Millainen maa Australiaa on olla ja elää?

Aloittaja ausseihin!, marraskuu 06, 2007, 21:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leokatti

Yksityinen firma ja lomia kertyy 12.5 h kuukaudessa eli vuodessa 150 h, mikä 37.5 h viikkoina tarkoittaa tasan neljää viikkoa, koska lauantaita ei täällä lasketa lomapäiväksi. Kummasti ne päivät vaan aina hupenee... varsinkin jos säästää vähän lomaa seuraavaan vuoteen, että pääsee käymään Suomessa ainakin 5 vkon pätkän. Sitä lyhyemmän loman takia en lähde toiselle puolen palloa lentämään.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Terveisia aurinkoisesta ja helteisesta Broomesta!  :XXXX

Oli kiva lomailla mutta nyt pitaisi sitten palata taas arkeen  >:(

Yleinen vuosilomakaytanto yksityisen sektorin puolella on juuri tuo Leokatin maitsema 4 viikkoa, mutta jokainenhan voi tyonantajan kanssa yrittaa neuvotella loman pituuden erikseen.

Henkilokohtaisesti tiedan vain yhden henkilon, joka on viime aikoina kaynyt useamman kerran vuodessa Suomessa. Kuten allekirjoittanutkin suurin osa tutuistani piipahtaa Suomessa muutaman vuoden valein.

Ausseihin, miksi ei isovanhemmat tulisi tanne esimerkiksi jouluksi? Helpompaa se matkustaminen on ilman lapsia ja he saisivat varmasti erilaisen jouluelamyksen.  :peukkuy


Silppu

Ajattelin antaa tällaisen vinkin kaikille jotka suunnittelevat tänne muuttoa.

Mielestäni viihtymiseen Australiassa vaikuttaa parhaiten oma asenne. Aussit pitää siitä, että asiat ajatellaan mieluummin myönteisesti kuin kielteisesti. Niinpä suurempia sopeutumisvaikeutuksia tuskin tulee, kun keskittyy siihen mikä täällä on hyvin. Ja kuitenkin täällä on paljon asioita hyvin! Ja kun on itse onnellinen elämäänsä täällä, niin huomaa että Aussien asenne vain tukee tuota onnellisuutta.

Elämäänsä tyytyväisenä Aurinkorannikolla,

:pepsodent Silppu

Aikis

Lainaus käyttäjältä: ausseihin? - joulukuu 02, 2007, 20:52
Kuinka usein te Australiassa asustelevat suomalaiset käytte täällä Suomessa? Meillä olisi unelmana käydä pari kertaa vuodessa (jouluna ja kesällä), mutta mahtaako se olla ihan kuoleena syntynyt idea?

Entä kuinka paljon te reissaatte siellä päin maailmaa: Uudessa-Seelannissa, Tyynenmeren saarilla ja tietysti itse Australiassa?

Kun sen matkan on kerran (viimeistään kun lapset ovat mukana) tehnyt, niin realisoituu pikkuisen paremmin tuo hinku käydä Suomessa kaksi kertaa vuodessa. Mahdotontahan mikään ei ole, liikemiehet reissaavat väliä kerran kuussa...Mutta suuremmaksi esteeksi ainakin omalla kohdalla tuli koulujen lukuvuosisysteemin erilaisuus. Jatkuvasti ei viitsi ottaa lapsia koulusta 'omalle lomalle' siihen aikaan kun Suomessa on loma...eikä myöskään mennä Suomeen aikana, jolloin taas kukaan siellä ei ole lomalla.

Ehkä vielä suuremmaksi esteeksi jatkuvalle matkustamiselle muodostui se, että ei edes haluttanut lähteä...se mainittu kuuden viikon loma kuluu aika näppärästi juuri Australian ihmeisiin ja ihmeellisiin naapureihin tutustumalla. Jos kaikki lomat palaa Suomessa, milloin sitten näkee Australiaa...

SunSet

 ihan nain yleisesti, valilla ihmetyttaa miten ihailtua esim juominen/huumeet on taalla... tama siis mielipide, mutta ei tassa kahden vuoden aikana ole mun kohdalle osunut yhtakaan aussia joka ei joisi/tupakoisi/kayttaisi huumeita. Enka tarkoita etta kaikki olisivat ihan rappiolla, vaan sita etta sitten ihmetellaan etta miten joku voi elaa raittiisti tai etta "mita sa sitten teet viikonloppuisin"...
Mutta muuten maana aussila on oikein mukava ja eihan sita tieda vaikka minakin tanne joku paiva asettuisin ihan pysyvasti..

ausseihin!

