Paikallisen ajokortin hakeminen

Aloittaja limonator, joulukuu 02, 2008, 19:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hannasofia

Hei

Itse ainakin olen ajellut 14 kk uudessa seelannissa ja 3 kk australiassa omalla suomalaisella ajokortilla. Ja kylla, poliisit ovat pysayttaneet ja tarkistaneet kortin mutta eivat sanoneet mitaan.

En tieda riippuuko tapauksesta vai poliisista mutta eivat tunnu valittavan.

Yksi tosi ihmetteli miksi kortti on myonnetty vuodelle 2055 asti :D

jotu

No kerronpa nyt kun aiemmin tähän ketjuun kirjoitin, että hain NSW ajokortin. Onnistui ilman mitään sen kummempia,RtA:lle mennessä pitää varata mukaan kunnolliset ID:t passi, ja viisumi, osoitteen todistava asiakirja kuten vuokrasopimus, tietysti se suomalainen ajokortti. Sittenpiti täyttää kaavakkeet ja sitten vielä tilata suomesta Traffin englanninkielinen paperi joka todisti minun ajokorttini olevan ok. Pystyi tilaamaan kätevästi nettisivulta suoraan koriin ja maksoi 16 e. http://www.ake.fi/AKE/Tietopalvelu/Ajokorttitiedot/Ote+ajokorttitiedoista.htm

Ajokortti maksoi RTA:lla 50 aud, pidemmästä voimassaolosta tietysti pitää maksaa enemmän. Ajo-oikeus ja moottoripyöräkortti tuli merkittyä ihan oikein. Eli ainakin täällä Alburyn RTA:lla ovat ihan ystävällisiä ja neuvovat asiakasta eteenpäin. Tosin asian hoitaminen vaati sen 3-4 käyntiä ja aikaa meni yhteensä n. kuukausi. Asiaa viivästytti se etten ollut huolehtinut viisumini merkitsemistä uuteen passiini ja se piti laittaa kuntoon ensin. Korttia ei siis voi hakea ennenkuin 6kk maahantulon jälkeen. Ja silloin sen tarvitsi siksi, että vakuutusyhtiö-ei vaatinut-mutta suositteli hankkimaan NSW kortin ettei sitten vahinkotilanteessa olisi mitään epäselvyyttä. Lisäksi meidän juniori aloittaa  ajoharjoittelun ja silloin valvojalla täytyy olla Australialainen ajokortti. Poliisista asiaa kysyessäni he sanoivat että eu kortti on ihan selkeä, ei heidän vuokseen sitä olisi tarvinnut vaihtaa... Sitten vaan sanottiin, että vaikka saat pitää Suomi-kortin itselläsi, kaikki Australian liikenteeseen liittyvä hoidetaan tästedes NSW-kortilla.