Ennuste: Australian väkiluku 35 milj. v. 2050

Aloittaja Silppu, tammikuu 25, 2010, 14:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Silppu

Väestö kasvaa Australiassa nopeammin kuin muissa länsimaissa (esim. USA). Sekä hallitus että oppositio ovat sitoutuneet tähän "populate or perish" politiikkaan. Kuitenkin monien australialaisten mielestä kasvuvauhti on liian kovaa. Jatkuva väestönkasvu helpottaa huoltosuhdetta eli sitä että eläkeläisten määrä ei pääse kasvamaan liian suureksi suhteessa työssäkäyviin ihmisiin. Toisaalta infrastruktuuri ei ehdi tulla perässä, ja kasvu aiheuttaa kestävälle kehitykselle haasteita ympäristön näkökulmasta. Samalla siirtolaisten määrän kasvu kuitenkin lisää työpaikkoja, kasvun pysähtyminen vähentäisi niitä. Toisaalta mm. asuntojen hinnat jatkavat nousuaan.

Aiheesta keskustellaan mm. täällä.

Mitä mieltä olette?

Tulisiko uusien siirtolaisten määrää lisätä vai vähentää? Laitetaanko rajat kiinni kunhan vain itse on päässyt ensin sisään?


Haagalainen

Australian hallituksen ennusteet Australian väestönkasvusta, ja jonkinlaiset lupaukset kasvihuonepäästöjen vähenemisestä v. 2050 mennessä eivät oikein käy yksiin; yhtälö on mahdoton.
Itse olen sitä mieltä, että maahanmuuttoa Australiaan tullaan hissun kissun rajoittamaan lisää, koska väestöpohjan laimentamista nuoremmaksi ei kuitenkaan voi laajassa mitassa loputtomiin jatkaa, ja toisaalta äkkinäinen jyrkkä maahanmuuton lopettaminen ei toimi sekään.
Lisäksi asiaa on katsottava pidemmälle kun vuoteen 2050. Ilmastonmuutoksen vaikutukset elinolosuhteisiin Australiassa vaikkapa välille 2050...2100 voi olla sellaiset, että osa nykyisin asutuista alueista saattaa tulla yhä hankalammaksi asua. Maanviljelysalueitahan on jo nyt jouduttu supistamaan ainakin WA'n ns. wheat belt alueella, ja hirmu hyvältä ei näytä pitkässä juoksussa Murray joen alajuoksullakaan, joskin juuri nyt siellä hurrataan :XXXX viime aikojen kaatosateille.


Silppu

Tosiaan nuo päästövelvoitteet ei taida olla per capita eli suhteutettu väestön määrään. Niinpä maat joissa väki vähenee kovaa vauhtia (esim. Venäjä) petraavat ilmastoneuvotteluissa, ja väestönkasvulliset maat taas eivät.

Menestyvien kansakuntien taloudet rakentuvat jatkuvan kasvun varaan. Aivotuonti eli aktiivinen maahanmuuttopolitiikka on varsin tehokas tapa ylläpitää kasvua, sillä jokainen siirtolainen luo maahan noin yhden työpaikan oman työllistymisensä lisäksi. Koulutetun ihmisen muuttaminen maahan on edullista, sillä yhteiskunnalle on 20 ensimmäistä elinvuotta varsin suuri kuluerä.

Väitän että Australiaan mahtuu paljon enemmän ihmisiä, mitä nykyisin. Mikä estää suunnittelemasta suurkaupunkia vaikka NSW:n rannikon keskiosiin, jossa riittää hyvin tilaa ja vettä vaikka miljoonakaupungille. 

