Viidakkoa/trooppista sademetsää & muuta

Aloittaja antti74, maaliskuu 21, 2003, 01:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

peippo

erämaata/viidakkoa/sademetsää? Noita national park alueita näyttää olevan monessa paikassa, mutta onko kenelläkään kokemusta missä löytäisi hienoimmat ja omalaatuisimmat?

Tervehdys,

Itse vierailin Australiassa ollessani muutamaankin otteeseen Crowdy Bay:n kansallispuistossa, Diamond Headin lerintäalueella. Paikka sijaitsee N.S.W:ssa 25 km Tareen kaupungista, eli puolessa välissä N.S.W:n pohjoisrannikkoa. Siellä oli mukavuuksista tarjolla kohtalaiset vessat ja jääkylmät suihkut (majoitus eli auto tai teltta täytyy olla itsellä). Paikkana tosi hieno: valtavia kallioita, luontopolkuja ja kilometreittäin hiekkarantaa. Kannattaa käydä jos haluaa päästä keskelle luontoa kauas arjesta. Oma auto on paikalle pääsemiseksi välttämätön.  www.npws.nsw.gov.au

Toinen  paikka mikä teki vaikutuksen oli Barrington Tops kansallispuisto n. 3 h Sydneystä. Se on subtrooppista sademetsää. Siellä yövyin Barrington Guest Housissa, mikä oli laadultaan (ja hinnaltaan) luksusta. Mikäli budjetti antaa myöden, voin suositella. Pihapiirissä asustaa kesyjä, mitä kauniimpia Crimson Rosella papukaijoja, jotka lennähtivät kädelle syömään + kenguruja tietty. Paikallle taisi päästä myös junalla. www.barrington-g-house.com.au


heh, empä tiedä onko näistä vinkeistä mitään apua, paikan päällä sitä vasta tajuaa kuinka suuresta maasta on kysymys. Nähtävää kyllä riittää!

T: Johanna





Jaaks

Antti,

Moreton Island on ihan ok jos on oma 4WD, muuten melko tylsa paikka. Hotelli on myoskin tylsa ja kallis.
Moreton Islandin lahistolla on myos liikaa haita, johtuen entisesta valaiden teurastus paikasta. Parempi delfiinien ruokinta paikka on Tin Can Bay n 300 km pohjoiseen Brisbanesta kaikki saa osallistua ja maksat ainoastaan kaloista joita voit syottaa delfiineille. Muistaakseni $5/ henki ja se raha menee luonnonsuojeluun.
Siella lahella on myos Rainbow Beach ja mahtava Fraser Island.
Tietoa muista luonnonpuistoista saat Environmental Protection Agencyn websitilta.

Cheers J

Tassa pari hyvaa linkkia


http://www.tincanbaytourism.org.au/

http://www.epa.qld.gov.au/

http://www.giveanaussieago.com.au

jounij

Moe!

En arvaa tuomita Moreton Islandia yhden päivän kestäneen reissuni perusteella. Itse asiassa tuo reissu oli varsin mukava, eli sen perusteella voin peräti suositella saarta ainakin pikaisena käyntikohteena. Jos kiinnostaa kokeilla laskea "pulkalla" Saharan dyynejäkin suuremmilla hiekkakukkuloilla, niin Moreton-saarella se onnistuu. Itse en sitä ehtinyt kokeilla, mutta ainakin matkailuesitteissä se näyttää hurjan vauhdikkaalta.

Moretonin eteläpuoliseen ja suurinpiirtein samankokoiseen naapurisaareen North Stradbroke Islandiin eli "Straddie'en" olen sen sijaan ehtinyt ihastua suurestikin sinne usein tekemilläni 1 - 3 yötä kestäneillä retkilläni. "Jaaks" ei pahemmin selittele, mikä hänen mielestään teki Moreton-saaresta tylsän paikan. Saattaa olla, että Straddiekin on joidenkin mielestä tylsä paikka, mutta ainakin kaikki minun tuttavapiiriini kuuluvat Straddiellä käyneet monen ikäiset ihmiset ovat nauttineet täysin siemauksin saaren tarjoamista rauhallisista ja luonnonläheisistä rentoutumismahdollisuuksista aivan miljoonakaupungin naapurissa. Kukaan ei ole minun kuulteni valitellut paikan tylsyyttä.


