Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Sekalaiset aiheet => Aiheen aloitti: RUU - Maaliskuu 25, 2006, 11:47

Otsikko: Web gallery
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 25, 2006, 11:47
Suomalainen mies luulee olevansa keskimääräistä parempi kuski, ellei suorastaan Kimiäkin parempi :P - minä puolestani luulen että valokuvia haluaisi joku joskus nähdä.

Mutta mihin ne voisi julkaista? Onko Australian laajalla mantereella jotain näppärää palveluntarjoajaa, jolta saisi massoittain levytilaa valokuvia varten? Lisäpisteitä siitä, jos siellä on mukana jokin sovellus, joka luo annetusta kuvajoukosta valmiiksi web galleryn.

Suomessa on 1G (www.1g.fi) mutta jos aussilasta lähtee kuvia uploadaamaan Helsinkiin ja niitä sieltä katselemaan, kaistaa ja aikaa kuluu ihan turhaan --> jokin Brisbanea lähempänä oleva paikka olisi kivampi. Ehdotuksia, kokemuksia, mainostuksia? :kysymys
Otsikko:
Kirjoitti: Peppermint - Maaliskuu 29, 2006, 11:48
Eikös ainakin www.gfoto.com ole ihan globaali palvelu? Eli googlen kuva-albumi.
Otsikko:
Kirjoitti: hothead - Maaliskuu 29, 2006, 12:53
http://au.photos.yahoo.com ei taida rajoittaa tilaa...
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 29, 2006, 12:53
Säntäsin kokeilemaan mutta tuo GFoto ei ole yhteensopiva preferoidun käyttöympäristöni kanssa. Windows & IE voisi pelittää OK, se tarjoaa ilmeisesti ActiveX-palikkaa kuvien uploadausta varten. Ei tarvitse kuin vaihtaa parempaan :D selaimeen (Firefox, in this case) niin hommasta ei tule mitään.
Kiitos kuitenkin ehdotuksesta!

Muille FYI, että aluksi tuolta saa tilaa 200 MB. Jokaisesta palveluun kutsutusta tulee 100 MB lisää, kunnes 1 Gt on käytössä.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Maaliskuu 29, 2006, 21:12
Entäs http://www.flickr.com/ ?

20 MB saa uploadata per kuukausi, mutta kokonaistilaa on rajoittamattomasti. 25 US dollarilla per vuosi saat 2 GB upload per kuukausi, ja edelleen rajoittamattomasti "varastotilaa". Toimii varsin hyvin Linux Gentoo & Firefox -yhdistelmällä.
Otsikko:
Kirjoitti: ensiferum - Maaliskuu 30, 2006, 11:28
www.pbase.com
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 30, 2006, 12:12
Kiitokset hyvistä ehdotuksista! :peukkuy

Tuohon Riinan ehdottamaan Flickr'in olin kohdannut jo aiemminkin mutta me jotenkin emme puhu samaa kieltä. Vierastan sen käyttöliittymää / ulkoasua.
Yahoon Photo galleryn vaatiman lisäpalikan asensin mutta jostain syystä se ei lähtenyt toimimaan millään yrityksellä. Kehityskelpoinen galleria kuitenkin...
Gfotossa oli toisenlainen ongelma: ei uploadaus-palikkaa IE:tä vierastaville.
Pbase vaikutti kokolailla siltä, mitä olen hakenutkin. Taidan kokeilla sen kanssa, kun kerran 30 pv saa ilmaiseksi sitä testailla. Yksi kiinnostava asia on kommenttien tuottaminen kuvien yhteyteen.

Kun Australian mantereella olevaa palvelua ajattelin niin piti tietenkin katsoa, missä noita hostataan.
Yahoo + Flickr = California, US. Pbase = North Carolina, US. Gfoton jäljet johtivat Israeliin (yllättävää, IMO). Ja se 1G on Helsingissä.
Eli on melkein makuasia, minkä meren yli ja mille manterelle tähdätään kun kuitenkin vierailla mailla kaukana seikkaillaan.
Saman trace-softan mukaan www.dundernews.com löytyy Texasista, Everyones Internet -yhtiön suojista. Osuikohan oikeaan?
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Maaliskuu 30, 2006, 20:51
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Eli on melkein makuasia, minkä meren yli ja mille manterelle tähdätään kun kuitenkin vierailla mailla kaukana seikkaillaan.


Näinhän se on, ja näin se tulee Australiassa olemaankin ainakin toistaiseksi. Tietoliikennelinjat kun ovat mitä ovat ja niitä hallinnoi hirviö ... no joo, jokainen siirretty tavu lasketaan ja laskutetaan niin, ettei tällaisia suuresti kaistaa kuluttavia palveluita tule mieleenkään laittaa täkäläisille palvelimille.

Työkseni hallinnoin joukkoa palvelimia, joista osa sijaitsee USA:ssa (Teksasissa, kuinka ollakaan) ja osa Intiassa. Australiassa minulla on lähinnä koemielessä vain pieni sähköpostipalvelin, jonka liikenne on pientä ja asema tuotannossa ei kriittinen.