Haagalainen


Aika monen EU maan ja myös Japanin väestönkasvun vuoteen 2050 ennakoidaan olevan selvästi negatiivinen. En lähtisi tuon pohjalta tekemään vielä kummoisiakaan johtopäätöksiä siitä kuin myönteisesti tai kielteisesti ne kehittyvät.
http://geography.about.com/od/populationgeography/a/zero.htm

Kyse ei ole siitä paljonko Australiaan mahtuu ihmisiä. Australiaa paljon pienemmällä EU'n alueella, n. 4,3 milj km2, josta lähes puolet metsää, asuu n. 500 milj ihmistä.
Vaan täyttääkö voimakas kansainvaellus 8) Australiaan australialaisten itsensä näkökulmasta Australian kestävän kehityksen periaatteet?
Kestävä kehitys? http://www.edu.fi/page.asp?path=498,1329,1522,84179,84246



sim

Vaestonkasvu ei missaan nimessa tule jatkumaan niin kovana etta 2050 saavutettaisiin 35 miljoonan ihmisen raja. Ei ainakaan toivottavasti; vaesto on syyta pitaa edes jotakuinkin silla tasolla mita mikakin maanosa pystyy yllapitamaan. Vaikka Australiassa on tilaa vaikka milla mitalla, on sen ns. carrying capacity heikko suhteessa pinta-alaan.

Kannattaa lukea esim. seuraavat:

Toki suuri osa maailmasta on ylikansoitettu viela pahemmin kuin Australia, mutta se ei tarkoita etta taallakin olisi pakko tehda viela pahempia ylilyonteja..

Silppu

Noniin tässä tuoretta tietoa väkiluvun kasvun tueksi.

"Australia will be forced to look overseas for more new citizens as rising health and aged care costs threaten to drive the country into debt by 2050, Treasury figures released today show ...the population set to hit 35 million by 2050 the country's immigration intake will need to be maintained or boosted to help pay for the increased costs."

Ei voi muuta todeta kuin että on olen ylpeä siitä että tämän maan hallitustasolta löytyy valtiomiesajattelua oli sitten siellä istumassa oikeisto tai vasemmisto. Valtiomiehet toimivat siten että vastoin omaa etua he ajavat yhteiskunnan etua pitkälle tulevaisuuteen, ei ainoastaan seuraaviin vaaleihin asti. Siitäkin huolimatta että olisi varsin populistista sanoa, että aletaan vain lopetella siirtolaisten vastaanottamista, ja keskitytään omaan hyvinvointiimme (käyttäen vaikka vihreitä arvoja hyväksi).

Valitettavasti Suomesta ei löydy samanlaista rohkeutta katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Maassa jossa maahanmuuttajilla tarkoitetaan yksinomaan pakolaisia.

Silppu

sim

Lainaus käyttäjältä: Silppu - helmikuu 01, 2010, 14:33Valitettavasti Suomesta ei löydy samanlaista rohkeutta katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Maassa jossa maahanmuuttajilla tarkoitetaan yksinomaan pakolaisia.

Tuo on kyllä niin totta. Suomessa pakolaisia lisäksi paapotaan niin ettei heidän tarvitse tehdä töitä; The Economistikin tarttui esimerkiksi tähän Euroopan ja USA:n pakolaispolitiikan  eroihin pari kuukautta sitten seuraavasti:

Because immigrants have to work, America does not have ghettos full of permanently jobless and alienated young immigrants, as in France, for example. This is perhaps why [..] its immigrants rarely riot. They are too busy earning a living.

Ja silloin harvoin kun Suomi edes yrittää houkutella muita kuin pakolaismaahanmuuttajia, tulokset ovat tällaisia (Kyseessä siis Työministeriön potentiaalisille "skilled migrants":eille suunnattu video):

http://www.mol.fi/mol/fi/02_tyosuhteet_ja_lait/02_ulkom_suomessa/07_flash/Tyoministerio_WEB_ENG.html

Voi jee. Good luck with that.

Haagalainen

Julia Gillard ei tainnut turhaan saada pääministerin postia. Julialla näkyy olevan ihan fiksuja ajatuksia.
"Gillard shuts door on 'big Australia". http://www.abc.net.au/news/stories/2010/06/27/2938009.htm