Suomen kielen opiskelu Melbournessa?

Aloittaja Hennu, syyskuu 16, 2004, 22:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hennu

Voi olla, että hakutaitoni ovat puutteelliset mutta en löytänyt näiltä palstoilta mitään tietoa siitä onko Melbournessa mahdollista saada Suomen kielen opetusta (siis henkilölle joka ei osaa kieltä yhtään eli alkeistason opetusta)? Poikaystäväni haluaisi aloittaa kieliopinnot nyt syksyllä, jos siihen vain olisi mahdollisuus. Tietääkö kukaan järjestääkö esim. Suomi-seura kursseja? Entä tämä Suomi -koulu, josta en tiedä kovinkaan paljoa (olen saanut sen käsityksen, että siellä olisi opetusta vain lapsille)?

Osaako joku auttaa asiassa?  :?

Nim. enää viikko lähtöön sinne puolelle maailmaa

Tuipa

Hei Hennu!
Kyllähän täällä suomea opiskella voi - tai ainakin muutama vuosi sitten asia oli näin... Silloin opena oli Tarja ja opetus tapahtui Suomi kirkolla Heidelbergissa. En tosiaan tiedä, mikä on nykyään tilanne, mutta kunhan tulet tänne niin kysele kirkolta (ikävä kyllä puh numerota ei juuri nyt ole käsillä...)

riaapa

Tuoltahan tuo puhelinnumero löytyi Dunderin pääsivun kautta: 03-94 57 13 14

Tietääkö muuten joku kertoa kumpi tieto pitää paikkaansa, eli onko Melbournen Luterilaisen Seurakunnan pastori Jorma Jormakka vaiko Erkki Juutinen? "Osoitehakemiston" kautta saa vastaukseksi Jormakka, mutta "Osoitteita" --> "Seurakunnat" sanoo pastorin olevan Juutinen.

Hennu :)
Eiköhän pistetä tuo minunkin puoliskoni sinne suomen tunneille sun poikaystävän kanssa? Kuulin jostain että niitä suomen tunteja olisi kahden viikon välein, mutta minäpä soitan kirkolle ja otan asiasta selvää... Informoin sitten täällä. Ei enää montaa päivää, ja sittenhän sinäkin jo olet täällä!
Riina

Tuipa

Hyvä, että Riina selvittää faktat - itse tyydyn vain pikaisiin vastauksiin, etsimättä vastauksia
Jorma Jormakka on pastori - välillä siis ihan faktatietoa, eikä puolivastauksia ja viitteitä itseopiskeluun... :roue
Oma puolisko kävi noilla suomen tunneilla ja oppikin ihan mukavasti, kunnes työkiireet taas saivat yliotteen. Eli mukavaa oli!

riaapa

Nonniin...

Nyt on asiaa selvitetty. Tarjahan niitä aikuisten suomen tunteja tosiaan pitää, ja halukkaat saavat hänen puhelinnumeronsa vaikkapa minulta.

Hänellä on eri ryhmät eri taitotasoille, ja ryhmät kokoontuvat yleensä kahden viikon välein. Kukin opetussessio on noin 1,5 tuntia ja maksaa $25 sisältäen materiaalin. Ryhmät ovat suhteellisen pieniä, joten opetus on väkisinkin aika intensiivistä.

Hennu :D
Tarja on suunnitellut aloittavansa uuden alkeisryhmän noin kuukauden sisällä. Kerroin hänelle että sekä sinun että minun poikaystävä saattaisivat olla kiinnostuneita. Ollaan yhteydessä kunhan olet asettunut!
Riina

riaapa

Päivitystä taas tähän aiheeseen...

Tarjalla alkaa uusi alkeisryhmä maanantaina 18.10. klo 19 kirkolla Heidelbergissä ja se kokoontuu joka toinen viikko maanantaisin.
Riina

Zara

Moikka!

Onko teidän puolisonne/poikaystävänne menossa sinne suomen kielen tunneille? Aattelin vaan, että jos "passittaisin" omanikin sinne joukon jatkoksi... :) Olis pojilla varmaan hauskaa, voin kuvitella! Osaisipa sitten muutaman lauseen suomeksikin, kun ens vuoden alussa takaisin sinne Melbourneen tulen...

Ja voinko sinne siis ihan ummikon lähettää, joka ei osaa juuri lainkaan suomea? Itsekin olen tosiaan nyt täällä Suomen syksyssä, joten musta ei ole kauheasti apua.

Zara

Kiitos Riina,

välitin tiedot eteenpäin. Toivottavasti muidenkin puolisot innostuisivat. Näen jo sieluni silmin, miten hauskaa heillä voisi siellä olla... ;)

Hennu

Joo meikäläisen poikaystävä meidan ns. austalian turneen takia ei pääse kahdelle ensimmäiselle tunnille. Teen varmaan niin, etta soitan Tarjalle ja kysyn mita mieltä hän on... voiko viela kahden kerran jalkeen tulla mukaan. Olis se vaan hauskaa jos voisi edes pari sanaa jutella Suomeakin toiselle:) Ikavaa on vaan se, etta hanen tyonsa takia ollaan nytkin reissussa (siis ihana olla reissussa ja nahda maata, en todellakaan valita) joten saannollinen osallistuminen on valilla hankalaa, joten saa nähda miten tässa käy.

Terveiset muuten erittain aurinkoisesta Sydneysta!!! Ja huomenna kohti pohjoista viela lämpimämpään.

Redback

Hei! Vieläkö Suomen kieltä opiskellaan Melbourbessa? Tyttöystävä on etsiskellyt sieltä jotain kursseja mutta ei ole osunut viellä kohdalle.

riaapa

Tietaakseni Tarja jatkaa edelleen suomen kursseja. Oma puolisko kavi yli vuoden verran ja oppi tosi kivasti, mutta nyt joulun alla lopetti kaymasta.

Mullakaan ei enaa ole Tarjan numeroa kasilla, mutta kirkolle soittamalla se varmasti selviaa.
Riina

Redback

Kiitos! Kirkolta oli tosiaankin kerrottu yhteystietoja =) Toivottavasti kurssit pyörivät vielä.