Sehän on selvä, ettei tuota lentomatkaa kukaan tee kovin usein mielellään ei lapsilla taikka ilman. Lähinnä meidän kohdalla kyse on lasten isomummeista, jotka eivät tosiaan enää ole kykeneviä lentämään lyhyitäkään matkoja. Isovanhemmat ovat toki tulossa käymään, voisin kuvitella että ainakin kerran vuodessa -asenteella. Mutta ajatus, että lapsemme eivät mahdollisesti enää tapaisi isomummejaan, on ihan liian rankka niin meille kuin isomummeille. Ei tässä ole kyse siitä, ettemme usko sopeutuvamme Australialaiseen elämäntapaan ja siksi haluaisimme reissata usein Suomeen, vaan yritys pohtia, miten sovittaa yhteen upea kokemus asua toisella puolella maapalloa ilman, että tarvitsisi jättää mahdollisesti jopa jäähyväisiä iso-mummeille.

Tuosta koulusta kysyisin, että onko tapana, että kaikki viisivuotiaat menevät, myös ne jotka eivät aio maassa muutamaa vuotta kauempaa olla? Miten suomalainen lapsi pärjää englanninkielisessä koulussa? Toki heillä on uskomaton kyky sopeutua ja oppia vieras kieli, mutta onko tapana että myös ulkomaiset lapset menevät kouluun. Vai olisiko kyseessä juuri upea mahdollisuus oppia sitä vierasta kieltä sekä tutustua paikallisiin lapsiin, saada ystäviä? Meillä on kuitenkin tarkoitus palata Suomeen siksi, kunnes esikoisen koulu alkaa.

Aikis

Lainaus käyttäjältä: ausseihin? - joulukuu 04, 2007, 04:45
Tuosta koulusta kysyisin, että onko tapana, että kaikki viisivuotiaat menevät, myös ne jotka eivät aio maassa muutamaa vuotta kauempaa olla? Miten suomalainen lapsi pärjää englanninkielisessä koulussa? Toki heillä on uskomaton kyky sopeutua ja oppia vieras kieli, mutta onko tapana että myös ulkomaiset lapset menevät kouluun. Vai olisiko kyseessä juuri upea mahdollisuus oppia sitä vierasta kieltä sekä tutustua paikallisiin lapsiin, saada ystäviä? Meillä on kuitenkin tarkoitus palata Suomeen siksi, kunnes esikoisen koulu alkaa.

Ilman muuta tuo viimeksimainittu...Muistelen joskus Jaaksin löytäneen suorastaan jonkun pykälän, joka edellyttää myös temporary resident -statuksella maassa olevan 'oppivelvollinen', vai miten lienee? Joka tapauksessa nimenomaan mahdollisuus!! Ja tietysti ainutlaatuinen sellainen.

Siitä miten lapsi pärjää englanninkielisessä koulussa - jotka ovat pullollaan (no ehkä ei sentään Newcastlessa) jotain muuta kieltä ensimmäisenä kielenään puhuvia - löytyy mukavia tarinoita hakulaatikosta vaikka kuinka ja paljon. Ja ainakin isä Ruu varmaan kertoo ihan tuoreitakin kokemuksia...?


chilifinn

Ausseihin, matkanteko realisoitunee teille siina vaiheessa kun teette sen ensimmaisen pikavisiitin. Muutto -vaikka tilapainenkin- on iso asia, ja ajatukset kypsyvat siihen vahitellen. Itsekin kannoin huolta sukulaisista todella pitkaan ennen muuttoa. Sitten kun pakkasimme kamppeita, olin tyostanyt asioita jo paljon ja tiedostanut senkin mahdollisuuden ettei isomummi valttamatta ela pitkaan.  Keskityin kuitenkin suuntaamaan ajatukset itse muuttoprosessiin ja tuleviin haasteisiin. Siten itse muuttaminen oli jannityksen, innostuksen ja stressin sekamelskaa. Surullisia hetkia olivat tietysti sukulaisten ja ystavien hyvastelemiset. Mina korostin isomummille sita etta posti ja puhelimet pelaavat ja etta ensi kesana tapaamme. Yritin ohittaa sen pidemmalle viedyt pohdinnat jalleennakemisista. Aikomuksena on kayda Suomessa noin kerran vuodessa-puolessatoista vuodessa. Useammin en kavisi, a) koska Australiassa on toinen toistaan upeampia lomapaikkoja missa haluamme kayda joten lomia ei raski kayttaa pelkastaan Suomessa oleiluun b) koska Suomeen ei oikein viitsi lentaa alle 3 viikon lomalle ollenkaan  (Sita on yllattavan puhki aina lentojen jalkeen...) c) koska pienen lapsen/lasten kanssa matka on ennalta-arvaamaton ja ekstravasyttava, varsinkin jos tulee teknisia vikoja yms viivastyksia joita meille on matkatessa osunut. Jos lomat on valmis "kuluttamaan" Suomessa kaynteihin niin kylla se varmasti mahdollista on tehda reissu sinne kaksikin kertaa vuodessa. Sinuna varautuisin kuitenkin henkisesti siihen ettette tule ehka kaytannossa niin tekemaan.
Tsemppia! :peukkuy

