onko joku viisas keksinyt ratkaisun tähän pulmaan..

Aloittaja emm, elokuu 30, 2003, 23:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

emm

W&H reissuni alkaisi thaimaan kiertämisellä.. junalla Singaporeen asti ja siitä ehkä aluksi Darwiniin.. Ongelma on se, että ostaisin alkujaan vain Helsinki Bangkok liput.. siis edestakaiset.. mutta ovatko kaikki meno-paluu liput "vain" vuoden voimassa? Yhteensä olisin reissussa n. 14kk Jos minulla on vaan menolippu, pääsenkö australiaan..? Riittääkö varmasti jos todistan että tililläni on rahaa paluulippuun? Jos nimittäin joudun ostamaan paluun vasta myöhemmin.. kääk..

emm

timnis

Kyllä toi 12kk taitaa olla maksimi aika noille meno-paluu lennoille. En ainakaan itse ole nähnyt pisempiä aikoja.

Timnis

viltsu

Omat lippuni on alle 12 kuukautta koska matkatoimiston kone ei osannut täyttä vuotta mennä eteenpäin, joten he sanovat että n.20-40 AUD:tä maksaa paluupäivän muuttaminen.

emm

aha, ok kiitos.. no entäs siitä maahan tulosta ilman paluulippua?

emm

Jaaks

Viltsu :D

Sitten on ehka aika menna matkatoimistoon, joka tietaa mita ne tekee :o  Ei muka voi varata lentoja yli 12 kk eteenpain :o:o

Emm :D

Latia pankissa auttaa tai vaikka Visa kortti (siis credit - ei debit)

kristian

Itsellani oli lahes samanlainen tilanne muutama kuukausi sitten. Oli myos pieni ongelma lentolippujen kanssa, koska koko matka kestaisi noin 13 kk

Otin Suomesta pelkan menon Bangkokiin ja kiertelin sitten pari kuukautta eripuolin Aasiaa.  Bangokista sain melko edulliset lennot Bng - Syd-Cairns-Syd-Bng. Nama liput on voimassa 12 kk ja se riittaa.

Lennan sitten joskus ensi kevaana Bangokiin josta etsin lentoliput takaisin Suomeen jotain kautta.

Jos olet alle 30 vuotias tai opiskelija, niin Bangokissa Royal -hotellin aulassa  (hotelli on Khao San roadin laheisyydessa) on Kilroy matkatoimisto, josta saat liput opikelija hintaisia lippuja.
Jos taas et tayta naita em. kriteereja, niin Khao San Roadilla on erittain paljon eri matkatoimistoja, josta varmasti saat hyvaan hintaan lippua tanne Asutraliaan.

Onnea matkaan !

viltsu

Jaaks

Kolmesta matkatoimistosta (ja muutamasta netis olevas paikast katoin)kysyin ja kaikis sama juttu. Mutta eipä sillä ole mulle mitään merkitystä onko 10kuukautta vai 12kuukautta ne liput, koska muutan jokatapauksessa liput itselleni sillä 20-30AUD:llä.

emm

kiitos kristian vinkeistä..

ajattelin joo tota vaihtoehtoa että ostais bangkokista halvemmat lennot. Tai mietin myös sitä vaihtoehtoa että menis alas indonesiaan asti junalla/bussilla ja lentäis sieltä mahd. halvemmalla ausseihin?? uskaltaakohan vaan luottaa siihen että paikkoja löytyy just silloin kun haluaa siis parin kuukauden varoitusajalla..?

kokemuksia?

emm

kristian

Uskon, etta parin kuukauden varoitusajalla saat Aasiasta lentoliput Australiaan.

Itse sain Bangokista viime kesakuussa vajaan viikon varoitusajalla liput Sydneyn kautta Cairnsiin. Lippuja olisi saanut vaikka saman seuraavalle paivalle, jos Australian maaraanpaa kaupungilla ei olisi ollut valia. Halvimmat liput Bangokista olisi ollut Australian lansirannikolle Perthiin.
Mulla menopaluu lentolippu maksoi (ei opiskelija alennuksia) noin 600 eur Bnk-Syd-Cairns-Syd-Bnk, vuoden voimassaoloajalla.

katselin silloin mainoksia bangokin lehdista ja tuonne Australian lansirannikolle olisi paassyt paljon, paljon halvemmalla. En tosin kysellyt mita olisi maksanut vuoden avoin paluulippu.

