Suositukset vuokran antajille

Aloittaja Dechanel, helmikuu 21, 2006, 22:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Dechanel

Moikka kaikki.

Onko ihmiset tarvinneet suosituksia kun ovat vuokranneet asunnon kaupungista? Kuulin ystävältäni, joka on kiinteistörakentajana Sydneyssä, että tarvitsisin suosituksia, jotta voisin vuokrata kodin?

Saavun muuten 16.3.2006. Eli jos joku on muuttamassa pois omasta vuokrakämpästään (yksiöstä) noihin aikoihin, niin tänne päin vaan linkkiä. Eli ihan keskustasta tai Manlysta :cool:

RUU

Dechanel, korviin on kuulunut tapauksia, joissa vuokranantajein antamat suositukset ovat auttaneet neuvotteluissa takuuvuokrien määrän, yms. suhteen. Voit siis helpottaa prosessia ja/tai saada paremmat ehdot, jos joku voi kertoa sinun olevan kansalaisista mallikelpoisimpia... :pepsodent
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Raiwå

Dechanel :pepsodent

Tama kiinteistorakentaja on oikeassa siina maarin, etta jos sinulla ei ole aikaisempaa suhdetta kyseisen kiinteistojobbarin kaa niin ne hakevat suositusten kautta selville oletko sopiva henkilo vuokraamaan asuntoa heidan toimeksiantajaltaan.
Suomesta tanne tuleva valitettavasti putoaa tuohon gategoriaan aina.
Mutta voi aina olla poikkeuksiakin, mutta en odottaisi tanne asti tulleena huonoja uutisia.
Se voi olla vaikeata alkaa taaltakasin hoiteleen kyseisia papereita.

Minulle tulee viikoittain soittoja joissa valittajat kyselevat kaverin suosituksen paikkansapitavyytta, ja etta onko henkilo mahdollisesti se jolle voi suosituksen mukaan vuokrata asunto.

Voi myos olla ettei valittaja tarvitse mitaan suosituksia, jos sinulla on tyonantajan kanssa sopimus vuokrattavan asunnon avusta, jolloin tyonantaja takaa asunnon kunnon ja vuokran.
Suomesta kelpaa melkein kaikki susituksen antajaksi, mutta yhteystiedot pitaa olla dokumenteissa.


Tuumaa
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

eevis

Joo kuten Raivo sanoi, käytäntö voi vaihdella. Itsellä oli mukana todistus/suositus suomalaiselta vuokranantajalta (olin asunut hänellä kolme vuotta), ja kopio työsopimuksesta. Annoin kyllä aussityönantajan yhteystiedotkin, mutteivät koskaan soittaneet sinne, saati sitten Suomeen sille entiselle vuokranantajalle. Ehkä olin sitten niin kiltin ja kunnollisen oloinen... :confuse Takuuvuokrakin (bond) oli vain 1kk vuokra.
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja eevis
Takuuvuokrakin (bond) oli vain 1kk vuokra.

...joka on maksimi takuuvuokra, jota Australiassa lain mukaan saa pyytää.


Huomauttaa
Jouni
Canberra

Rockola

LainaaOriginally posted by jounij
LainaaAlkuperäinen postittaja eevis
Takuuvuokrakin (bond) oli vain 1kk vuokra.
...joka on maksimi takuuvuokra, jota Australiassa lain mukaan saa pyytää.
Ainakin Queenslandissa tuo pätee vain, jos vuokra on alle $500/viikko. Kalliimmista kämpistä saa pyytää enemmänkin takuita.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jaaks

Aivan oikein Qld kohdalla:


LainaaMost lessors/agents will require a tenant to pay a bond at the beginning of the tenancy. As per the Residential Tenancies Act, the bond can be no more than four times the weekly rent if the rent is $500 or less per week. However if the weekly rent is over $500, there is no limit on the bond that can be charged.

REIQ

South Australiassa taas:

LainaaA rental bond is paid by a tenant as a form of security for the landlord against breaches of the Residential Tenancy Agreement. The amount of bond to be paid varies according to the type of property involved, and can be summarised as follows:
o   Four weeks rent where there is a rent of $250 per week or less.
o   Six weeks rent where there is a rent of more than $250 per week

REISA



Kuten moni muukin asia, niin nama Tenant lait ja asetukset ovat osavaltiokohtaisia.

Muista osavaltioista tiedot loytyy:
REI Linkit

eevis

Joo, ihan kuten Jouni korjasi päti mun tapauksessa, muuten taisi Victoriassa olla tuo Rockolan mainitsema raja myös, ja kalustetuille kämpille olisi myös saanut laittaa enemmän bondia. Mutta tarkat tiedot tietty tuolta Jaaksin linkistä.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Emppu

Mina hain kahta kalustettua kamppaa Melbournessa. Laitoin suosittelijoiksi pari Australaissa asuvaa tuttua (joista toisen olin tavannut viikkoa aiemmin). Kummassakaan tapuksessa suosittelijoihin ei otettu yhteytta. Toisen kampan suhteen olivat soittaneet tyopaikalle pomolleni, jota en ollut viela edes tavannut ja han oli sitten jotain positiivista heille hopotellyt. Molempia kamppia minulle loppujen lopuksi tarjottiin. Toista siis ilman mitaan yhteydenottoa keneenkaan ulkopuoliseen. Sita en osaa vaikuttivatko nimet paperilla jotenkin positiivisesti.