Mikä on Graduate Diploma tai - Certificate?

Aloittaja Pepsa, syyskuu 04, 2009, 18:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Pepsa

Pahoittelut jos tätä ny on täällä kuitenkin jo setvitty... Kyllä mää etsin ja jotain löysinkin mutta ei ollu tarpeeksi vahvaa rautalankaa että oisin asiat ymmärtänyt!  :confuse

Eli siis. Mitä nää termit kuten Certificate (I, II, III, IV, jne), Graduate Certificate, Graduate Diploma ja niin edespäin oikeen tarkottaa? Sillai "suomalaisittain" selvennettynä? En yhtään tajua.  :o Onko ne kaikki verrattavissa Suomen korkeakouluopintoihin, vai onko joku esim toisen asteen opiskelua niinkun esim hmm täällä parturikampaaja tai hevostenhoitaja tai merkonomi jne? Opiskellaanko mitäkin missä vaiheessa ja mihin ne ikäänkun antaa sitten kelpoisuuden?

Valmistun täällä Suomessa kohta nimikkeellä Bachelor of Social Services (siis sosionomi AMK, mutta tosiaan opiskelen englanniksi) enkä nyt sano että ikinä tulisin mitään enää opiskelemaan tai olisin opiskelematta. Siispä teoriassa, millasia jatkomahdollisuuksia tästä olisi jatkaa opintoja esim Australiassa? Luultavasti siis Masters tolta samalta alalta, mikä se sitten tarkemmin lieneekään. Mutta pystyykö esim jonkun tollasen diploman tms suorittamisen kautta ns vaihtamaan alaa, sanotaan nyt vaikka Education puolelle? Jotenkin ymmärsin että siellä ollaan aika luovia  :pepsodent ja kenties tällanen systeemi onnistuisi, ainakin joidenkin alojen kanssa?

No entäs sitten jos haen töitä vaikka nyt erityisluokalta tms open avustajana tai lastentarhassa lapsenhoitajana, ja kun haluavat kaikenmoisia todistuksia, niin meinaatteko että toi mun koulutus riittäisi semmoiseen (suomessa "ylikoulutettu" kouluavustajaksi ja päiväkodissa pätevyys toimia vaikka lastentarhanopenakin)? Vai pitäisikö mun mennä johonki kurssille ensin?

Noin niinkun yleisesti siis, kaikkeahan pitänee kysyä henk koht ja tapauskohtaisesti.  ;)



TeroH


Certificate (I, II, III, IV, jne ovat keskiasteen tutkintoja kun taas Graduate Diploma ja Certificate bachelor vastaavat lähinnä bachelor (kandi) tutkinnon jälkeen suoritettavia syventäviä aineopintoja yliopistossa.

Vaatimukset ja vastaavuus vähän vaihtelee aloittain.

Postgraduate diploma
A postgraduate diploma is a qualification awarded typically after a bachelor's degree.
Some Australian and New Zealand universities offer a postgraduate diploma (PostGradDip). Graduate diplomas are then used for additional studies at an undergraduate level or studies in a new field while the postgraduate diploma indicates graduate-level studies or advanced studies in an already familiar field. A bachelor's degree is typically required, although in some cases an advanced diploma is sufficient. People with extensive experience but without formal qualifications may be admitted, although usually the completion of a graduate certificate is required first.


Allaolevan linkin info voi selventää asiaa
http://wapedia.mobi/en/Australian_Qualifications_Framework

Ehkä tästä on jotain apua  :)

Tero

Curtis

Mun alalla (political science) se käytännössä tarkoittaa että kun kandin jälkeen aloittaa maisteritason opintoja, niin yhden lukukauden tehtyään (=8 unit, joka ois suomessa ehkä sellaset 30-40 op) voi ottaa ulos Graduate Certificaten, kahden lukukauden tehtyään (=16 unit, eli joku 60-80 op, vastaa Euroopassa vuoden Master-ohjelmia) saa Graduate Diploman, ja itse siihen Master -ohjelmaan menee kolme lukukautta (=24 unit, noin 120 op niinkuin Suomen maisterintutkinnot). Tää kyllä vaihtelee vissiin aineittain.

eli täällä on vaan enemmän näitä tutkintoja kuin Suomessa. Vapautta ainakin valtiotieteissä on vaihtaa alaa, eli mun kursseilla on paljon porukkaa ihan aivan erilaisten taustojen kanssa (eli ovat tehneet Bachelorin esim tietojenkäsittelystä, kv-kaupasta, psykologiasta, jne...). Eli täällä on siis aika normaalia yhdistää jotain ihan muuta Bacheloriin kuin aiemmin on opiskeltu.

pinkus

Alan vaihtaminen onnistuu kylla, en tosin tieda onko naissa yliopisto- tai valtiokohtaisia eroja. Meilla yhden bachelor-tutkinnon jalkeen voi suorittaa toisella alalla diploman tai graduate diploman, aloista riippuen. Monet suorittavat esim. Diploma of Educationin yhden tutkinnon jalkeen ja rupeavat opettajiksi. Naista jarjestetaan ainakin meidan yliopistossa pari expoa vuodessa, ja opiskelijatoimistosta infoa saa ympari vuoden. :)

Milka

Eikos Suomessakin ainakin vuonna yksi ja kaksi ollut kaytossa niin sanotut cumut ja laudaturit, eli oman tutkinnon paalle voi lukea vaikka kasvatustieteen cumun tai laudaturin ja alkaa opettajaksi ja niin pois pain. Minusta nama graduate certificate ja diplomat vastaavat naita ehka nyt jo vanhoja cumuja ja laudatureita etc.  :pepsodent

Vanhoja muistelee  :pepsodent

Milka

Pepsa

Kiitoksia tähän mennessä kommentoineille!  :) Paljon tuli itselleni uutta ja selventävää asiaa jo tuossa. Kiitti myös linkistä Tero! Hmmh näyttäisi siltä että mahdollisuuksia on ausseissa paljon. Suomessa ollaan aikalailla ns kirjaimellisia, ja jos nyt haluisin opeksi niin vaihtoehto olisi ainoastaan joko opettaa tätä omaa alaa (sosiaaliala) ammattikorkeassa tai aloittaa jonkun muun alan opinnot "alusta" (kandi) yliopistossa.. Vanhoja muisteleva Milka, ehkä tarkoitat sitä että edelleen täällä yliopistoissa voi oman tutkinnon (esim biologia) lisäksi yliopistossa suorittaa kasvatustieteen opintoja, jotta saa opettajan pätevyyden. Mutta ainakin nykyään kyse on vain yliopistoista, ei ammattikorkeista, ja se opetus pitää sitten tapahtua sillä omalla alalla (ie biologia). Kovin rajoittunutta omasta mielestäni, ja siksipä jatko-opinnot ausseissa kiinnostaa. Siis siinä tapauksessa että taidan muutenkin sinne tästä kohta päätyä vuodeksi pariksi jne.  :confuse  :coolh