P.S. Newcastle on oikein kiva kaupunki ja lahiymparisto todella kaunista seutua  8)

ausseihin!

Kiitos Jaaks linkeistä, täytyy tutustua niihin heti, kun on aikaa.

chilifinnille myäs kiitos kannustavasta viestistä. Elelemme tällä hetkellä kuin tulisilla hiilillä, sillä aussit eivät ole vielä vahvistaneet meille lentoja, joilla olisimme tulossa siellä käymään. Mieliin hiipii epäilys, että ovatko he sitten kuitenkin löytäneet jonkun paikallisen hommaan. Tosin palkkaajat ovat vielä Kiinaturneelta, jolta palaavat ensi viikolla, joten luultavammin siitä ei nyt ole kysymys. Kyllä sitä tosiaan on jo niin innostunut ajatuksesta, että pääsisimme muuttamaan, että tipahdus on melkoinen, jos toisin käy. (olen tainnut tätä samaa hokea jo muutamassa viesitssä.... mutta kun jännittää niin jännittää ;)) On kyllä hienoa, että on tällainen palsta! kiitos teille, jotka tätä ylläpidätte! :)

Silppu

LainaaAccording to a recent study on national happiness levels, Australians are the second happiest people in the world, second only to Iceland.

http://www.migrationexpert.com/Australia/Visa/news_details.asp?newsID=181&archive_month=10&archive_year=2007&older=0

Mutta Islantiin en kyllä muuta  ;)

Ja ihan vertailun vuoksi luettavaa suomalaisesta yhteiskunnasta ulkomaalaisen silmin:

http://www.finlandforthought.net

arixmel

Islanti,,,kylla siella nyt taytyy lahtea kaymahan,,,mikahan siina maassa on kun se nyt tuntuu parjaavan naissa vertailuissa.

eikos se ole puurajan ylapuolella kokomaa,,,metsuriksi islantiin :pepsodent :pepsodent :pepsodent
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Silppu

Tilastoja vielä: Tänään kuulin radiosta, että Brisbane on maailman toiseksi nopeiten kasvava kaupunki. Nopeiten kasvava oli Phoenix, Arizona.

Ihmekkös tuo sitten jos asuntojen hinnat nousevat yhtä hurjaa vauhtia.

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: arixmel - joulukuu 05, 2007, 17:28
Islanti,,,kylla siella nyt taytyy lahtea kaymahan,,,mikahan siina maassa on kun se nyt tuntuu parjaavan naissa vertailuissa.

Olisiko se, että se on vielä vähän samaan tyyliin sisäänpäinlämpeävä kuten Suomi oli vielä silloin, kun minä sieltä läksin? Tuttu ja turvallinen ;) Rajojen yli ei niin vain tälläydytä sisään paremman elämän toivossa ja hinnat ovat sen verran korkeat, että ihan kuka vaan ei haluaisi tullakaan.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - joulukuu 05, 2007, 18:03
... Rajojen yli ei niin vain tälläydytä sisään paremman elämän toivossa ja hinnat ovat sen verran korkeat, että ihan kuka vaan ei haluaisi tullakaan.

Ja miksiköhän juuri nämä seikat tekisivät islantilaisista onnellisimpia? Siksi kai, ettei Islannissa näin ollen tiedetä ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella!? >:D


Itse kysyy ja itselleen vastaa
Jouni
Canberra

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: jounij - joulukuu 05, 2007, 22:56
Ja miksiköhän juuri nämä seikat tekisivät islantilaisista onnellisimpia? Siksi kai, ettei Islannissa näin ollen tiedetä ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella!? >:D

No tätä minä vähän tarkoitin vihjaillakin...  ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Silppu - joulukuu 05, 2007, 18:01
Tilastoja vielä: Tänään kuulin radiosta, että Brisbane on maailman toiseksi nopeiten kasvava kaupunki. Nopeiten kasvava oli Phoenix, Arizona.

