australiassa on erilainen suhtautuminen Suomeen verrattuna koskien mm erityisryhmiä. Suomessa taistellaan myös, vastatusten siis integraatio perusopetuksen luokkiin, vai erityisluokka tai jopa erityiskoulu. Millon mikäkin on vallalla, nykyään täällä yritetään toisaalta toitottaa että integraatiota pitäisi suosia, kun taas toiset näkevät selvän tarpeen ihan omille erityiskouluille. Kuvittelisin siis että kun Australiassa nyt muutenkin ollaan ns leppoisaa väkeä, niin siellä saatetaan olla enemmänkin integraation kannalla, ajatusmallilla että pidetään lapset perusopetuksen luokissa niin pitkälti kuin mahdollista? En siis tiedä oikeasti yhtään!  :pepsodent Yritän tässä vaan ilmeisesti sanoa, että voi olla hankala löytää niitä erityiskouluja, mutta varmasti niitä löytyy jos kerran voi myös opiskella special needs opeksi yliopistossa :)MaNi

Hei!

Kiitos hyvista vastauksista, tuli jo luottavaisempi mieli asian suhteen!
En vaan haluaisi etta tuhraantuu turhan paljon aikaa etta saadaan pojan kouluasiat oikealla tavalla jarjestykseen.
Englanninkielessa ei pitaisi olla suuria ongelmia (ehka uusi aksentti aiheuttaa hieman paanvaivaa..) koska han opiskelee Englanniksi myos talla hetkella, mutta muuten vaan ei pysy karryilla opetuksessa eika muiden vauhdissa tehtavien teossa, aika kuluu nimittain muita asioita pahkaillessa!

Hanna, laitan sulle meilia kunhan ehdin!

Niina

Silppu

Mieleeni tuli eräs tutun Downin syndroomainen poika, joka on mukana normaaliopetuksessa, mutta hänellä on avustaja  mukana. Ymmärtääkseni erityisopetuksen tuki on koulukohtaista. 

Ausseissa on tavallista myös se, että vanhemmat maksavat (75 - 100 AUD/h) siitä että lapselle saadaan oma "after school" tutori jossakin tietyssä aineessa.