Kommentoi

Jouni Juntunen
Canberra
Jouni
Canberra

Raiwå

Terve Antti 74

Jatkan Jounin selontekoa,

http://www.qld.gov.au/leisure_and_culture/index.html


http://www.queenslandholidays.com.au/about_queensland/maps.cfm


http://www.queenslandholidays.com.au/destination.cfm .



Tässä on mistä kannattaa aloittaa matkasi siellä kotisuomessa.

Moreton island on paikkana samanlainen kuin mikä tahansa matkakohde Ausseissa.
Kysymys onkin siinä, oletko hakenut ylös niitä agentteja tai matkanjärjestäjiä, jotka sinne sakkia haalivat.
Kyseiset osoitteet löytyy kaikki Valtion omalta websivulta.

http://www.queenslandholidays.com.au/brisbane/moreton_island.cfm   .



Jokaisen sivun vasemmassa nurkassa on yleensä linkki boksi,Talk to a local.
sieltä löydät linkit paikallisiin operaattoreihin, sekä heiltä saat puuttuvat tiedot.
Myös linkistä Supporter page on täydellinen lista,

kaikaista asiaan vihkiytyneistä.

Puhuit sademetsistä.

http://www.oreillys.com.au/content/default.asp   .


.

Kyseinen paikka ei löydy Qld omalta sivulta.
Olen ollut kyseisessä paikassa muutaman kerran hermojani lepyyttämässä.
Halpa se ei ole jos katsot hintoja, mutta katso myös se mitä siihen päivähintaan sisältyy.
Et varmasti kadu maksaneesi, ja ota paljon muistia mukaan kameraasi.PS: vaatteita tarvitset myös, siellä on öisin kylmä.





http://www.oreillys.com.au/content/standard.asp?name=TreetopWalk   .

.


laitoin syötiksi yhden linkin sieltä niiden kotisivulta.
Kaikkea et näe jos menet edes viikonlopuksi sinne,
paketti alkaa perjantaina klo 12 ja päättyy sunnuntaina klo 12.
ruokaa ahdetaan sisääsi 3 kertaa pv, ja kahvi& teetarjoilut väliin.
Kaikki aktiiviteetit yhteisön sisällä kuuluu pakettihintaan, ja sitä riittää kyllästymiseen asti.
Parhaat mielestäni oli ne jotka kesti puolipäivää neliveto bussilla, josa tarjoiltiin lounas matkalla.
myös patikkareittejä on noin 200km+ ja sinne pakataan mukaan eväät joko kokopäivämatkalle, tai mitenvaan haluat.
Mutta ruokatarjoilu sieltä jää aina mieleen, se on ykkösluokkaista,ja pelkästään sen syöminen määrää sen että alle 100km patikointi viikonlopun aikana nostaa painoa silminnähden
:cool:
Toivottavasti saat apua matkallesi näistä linkeistä.

:cool::cool::cool::cool::cool:

Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Tervehdys,

"Tylsa" oli ehka liian voimakas sana.  Moreton Island on varmasti hieno paikka ihmisille, jotka eivat ole vastaavaa hiekka saarta koskaan nahneet.  Tarkoituseni oli sanoa, etta varsinkin jos tulee tanne asti lomalle ja on vain rajoitettu aika kaytettavissa (1 -2 kuukautta), niin loytyy parempiakin paikkoja.  Kuten esim. jo mainitsemani Cooloola Region, Hervey Bay, Fraser Island ja niiden lisaksi hieman pohjoisempana Airlie Beach ja koko Whitsundays saariryhma koralliriuttoineen.  
Yksi kuukausi ei ole edes tarpeeksi kaiken taman nakemiseen.
Paljon pohjoisemmaksi ei tuona vuodenaikana kannata menna vain "beach lomalle", silla uiminen meressa ei onnistu vaarallisten meduusojen takia.  Suuri osa pohjoisen uimarannoista onkin suljettu silloin ja silti joka vuosi joku turisti uhkaa kohtaloaan ja kuolee "stingerin" myrkkyhin.  
Tietysti jokainen tekee oman lomasuunnitelmansa perustaen sen siihen mita itse haluaa nahda ja kokea, mutta ymmarsin Antin ensimmaisesta kyselysta hanen hakevan Hyvia beach ja snorklaus paikkoja.  Siihen tarkoitukseen Moreton Bay ei todellakaan ole paras mahdollinen.  

Itse asun Brisbanessa Moreton Bayn rannalla (n 1000 metrin paassa meresta)ja kayn eri saarilla vahintaan joka toinen kuukausi, joko kalastamassa, ravustamassa, osterin pyynnissa, muuten vain piknikilla tai purjehtimassa, joten en mitenkaan tarkoittanut vahatella alueen hienoutta.
 
