Valtion tuet

Aloittaja Ceno, lokakuu 10, 2013, 06:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ceno

Uteliaisuuttani kyselen, myöntääkö valtio millasia tukia työttömälle ausseissa?
Lähinnä sinnepäin muuttoa ajatellen.

Kiitos jo etukäteen

Edittiä vielä, kansalaisuus löytyy

Silppu

New Start Allowance voit hakea Centrelinkistä, ja tukea, jonka suuruus on Kelan peruspäivärahan luokkaa (=ei paljon) saa karenssiajan jälkeen. Sinun tai puolisosi tulot vaikuttavat tukea vähentävästi. Käytännössä jos puoliso on töissä niin tukea ei saa ollenkaan. Sinut velvoitetaan valitsemaan jokin ulkoistettu työvoimatoimisto (esim. salvos+, Mission Australia), joka alkaa hoitamaan asiaasi.

Ensimmäiset 3 kk etsit itsenäisesti töitä, sen jälkeen on mahdollista saada konsulttiapua ja sinulle räätälöityjä tukityöllistämistoimia (esim. ajokortti, ilmaisia kursseja, kustannettuja työvaatteita jne.) Mitä nopeammin nämä työnvälitystoimistot saavat ihmiset työllistymään sitä enemmän heille maksetaan bonuksia, joten työnvälittäjillä on motivaatio saada sinut nopeasti työllistettyä.

Työllistämisestä saadut Bonukset menevät tukityöllistämistoimiin ja näin tehokkaimmat toimistot tulevat entistäkin tehokkaammiksi paremman resurssoinnin kautta. Kannattaa siis valita toimistoksi sellainen joka on kärjessä työllistämistehokkuudessaan (Listan saa Centrelinkistä). Jos olet työttömänä yli vuoden sinut pakotetaan vapaaehtoistyöhön pari päivää viikossa (work for the dole), tai muutoin menetät tuet.

Muita mahdollisia tukia, jotka eivät vaikuta työttömyyskorvaukseesi ovat esim. lapsilisät (Family Tax Benefit A/B) ja vuokratuki,

Mielestäni Suomella olisi paljon oppimista Aussisysteemistä. Täällä maksaja- ja palveluntarjoajapuoli on selkeästi erotettu toisistaan. Työnhakua passivoivia järjestelmiä kuten ansiosidonnainen työttömyysturva ei ole.

Terveisin eräs alaa joskus tutkinnoksi asti opiskellut.

Ceno

Kiitos laajasta vastauksesta!

Tosiaan kuulostaa kyllä todella loogiselta tuo systeemi, järkevästi ulkoistettu vielä kaiken lisäksi.
Pitää vielä hieman kaivella netistä lisää, mutta kiitos.