Mahtavaa pikkujoulua!!

Aloittaja Janika, joulukuu 08, 2003, 15:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Janika

Ajoittain eksyn teidän sivuille ja täytyy kehuu, mainio paketti tarpeellista ja vähemmän tarpeellista faktaa. Moderaattorit kiitos ja kumarrus.

Itse muiden kaltaisteni joukossa odotan lentoa sinne alas, työlupa kourassa ja perhoset mahassa :roue ja jotain en ole teidän sivuilta löytäny, mikä kiinnostaa. Ajattelin siis kysyä, jos säästyis "surffaamiselta"...

Eli Pohjois-Australia, onko siellä mitään?? Tarkoitan nyt aluetta Cape York Peninsula ja siitä pohjoiseen, kartalla näyttää lukevan Torres Strait ja Thursday Island. Sinne mieli tekis. Ja myöskin jos jollain on tietoa/kokemusta/huhutietoa et minkä hintaista on käydä Papua-Uudes Guineas. Ja miten vaikeeta??

Kiitos jo hurjasti etukäteen avustanne. Niin ja tosiaan mahtavaa pikkujouluaikaa!:XXXX

Jaaks

Janika :D

Tervetuloa Dunderiin :D
Toivottavasti viihdyt hyvin :D

Tassa pari linkkia aluksi:

Christmas and Cocos Islands:

http://www.citravel.com.au/  

Thursday Island:

http://www.queenslandholidays.com.au/tropical_north_queensland/thursday_island.cfm


Papua New Guinea ei ole kallis, mutta on suurimman osan ajasta Australian "mustalla listalla" matkustamisen suhteen.  Varsinkin Port Moresbyn alueella on jatkuvasti levottomuuksia eika tosiaankaan suositella sinne turistiksi menemista :(

Toivottavasti naista oli jotain apua :D

Cheers
Jaaks

Jouko

Janika tervetuloa dunderin pariin,

Hieman lisää tuohon jaaksin vastaukseen,

Normaali-vuotena en ainakaan kesäaikana eli tammi ? maaliskuussa suosittele menemään aivan pohjoiseen. Lämpötilat ovat normaalisti 35 ? 40 välillä ja sateita on paljon johtuen Cyclooni kaudesta. Samoin sateiden johdosta matkustaminen voi olla jopa mahdotonta sillä tiet voivat olla poikki tai erittäin huonossa kunnossa usein jopa pitkiäkin aikoja.

Jos en väärin muista niin jopa Cairnsissa saadaan vettä noiden kolmen märän kuukuden aikana normaalisti siinä 1300mm paikkeilla. Mutta hieman ylempänä sijaitsevassa Weipassa saadaan joulu ? maaliskuussa vettä jopa yli kaksi metriä!!!

Keskilämpötila talvella on 31 ja kesällä 35 joka yhdistettynä sateiden kanssa tekee olemisen ?hieman? nihkeäksi.

Yleensä matkaoppaat suosittelevat matkustamaan kesä- syyskuun välillä joka on niin sanottua kuivaa aikaa, jolloin vettä ei juurikaan tule.

Kuten Jaaks, jo totesikin Papua New Guineaan en matkustaisi lomalle jos ei olisi pakko.

Cape York on paljon kansallispuistoja kuten Lakefield National Park, Mungkan Kandju National Park, Iron Range National Park ja Jardine National Park ja tietysti kuuluisa telttailu ja uimapaikka Indian Head Falls. Käytä nimiä google.com.au hakumoottorissa niin saat niistä tietoa.

Muuten alueella lomaileminen vaatisi hyvän nelivedon ja kokeneen kuskin.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Janika

Kiitos nopeista vastauksista. Linkit oli hyviä, ja miten mahtavia paratiisisaari-kuvia niistä löytyikään.  Eilen telkkarista tuli luonto-ohjelmaa New Guinean hengessä, ja mahdollisesti joutuu uhmaamaan kohtaloa. Jos ei pääkaupunkiin mee, vaan hieman syrjemmälle. No katsotaan. Onneks ei vielä tarvi tehdä suunnitelmia, lähtöön vielä parikymmentä päivää!!

:D

Jees, mahtavaa joulunodotusta, täällä on lunta ja nollas. Eli huomenna loskaa, harmaata ja tylsää  :( Jaksaa, kun miettii, et pian on aika lämmin :D