onko australiassa asumimen hauskempaa kuin suomessa?

Aloittaja globalized, tammikuu 24, 2007, 20:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

globalized

Kannattaako Australiaan muuttaa siinä toivossa, että siellä elämä olisi mukavampaa? vai onko sielläkin arki yhtä harmaata kuin suomessa? mitä teette vapaa-ajallanne? onko ausseihin helppo tutustua? onko siellä suomalaisena ulkopuolinen olo? musta tuntuu, että aina kun olen asunut ulkomailla, olen enemmän 'elossa' kuin täällä suomessa.

Aikis

Jotta osaisimme laittaa vaativat kysymyksesi oikeaan kontekstiin, kertoisitko kuinka pitkään olet aina asunut ulkomailla ja ehkä vielä että missä päin mualimaa...

Muuten menee vähän sellaiseksi ei juu ja vaarinhousut - linjalle.

Jurttamuori

Hyvä globalized,

arki on arkea ihan joka paikassa! Sisäiset murheet on ihan samoja, riippumatta siitä mitä ikkunasta näkyy! Ulkopuolinen olo on mielestäni kuitenkin asenne ja mielentila.

Vapaa-ajalla voi tehdä mitä vaan lystää paitsi hiihtää, ja jos on tolkuttoman kuuma niin mielellään sitten ilmastoiduissa sisätiloissa. Rannalle on lyhyempi matka kuin Suomessa, ainakin meillä, mutta nahka palaa nopeammin. Ausseihin on, mielestäni, helpompi tutustua mutta vaikeampaa "kiinnittyä", kaikki ovat kovin ystävällisiä mutta sitten kuitenkin vain jotenkin pintatuttavallisia...  

Ei tarvii ulos kurahousuja eikä säärystimiä, jesh!! Mutta hatun ja aurinkorasvaa ja vettä litrakaupalla!

Mutta täällä on totisesti helpompaa olla individuaali kuin Suomessa. Muotteja kun on niin monta, toisin kuin tasapäistävässä kotokulttuurissamme! Täällä on kuitenkin enemmän HappyHappyJoyJoy-olo, kuin että pukkaisin leipään puolet petäjäistä.

Tällaisia varmoja mielipiteitä tarjoilee 8kk:n maassaolon jälkeen:D
Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

jounij

Tässä pieni valikoima aiheesta käytyjä aiempia keskusteluja

Australian elämäntyyli vs suomalainen elämäntyyli
Lähtijöiden elämäntilanteet?!
Miksi lähdit, miksi jäit, miksi palasit/et palannut?
Haaveena karistaa Suomen pölyt jaloista
Mitä jäi taakse?

ja löytyipä vielä näinkin uskalias aihe:

ensikokemukset...

Kaikki edellä mainitut hakusanalla "asuminen" ylävasemmalla olevasta haku-toiminnosta.


Tervetuloa keskustelemaan aiheesta lisää toivottaen
Jouni
Canberra

RUU

Saestan Jurttista mezzofortessa ja E-duurissa, laajoja legatoja kayttaen! :D

Onni on kullakin itsellaan asuinpaikasta riippumatta. Huonoissakin oloissa voi olla onnellinen, hyvissakaan ehka ei. Ja ihan samat tarpeet kaikilla meilla on ihan missa tahansa: ravintoa pitaa saada, suoja ymparille ilmaston ja villielainten varalta, iloa kaipaa aina, seuraa & hyvaksymista ja laheisyyttakin useimmat meista vaikka oltaisiin iglussa. Onnistumisiakin on kiva kokea.
Maailmalla olet varmaan huomannut, etta niin ne hymyilevat mustatkin iloilleen ja kiinalaisia sykahdyttaa ja surettaa samat perusasiat kuin meita kaukaasialaisia, joten ei se elaman perusta muutossa mihinkaan muutu.

