auton myynnissa ongelmia..mitas nyt?

Aloittaja Juupeli, heinäkuu 28, 2011, 16:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juupeli

Ostettiin auto noin puolisen vuotta sitten Brisbanesta ja sen kanssa sitten kierrettiinkin koko Australia ympari paatyen tanne Cairnsiin. Hyvin toimi.

Nyt kun tarkoitus auto myyda ja ilmeni ettei menekaan tasta katsastuksesta lapi eli siis jaa safety certificate saamatta. Autossa oljyuotoa ja jotain pienta(esim.kuskin ovi ei aukea sisapuolelta, pitaa ikkunan kautta avata)  korjaamiseen menisi monta tonnia, mihin meilla ei ole varaa eika ole mitaan jarkeakaan. Mitas nyt?

Aussilasta lennot pois kuukauden paasta.
Eihan autoa nyt voi myyda ilman tuota safety certificatea? tai voi varmaan, mutta uusi omistaja ei sita omiin nimiinsa saisi ja auto jaisi meidan nimiimme... Ainiin, kun me se ostettiin oli myyja saanut tuon safety certificaten paivaa ennen...ja auto toiminut moitteettomasti
Tietty jos ottaa kilvet pois, mutta eihan kukaan sita ilman kilpia osta?

Onko ainut vaihtoehto sitten ottaa kilvet pois, vieda toimistoon ja otattaa omista nimista pois ja jattaa auto johonkin tienposkeen vai mita? :confuse

drpain

Kaippa joku auton voi oastaa vaikka ei sertifikaattia ja regoa saisikaan, ilmoitusta vaan paikalliseen lehteen. Viimeinen oljenkorsi on sitten http://www.expressscrapmetal.com.au/cash-for-cars-cairns.html, eli ei se auto arvoton ole romunakaan  :XXXX

RUU

Juupeli, QLD Transport and Main Roads kertoo seuraavaa:
When can vehicles be sold without a safety certificate?
The only time vehicles do not require a certificate is when they are unregistered or when they are traded to, or between, licensed motor dealers. Vehicles can still be sold for parts or restoration, but they must be de-registered before being offered for sale.

Eli myynti onnistuu, jos poistatte auton rekisteristä. Silloin ottajia lähinnä olisivat omalla pihallaan ajavat (esim. maajussit peltoautoksi), jobbarit jotka heittävät halvat pikakorjaukset päälle, ja romuttamot, kuten Drpain jo vihjaisikin.
Trading Post ja paikalliset ostareiden ilmoitustaulut, ym. auttanevat myynnissä.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates