Yleisurheilun MM-kisat

Aloittaja Zara, elokuu 04, 2005, 09:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Zara

Hei kaikki urheilun ystavat,

Varmasti monet teista jo tietavatkin, etta SBS-kanava nayttaa (ainakin taalla Melbournessa) Helsingin Yleisurheilun MM-kisoja! Jee!
Lahetykset ovat yolla 2:30am (kaksi ja puoli tuntia!) ja paivisin klo 5:00pm naytetaan puolen tunnin ajan "highlights".


Tama on SBS:n nettisivuilta:

World Athletics Championships
7-15 August, Helsinki

EXCLUSIVELY LIVE ON SBS

Outside of the Olympics, the World Athletics Championships, contested every two years, is the biggest and most prestigious athletics event on the world sporting calendar, reaching global television audiences of over 4 billion.

In 2005, approximately 3000 athletes from more than 200 countries will compete in Helsinki and SBS will be there providing daily coverage with all major finals, LIVE to Australian audiences.

Australia has had four world champions. Rob de Castella won the marathon at the first World Championships, also held in Helsinki and, since then, Cathy Freeman claimed back-to-back 400 metre crowns in 1997 and 1999. Dmitri Markov was Australia?s lone medallist in 2001, winning the pole vault in Edmonton, whilst Jana Pittman came of age in Paris two years ago, winning the 400 metres hurdles World title.

Although this year sees Australia selecting its smallest-ever World Championship team of 22 - 15 of the selected athletes are currently ranked in the top sixteen in the world on performances this year.


Kisojen virallisilla sivuilla www.helsinki2005.fi  aikataulut ja osanottajat ym. mielenkiintoista tietoa.

Eli muistakaa laittaa videot nauhoittamaan oisin, mina ainakin meinaan! ;)

:XXXX

zetax

Jes!

Mikä parasta niin me vapaaaehtoiset päästään katsomaan kisoja paikanpäällä, aina kun vaan tilaa on stadikalla:)

Lellu

Ja tilaahan sieltä löytyy: vapaita paikkoja on vielä noin 3 000 päivää kohden. Enjoy!

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja zetax
Jes!

Mikä parasta niin me vapaaaehtoiset päästään katsomaan kisoja paikanpäällä, aina kun vaan tilaa on stadikalla:)

Kannattaa mennä, itse olin edellisissä Helsingin kisoissa silloisen urheiluseuran kautta vapaaehtoisesna. Leppoisaa hommaa vaikkakin ajoittain kiirettä riipuen siitä mitä pääsee tekemään.

Minna

Tosi hienosti alkoi nää MM-kilpailut.Ensimmäiseksi hevosen kokoisin kirjaimin päivälehdessä:SUOMEN MM-JOUKKUE DOPING SKANDAALISSA!!!Tarkemmin luettuna otsikko oli vähän liioteltu.Mutta huonoa kuvaa silti antoi tuo...
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Tony

Mahtoivatko kisan avajaiset näkyä aussiteeveessä. Olivat nimittäin niin karseaa katsottavaa, että toivottavasti eivät levinneet paljoakaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Olen aina pitänyt Suomea hyvänä kisojen järjestäjämaana, ja ehkä se organisointipuoli vielä toimiikin hyvin, mutta tyylikkäitä avajaisia täällä ei näemmä osata järjestää. Avajaisten virallisessa osuudessa saimme kuulla maailmankuulun Esa-Pekka Salosen säveltämän ja ohjaaman kisahymnin, joka oli sellaista korvia raastavaa kakofoniaa, joka kuulosti pelkältä soittimien virittämiseltä:itke. Avajaisten puhujapömpeli oli hätäisesti kiedottu Markku Pirin suunnittelemalla retrohenkisellä MARIMEKKOtyylisellä pallokuviolakanalla, joka ei millään tavalla istunut tilanteen arvokkuuteen. Puhujakoroke muistutti lähinnä helppoheikin markkinakojua :itke. Olisivat edes laittaneet pallokuviorätin suoraan, jotta se olisi näyttänyt edestä katsottuna symmetriseltä ja huolitellulta. Halosen lunttilapulta lukema viiden sanan mittainen kisojen avaus suomeksi ja ruotsiksi oli myös melkoisen koomista.

