Ruoka-aineita ossilan kaupoissa

Aloittaja Jouko, joulukuu 06, 2004, 10:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Heidi :D  Sunhan se sitten pitäisi laittaa se puusauna ja lisäksi  tuvan nurkaan sellainen oikea karjalaistyyppinen jättikokoinen leivinuuni, jonka pankolle voi kiivetä nukkumaan kylminä talvi-iltoina.

Totta puhut tuosta olojemme erilaisuudesta.  Mutta olemmehan sentään  jakaantuneetkin liki Euroopan kokoiselle alueelle.

Leokatti

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo
Riittääkö, Kati, muuten tuossa 120 000 litrassa ihan suihkussa ja kylpyammeessa läträämiseenkin?

Juu Timo. Ja kolmen koiran, neljän hevosen ja yhden kissankin juotavaksi. Lisäksi sillä pestään pyykit, auto ja tuhlasinpa sitä myös etupihalla puutarhan kasteluunkin koko kesän.

Ensimmäisenä kesänä oltiin tarkkoja vedenkäytöstä ja kun syksyllä alkoi sataa, oli tankissa vielä puolikas jäljellä... ei hyvä, kun sitten viikon sateitten jälkeen tankki alkoi vuotaa yli... eli säästää ei varsinaisesti ole tarvinnut.

Ja mitä tulee tuohon leivinuuniin, niin kyllä minä ihan mielelläni ottaisin sellaisen tänne Perthiinkin vaikka kuuma ja kuiva kesä on taas edessä. S/c tulisija, joka meillä on toki toimii ihan kiitettävästi mutta niissä on se huono puoli, että mihinkään se lämpö ei varastoidu.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

arixmel

do niin,
oikein haulla menin ja loysin taman ketjun etta voin paivittaa asiaa oikeaan paikkaan,,,vesitankki ketju,,kjeh kjeh :roue,,,120 k litranen,,,joo minakin mietin tankin laittoa mutta hiukan pienempi 3k litraa brb,,,

niis sita perunarieskaa...
eli perunarieska tulee paremmaksi, eli nyt kaytin ohraa ruista ja perunamuusia, maku tuli lahelle oikeaa,(semmoinen hiukanmakea),taidan jattaa ruis jauhon pois, ja laittaa hiukan vehnaa ja nostattaa sita millin, muistikuva olisi etta se on hiukan kuohkeaa ja vaaleaa suomessa,,,ja aavistuksen kumimaista,,,hmmm,,,kumimaisuus taikinassa,,,tuleekos se jostain vehnan ominaisuudesta,,,eli esim kun veivaat pizza pohjaa, niin siita muodostuu kohtuu kovaa kasittelya sitava platty (joo vaimo saa kaapia niita kattoon heitettyja plattyja harjan varrella irti).

:)
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

RUU

Meidän Coles on niin hieno kauppa että juustohyllystä löytyy minikokoiset kimpaleet Goudaa ja Edamia (joista tosin Edam ei vakuuttanut ulkoisen asunsa puolesta). Mutta onko jossain jollain nimikkeellä saatavilla Emmentalia? Entä Oltermannia vastaavaa kermajuustoa?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Aikis

Eipa loytynyt Oltermannia, ei...mutta Ruu, hakemistosta jos haet juustolla ja oltermannilla niin muistaakseni aiheista on keskusteltu ja yritetty loytaa ratkaisua ongelmaan.

Havarti nayttaa samanlaiselta, mutta on 'vaaleampaa' ja lotkompaa - joku ravitsemusalan asiantuntija osaisi varmaan kayttaa parempia termeja - ja murenee kasiin...Nimbin (tai sinnepain, sita on jo unohtanut kun on uudet juustot mielessa!) on minusta maultaan jotenkin korvaava tuote...

Emmentalia minusta muistuttaa eniten SWiss niminen juusto, se saattaa olla 'herkkuhyllyssa', eika tavajuustojen seassa. Ainakin se ajoi asian.

