Töihin Australiaan - Kysymyksiä

Aloittaja arsh, huhtikuu 07, 2008, 23:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jounij

Ai niin, piti vielä mainita, että luottokortin hamassa menneisyydessä hankittuamme ainoastaan kerran olemme jättäneet maksamatta luottotilin koko saldon määräaikaan mennessä. Silloin Arja kolkutteli pankin ovella vartin yli pankin sulkemisajan jälkeen (tapahtui siis ennen internet-pankin ja automaattisen maksupalvelun Australiaankin saapumista :)). Yhden päivän myöhässä maksettu lasku aiheutti meille huimat $5 korkokuluja.


Luottokorttien sikakorkoja kaihtava
Jouni
Canberra

hardflip

Tuon luottokortin kayttaminen taalla on kylla ihan jarkevaa, ainakin itsella tuo Low Rate MasterCard pelittaa hyvin ja siina on tuo 55 paivan koroton maksuaika ostoksille, jos ei halua kantaa kateista rahaa lompakossa.

Takalainen automaaginen money machine (ATM) kun pakkaa aina vastaan tullessa olevan joko Aaaanz, Naaaab tai pahimmassa tapauksessa St. Georges (tjsp) ja taas saa maksaa sitten nostoista, nostat sitten HandyCardilla (automaattikortti) tai luottokortilla. Anz piiskaa minua 2,50 dollaria per nosto ja Naaaaaab muistaakseni saman verran. Noita pankkeja on edellisten lisaksi varmaan 125 muuta =)

FlyBuys on ihan jarkeva kortti, eihan silla tosiaan alyttomia tallainen normi Uuno saa aikaiseksi. Mutta jos olet Naaaabin asiakas ja sinulla on heidan kortti, kortin kayttamisesta tulee myos pisteita (en nyt muista oliko pakko olla luottokortti).

Meidankin perhe kayttaa lahinna luottokorttia ja sitten kun orjapalkka napsahtaa tilille niin voi tuon velkataakan tyhjentaa kerralla pois.

Fee siella Fee taaalla,
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Milka

Luottokortin kaytossa olen nahnyt selvan kulttuurieron Suomen ja Australian suhteen. Suomessa asuessa en tiennyt ketaan kuka olisi ns. elanyt yli tulojensa ja varojensa. Eli kaytantona oli maksaa koko luottokortin tase aina erapaivana. Puhun siis niista ystavista jotka ylipaataan kayttivat luottokorttia. Useilla sellainen oli, mutta eivat sita koskaan muutoin kayttaneet paitsi ulkomailla matkustaessaan.

Taalla taas tunnen monia jotka eivat maksa / pysty maksamaan luottokorttilaskuaan joka kuukausi, eli he sitten maksavat todella suuria korkoja eraantyneista maksuistaan.  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:
Olenkin joutunut takomaan monelle takalaiselle ystavalleni jarkea etta nyt leikkaat luottokortit kahtia ja marssit pankkiin hankkimaan henkilokohtaisen lainan pienemmalla korolla ja maksuajalla.

Nimim. Toinen ahkerasti luottokorttia kayttava, mutta joka kuukausi saldonsa maksava ja korkoja vihaava

hardflip

Milka,

Tuo on muuten ihan totta, etta ihmiset kayttavat tuota luottokorttia aivan alyttomasti ja sitten kuukautta myohemmin huomaavat etta samperi, mitahan kaikkea on tullut ostettua...

Jo ihan peruskortissa tuo luottoraja on yllattavan suuri. Westpacin peruskortissa muistaakseni "koyhaliston" kortti taisi olla max. 30 000 dollaria. Goldin maksimi taisi olla joku 50k-60k ja Platinum taisi olla 100k.

:coolh
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Milka

Hardclip,

Jostain ihme syysta Ausseissa on joillakin ihmisilla kasitteet maksimi ja minimi menneet sekaisin naissa luottokortti asioissa tai sitten on kyse lukihairiosta, eli ollaan ymmarratty asia niin etta se maksimi luotto on pakko kayttaa.  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:

Leokatti

No jos nuo on Westpacin luottorajat, niin huh huh! Meidän kortit on sitten varmaan rupusakin hopeakortit. Luottoraja vain $7500 ja enempää ei oteta, vaikka joka kuukausi tuleekin kultakorttien tyrkytyskirje. Siinäkin raja kai vain kaksinkertainen kuitenkin. Järjenkäyttö sallittu... ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Kylla minakin yllatyin noista Westpackin luottorajoista.  :o  :o  :o

Mina omaan luottokortin eraasta Aussien neljasta suuressta pankista ja taman ns. kultaisen luottokortin raja on paljon alempi kuin Westpackin 'koyhailliston' joten mina ilmeisesti olen 'koyhaillistoakin' koyhempi.  :pepsodent :pepsodent :pepsodent :pepsodent

hardflip

Westpac has a set of minimum requirements for a credit card:

    * You must be an Australian resident
    * You must be 18 years of age or over
    * You must earn a minimum income of $65,000 per annum for Platinum Cards, $50,000 per annum for Gold Cards and $15,000 per annum for all standard cards.


Sinallansa jos tienaat sen 15k ja taytat muut vaatimukset, mahdollisuutesi saada Westpacilta tuo talonpoikaiskortti pitaisi tayttya. Tata mina katselin korttia hakiessani, etta ihan jees, ei vaadita mahdottomia ja saan parin tonnin kortin hatavaraksi. Sitten kun rupesin lukemaan uudestaan, niin samperi, Platinum Cardsinkin saisin ja yllatys yllatys, sitahan ensimmaisena ehdotettiin. Piti kylla heti sanoa etta ei kiitos.


Product Type             Maximum Limit           Minimum Limit
Platinum Credit Cards    $100,000           $8,000
Gold Credit Cards     $50,000             $5,000
Other Credit Cards    $30,000            $1,000


Oli pakko kayda kaivamassa nuo rajat, en tainnut ihan vaarin muistaa, maksimit noissa on kylla huikeat.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

antifreeze

Olen hiukan suunnitellut lähtöä Australiaan WH-viisumilla. Jos lähtisin joskus syys- tai lokakuussa, niin millä todennäköisyydellä voisin saada töitä? Osaan erittäin hyvin IT-alan hommia ja palkallista työkokemustakin on, mutta en ole vielä valmistunut yliopistokoulutuksesta. Pikaisesti katsottuna australiasta löytyisi paljon IT-hommia, joita osaisin, mutta pääseeköhän töihin?
Kun kerran WH viisumilla saisi periaatteessa olla vain 3kk samantyönantajan hommissa?

Jaaks

LainaaKun kerran WH viisumilla saisi periaatteessa olla vain 3kk samantyönantajan hommissa?

6 kuukautta nykyaan  8)

hardflip

Lainaus käyttäjältä: antifreeze - heinäkuu 16, 2008, 08:11
Olen hiukan suunnitellut lähtöä Australiaan WH-viisumilla. Jos lähtisin joskus syys- tai lokakuussa, niin millä todennäköisyydellä voisin saada töitä? Osaan erittäin hyvin IT-alan hommia ja palkallista työkokemustakin on, mutta en ole vielä valmistunut yliopistokoulutuksesta. Pikaisesti katsottuna australiasta löytyisi paljon IT-hommia, joita osaisin, mutta pääseeköhän töihin?
Kun kerran WH viisumilla saisi periaatteessa olla vain 3kk samantyönantajan hommissa?

Riippuu vahan mita IT-alan hommia, ylipaatansa tuollainen normaali tyoasema/pavelin/verkko-admin homma on taalla suht lasten kasissa ja melkoisia palikkoja loytyy joilta ei edes perusasiat onnistu sitten yhtaan mitenkaan. Jos osaamisesi kohdistuu johonkin tiettyyn tuotteeseen ERP/CRM/WhatEver, kannattaa melkein kokeilla noita rekryagentteja josko loytyisi sopivaa hommaa.

Firma missa olen itse toissa ei ota WH viisumin omaavia toihin, sponsorointi 457/Permanent onnistuu, tosin tyohon hakeminen on sitten oma prosessinsa, suoraan voi yrittaa mutta ainakin viimeaikaiset ihmiset ovat kaikki tulleet joko jonkun tutun tai rekryagentin kautta.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

antifreeze

Jees, kiitos vastauksista. Pitäneekin hiukan ottaa selvää tuosta sponsorointi viisumista. Australiassa ei ole ketään tuttuja, eli pitänee vissiinkin ottaa yhteyttä rekryagenttiin.
Tosiaan osaamiseni on kohdistuu lähinnä .NET teknologioihin sekä C/C++ koodaukseen, eli eiköhän sitä jotain löydy...

Lainaa
Firma missa olen itse toissa ei ota WH viisumin omaavia toihin

Päteeköhän tuo myös muihin firmoihin, eli onko WH:ssa jotain "vikaa"?