Working Holiday viisumiin tulossa muutoksia!

Aloittaja Assa, toukokuu 04, 2006, 07:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Assa

Nyt silmä tarkkana kaikki jotka on hankkimassa WH viisumia:


From 1 July 2006, several changes will be made to the Working Holiday Maker (WHM) (visa subclass 417) programme, including:

    * Increasing the work limitation with each employer from 3 to 6 months;
    * Increasing the study/training limitation from 3 to 4 months; and
    * Expanding the definition of ?seasonal work? (for second WHM visa eligibility) to include some primary industries (see new definition below).

These changes apply only to WHM visa applications lodged on or after 1 July 2006.

Seasonal work completed before 1 July 2006 in the industries listed below may be counted toward the three months of seasonal work in regional Australia requirement for WHM visa applications lodged on or after 1 July 2006.

Hyvii muutokssii siis tulossa ilmottaa DIMIA  :)

zetax

Jeps, parasta on tuo maksimityöajan nouseminen 3:sta kuukaudesta 6:een kuukauteen samalla työnantajalla:peukkuy Siitä lienee monelle hyötyä tulevaisuudessa.

quassimo

Tarkoittaako tämä, että jos nyt hakee viisumia, mutta menee paikanpäälle vasta syyskuussa, niin saa olla 6kk yhden työnantajan palveluksessa vai pitääkö viisumia hakea vasta heinäkuussa saadakseen olla sen 6kk yhden työnantajan palveluksessa?

Toinen kysymys WHM visasta: Onko näin, että suomalaisille myönnetään rajoitettu määrä (100 olen kuullut) WHM viisumeja vuodessa. Onko kyseessä kalenterivuosi vai milloin tämä rajoitus nollaantuu ja sitä aletaan täyttämään uudestaan? Eli onko minulla mahdollisuuksia saada WHM visa  vielä heinäkuussa?

kiitos.

Fabu

Tuo vika kohta olikin jo tiedossa, mutta tuo maksimityöajan nousu on kyllä miellyttävä uutinen, sillä itse olen tyttöystäväni kanssa lähdössä heinäkuun jälkeen. :P

quassimo

niiiin,

ja vielä sellainen kysymys, että pitääkö WHM viisumilla olla paluulippu Australiaan mennessä?

Fabu

Käsittääkseni sillä ei ole merkitystä millaisella lipulla sinne olet menossa. Kunhan viisumipuoli on muuten kunnossa. Voithan ostaa paluulipun sitten sieltä päästä kun siltä tuntuu. Hieman kalliimmaksi se tosin saatta tulla. Mutta eihän sitä ikinä tiiä vaikka sinne joutuis ihan jäämään, :) (syystä tai toisesta). :coolh

Assa

No tuolta DIMIA:n linkistä voi lukea lissää. Muistelisin että viisumi pitää tilata heinäkuun ekan jälkeen. Eli pakko varata lennot etukäteen. Ja tämän mahdollistaa Kilroyn peruutusturva. :)

Jaaks

Quassimo,


LainaaOriginally posted by Quassimo
Tarkoittaako tämä, että jos nyt hakee viisumia, mutta menee paikanpäälle vasta syyskuussa, niin saa olla 6kk yhden työnantajan palveluksessa vai pitääkö viisumia hakea vasta heinäkuussa saadakseen olla sen 6kk yhden työnantajan palveluksessa?

Toinen kysymys WHM visasta: Onko näin, että suomalaisille myönnetään rajoitettu määrä (100 olen kuullut) WHM viisumeja vuodessa. Onko kyseessä kalenterivuosi vai milloin tämä rajoitus nollaantuu ja sitä aletaan täyttämään uudestaan? Eli onko minulla mahdollisuuksia saada WHM visa vielä heinäkuussa?


Ensimmaiseen kysymykseesi vastaus on ei eli muutos koskee ainoastaan 1 heinakuuta 2006 jalkeen anottuja viisumeita ja DIMIA sanoo nain:

LainaaUpcoming changes to the Working Holiday Maker Programme:

From 1 July 2006, several changes will be made to the Working Holiday Maker (WHM) (visa subclass 417) programme, including:
?   Increasing the work limitation with each employer from 3 to 6 months;
?   Increasing the study/training limitation from 3 to 4 months; and
?   Expanding the definition of ?seasonal work? (for second WHM visa eligibility) to include some primary industries (see new definition below).
These changes apply only to WHM visa applications lodged on or after 1 July 2006.

Working Holiday Maker Visa

Toiseen kysymykseesi:
Nyt on tainnut menna kaksi taysin eri viisumia sekaisin nimittain Working Holiday Maker (WHM) (visa subclass 417) ja Work and Holiday Visa (visa subclass 462).

Work and Holiday viisumissa on tuo maakohtainen rajoitus 100 ja se on tarkoitettu vain hyvin rajoitetulle kansalaisryhmalle, mutta Working Holiday Maker viisumissa joka on tarkoitettu mm Suomalaisille ei ole mitaan ennalta maarattya rajaa.


LainaaAbout the Work and Holiday Visa

The Work and Holiday visa is for tertiary educated people aged 18 to 30 to have an extended holiday of up to 12 months in Australia. These people can supplement their travel funds through temporary employment. Most countries under this visa have an annual limit of 100 Work and Holiday visas per year.