Ja sitten se avajaisten viihteellinen osuus, joka alkoi piinaavan pitkästyttävällä aikakonepyramidin laskeutumisella stadionille :itke Jussi Lammen esittämä aikakoneprofessori välkkyvine syntax error teksteineen oli niin kökköä ja sekavaa katseltavaa, että kaiholla tuli mieleen Albertvillen ja Barcelonan avajaiset, jotka olivat idearikkaasti ja huolella toteutettu. Kaiken sekavuuden kruunasi kameratyöskentely, joka pitäisi olla Suomessa sentään jonkinlaisella tasolla:itke

Aina saa hävetä ja kärsiä:itkeKoska lähtee seuraava kone Australiaan:D

:)Tony

kravattimies

Avajaisia ei näytetty Australiassa.

SBS aloittaa Helsingistä heti kriketin loputtua yöllä ja ellei krikettiä tule, niin ohjelma alkaa kello 1.30. Kooste alkaa kello 17.

FoxSport lähettää pitkän koosteen kello 14-17.

kravattimies

Brittiselostaja mainitsi, että kun muualla maailmassa stadionit alkavat olla menossa savuttomampaan suuntaan, niin täytyy moittia Suomea siitä, kun Helsingin olympiastadionilla mennään täysin väärään suuntaan! Ihan kuin yritettäisiin tuputtaa savukkeita kaikille, kun tupakkakioskeja on ihan vieri vieressä! Siihen toinen selostaja: - Kas kun en ole huomannut.

Lellu

Avajaisista luin seuraavanlaisen hyvän kommentin: "toivottavasti ne osoittivat, että olemme lakanneet liikaa huolehtimasta siitä, mitä meistä ajatellaan maailmalla." Mikä ei tietenkään oikeuta ihan mitä tahansa, mutta antaa vähän perspektiiviä asioihin. Itse taas en nähnyt avajaisia telkkarista saatikka sitten paikan päältä. Ilotulituksen pauke kyllä kuultiin, muttei nähty kuin kaupungin talojen takaa valonkajastus.

Muutoin Helsingissä on nyt ihan kiva isomman kaupungin fiilis, kun kisavieraita ja turisteja löytyy sekä helsinkiläiset alkavat palata lomiltaan kaupunkiin.

zetax

Olettekos huomanneet kuinka paljon naisia on kisoissa? Siis toimitsijoina ym. Suomi haluaa antaa maailmalle sellaista kuvaa, että nainen voi tehdä samoja asioita yhtälailla kuin mieskin. Tämän vuoksi jo yksistään vapaaehtoisista lähes 3/4:stä on naisia. Tämä on mielestäni aika hyvää kuvaa suomesta:peukkuy ei olla ihan takapajuisia tasa-arvoisuuden kanssa kuten monet muut maat.

J-ASSU

Jee hyvä Suomi! Me mennään varmaan katsomaan niitä MM-kisoja yhdeksi päiväksi.:peukkuy HURRAY! :)
-jassu

Jouko

Ainakaan minä en ole kuullut mitään negatiivista suomesta tai itse kisoista SBS:n lähettämissä koosteissa, vaan täysin päinvastoin. Selostajat ovat kehuneet Suomea ja suomalaisia melko vuolaasti. Ehkä avajaiset eivät olleet Sydneyn tasoiset mutta varmasti mieleenpainuvat, ja olivat vain pieni osa itse kisoja, kisojen sujuvuus ja urheilijoiden suorituksethan ne sen sisällön kisoille antavat.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Tony

Näin on Jouko:peukkuy

Kyllähän Suomessa hallitaan isojenkin tapahtumien organisointi erittäin mallikkaasti niin että kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti. Ja tätä organisointikykyä on todellakin tarvittu, kun luontoäiti ei oikein ole ollut suopea sään suhteen. Eilenhän koko kisat jouduttiin keskeyttämään joksikin aikaan kun Helsingin yllä pauhasi kesän pahin ukonilma ja homma rupesi olemaan jo hengenvaarallista.

Onhan tietenkin selvää, että MM-kisojen ja olympialaisten avajaisten budjetit ovat ihan eri luokkaa, eikä niitä siten sopisi verrata keskenään, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa etteikö Helsingin kisojen avajaisia olisi voinut tehdä samalla rahalla huomattavasti tyylikkäämmin. Mieleenpainuvat nämä avajaiset todellakin olivat, koska niin paljon niistä ollaan yleisönosatoilla ja keskustelupalstoilla keskusteltu, ja pääosin negatiiviseen sävyyn.

 :)Tony

kravattimies

The Australian tänään urheilutuloksissa ilman ä-kirjaimia

4. T Pitkmki

kravattimies

Jos Pitkämäen tavoin myös pituushypyn pronssimitalimiehen nimestä jää ä-kirjain pois, niin se näyttää pahalta

3. T Evil