Leokatti

Aivan. Emmentalin intohimoiselle ystävälle parhaat korvikkeet ovat olleet juuri tuo Swiss (Mainland) ja Fred Walker Swiss cheese. Ainakin täällä Perthissä kyllä löytyvät ihan muiden valmiiksi siivutettujen joukosta.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Urul

Korvikkeeksi  passaa myös norjalainen    Jarlsberg, mikä  onkin oma suosikkini.

arixmel

eikos italialainen ole melkein suomalaista....alla olevassa kaupassa tuli tunne kuin olisi olettanut suomalaisia tuotteita olevan piilotettuna muiden valiin...???

eli olen tassa katsellut silla silmalla etta jos loytais jonkinlaisen gourmet ruokakaupan (jolla tarkoitan laajempia ja mielenkiintoisempia valikoimia kuin normaali ruokkauppa)

no joku fiksu aiemmin jo mainitsi loytaneensa tuorehiivaa Farmers Joen country marketista (sijatsee vasemmalla puolen Gympie rd noin 3 kilsaa ennen Chermsidea kaupungista pain tultaessa)

itse tulee siita ajeltua saannolliseti ohi kunnes viimeinkin ymmarsin painaa jarrua,,,oh yeah, niilla on todella mielenkiintoiset valimoimat lahinna italialais tyyppista ruokaa (ihania pastoja) mielenkiintoisia hilloja jne, eli jos pitaa ruuan laitosta niin suosittelen (hedelmat sun muut tuntui hiukan kalliilta) ai niin se emmentaali,,,niilla oli sun 30 erilaista juustoa (ei onneksi normaali juustoja ollenkaan) ja myos emmentaalia tais olla kilo hintaan 21 taalaa oops...

ja paras juusto koko maailmassa (perustuu tilastolliseen kyselyyn, kohderyhmana mies henkilo 36v ) on sitten Mainlandin smokey(jep emmentaalit sun muut tipahti pykalan alaspain),,,kerrankin on savustetussa tuotteessa kunnolla sita savun makua...
etta semmottii
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Katja.

En tieda onko taalla jo mainittu Vaasan nakkileivat, ne pienet pyoreat, joita myydaan taalla Finncrisp -nimella. Jostain ruokamarketista niita loysin, olikohan Woolworths.

pipsa

Ja hapankorput menee myos samalla Finncrisp nimella. Lieko kaantajilla ollut mielikuvituksen puute sina paivana kun ovat noita varkanneet?

Plaah, Canberrassa on jonkinasteinen rahka-pula. Aina ennen sita on saanut delista Belconnen Marketsista mutta nyt on mennyt jo monta viikkoa ettei ole nakynyt. Kysyin sita viime viikonloppuna ja eivat osanneet sanoa, etta koska saavat taas. Kertoivat vain, etta tulee tanne NZ asti ja toimituksessa jotain haikkaa talla hetkella. Tietaako joku muu Canberralainen paikkaa, joka myy sita?

Tuo deli on muutenkin kuin pikku-Suomi. Kaikkea loytyy lakkahillosta geishaan ja noitapilleihin.

TiinaA

Mistähän löytäisi vanhoja hyviä salmiakkiaakkosia??

Kirkon marrasmarkkinoilla (lue: joulumyyjäisissä) oli turkinpippureita, jotka tietty käyvät, ja Safewayn hollantilaislantit on jonkinmoinen korvike.

Vähän aika Suomessa käydessäni en meinannut niitä sieltäkään löytää! Malaco oli rynnännyt markkinoille, ja vieneet Leafin aakkoset mennessään.:confuse:confuse:confuse

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja pipsa
Tietaako joku muu Canberralainen paikkaa, joka myy sita [rahkaa]?

Tuo deli on muutenkin kuin pikku-Suomi. Kaikkea loytyy lakkahillosta geishaan ja noitapilleihin.

En tiedä rahkapaikkoja, mutta pidetäänpä silmällä. Oletko kokeillut, onko Creme Fraiche sinulle kelpaavaa rahkan korviketta?

Oletko muuten katsonut siellä samaisessa Pelkosenniemen markkinoiden herkkukaupassa makkaratiskille? Siellä myydään tutunnäköistä makkaraa ja nimilapussakin lukee ihan selvästi "makkaralenkki". En ole koskaan raskinut kertoa kauppiaille yhdyssanan osien sanojen väärää järjestystä - ymmärretyksi se on tullut ja nostattaa aina siellä käydessäni hymyn huulille. Itse asiassa sitä toisinaan ostaessani ostaessani tilaan "may I have a piece of lenkkimakkara" ja aina ovat ymmärtäneet, mitä haluan.


