Kaksi opiskelijaa vaihtoon Australiaan

Aloittaja takala-pajari, tammikuu 18, 2008, 03:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

takala-pajari

Opiskelemme sosionomeiksi ja haluaisimme vaihtoon Etelä-Australiaan, mutta koulullamme ei ole mitään yhteyksiä sinne. Halu opiskeluun tai harjoitteluun (mielellämme yhdistäisimme molemmat) olisi palava, joten vinkkejä ja neuvoja kaivattaisiin.
Onko kenelläkään kokemusta siitä miten todennäköistä ja kuinka vaikeaa olisi sosiaalialan harjoittelupaikkojen etsiminen omatoimisesti? CIMO:n kautta pääsisi kyllä harjoitteluun Suomi-kotiin, mutta enemmän tosin kiinnostaisi esim. Adelaiden seutu, ja meidän käsittääksemme Suomi-kotejakin on siellä vain yksi. Vaihtoon olemme lähdössä kevätlukukaudeksi 2009, mutta vaihtoehtojen selvittämiseen aikaa on rajoitetusti. (Hakuaika koulun kautta vaihtoon päättyy 15.2.)

Toivottavasti jollain ystävällisellä ihmisellä olisi meille edes jotain informaatiota!

eevis

Moi takala-pajari :) Tästä ketjusta saattaa ainakin jotain ideoita teille tulla, onnea matkaan!
Dees - We will bloody bounce back!!!


Renee86


Heips! Satuin törmäämään viestiinne, kun suoritin erilaisia hakuja täällä forumissa. Olen itsekin sosionomiopiskelija ja kiinnostunut Australiaan lähdöstä keväällä 2009. Oletteko jo löytäneet paikkoja sieltäpäin vai etsittekö vielä? Itse olen etsimässä paikkaa. Ajattelin hakea suomi-kotiin, jos muita vaihtoehtoja ei aukene. Missä päin Suomea opiskelette?

takala-pajari

Tervehdys. On tämän foorumin seurailu jäänyt vähän vähemmälle, kun ollaan lähinnä keskitytty harjoitteluun koko kevät, joten anteeksi hitaasta vastauspolitiikasta  :)
Tampereella opiskellaan. Paikkoja ollaan jonkin verran etsitty ja kv-vastaava on luultavasti lähetellyt meidän hakemuksia omiin kontakteihinsa. Tosin paljon aktiivisempi olisi pitänyt olla, mutta aika on ollut nyt vähän kortilla... Mutta unelma ei silti ole kuollut  ;)Meilläkin on suunnitelmissa sitten viimesenä vaihtoehtona hakea Suomi-kotiin..
Joko olet itse löytänyt paikan tai oletko löytänyt mitään hyvää väylää tähän etsimis/hakuprosessiin?

Olisi mukavaa pitää yhteyttä asian tiimoilta!

Renee86

Moro!

Tosi kiva, kun vastasitte! :) Mä oon lähetellyt joku 100000 mailia ympäri Aussilaa harjottelupaikan toivossa ja suomalaisen srk kautta sieltä sain erään papin nimen, jolle sitten laitoin mailin ja hän lupasi auttaa mua etsimään harjottelupaikan. Laitoin hälle vähän aika sitten viestiä ja suureksi yllätyksekseni hän kertoi saaneensa alustavan "kyllä" -vastauksen eräältä srk alaisuudessa toimivalta järjestöltä. Siihen en ole vielä saanut vastausta, missä päin QLD tuo paikka on. Pastorilla on vissiin suomalainen vaimo ja ovat kesällä tulossa Suomeen käymään ja hän ehdotti tapaamista.

Vaikka tää nyt näyttäis onnistuvan, niin silti suhtaudun vielä hieman varauksella koko touhuun (on aiemmin sattunu niinkin, ett viikko ennen Skotlantiin lähtöä vapaaehtoistyöhön vuodeksi koko homma peruuntui) . Kannattaa olla aktiivinen itsekin siinä paikan haussa, mä en ainakaan laskis sen varaan, että opettaja etsii paikan. Mulle ainakin koulusta ihan suoraan sanottiin, että jos itse en etsi paikkaa ni turha haaveilla koko hommasta  :XXXX