Mutta ehka joiltain osin ymparisto kuitenkin taalla luo otollisia olosuhteita elaman helppoudelle. Ehka se vaikuttaa myos asenneilmastoon, joka taalla on ystavallisempi ja leppoisampi kuin susien Sariolassa.
Ihmiset ovat ystavallisia toisilleen, joka tuo 'hauskuutta' (sanavalintaasi mukaillen) asumiseen. Helppo pukeutuminen ja ihan eritasoinen ulkoilmaelaman mahdollisuus tuntuu myoskin 'hauskalta'.
Ja jotenkin on meikalaisenkin ajatusmaailma degeneroitunut kun en enaa viitsi ajatella minkalaiset vaatteet on kauppaan mennessa - kunhan lompakko ja avaimet mahtuu mukaan. Ei taalla kukaan niin kiinnita huomiota vaikka vahan oudomminkin pukeutuu. Musta duffelitakki + lipsut (thongs) ovat ihan OK yhdistelma talvella... :o Eli relax, on taallakin ihan kivaa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Disturbance

Ei lisattavaa :), omana kommenttina sen verran etta jos meinaat "hauskemmalla" sita etta voi relata ja nauttia elosta ja olosta ja vaikka ulkoilmasta sen sijaan, etta 8kk vuodesta on tappelua paasta edes ylos sangysta ja sitten hangen lapi kouluun/toihin/minnevaan niin kylla, sanoisin etta Australiassa on "hauskempaa" asua. Ja piristaahan jo auringon maarakin, niin etta pistaa ihan huvittamaan :D
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Wildur

Useampaan otteeseen ulkomailla asuneena - vaikka Australia tuleekin koettua vasta helmikuusta alkaen - pari ajatusta:

Olen kuullut monen sanovan, että ulkomailla on "enemmän elossa" ja että on niin paljon tekemistä ym. Itseni kohdalla ainakin tuo tulee ihan luonnostaan siitä, että kun lähtee tutuista ympyröistä ON HALU kokea uutta mutta ON myös PAKKO olla itseekin ulospäinsuuntautunut, jotta "pääsee liikkeelle". Yleensä on melko itsestään selvää, että tarttuu toimeen. Ulkomaillahan myös haluaa kokea, joten pysyy liikkeellä - ainakin jos on kyse 6-12 kk visiiteistä! Kun taas moni kotipiirissää jotenkin vain "turtuu" samaan vanhaan eikä mieti mitä vielä voisi olla.

Mulle ainakin on ollut mieletön kokemus muuttaa Suomeen kiwimiehen kanssa, joka huomaa esim erilaiset viemärit kadussa...(??!) Kyllä Suomessakin on paljon upeeta ja mahtavaa, siihen vain ei samalla tavalla kiinnitä huomiota! Ja se muuten laajentaa Suomessa tuttavapiiriämme ihan juttelemalla ihmisten kanssa baareissa, kaduilla jne - eikö yleensä sanota, että suomalaisiin on vaikea tutustua? Kyllä sekin taitaa omasta asenteesta kiinni olla... :?
 
Oman analyysini :pepsodent mukaan moni kotona ollessaan jotenkin vain jämähtää odottamaan, että elämä imaisee mukaan -mutta sitten turhautuu, kun mitään ei ilman omaa aloitetta tapahdukaan.

Eli ytimekkäästi: luulen, että se, miten 'hauskaa' on tai kuinka 'elossa' on on omasta asenteesta kiinni. Ja missä vain voi viihtyä avoimin mielin!

Pieni varoituksen sana, jos oma kokemus ulkomailta viittaa yhteen vaihtarivuoteen: silloin vaihtareita on koko joukkio, koko lössi on samassa tilanteessa, joten kaikkiin on helppo tutustua ja koko porukalle usein järjestetään toimintaa - jos itsenäisesti lähtee jonnekin ei se 'hauska' elämä ehkä tuukkaan yhtä itsestään!

Mutta: kokeilematta ei tiedä, onko toispual hauskempaa! Aina sitä vähän rikastuu joka kokemuksesta!

epe

Muuten en osaa sanoa vielä onko täällä pysyvästi hauskempaa vai ei 5kk ja 7kk kokemuksilla, mutta silmiinpistävä ero on ilmastossa ja sen vaikutuksella pääkoppaan: Vaikka päänahka ja nenä palaa kovin helposti niin mieli on ollut koko ajan paljon positiivisempi kuin Suomessa :D