Myös kaupan vakioasiakas
Jouni
Canberra

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
Siellä myydään tutunnäköistä makkaraa ja nimilapussakin lukee ihan selvästi "makkaralenkki". En ole koskaan raskinut kertoa kauppiaille yhdyssanan osien sanojen väärää järjestystä - ymmärretyksi se on tullut ja nostattaa aina siellä käydessäni hymyn huulille

Minusta järjestys ei ole mitenkään väärä, ei ainakaan suomen kielen vastainen, ehkä vain totutusta poikkeava. Onhan pitkon muotoon leivottu pulla(taikina) pullapitko, ja pullan muotoon leivottu liha(pullataikina)  lihapulla, puikon muotoon valettu jäätelö jäätelöpuikko. Miksei siis lenkin muotoon valmistettu makkara(taikina) voisi olla makkaralenkki?  Itse asiassa, ainakin näiden keksimieni vastaavien esimerkkien valossa, loogisinta olisikin kutsua sitä (tuotteen yksittäiskappaletta)  makkralenkiksi eikä lenkkimakkaraksi.

aamutuimaan pilkkua nylkyttelee

jounij

Myönnän, ettei se makkaralenkki välttämättä ihan väärä ilmaus ole. Ehkäpä jopa jotkut suomalaiset kutsuvat sitä tuolla nimellä, eli kyse voi olla jopa murre-erosta. Mistäpä muualtakaan ko. kauppias (tai Sydneyssä vaikuttava sveitsiläinen makkaralenkin valmistaja) olisi saanut makkaralle tuon nimen kuin suomalaiselta. Veikkaan vajaat 10 vuotta sitten edesmenneellä Helga Veijasella olleen sormensa pelissä, sillä hän oli joskus ollut pitkään töissä tuossa puodissa.

Vanhempieni kotisuunnalla (Vaala) päin muuten sanotaan "juustoleipä" eikä "leipäjuusto", niinkuin muualla Suomessa taitaa olla tapana kutsua tuota kainuulaista herkkua.


Kommentoi
Jouni
Canberra

pipsa

Creme Fraiche on vahan turhan paksua ja rasvaista mun mielesta rahkan korvikkeeksi.

En ole edes huomannut katsoa makkaratiskille kun yleensa ei tule ostettua delin lihatuotteita. Makkaroista pidan muutenkin aussilaisista paaaljon enemman kuin harmalaisista... suomalaisista kun tuntuu olevan liha niin hirvean kaukana (nyt saan varmaan kauhean haukkuryopyn niskaani kun uskallan arvostella suomalaisten perusvihannesta :roue .  Nain ex-turkulaisen korvaan muuten lenkkimakkara kuulostaa paremmalta kuin makkaralenkki. IMHO.

jounij

Haukkukoot sitten samalla meitä molempia, sillä vaikka silloin tällöin syönkin vaihtelun vuoksi suomalaistyylistä makkaraa, niin kyllä minäkin tavallisesti popsin mieluummin näitä Ossilan "pehmomakkaroita".


Tunnustaa
Jouni
Canberra

Timo

Silloin kauan sitten kun makkaralenkit ja -pötköt  kuuluivat ruokavaliooni, minä kyllä pidin suomalaisista makkaroista. Nyt kyllä arvelen tietäväni syynkin, miksi. Härmän makkarat kun eivät maistuneet lihalle vaan tofulle. Ja tofusta minä pidän valtavasti. Paistetut tai grillatut tofukuutiot tuovat minulle edelleenkin mieleen sen höököönblöön, jota evääkseni taannoin paistelin.  Se taitaakin olla Suomen tofuisin makkara.  Sama Suomi-makkara assosiaatio tulee tietysti myös soijanakkeja syödessä.

arixmel

hmmm,
makuasioita,,,hmmm maukasta..

jos nyt tuohon barbin viereen laitettaisiin paketti atrian karisteita seka  paikallinen raaka versio, niin kylla meidan perheessa joka jasen heittaisi atrian version kuumenemaan. vaikka vain yksi jasen niita paasi nuoruutensa savotoilla rakotulilla kuumentamaan (ma oli 5 vanhana kattomassa kun naapurin isanta meni ropsimetsaan)

sama patee myos Hansin knackwurstiin eli se ajaa puuromakkaran yli meidan perheessa.
 eli ei ole pelkastaan opittu makumieltymys vaan siina makkarassa on miellyttava maku (HK:lla ei ole yhta hyvaa) johtuuko sitten lihan puutteesta vai kemikaalien oikeasta koostumuksesta vai valmistustavasta.