Olen asunut Queenslandissa yli 14 vuotta ja tyoskennellyt turismi/hotelli/catering alalla koko ajan,  joten jos joku on Suomesta tulossa ja haluaa neuvoja tai apua lomansa jarjestelyssa Brisbanen lahistolla tai Queenslandissa, niin lahettakaa postia (e-) niin autan jos voin suunnitelmienne tekemisessa.  

Cheers J

Raiwå

Terve Jaaks.

Voin varmaan vastata Jounin puolesta ?

Kuka tykkää rusinasta kuka pullasta  :)

On kiva saada ammattilaisten ääntäkin tänne sivuille, ei vaan aina paista läpi kirjoituksesta. :D

Tosin toinen anti sitä sitten jo pursusi yli äyräitten.

Toivottavasti jaksat jatkossakin auttaa pulaan joutuneita.

Toisten auttaminen matkustusasioissa on todella kiitettävä teko, voinko kuitenkin antaa pienen toivomuksen ?
Jos antaa apua joka voisi koskea muitakin, kannattaisin sen tänne foorumiin laittamista.
Kuitenkin etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia tietokanavia, ja luulen että sinulta saama apu olisi korvaamatonta.

Puhun varmaan ohi suuni, mutta mielipieiden antaminen ei ole onneksi kiellettyä Joukon valtakunnassa:D:D:D:D:D:D

Hauskaa viikkoa kaikille.
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

antti74

Moikka Raivo & Jaaks,

Kiitoksia vastauksista ja kommenteista.

Olemme kyllä juuri suunnitelleet menevämme Brisbanen jälkeen Fraser Islandille muutamaksi päiväksi. Lonely Planet:n Queensland kirjasta luettuani tuo Moreton Island näytti erittäin mielenkiintoiselta ja houkuttelevalta paikalta, mutta saa nyt nähdä otetaanko se mukaan "keikkakalenteriin". Aika on kuitenkin niin rajallinen kun ollaan reissussa vain reilut 3 viikkoa.

Olimme alustavasti suunnitelleet ajavamme siinä ajassa (3 viikkoa)Sydney-Brisbane-Cairns akselin mutta nyt on suunnitelmat muuttuneet niin että lennettäisiin Brisbanesta Cairnsiin ja vuokrattaisiin sieltä uudestaan auto jolla kierreltäisiin Cairns:n lähimaastoja. Muistan lukeneeni jostain että Quantaksen lennot tuolla välillä on paljon kalliimmat kuin jonkun toisen paikallisen lentoyhtiön jonka nimeä en nyt muista. Onko teillä tietoa, ja kannattaakohan noita lentolippuja varata hirveesti etukäteen?

Onko todellakin niin että pohjois Australia on "uimakelvoton" tammikuussa medusojen ja monsuunien johdosta? Kannattaako sinne mielestänne matkustaa, toki tarkoituksena on ehdottomasti nähdä ja kokea paljon, ei vain snorklailla ja löhöillä rannoilla.

Jaaks, meillä on tarkoitus olla Brisbanessa noin neljä päivää. Onko ehdotuksia mihin paikkoihin kannattaisi mennä tutustumaan? Ajankohta on siis joulukuu/tammikuu vaihde.

Terveisin,

Antti

Antti

Jaaks

Antti,

Tassa vahan lisatietoa Moreton Islandista:  http://www.tangalooma.com/tangalooma/start.asp
Jos kerran olette Brisbanessa muutaman paivan, niin kaykaa sitten ihmeessa katsomassa tuo saari ja muitakin paikkoja Moreton Baylla, niin sitten ei ainakaan harmita jalkeenpain.  http://www.wynnummanly.com.au
Sydney - Brisbane on noin 12 tunnin yhtamittainen ajomatka.  Tein sen itse viime lokakuussa ja voin sanoa ettei ollut mitaan herkkua.  Tosin silloin oli suuret metsapalot New Soth Walesissa jotka hidastivat matkaa hieman.  Silla matkalla on kylla paljon nahtavaa; hienoja merimaisemia rantatiella tai viinitarhoja sisamaassa, mutta tarvisette ainakin pari- kolme paivaa siihen matkaan.
Brisbane- Cairns onkin sitten jo toinen juttu - yli 1600 km ja tiet melko kehnossa kunnossa suurimman osan matkaa.
Lentolippuja kannattaa katsoa : http://www.virginblue.com.au
Talla hetkella Brisbane - Cairns Virgin Bluella $145 ja Quantasilla $226. Halvimmalla saat jos varaat etukateen netin kautta.