Kuulitko varmasti oikein? :pepsodent

http://www.citymayors.com/statistics/urban_growth1.html

Silppu

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - joulukuu 07, 2007, 03:36
Lainaus käyttäjältä: Silppu - joulukuu 05, 2007, 18:01
Tilastoja vielä: Tänään kuulin radiosta, että Brisbane on maailman toiseksi nopeiten kasvava kaupunki. Nopeiten kasvava oli Phoenix, Arizona.

Kuulitko varmasti oikein? :pepsodent

http://www.citymayors.com/statistics/urban_growth1.html

Kuulin ihan varmasti oikein, ärsyttävää kun eivät useinkaan mainitse lähdettä. Liekö sitten OECD maissa ja jollain ihan eri kasvua mittaavilla mittareilla, vaikkapa asuntojen hinnoilla mitattuna.

ausseihin!

Huomenna sitten suuntaamme sinne päin.  :pepsodent  Lennämme Honkongin kautta ja yövymme ekan yön Sidneystä. Sieltä matkaamme muutamaksi päiväksi Newcastleen ja lauantaina kotiin Bangokin kautta. Säätiedotus ei taida luvata meille kovinkaan hyvää keliä, mutta toivottavasti aurinkokin paistaisi, niin saisi nähdä paikan myös auringonpaisteessa.

ausseihin!

Olipa hauska lukea noita ajatuksia ennen tänne muuttoa tilanteessa, jossa koko muutto oli vielä ihan auki. Nyt olemme olleet täällä kolmisen kuukautta ja on jo jotain käsitystä, millainen paikka tämä Australia oikein on tai ainakin tämä Newcastlen tienoo. Australiassa on helppo asua. Newcastle ja alueet sen ympärillä (esim. Sydney, Tea Gardens, Great Lakes, The Entrance, Gosford, Hunter Valley, Barrington Tops...) ovat todella upeita. Nautimme suunnattomasti upeasta merestä ja kaikesta siihen liittyvästä sekä tietysti muusta luonnosta (sen verran kuin siihen nyt uskaltaa vaarallisten ja tappavien eläinten takia tutustua, poden edelleen hirmuista kammoa mm. hämähäkkejä ja käärmeitä kohtaan, vaikka neuroottinen en enää ole. Mutta ei mua saa lähtemään metsään tai muuallekaan, jossa ei ole vähintään metrin levyistä valmiiksi tehtyä kävelyreittiä ;)). Ihmiset ovat ystävällisiä, mutta koska olen itse hieman epäsosiaalinen ihminen mitä tulee suhteessa vieraisiin ihmisiin, luultavasti menee tovi ennen kuin kenenkään paikalliseen oikeasti tutustun. Kanadalaisen perheen äidistä ja tyttärestä, jotka muuttivat tänne samaan aikaa kuin me (tosin valitettavasti vain vuodeksi) on vähitellen tulossa meille hyviä ystäviä. Itse olen kuitenkin päivät kotona lasten kanssa ja siten en työpaikan kautta pääse uusiin ihmisiin tutustumaan. Playgroupissa käymme kerran viikossa, mutta lapset siellä ovat liian nuoria meidän vanhemmalle ja nyt etsimme lapsille preschoolia/day care -paikkaa, jossa saavat mahdollisuuden tutustua paikallisiin lapsiin ja oppivat kieltä. On vain melkoisen vaikeaa löytää hyvää paikkaa ja vaikka jotain vinkkejä olenkin kysyessäni saanut, tuntuu tehtävä välillä liian haastavalta. Jos jonkin asian koen olevan Suomessa paremmin, niin suhteellisen tasaveroisen koulujärjestelmän. On melko hämmentävää, kun ei voi tietää onko lähikoulu sellainen, johon haluaa omia lapsiansa viedä.