opittuna makumieltymyksena voisin sanoa etta ei ole paikallisen voittanutta jos sen grillaa melkein mustaksi (muuttuu jo rapeaksi) ja siita kun leivalle sipulien kera,,,voila..

pitaisi kylla tuo tofu opetella. nuorempana olisin sille sanonut etta niin varmaan, mutta missa on oikea ruoka, no sita on muutaman kerran kokeillut vuosien mittaan ja se on ollut erilaista  joka kerta, mutta kerran erinomaista, eli joskus kiinassa asuessani poikkesin pieneen kadunvarsi kojuun ja tilattiin karistettya tofua, hitto se oli aivan taivaallista, eli menisi mainiosti atrian karisteiden kanssa,,,,eli voisitko Timo ystavallisesti paljastaa minkalainen ja milla tavalla valmistettu Tofu kutkuttaa sinun makkaranmaistamis aistejasi :)
xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja arixmel
pitaisi kylla tuo tofu opetella. nuorempana olisin sille sanonut etta niin varmaan, mutta missa on oikea ruoka, no sita on muutaman kerran kokeillut vuosien mittaan ja se on ollut erilaista  joka kerta, mutta kerran erinomaista, eli joskus kiinassa asuessani poikkesin pieneen kadunvarsi kojuun ja tilattiin karistettya tofua, hitto se oli aivan taivaallista, eli menisi mainiosti atrian karisteiden kanssa,,,,eli voisitko Timo ystavallisesti paljastaa minkalainen ja milla tavalla valmistettu Tofu kutkuttaa sinun makkaranmaistamis aistejasi :)
xcv

Tiedän, Ari, mistä puhut kun puhut taivaalisen makuisesta käristetystä tofusta. Olen saanut sitä Aasiassa, mutten tässä maassa. Edes anoppini tai siippani eivät osaa tehdä sitä niin kuin nuo parhaat tofukokit:  pinnalta ruskeaa ja rapeaa ja sisältä pehmeää. Jutun juju on kuulemma hyvin yksinkertainen: oikeanlainen tofu ja oikea öljyn lämpötila.

Tästä voisit kuitenkina aloittaa:  osta paketti kovaa tofua (nimikkeellä firm tofu, Älä osta silken, se on liian pehmeää aloittelijoille). Tavallisista ruokakaupoista löytyy usein ainakin Kingland-nimistä. Paketti on muoviin kääritty, sisällä vaalea "juustomainen" puolikova kokkare. Ota tofu paketista ja säilytä vedessä.  Pari tuntia ( tai jopa vuorokautta) ennen käyttöä laita marinoitumaan liemeen, joka on tehty soijakastikkeesta, vedestä ja mausteista. Esim. grillausmaste voisi olla hyvä tässä tapauksessa.  Mausteita voit käyttää aika runsaasti, sillä tofussa ei sinänsä ole makua, vaan se imee makunsa käytetyistä mausteista.  Paloittele tofu suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuivaa palaset hyvin kevyesti puristamalla ja talouspaperia käyttämällä. Paistovälineenä voit varmaan käyttää tuota sähkövokkiasi. Laita runsaasti öljyä pannulle, mieluiten maapähkinäöljyä (peanut oil), voit myös sekoittaa siihen seesamiöljyä (sesame oil) suhteessa kolme lorausta maapähkinäöljyä ja yksi seesamiöljyä.  Yritä saada öljyn lämpötila mahdollisimman lähelle tuota 180 astetta.  Kierittele kuivatut tofunpalaset perunajauhoissa ja laita pieni määrä öljyyn. Ota pois kun pinta on ruskea. Siihen ei mene minuuttiakaan. Nosta palaset kuivumaan talouspaperin päälle ja käristä uusi satsi.  