Jos meinaat lahtea reissaamaan junalla ja bussilla ympari Aasiaa, niin siella jos missa tarvitset mukaan rinkallisen avointa reissumielta ja kunnon perselihaksia ( ja mielellaan pullo hyvaa whiskia, jota voit naukkailla kun matka katkeaa tai pelkaat kuskin ajotaitoa, jota ei todellakaan kesta selvinpain)

Itse matksustelin bussilla ja junalla Thaimaassa, Vietnamissa ja Laosissa muutama kuukausi sitten.  Matkapituudet oli noin 8-15 tuntisia. Tietty turistifirmojen bussit ovat aivan ok Thaimaassa ja Vietnamissa ja matkustajat ovat lahes poikkeuksetta muita reppureissaajia. Naiden bussien hinnat ovat tietysti aivan eriluokassa ns. paikallisten bussien kanssa.  Suosittelen, etta otat ainakin yhdelle siirtymiselle ns. paikallisbussin, jossa paaset tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja ennen kaikea he sinuun.  Ovat uteliasta ja valitonta kansaa. Muummoasa Vietnamissa matkustajat lauloivat kilpaa bussin radion kanssa, kun radiosta tuli englanninkielinen kappale "happy new year" Olihan siina hiukan hymyssa pitelemista, kun on tottunut matkustamaan Suomessa, niin, etta vieraille ei puhuta saati katsota heita silmiin. Pankkivirkailijat lauleskelivat muuten myos pikkukaupungien pankeissa samaan tapaan kilpaa keskusradion kanssa :)

Muista varautua liukuvaan aikatauluun bussilla matkustaessa. Jos matkan luvataan kestavan 5 tuntia niin se voi yhtahyvin kestaa 15 tuntia. Laosissa jaatiin ns. paikallisbussilla keskella viidakoa, kun bussin tuulilasi tuli kesken ajon alas ja kuski loukkaantui melko pahasti.
Kuski nostettiin sitten kohdalle osuneeseen pick-up auton lavalle ja vietiin jonnekin.... Jaatiin sitten siihen ja kukaan ei puhunut englantia sitakaan vahaa mita mina....Muutaman tunnin odotuksen jalkeen nostettiin yhden matkustajan skootteri pois bussin kaytavalta ja han otti kaverinsa kyytiin ja peravalot vaan nakyi.
Itse paasin myohemmin eraan paikallisen pick-up auton lavalla noin 100 km paassa olevaan kaupungiin.

Paikallisbusseihin otetaan myos sitten elaimia, mm kanoja ja sikoja katolle. Sisaan otetaan polkupyoria, skoottereita ym muuta omaisuutta ja tunnelma on todellakin ahdas, mutta sitakin mielenpainuvampi.

Suosittelen, viela pidemmille bussimatkoille mukaan otettavaksi ns. kasimatkatavara pussukan/pikkurepun. (rinkat nostetaan bussin katolle muiden rojujen kanssa samaan kasaan). Pussukkan ruokaa, vetta ja muuta tarvitsemaasi ajanvietetta matkalle. Itsellani oli viela pieni ensiapulaukku, jota sitten valitettavasti tarvittiinkin, kun tuo tuulilasi tuli kuskimme kadelle.  

Tallaisia ajatuksia....antoisaa matkaa !

Jukka

Muuten yks tyypillinen juttu Aasiassa, bussi ei lähde ennen kuin se on täynnä, elikä se aikatauluista.

Jukka

Raiwå

Matkalipuistako ?

Onkos kukaan lukenut siitä sanottavia pykäliä Immigration virastossa ?

Muistaakseni ei tarvitse olla menopaluusellasta, kunhan on tosittaa varallisuuspuoli paluulipun ostoa varten.



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

"Onkos kukaan lukenut siitä sanottavia pykäliä Immigration virastossa ?"

Raiwo :coolh

Lukenut :??:??:??:??:??:??

Taallahan taytyy ensiksi kysya ennenkuin luetaan yhtaan mitaan aikaisemmin kirjoitettua :o:o:o

Raiwå

Jaaks :??


Sitähän mää tässä kyselinkin :)

En itse jaksanut alkaa käyttään tota HAKU laatikkoa.
Ajattelin, et jos joku muu ois erehtyny :o



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

"HAKU" laatikko :??:??:??

MIKA SE ON :??:??:??

Raiwå

Jaaks :??

Vasemmassa yl?reunassa oleva toiminto, joka ei n?emm? toimi ?? :)




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Taytyy varmaan sitten kysya Ylijumala Joukolta :god::god::god: apua :??:??:??

Jos sen vois laittaa toimimaan ja tehda sen vaikka puolen sivun kokoiseksi :??:??

emm

Heh.. tiedetään, muistetaan ja seuraavalla kerralla tietoa hyödynnetään ;)
emm

emm

opinnäytetyötä parhaillaan tekevänä olen niin **** kyllästynyt tällä hetkellä tiedonhakuihin.. (huono tekosyy ehkä mutta itseäni ei nautata :( )
emm