Sää Perthissä kesä-heinäkuussa - tarvetta talvitakille?

Aloittaja Marjariikka, tammikuu 14, 2010, 05:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Marjariikka

Hei,

Olen tulossa opiskelemaan Perthiin helmi-kesäkuuksi 2010. Kesäkuun keskilämpötilat (korkein +19'C, matalin +11'C) kuulostavat lähinnä Suomen kesäkuun säältä. Onko kuitenkin tarvetta talvitakille, kuten eräästä matkakertomuksesta luin? Tuulen- ja sateenpitävän takin ajattelin ottaa mukaan joka tapauksessa, mutta toppa- tai villakangastakki kuulostaa em. lämpötilojen perusteella liioittelulta. Mitä te Perthissä asuvat/käyneet olette mieltä? :)

AP

Ters!
Nyt W.A.:ssa vietetään kesää ja päivälämpötilat vaihtelee 43-20 celsiuksen välillä. Päivät tosi lämpimimiä ja kuivia, mutta yöt viileitä jos päivälämpötila on tippunut lähelle 20c. On ollut pitkähihaiselle siis tarvetta. Täällä asuneet ovat raportoineet että W.A.:n talvi on viileä...tuulee ja syksyä kohti satelee. Toppatakki ei kuulemma oo huonovaihtoehto! Sää tän leveyspiirin alapuolella on vähän kuin välimerel. Ei nyt siis lunta ihan tuu  ja mee pakkaselle, mutta kyllä kylmä voi olla....

Cheers,
Aki

hmclehto

Ei siella nyt toppatakkia tarvitse, mutta muuta lamminta kylla. Sisalla mina palelin enemman kuin ulkona iltaisin ja aamuisin :) Sateet taas ovat vahan eri luokkaa kuin Suomessa, sita kun tulee taivaan taydelta muutaman viikon ajan ainakin ja kova tuuli siihen paalle. (ekana Perth talvenani kuusi viikkoa putkeen myrsky saata) Vettahan siella tarvitaan, etta hyva niin, mutta villasukat kannattaa pakata tai investoida heti UGG bootsit ;)

maailmalla79

joo ei täällä toppatakkia ole ikinä tarvinnut. Viileetä on aamuisin talvella, ja joskus on jopa vain muutama plus aste yöllä. Sisällä on kylmä kun ei täällä mitään eristystä osata tehdä, mutta ulkona sellanen paksumpi kesätakki tai syystakki on ihan tarpeeksi. Villasukat sisälle on hyvä idea, toppatakkia tai pipoa en ole täällä ikinä tarvinnut.

ninnuli

heippa,

mina olin kylla suomessakin se ensimmainen pitkat valihousut jalkaan -tyyppi, ja oon tietenkin sita mielta etta taalla se vasta kylma on.
siis lammin on vain keskella paivaa jotain 10am -4pm ja se loppuaika on sellasta etta on tullu saunaa ja toppatakkia monesti ikava!
ja sisalla on tosiaan usein just kylmin, etta joku erittain viehattava koko vartalon peittava fleece on suotava =) niita kutsutaan tv mainoksissa niella "snuggie" :) ja flanelliyopaidat on must. paikalliset nukkuu talvisin flanellilakanoillakin, ja niilla on myos kuumavesipulloja tai electric blankets kaytossa (jalkimmainen erittain ihana ratkaisu  :peukkuy )

etta joo, pakkaa mukaan ainakin lamminta sisavaatetta joissa tarkenee. ja ainakin joku villapaita jonka saa sen tuulenpitavan takin alle.
paivalla sa et niita tartte mutta heti iltapaivasta jo viilenee.
tervetuloa!

maailmalla79

Lainaus käyttäjältä: ninnuli - maaliskuu 13, 2010, 15:12
, ja niilla on myos kuumavesipulloja tai electric blankets kaytossa (jalkimmainen erittain ihana ratkaisu  :peukkuy )


enpa oikein tieda noista electric blanketeista. Ne siis ON ihania, mutta kuulemma vahan alttiita roihahtamaan. Ja jos peitto syttyy tuleen niin se ei ole hyva asia