Nautitaan esim. sinapin kanssa, ja ehkä perunoiden tai sitten aasialaisittain käristettyjen vihannesten ja sienten kera.  Toki voit kokeilla vaikka paistaa tofua suoraan perunan kanssa ikään kuin makkaraa eli tehdä makkaraperunoita. Siten tehden et kuitenkaan yleensä saa tofusta optimaalista. Kannattaa siis ainakin aluksi paistaa se erikseen.  Minä kyllä arkiruokana yleensä sekoitan tofun palasia muihin aineksiin ja paistan yhdessä ihan ajan säästämiseksi.

Sillä, mitä tofua käyttää, on paljon vaikutusta asiaan. Tuo mainostamani Kingland ei ole mitenkään parasta, mutta ehkä helpointa käsitellä ja suht edullista.  Aasiakapupoista saa usein parempaa ja tuoreempaa tofua. Voihan sitä tehdä myös itsekin alkaen soijapavuista: eli ensin pavut maidoksi ja sitten maito juoksutetta apuna käyttäen kiinteytetään tofuksi. Tulee kuulemma erittäin hyvää, mutta minä en ole koskaan siinä onnistunut.

Jaa-a, pitäiskö ottaa joululoman teemaksi tofun käsittelytaitojen parantaminen. Mun kun piti nuo leipähommat lopettaa kokonaan pahentuneiden keliakiaoireiden takia, joten täytyykin keksiä uusia ruokaprojekteja. Kiitos inspiraatiosta :peukkuy!

P.S: Niin, jos sä haluat jäljitellä enemmän makkaraa, voithan vaikka kokeilla marinoida sitä tofua jossain, mitä on makkarassa eli hmmm... teurasjätteissä, sian kamarassa ... tai ainakin lihaliemessä, ja ehkä paistaa aidossa läskissä ?  Tämä vain näin teoreettisesti. En ole kokeillut enkä kuullut kenenkään näin tehneen, mutta voisi toimia.

Niin, ja tofun lisäksi kannattaa kokeilla "makkarana" tempeä, joka on myöskin soijasta valmistettu tuote. Sitä voi paistaa samalla tavalla kuin tofua.  Sitä löytyy ainakin Colesilta tofun ja vegejuustojen ja -makkaroiden läheltä. Paketissa lukee tempeh. Sitä, niin kuin tofuakin tietysti, saa myös valmiiksi marinoituna ja maustettuna.

arixmel

Timo :god::god:
kiitokset tuosta tofu tietoudesta, joo on se varmaan taito se oikein tehda, kun ei sita ole kun kerran saanut omaaan makuun sopivana. eika siita tarvi makkaran makuista mielestani edes yrittaakaan, ei se makkara ihan niin hyvaa ole. heh heh:roue

tuo tuntuu sopivan leppoisalta ja joustavalta (viittaan sen monipuolisuuteen kayttotapojen taholta en sen mahdolliseen joustavaan rakenteeseen) ruoka-aineelta jota pystyy kayttamaan nopeana perusaineksena,,,tyyliin anna mulle tofua riisia ja soijaa niin vedan maton kaikkien makuhermojen alta.

Aiemmin en ole sita pahemmin edes ajatellut kokkaavani
mutta kirjoituksesi ansiosta lahti vieroksunta kyseiseen tavaraan ja siita "joutuu" kehittelemaan jotain omia resepteja.,,,bbq kokkauksena voisin suvun naisiin tehda vaikutuksen (miesten jatkaessa liha linjalla), tuntuu sopivalta kamalta barbiin.

yhta asiaa en ymmartanyt, miksi kayttaa siihen perunajauhoja, onko niissa joku ominaisuus jonka takia ne ovat parempia, vai voiko siina kayttaa jauhoja oman makunsa mukaan  ajattelin ihan normaalia vehna jauhoissa kieriskelya (siis se tofu, ei kokin) tai jotain aussi  batter juttua esim olut batter http://www.abc.net.au/melbourne/stories/s1186370.htm johon kylla lisaisin tulisuutta jalopenoilla tms.
hmm,,,tulis nyt se joulu etta sais tekosyyn istua aamusta iltaan barbin vieressa,,,kun kerran on joulu...
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

Ari, Kyllä siihen tofun kuorruttamiseen voi käyttää muitakin jauhoja. Minä itse asiassa olenkin käyttänyt jopa useammin tempuraa kuin perunajauhoja, ja tempurassa on vehnää ja riisiä. Olen myös käyttänyt besan-jauhoa, joka siis on lähinnä hernejauhoa (eräästä kik-hernelajikkeesta tehtyä). Ja voi sen jauhoissa kierittelyn jättää kokonaan väliinkin. Ei se jauhopinta ole kuin vain esteettisistä syistä.

