Siitepolya?

Aloittaja Nepp, lokakuu 02, 2004, 17:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Nepp

Saavuin Sydneyyn toissapaivana ja ensimmaiset paivat on menneet aivastellessa. Onkohan Sydneyssa talla hetkella paljon siitepolya, kevat kun on? Millon taalla mahtaa olla pahin siitepolykausi ja minne sita voisi lahtea karkuun (Australian sisalla siis)?

Yritin netista etsia jotain siitepolytiedotetta mutta eipa loytynyt mitaan. Olis kiva jos joku osais antaa vahan infoa aiheesta, koska laakkeetkaan eivat tunnu tehoavan.

Jaaks

Nepp :D

Eipa taida loytya noita hakemiasi tiedotteita, mutta koko Australiassa on paha aika yleensa syyskuusta - maaliskuuhun noiden siitepolyjen kanssa :itke

Voit yrittaa itse haeskella netista hakusanalla "pollen reports" :D

fogs

ei muuta kuin apteekkiin silmätippoja ja zyrtecia ostamaan, täällä samasta hommasta kärsii puoli perhettä puolet vuodesta, astmaatikko mies ja muksu pahiten. :itke:(

Heidi

Taalla meilla kans aivastellaan yleensa tammikuun puolelle saakka... :peukkua Mulla iskee heinanuha taalla paljon pahemmin kuin koskaan Suomessa. Viime vuosi oli ihan kamala, kun taalla oli niin kuivaa ja heinantekoaikaan sellaista hienoa polya ei paassyt karkuun minnekaan. Silmatippoja en koskaan tarvinnut Suomessa, mutta nyt en tulisi toimeen ilman.

Sorry Nepp, et taida paasta siitepolya karkuun minnekaan! :(

Nepp

No voi... sanonko mika :(   Suomessa mulla tavallisesti pysyy oireet kurissa laakkeilla mutta taalla ei pysy edes kolmella laakkeella yhtaaikaa (tata ei kerrota laakarille). Ja mina kun suunnittelin olevani maaliskuulle asti, eli tulinpa juuri vaaraan aikaan. Otin tietenkin laakkeita Suomesta mukaan mutta eihan ne riita kovin pitkaksi aikaa ja kuten sanoin, niin eivat tehoa taalla tarpeeksi hyvin. En todellakaan tullut ajatelleeksi etta taalla tilanne voisi olla pahempi kuin Suomessa. No, ei auta kun katella miten tassa parjataan. Jos ei parjata niin sitten ei kai voi muuta kuin karata Suomeen ennen aikojaan, mita ei toivottavasti tarvitse tehda... Oletteko siis sita mielta etta kaikkialla Australiassa on yhta paha tilanne siitepolyn suhteen? Eli ei auta lahtea esim. etelaan?

fogs

... oiskohan niiin että kannattaisi mennä aussi apteekkiin ostamaan aussilääkkeitä jotka on tarkoitettu aussikasvien ja puiden aiheuttamaan aussi allergiaan? Siis suoraan sanottuna, suomalaiset lääkkeet ei välttämättä ole täkäläisiin oloihin sovellettuja, olkoonkin kaikki antihistamiineja mutta kysymys maassa maan tavalla. KÄy Nepp paikallisessa apteekissa, pyydä jotain apua, niihin kun ei reseptiä täällä tarvita, ja kokeile. Et tiedä vaikka auttaisikin oloa ja huimasti !:D

Tässä lista vain yleisimmistä allergian aiheuttajista ausseissa ja kuten huomaat, lista on erittäin paljon pidempi kuin suomessa, ainakin jos oikein muistan :eye:
http://www.allergy.org.au/month/pollen.htm

pikkuapina

Kauhulla lueskelin tata ketjua kun nain ennen lahtoa alan pikku hiljaa kaivamaan tietoa... :)

Tietaisiko kukaan Adelaiden siitepolytilanteesta noin yleensa ottaen? Omat oireet kun ovat yleensa meren lahella Brittein saarilla ja Irlannissa olemattomat, mutta Suomessa hengitys salpautuu noin pariksi kuukaudeksi (sen takia valtankin siella asumista ainakin kevatkaudet...). Kuinka paljon meri vaikuttaa Adelaiden siitepolytilanteeseen?

Kiitollisena ottaisin neuvoja vastaan!

RUU

Pikkuapina, on odotettavissa etta ensimmaisen vuoden - pari saat olla aika lailla rauhassa. Tai vahintaankin tosi vahaisilla oireilla. Kay siis ihan samalla tavalla kuin Euroopassa matkatessasi.

Ota kuitenkin varalle mukaan pullollinen tai pari levyllista vakiolaakettasi, just in case, ja terava veitsi etta voi pilkkoa pillereita osiin kun et kuitenkaan tarvi koko annosta.

Nimimerkilla "Pari ruhtinaallista kesaa takana..."  :XXXX
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Päinvastaisiakin kokemuksia (kuin Ruulla) on tiedossani: ainakin yhden tuntemani immeisen astma paheni Suomesta Ossilaan muuttamisen jälkeen. Lääkkeillä sekin toki pysyy hallinnassa.

Varsinkin pohjoisessa (Queenslandin tasalla) on aina joillakin kasveilla kukkimis- ja samalla siis pölytyskausi. Allergeeneja siis riittää ilmassa, mutta eiväthän kaikki allergikot ole allergisia kaikille siitepölyille, vai?!

Talvisin myös - enimmäkseen - lämmittämättömät talot saattavat olla kosteita, mikä joskus aiheuttaa hometta ja edelleen astmaattisia oireita homeallergikoille. Esimerkiksi Melbournessa 1990-luvun puolivälin tienoilla palvellut pastori muutti takaisin Suomeen, kun koska perheessä alkoi ilmetä astmaa - mahdollisesti juuri em. syystä!?


Kommentoi
Jouni
Canberra

Heidi

Huomasin jo vastanneeni alkuperaiseen kysymykseen, mutta vastaanpa viela uudelleen. Adelaiden tilanteesta en osaa sanoa, mutta taalla Victorian etelarannikolla nykyaan asuessani oireet eivat onneksi ole yhta pahat, kun Melbournen pohjoispuolella (lahella hedelmatarhoja ja muuta maanviljelysta) asuessani olivat. Kevat oli siella aika kamalaa aikaa, kun laakkeista huolimatta kutitti ja aivastutti ja nenaa sai niistaa niin etta nahka lahti... Joudun vielakin kayttamaan nenasumutetta, mutta sen avulla kevaisin olo on lahes normaali. Suomessa mulla siis oli lievaa heinanuhaa, en tarvinnut mitaan laakkeita ja useimmiten oireet olivat lahes olemattomat. Siskollani ei ole Suomessa ollut koskaan mitaan heinanuhaa ja han sai mielettomat allergiaoireet siella meidan entisella asuinpaikalla, eivatka mitkaan laakkeet auttaneet kunnolla. Sita aivastelua jatkui varmaan pari kuukautta, tosi kamalaa.

Talla hetkella asumme Jounin kuvailemassa vanhassa ja kosteassa talossa ja valitettavasti keskimmaisella lapsella on juuri todettu astma, vanhimmalla on ihottumaa ja vauvallakin oireita ihottumasta. Meilla on kaikilla ollut mieleton kestonuha koko talven, on ollut myos poskiontelontulehdusta, nielurisantulehdusta, keuhkoputkentulehdusta jne. Odottelemme juuri keskuslammityksen asentamista, paatos siita tuli sina aamuna, kun loysin kunnon sammalkasvustot meidan makuuhuoneen ikkunalaudalta...  :peukkua