En ole täkäläisiin kuvantallennuspalveluihin noin äkkimuistamatta törmännyt, muuta kuin tietysti noihin, joiden päätarkoitus on myydä ihmisille tulosteita kuvistaan.  Palveluntarjoajani westnet pitää yllä kuvapalvelua myfoto.com.au (http://www.myfoto.com.au/), jonka käyttöoikeutta se mainostaa  laajakaistaliittymän kylkiäisenä. En ole kuitenkaan vaivautunut tutustumaan tuotteeseen, enkä tiedä, onko muilla palveluntarjoajilla vastaavia.

Minusta tuo Riinan mainostama flickr vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta, vaikka onkin yahoon omistuksessa. Näyttäisi siltä, että se ei kuitenkaan ole yahoon tekemä vaan myöhemmin myyty heille.

Yksi vaihtoehto kuvien,  videoiden ym. materiaalin  jakamiseen ja säilyttämiseen on vuokrata palvelintilaa halvalla vaikka Intiasta, ja asentaa sinne joku ilmainen kuvagalleriaohjelmisto. Tämä tosin vaatii jonkin verran perehtymistä asiaan tai hyviä ohjeita.

Vähemmän yksityisluontoiset kuvat, esim. maisema- ja luontokuvat kannattaa jakaa wikimedia commonsissa (http://commons.wikimedia.org/), jossa ne tulevat kaikkien hyötykäyttöön esimerksiki wikipedia-projektin (http://fi.wikipedia.org) tietosanakirja-artikkelien kuvitukseksi. Varmasti paras ja fiksuin keino tehdä kuvistaan kuolemattomia.
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 31, 2006, 05:19
Timo, tuota linjojen toteutusta ja hinnoittelua olen hiukan itsekin ihmetellyt. Ensimmäinen vastaantuleva hämmästys on asymmetrisyys (ts. linja sisään on OK mutta uloslähtevä liikenne hidas). Tämä toki sopii surffaajalle, jolta lähtee ulos enimmäkseen vain lyhyitä get-pyyntöjä. Sitten nuo liikennerajoitukset ovat usein aika alas viritettyjä. Vai olenko vain tottunut liian hyvään rajoittamattomalla 512/512 -linjallani? :confuse

Myfoto näytti olevan vain Westnetin asiakkaille. Tough luck...
Omaa palvelinta olen ajatellut ja todennut että en halua ylläpitää sellaista. En kuitenkaan viitsisi / jaksaisi / aina ehkä ehtisi tehdä asiaa kunnolla, joten tehköön sen joku siihen palkattu...
Wikipediaa puolestaan en ollut edes ajatellut. Täytyykin laittaa korvan taakse niiden otosten varalta, jotka onnistuvat kuvaamaan jotain ja miellyttävät omaakin silmää. :pepsodent

Laitoin koegallerian pystyyn PBaseen. Heti ekalla uploadauksella tuli vastaan 10 MB raja mutta kutistelin vähän kuvia niin nyt mahtuu mukavammin. Tosin samalla menetettiin laatua ja kameran infot (exif) paitsi yhdestä kuvasta, jonka laitoin sellaisenaan. Vielä pitää hioa ulkoasut ja kuvaukset kuntoon niin voi mietiskellä asiaa rauhassa huhtikuun loppuun asti. Hintakaan ei ole paha jos tuolta tilaa ostaa: USD 30 /v = 300 MB tai USD 60 = 900 MB.
Saa pällistellä: www.pbase.com/ruutufamily. :o
Otsikko:
Kirjoitti: ensiferum - Maaliskuu 31, 2006, 07:56
nojoo, kotona oli itsellani 10/10mbit vdsl. kummasti ahistaa nama ossilan "laajakaistat".... @#$^!@# modeeminopeuksia jos minulta kysytaan. no ei auta ku koettaa kestaa. :nuttu:

imho pbase.com on yksi parhaista kuvagallerioista, ja kun maksaa hiukan niin saa laatua. eipahan sitten tarvi tapella minkaan mainosbannerigallerioiden kanssa. :peukkuy

http://www.pbase.com/ensiferum/first
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - Maaliskuu 31, 2006, 09:10
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Timo
Minusta tuo Riinan mainostama flickr vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta, vaikka onkin yahoon omistuksessa. Näyttäisi siltä, että se ei kuitenkaan ole yahoon tekemä vaan myöhemmin myyty heille.


Juuri näin Timo. :) Yahoo osti sen vaivaisella 54 miljoonalla us-dollarilla kuten tästä (http://www.smh.com.au/news/technology/online-buying-frenzy-big-business-swoops/2006/03/10/1141701687721.html) käy ilmi.


Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Omaa palvelinta olen ajatellut ja todennut että en halua ylläpitää sellaista.