Onnea vaan uudelle aluevaltaukselle!  Etsi sieltä joku aasialainen kauppa, josta saat hyvää tofua ja noita öljyjä sekä perunajauhojakin (nimellä potato flour löytyy). Muista säilyttää tofua jääkaapissa ja vesiastiassa. Vesi kannattaa vaihtaa noin kerran päivässä, ainakin jos siihen ei ole lisännyt suolaa.  Muuten savustettu tofukin on kokeilemisen arvoista. En ole vielä kokeillut aitoa savustusta, mutta olen lisännyt nestemäistä savumaustetta (liquid smoke)  tai sitten Tabasco Chipotle-kastiketta, joka on savun makuista Tabascoa.  Niin, ja sitten on tuo salmiakkitofu, joka oli sitä kerran tehdessäni tosi hyvän makuista. Aion tehdä uudelleen kun seuraavan kerran saan ammoniumkloridia.

Milka

Savustuksesta puheen ollen. Aussimiehestani on tullut oikein savustuksen mestari ja han haluaa savustella kaikennakoisia ruokia. Viimeksi juuri tofua ja tosi hyvaa tuli, mutta sita pitaa vahtia vahan eri tavalla kuin kalaa. Muuten se kuivuu mielestani liikaa.

Jouluna on tarkoitus yllattaa suku savukalalla seka perinteisella suomalaisella voileipakakulla nimenomaan kalasellaisella. Mieheni suku ja tuttavat ovatkin alkaneet ajatella etta suomalaiset ei syo muuta kuin kalaa ja ayriaisia.

Onko jollain muuten hyvaa glogin ohjetta? Kerran eraissa suomipippaloissa join erittain hyvaa itsetehtya glogia. Se oli myos erittain hyvaa kylmana. Valmistajan oma resepti on kuulemma valtiosalaisuus.

Olen paria ohjetta kokeillut netista, mutta en ole oikein tykannyt, eivat ehka ole tarpeeksi mausteisia.

arixmel

Milka,

saksalainen glogi (Glühwein) maistuu aikalaille suomalaiselle glogille,,,torstaina kun kavin aldissa niin heilla oli hyllyssaan ihan glogi purkin nakoinen juttu,,,en edes katsonut sita tarkemmin,,,semmoinen litran tetra pak kuten maidossa ja joulukuvia kyljessa (eli naytti kuin suomessa joskus nakemani glogi purkki),,,kuten sanoin en ole ihan varma edes oliko se glogia, alitajuisesti paatin etta se on glogia,,,:) mutta kannattaa pitaa silmansa auki jos viela kaupolla kay.
nyt jai vaivaamaan mielta etta mitahan siina purkissa oli,,,prrrr, pitaako viela kayda tarkastamassa prrr,,,

ai niin Timo, pistelin paistellen tofua,,tuli aika makoisaa, (sekoittelin soijasta ja mausteista semmoisen mausteliemen johon upotin tofu kuutiot ennen vehnajauho kierittelya) mutta kylla tarvii harjoittelua etta loytaa sen oikean lampotilan jossa saa taydellisen rapean kuoren, no tulipahan opittua hiukan jotain uutta
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

pipsa

Milka, musta talla reseptilla tulee hyvaa glogia (tai ainakin se on uponnut ihmisiin ihan kiitettavasti):

4dl vetta
1/2dl sokeria
3 kanelitankoa
10 kokonaista neilikkaa
n 10-15 kokonaisen kardemumman siemenet murskattuna
1tl inkivaaria

Keita vetta, sokeria ja mausteita noin 15 min. Siiviloi liemi (laiskana ja mukavuuden haluisena teen taman yleensa coffee plungerin kanssa:).

Kuumenna 1l Berry grape mehua kattilassa ja lisaa mausteliemi. Ma yleensa pistan mausteista mehuseosta mukiin noin vahan yli puolet ja punaviinia loput paalle, eli en siis kuumenna viinia erikseen ollenkaan mutta kukin tyylillaan.