Currently the Work and Holiday visa arrangement is in place for people from:
?   Chile
?   Iran
?   Thailand
The following countries are also expected to become part of the Work and Holiday visa arrangement:
?   Turkey (signed in December 2005, expected to come into effect once legal procedures on both sides have been finalised)
?   Bangladesh (signed in March 2006, expected to come into effect once legal procedures on both sides have been finalised)

Note: If you are from the United Kingdom, Canada, the Netherlands, Japan, Ireland, Korea, Malta, Germany, Denmark, Sweden, Norway, Hong Kong, Finland, Cyprus, Belgium, Italy, France, Taiwan or Estonia, you may be eligible to apply for a Working Holiday Maker visa (subclass 417), which provides similar opportunities.

Work and Holiday Visa


SunSet

Mietin vaan, etta kuinka reilua tama on niita kohtaan, jotka ovat ns. vanhan version viisumilla.:nuttu:
 Eli siis esim mina joka saan tyoskennella vain 3kk ja joku joka saakin tyoskennella 6kk samamlle tyonantajalle.
 
 Kylla kai useimmat tyonantajat tykkaa jos voit olla pidempaan toissa.

Jaaks

Sunset,

Eipa kait ole reilua, mutta ainahan se raja on johonkin vedettava ja mikas sen helpompi kuin uuden saannon voimaantulopaiva.

En nyt kuitenkaan murehtisi turhan paljoa.  Nykyisessa viisumilapussahan lukee tyontaeosta vain: "8108 work limitation" eika mitaan sen tarkempaa.
Tuskin tyonantajat alkavat niita ehtoja niin tarkasti tutkimaan kun se uusi 6 kuukauden saanto on tullut voimaan eika sen 3 kuukauden rajan rikkominen tule varmaan enaan olemaan niinkaan paha rikkomus kuin vanhalla saannolla.

Kuitenkaan mihinkaan "laittomuuksiin" yllyttamatta :D

Rockola

LainaaOriginally posted by SunSet
Mietin vaan, etta kuinka reilua tama on niita kohtaan, jotka ovat ns. vanhan version viisumilla.:nuttu:
Minakin ostin toissa vuonna tietokoneen ja mietin vaan, kuinka reilua on, etta nyt samalla hinnalla saa paljon paremman. Eiko koyha saa Australiassa oikeutta :?
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jouko

Niin semmoista se, aina ei voi voittaa. Viela tuosta WH viisumin jatkosta, kolikolla on aina kaksi puolta. Hienoa etta WH viisumilaisilla on mahdollisuus tehda pidempaan duunia yhdelle tyonantajlle mutta, teidan ettei kovinkaan moni aussi ei pida siita etta maahan virtaa porukkaa joka tekee duunia pienella palkalla vaikkakin duunit ovat usein semmoisia joihin on vaikea paikallisia saada.

Voi olla etta sama asia on tullut tai tulee eteen suomessa johon lahden takaa virtaa tyontekijoita jotka ovat valmiita tinkimaan paljosta vain saadakseen tehda tyota.

Pahkailee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Aivan, Jouko!  Ja siinä on juuri tuo  noidankehä, että paikallisia on vaikea saada töihin juuri siksi, että halpa turistityövoima on painanut palkat liian alas:  toimeentulotuella ja työttömyysturvalla tienaa paremmin kuin noita töitä tekemällä.

Eikä reiluudesta kieli sekään, mitä olen kuullut puhuttavan, että monet työnantajat eivät tilitä tuon "turistiprekariaatin" maksamia veroja eteen päin valtiolle vaan pitävät nekin itsellään. Näin halpatyövoima ei sitten rahoita syrjäyttämisensä paikallisten toimeentuloa.

Entäpä sitten  työperäiset sairaudet? mm.  altistuminen kasvinsuojeluaineille ja muille kemikaaleille, työtapaturmien ja onnettomuuksien pitkäaikaisseuraukset? Niistähän Australian ei tarvitse välittää, vaan ne jäävät muiden maiden maksettaviksi?

eevis

LainaaAlkuperäinen postittaja SunSet
Mietin vaan, etta kuinka reilua tama on niita kohtaan, jotka ovat ns. vanhan version viisumilla.

Sunsetille ja muille ilouutinen: tuo 6 kk töissä samalla työnantajalla tulee automaattisesti takautuvasti kaikille ennen 1.7.2006 viisuminsa saaneillekin (ei siis tarvitse tehdä itse mitään), vain opiskeluoikeus ei pitene 4 kk:een, mutta hitotko siitä. Tosi hieno juttu! :):peukkuy
Dees - We will bloody bounce back!!!


Kik-ka

HUIPPUA, tää yks taliaivo ehti jo kirota itsensä alimpaan ties minne. Tiesin tuon uuden säännön astuvan voimaan 1.7, tarkoituksena hoitaa viisumi asia heinäkuun puolella, mutta hetkellisen mielijohteen seurauksena menin ja hoidin viisumin eilen?!? Miksi, en todellakaan tiedä :nuttu:

Kiitti Eevis, pelastit päivän!! Ja muutenkin kiitokset itse kullekin, täältä löytyy mielettömästi hyviä vinkkejä. Vielä kun osaisi ne hyödyntää :D