Pohjois Australia on uimakelvoton periaatteessa Marraskuusta Huhtikuuhun paitsi "aidatuilla" rannoilla joissa on verkot estamassa meduusoiden paasyn rannalle.
Tassa juttu eilisen lehdesta: http://www.thecouriermail.news.com.au/common/story_page/0,5936,6175906%255E3102,00.html Surullista, mutta totta.
Ilman muuta sinne kannattaa matkustaa.  Ei vaan kannata menna uimaan meduusoiden, haiden tai krokotiilien kanssa.
Pohjoisessa voitte kokea maailman hienoimmat sukellusvedet Great Barrier Reefilla, uskomattomia sademetsia ja tropiikin lampoa. Ihmiset pohjoisessa ovat erittain rentoja ja ystavallisia eika kenellakaan ole kiiretta mihinkaan.  Todellakin kokemisen arvoista. http://www.cairnsweb.com.au/

Joulu/Tammikuun vaihde on taalla koululomien aikaa, joten kaikki on hieman kalliimpaa ja esim. lennot ja majoitukset kannattaa varata ajoissa vaikkakin myos niiden hinnat ovat korkeampia.  Paljon aurinkorasvaa (vahintaan SPF30+) mukaan, silla aurinko on hieman toinen kuin koti-Suomessa.

Montako teita on teidan seurueessa?  Ajattelin vain mahdollista majoituksen jarjestamista Brisbanessa olonne aikana.

Eipa muuta.  Kysele lisaa kun asioita tulee mieleen.

Cheers J

jounij

Moe!

Minun vaatimaton mielipiteeni on, että Australian kesällä ja lähes kesällä eli marraskuusta maaliskuuhun ei kannata matkustella juurikaan Sunshine Coastia (Brisbanesta noin 100 kilometriä ylöspäin) pohjoisempana. Ainakin Suomesta juuri tulleille alkaa sää käymään tukahduttavan kosteaksi tuota pohjoisempana (keskikesällä monille jo etelämpänäkin). Sateita inhoavan kannattaa myös myös muistaa, että tuo aika on trooppisen Pohjois-Australian sadekautta, jolloin vettä tulee normaalisti jonkin verran joka päivä. (Maan eteläosissa taas ei ole erillistä sade- ja kuivaa kautta, vaan sateita tulee ympäri vuoden, jos on tullakseen. Kesällä ei yleensä ole liian sateista.)

Sitä paitsi tuohon aikaan vuodesta on jokseenkin koko maassa mukavan lämmintä, joten nimenomaan tuolloin on mukavaa tutustua maan eteläisempiinkin osiin.

Minä jättäisin Australian pohjoisosiin matkustamisen Australian talviaikaan, jolloin siellä on vielä varsin mukavat +25 - +30 -asteiset säät, eikä juurikaan kosteutta tai sateita.

Toisekseen on jokseenkin mahdotonta yrittää ajaa kolmessa viikossa Sydneystä Cairnsiin ja siinä samalla vielä nauttiakin lomastaan. Tuon noin 2800 kilometrin ajamisen voi useiden kuskien kanssa työt jakamalla toki hoitaa hätäpäissään kolmessakin vuorokaudessa, mutta ei siinä kyllä juuri muuta ehdi nähdä kuin asfalttia ja bensa-asemia. Turha hoppu ja nähtävyyksien japanilaistyylinen pika-ahnehtiminen pois!


Suosittelee

Jouni Juntunen
Canberra

[Editoitu 29/3/03 by jounij]
Jouni
Canberra

Jaaks

Good Morning all,

Olen samaa mielta Jounin kanssa varsinkin suunitelmasta kattaa Sydney - Cairns valimatka kolmessa viikossa ja nahda mahdollisimman paljon.  Jos suhteutat sen Eurooppaan haluat nahda Ivalosta Roomaan kolmessa viikossa??  Aika toivoton urakka.
Kuumuus on myoskin varteenotettava asia, kuten Jouni totesi ja voi helposti pilata hyvankin loman.  Hyvin usein joulu- tammikuussa jopa Brisbanen tasolla lampotila nousee yli +40 astetta ja jos sataa hyvin ilman kosteus voi olla tukalan yli 90%.