Milka

Kiitosta kovin Pipsa,

Kokeilen reseptia tanaan, etta sitten voin joulupaivana tarjoilla miehen suvulle. Tuo 'kahvinkeitin' idea on tosi hyva.
Kerron sitten taalla miten kavi.

Muina vuosina olen turvautunut Ikeaan, mutta tana vuonna unohdin koko asian ja nyt on aivan liian myohaista yrittaa tunkea itseaan Victoria Gardens kauppakeskukseen, missa Ikea sijaitsee. Parkkipaikan loytaminen on mahdoton tehtava.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja pipsa
...
Kuumenna 1l Berry grape mehua kattilassa ja lisaa mausteliemi.

Aika lailla samanlaisella reseptillä on meilläkin glögiä tehty, mutta viinirypälemenun asemesta on käytetty mustaherukkamehua.


Varioi
Jouni
Canberra

Zara

Moikka,

Tasta on tainnut olla jo aiemminkin juttua, mutta loysin eilen Colesista Arlan Havarti -juustoa, menettelee pahemman Oltermanni-puutteen kohdatessa, vaikka kovin rasvaista onkin.

Sen sijaan nyt on paikallisesta Safewaysta kadonnut quark kokonaan... ei muuta kuin rahkaa metsastamaan uudelleen.

Aikis

Näin on, mutta ainoa huono puoli tuossa havartissa on että se murenee pahanpäiväisesti, jos vähänkin on lämmin (kuten juuston toisaalta pitää olla). Siksi itse useimmiten käytimme oltermannituskaan 'kasvis'juusto Nimbinia, josta myös on ollut puhetta.

Traveller

Yritin hakea Funkis/Miljö-nimisillä sanoilla onko tänne jo kirjotettu kaupasta, mutta suomalaista salmiakkia myytiin Miljö-nimisessä kaupassa Bondi Junctionin ostoskeskuksessa. www.funkis.com. siellä oli myös marimekkoa, tonfisk designia ja kaikkea muuta ihanaa. löytyy myös sydneyn keskustasta. Salmiakkipusseista oli eräpäivä mennyt, joten saatat saada tingittyä sen halvemmalla...  ;) mä en syö salmiakkia, joten en ostanut niitä.
eikun äkkiä hakemaan!iluvatar

Miettisin vaan tässä sellasta, että onko kukaan tietoinen millä rahka korvataan Brisbanessa. Oon kovasti yrittäny katella tota 'Quark' ainetta kaupoissa, mutta ei niissä tahdo olla ku cottage cheeseä ja sour cremeä. Kerran yritin jotain rahkaa tehä cottage cheesestä mut aika reilusti sai laittaa kermaa ja sokeria et se alko maistumaan yhtään miltään! Jos joku tietäis ees yhden kaupan mistä sais jotain rahkaa lähempänä olevaa tavaraa oisin tosi kiitollinen...!

Georgk

Hei Iluvatar,

Aikoinaan loysin SA:laisen rahkaa tuottavan dairyn:
http://www.bdfarmpariscreek.com.au/products/quark.htm
...enka sitten koskaan tullut tuotetta ostaneeksi. Heilla nayttaa kuitenkin olevan myos jakelua Queenlandissa. Linkissa tukkukauppiaan yhteystiedot, heilta saisi varmaan tietaa missa tuotetta vahittaismyydaan:
http://www.bdfarmpariscreek.com.au/contact/distributors.htm
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don\'t.

RUU

Iluvatar, jos olet oikein innokas, kokeile jostain etnisista kaupoista. Minulle tulee mieleen osapuilleen osoitteessa 17(?) Balaclava St, Woolloongabba, oleva putiikki, jossa on mm. reilusti juustoja. Rahkaa ei valttamatta loydy mutta voivat hyvinkin tietaa hyvia koordinaatteja.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Iluvatar,

Kingaroy Cheese tekee quarkia ja se on myynnissa naissa paikoissa:

Food Works Stores
Supa IGA stores
Black Pearl Epicure (Fortitude Valley) - Distributor
Rosalie Gourmet Deli (Rosalie)
Jones The Grocer (Indooroopilly, Noosa, Gold Coast)
Fresh on Melbourne (SW1 building South Bank)
Fine Fruit On James (James St Markets - Fortitude Valley)
Chalk and Cheese (West End and Teneriffe)
Zone Fresh (Windsor, The Gap, Hamilton and Cannon Hill)
Superior Fruit (Graceville)
Sevilo (Ferry Rd Market -  Southport)
Benowa Gardens Butcher
Gourmet and More (Caloundra)