No jos jostain saat servutilaa, niin mun puoliskolla ois erittäin helppokäyttöinen ohjelma kuvien hallinnoimiseen. Laita sähköpostia jos kiinnostaa.
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 05, 2006, 18:41
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Laitoin koegallerian pystyyn PBaseen ... Saa pällistellä: www.pbase.com/ruutufamily. :o


No niin, nyt on galleria täynnä sen mukaan mitä sinne vapaasti saa laittaa. Nyt kun vielä löytäisin loputkin kuvat, joita sinne oli määrä laittaa mukaan (missä ovat loka-joulukuun kuvasarjani :? )...

Ihan huviksenne saatte toki käydä kommentoimassa niin tulee vähän tsekattua niitäkin toimintoja. Nyt olen säätänyt asetukset niin, että kommentit menevät kuvien viereen, ei päälle, mikä sekin olisi mahdollista.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 05, 2006, 21:17
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
www.pbase.com/ruutufamily (http://www.pbase.com/ruutufamily)


Ruu,  Minulle näkyy yksi päägalleria "Seasons in Finland". Ja sen alla vain Turku-kuvia... Siis Suomen Turku hyvin konkreettisesti: Turun Suomi. Turku edustamassa koko Suomea ja Turun vuodenajat myös Virolahden, Tuupovaaran ja Kittilän vuodenaikoja :o

No, joo, yksipuolisuudesta huolimatta ihan kivoja kuvia kyllä  :peukkuy
Heitäpä osa myös wikimediaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 05, 2006, 21:30
Lainaus
Alkuperäinen postittaja ensiferum
nojoo, kotona oli itsellani 10/10mbit vdsl. kummasti ahistaa nama ossilan "laajakaistat".... @#$^!@# modeeminopeuksia jos minulta kysytaan. no ei auta ku koettaa kestaa. :nuttu:


Niin, olsouhteisiin sopeutuminen on yksi hyödyllisistä ominaisuuksista, joita vanhemmiten  oppii.:pyhimys

Heh, heh, muutapas johonkin vähän syrjemmälle, jossa toimii modeemiyhteyden lisäksi vain Telstran ISDN  teoriassa 128/128, käytännön tiedosiirroissa ehkä keskimäärin 35 kbps. paikasta tietysti riippuen, ja hinta reilusti yli 100 dollaria 1 gigan kiintiöllä.  Ja syvemmällä puskassa sitten samat asetukset mutta hinta vielä tuostakin suolaisempi.

Ja jos vanha jatkaa muisteloitaan, niin vuonna 1991 korvasin 300 bps modeemin 1200 bps:llä, joka ensi kertaa mahdollisti kokosivun editorin (emacs) käytön linjan yli. Siihen asti toimi vain vi.  Se oli Suomessa, mutta  kehittyy se kehitys täälläkin eikä it:ssä olla onneksi ihan kahtakymmentä vuotta jäljessä :pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: Georgk - Huhtikuu 06, 2006, 01:36
Ruu,

Turku on pieni on ja maailma viela pienempi. Vilkaisin galleriaasi ja olipa kuvaan sattunut entinen kotitalonikin...

Hyvia kuvia. Aika on tainnut kullata mun muistot kun on lunta "ikava".
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - Huhtikuu 06, 2006, 05:47
Lainaus
Alkuperäinen postittaja Timo
Ruu,  Minulle näkyy yksi päägalleria "Seasons in Finland". Ja sen alla vain Turku-kuvia... Siis Suomen Turku hyvin konkreettisesti: Turun Suomi. Turku edustamassa koko Suomea ja Turun vuodenajat myös Virolahden, Tuupovaaran ja Kittilän vuodenaikoja


Grrrrrrr... Arvasin, että tuohon joku vielä tarttuu :nuttu:
OK, just for you, it's 'Seasons in selected locations in Turku and surroundings'! This offer will last only for the time you're in this store. :hahhaa

Tuon kuvasarjan on tarkoituskin olla yksipuolinen, suorastaan monotoninen. Tosin olisihan se hienoa, jos olisi tullut reissattua pitkin poikin eri vuodenaikoina ja napattua kuvia muualtakin mutta kun on pieni elämä, on pienet piiritkin. :roue

Hauskaa, että Georgk bongasi entisen talonsa. Tuskin sitä aittaa / vajaa Pitkämäessä. Kenties itäisessä keskustassa?
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - Huhtikuu 06, 2006, 06:30
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Grrrrrrr... Arvasin, että tuohon joku vielä tarttuu :nuttu:
 


Tottahan toki. Noin herkullista tilaisuutta ei kerta kaikkiaan voi jättää käyttämättä. Varsinkin kun tietää, että täällä on kotiseuturakkaita turkulaisia kuulolla :hahhaa

Terveisiä Iskaterille!
Otsikko:
Kirjoitti: Georgk - Huhtikuu 06, 2006, 07:27
Itaisessa keskustassa juuri. Vakisinhan siina tornilta kuvatessa mukaan mahtuvat kaikki alueen kerrostalot, mutta hatkahdytti ja hymyilitti noin heti aamusta...