Vuosien aikana, jotka olen asunut Australiassa olen ollut "hostina" lukuisille Suomalaisille; sukulaisille, ystaville, tutuille, tutun tutuille ja tuntemattomille ja suurin ongelma on ollut, etta vieraat eivat ole etukateen tajunneet, kuinka suuri Australia on (taalla 50-100 km on "just round the corner")ja kuinka huono julkisten kulkuneuvojen palvelu on (suurkaupunkien ulkopuolella).

Ala nyt Antti kuitenkaan vaivu epatoivoon.  Sinun taytyy vaan nyt tehda tarkka suunnitelma mita haluat nahda  ja mita haluat tehda.  Ala yrita liikaa vaan yrita pysya realistisena.  Ota selvaa kulkuneuvojen aikatauluista joita aiot kayttaa tai ajomatkoista jos aiot ajaa ja sitten jatat riittavasti aikaa myos rentoutumiseen ja nauttimiseen Aussi vieraanvaraisuudesta.
Onneksi sinulla on ainakin viela paljon aikaa suunitelmien tekoon.  Ilmoittele jos tarvitset viela jotain tietoa; web-linkkeja tai muuta.

Cheers J  

Tony

Moi

Luin juuri tuon Jaaksin lähettämän uutislinkin tuosta surullisesta box jellyfish onnettomuudesta. Siinä kun sanottiin, että t-paidasta ja shortseista ei ollut juurikaan apua, vaan yli puolet kehosta oli saanut pistoksia. Ilmeisesti t-paita on ollut vedessä niin löysä, että meduusan lonkerot ovat päässeet ihokosketukseen paidankin alla. Muistan, että meitä neuvottiin käyttämään rannikkoalueella snorklatessa kahta naisten sukkahousua, toista jaloissa ja toista ylävartalon suojana, päälle vain piti leikata aukko. Väittivät ettei meduusan lonkerot pysty tuntemaan ihoa ja siten laukaisemaan myrkkyä, jos välissä on pienikin suojakerros kuten sukkahousut. Tämä siis vain oli ns. halparatkaisu, parempihan tietysti on kunnon suojaava kokouimapuku tai märkäpuku.
 
Antille vaan tiedoksi, että itse koralliriutoilla näistä meduusoista ei ole haittaa, mutta kuinka kauaksi ne varsinaiselta rantaviivalta eksyvät, niin sitä en tiedä. Ainakin Townsvillen edustalla Magnetic Islandin uimarannalla oli puomit näiden meduusoiden varalta, mutta saarihan on vain kiven heiton päässä mantereelta. Tietääkö kukaan ulommista saarista? Onneksi näitäkään kuolontapauksia ei satu kovin usein, jos tämä nyt oli ensimmäinen 16 vuoteen.

Jossakin Ayrin lähettyvillä kun olimme uimassa tällaisella puomeilla suojatulla rannalla, niin vaimoani pisti jokin meduusa (niitähän on myös muitakin kuin tämä pahin box jellyfish) olkapäähän, johon tuli muutama noin 10 cm pitkä koholle noussut erittäin kipeä, polttava raita, ihan kuin ruoskan isku. Eli eivät nämä suojatut alueetkaan ole aivan 100% varmoja paikkoja, varsinkaan jos rantaa ei ole vähään aikaan verkolla naarattu.

Nuo uudet hymiöt ovat tosi hyviä, mutta valitettavasti eivät aivan sovi tähän juttuun :(:(

Tony

antti74

Moikka,

Suunnitellaan tässä reissua ensi joulukuu-tammikuu Australiaan, Sydney-Brisbane-Cairns välille.

Tällähetkellä olen lähinnä katsellut hyviä beach&snorkklaus paikkoja, mutta mistä löytyy hyvää erämaata/viidakkoa/sademetsää? Noita national park alueita näyttää olevan monessa paikassa, mutta onko kenelläkään kokemusta missä löytäisi hienoimmat ja omalaatuisimmat?

Jos jollain on sukelluskokemuksia Heron Island VS Lady Elliot Island niin kiinnostaisi kuulla kumpaan kannattaisi matkata? (kiinnostuksena snorklaus,löhöily ja sukellus)

Lisäksi jos jollain on kokemuksia Brisbanen edustalla olevasta saaresta Moreton Island niin minkälainen paikka oli? Siellä näytti olevan mm. villien delffinien ruokintaa, mutta piti olla tietyn hotellin asiakas jos tähän halusi osallistua, hinnat per yö oli noin 150AUD per henki. Aika tyyristä hommaa. Onko kokemusta onko paikka hintansa väärti?

-Antti-  
Antti