En tieda missapain Brissya oleilet, mutta paras paikka olisi varmaan Black Pearl Epicure Valleyssa :
36 Baxter Street Fortitude Valley, Phone (07) 3257 2144 .


pinkus

Mun taytyy nyt kysya etta mista ihmeesta te loydatte hapankorppuja?? Muistan lukeneeni talta foorumilta etta ihan Safewayt (tai Woolworthsit) ja colesit ja Foodworksit niita myisivat, ja ihan Melbournessa viela. Olen tassa nyt kuukauden paivat kytannyt keksihyllyja neljassa Safewayssa (Preston, Summerhill, Northland, Colac), neljassa Colesissa (Summerhill, Northland, Victoria Gardens ja Bundoora Square), Ikeassa ja Foodworksissa, eika sita kylla nailla kulmilla ole nakynyt. Ryvitaa saa kylla ja kaiken maailman muita crisp breadeja mutta ei ne hapankorpulle veda vertoja. Taa alkaa jo ihan suututtamaan etta olenko ma vaan ihan sokea vai mika on! :nuttu:
Joka loytaa mulle korppuja, saa  :XXXX ja  :god:

Merja

Ja kertokaa mullekin...

Nimittäin meidät IGA, joka on tarjonnut Vaasan valmistamia Finncrisp-hapankorppuja, on lopettanut moisen tuotteen myymisen!!! :(  :nuttu:
Sama trendi vallitsee ilmeisesti muissakin IGAloissa, jotka ovat hapankorppuja pitäneet valikoimissaan.

Valitin jo kauppaan ja laitoin palautetta netin kauttakin - johon yllättävästi ei ole tullut mitään vastausta. Paree vaan perustaa kansanliike, onhan meitä kolmisenkymmentätuhatta suomensukuista täällä  :pepsodent

Milka

Lainaus käyttäjältä: pinkus - maaliskuu 26, 2008, 20:46
Mun taytyy nyt kysya etta mista ihmeesta te loydatte hapankorppuja?? Muistan lukeneeni talta foorumilta etta ihan Safewayt (tai Woolworthsit) ja colesit ja Foodworksit niita myisivat, ja ihan Melbournessa viela.

Ainakin ennen niita oli myynnissa Warrandyten IGA:ssa Melbournessa. Tosin en ole puoleen vuoteen siella kaynyt, eli onhan ne valikoimat saattaneet muuttua.

Shokata

En tiedä kuinka tämä kysymys sopii tähän ketjuun, mutta osaako täällä joku sanoa kuinka Ausseissa löytyy ruokakaupoista soijarouhetta, textured soy protein taitaa olla englanniksi? Täällä löytyy monista perusmarketeista, mutta miten Australiassa? Tämäkin ajankohtainen pohdinta, syksyllä joskus olen vasta maahan tulossa...   :DRUU

Lainaus käyttäjältä: Shokata - maaliskuu 27, 2008, 06:39
soijarouhetta, textured soy protein taitaa olla englanniksi?
Shokata, voi loytya supermarketin luontaistuoteosastoilta. Kannattaa kayda myos katsomassa terveyskaupoista (Health Store), joissa on kaikenlaista vinkeaa syotavaa myynnissa kiinalaista taateleista alkaen (ihan eri makuisia kuin iranilaiset ja sopivat suomalaiseen marjasuuhun).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Georgk

Shokata,

Itse kaytin soijarouhetta Suomessa ja yritin sita taaltakin etsia. Marketeissa eika luontaistuotekaupoissa ei ainakaan silloin vuosia sitten Adelaidessa loytynyt, mutta Aasialaisista ruokakaupoista kylla. En muista enaa milla nimella tavaraa markkinointiin, mutta aasialaiset kaverit sita kutsuvat mock meatiksi. Siis juuri tata kuivaa rouhetta ja isompia "kikkareita".
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don\'t.

Shokata

Kiitoksia RUUlle ja Georgklle, täytyypä pitää mielessä nuo mainitsemanne terveys- & aasialaiset kaupat, jälkimmäisestä varsinkaan en olisi kyllä itse tajunnut etsiä ;)