Sen sijaan olemme hivenen yllättyneitä, miten paljon väkivaltaa täällä on. En sitten tiedä onko Newcastle jotenkin erityisen hankalaa aluetta, mitä tulee alkoholin ja huumeiden käyttöön, mutta lehdestä saa jatkuvasti lukea (tai ei niitä juttuja halua lukea, muttei voi välttyä näkemästä otsikoita) hirveistä henkirikoksista, ilkivallasta, tuhopoltoista, lapsiin kohdistuvista kaltoinkohteluista... Onko tämä yleistä koko maassa vaiko vain Hunterin alueella? Tietysti lehtien tarjoama kuva ei ole koko totuus ja sieltä saa helposti vääristyneen kuvan. Mutta mistäpä muualta juuri maahan muuttanut voi tietoa paikallisesta elämänmenosta saada kuin paikallislehdestä? Toisaalta asuimme ensimmäiset viikot asunnossa, joka sijaitsi poliisiaseman kupeessa ja kyllä sireenien ääni tuntui välillä ihan jatkuvalta, joskin tiivistyen erityisesti viikonloppuiltoihin. Toki Australia on iso maa Suomeen verrattuna ja 20 miljoonaan mahtuu paljon erilaista tallaajaa eikä Suomikaan mikään lintukoto enää ole. Mutta jotenkin mulla vain oli Australiasta hivenen erilainen kuva. En osaa selittää... rento elämän meno, no worries... jotenkaan siihen kuvioon ei vain osannut sijoittaa niitä juttuja, joita päivittäin lehdissä repostellaan. Mutta eipä se mielikuva kovin realistinen ollutkaan.

Se on jo selvinnyt, ettei me kahta kertaa vuodessa Suomessa käydä, niin kuin ensimmäisissä viesteissä tässä ketjussa uhosin. En koe pitkää matkaa ongelmana, sen raskaus unohtuu pian, mutta ei sitä tosiaan halua viettää vähäisiä lomia Suomessa. Tulevana jouluna Suomessa käymme ja luultavasti seuraavan kerran sitten kesällä 2010. Toiset lasten isovanhemmat ovat tulossa tänne jo lokakuussa ja ystäviä odotamme tänne viimeistään jouluna 2009. Muu liikenevä loma-aika menee ainakin Uudessa-Seelannissa, Lord Howen saarella, Norfolkin saarella, Fijillä, Vanuatulla. Manneraustraliassa must kohteita ovat ainakin Valliriutoilla Whithsundays, Great Ocean drive etelässä ja Uluru. Upea maa tämä on, siitä ei ole epäilystäkään. Nyt vain koetetaan sopeutua ja kotiutua.

Andreasyan

Valitettavasti,

huumeet seka niihin liittyvat rikokset ja vakivalta ovat koko maassa kovin yleisia. Itseasiassa, takavarikoin " bongin" potilaalta hetki sitten... :nuttu: Australiassa cannabiksen kayttoa ei pideta isona pahana ja mielestani esim. tavan tupakointiin liittyva varoittelu on huomattavasti nakyvampaa. Toinen minua arsyttava asia on viranomaisten "lepsuus" autoilijoita kohtaan jotka holtittomasti parayttavat paikasta toiseen parin tuopin voimin tai muuten vaan piripaissaan kayvat sunnuntai ajeluilla ja listivat siina sivussa pari jalankulkijaa >:(

Kolmas asia mika minua taalla on aina ihmetyttanyt on kasittamattoman lukuisat teiniraskaudet. Kouluissa kuulemma opetetaan seksuaali-kasvatusta mutta ei taida oppi menna perille tassa asiassa....vai onko valtion lupaama "lapsilisa"= konttasumma liian houkutteleva nuorille jotka eivat sitten osaa ajatella asioita aivan loppuun saakka?

AA

sim

Nyt kun tämä ketju on herätetty henkiin ja päästiin aiheeseen tupakointi, niin kertokaapa miten paljon Australiassa joutuu kärsimään tupakansavusta nykyään? Tilastojen valossa tupakoijia on paljon Suomea vähemmän, mutta miten toimivat kiellot yms?

Mitä tulee väkivallan esillä oloon esim. lehdistössä niin Suomi on kyllä menossa samaan suuntaan missä muu maailma on ollut jo kauan, eli pahempaan. Tämä siis nimenomaan esillä olosta - miten paljon väkivaltaa sitten oikeasti on, on usein hyvinkin eri asia. Ja näissä "oikeissa" tilastoissa Suomi ei keskimääräisesti pärjää mitenkään hirveän hyvin.

jounij

Ainakin sen eron tupakoinnin määrässä huomaa käytännössä: en ollut mitään tilastoja tutkinut, mutta viitisen viikkoa Suomessa juuri viettäneenä ehdin mielessäni suorastaan hämmästellä, kuinka paljon siellä tupakoidaan ja kuinka vähän tupakoitsijat huomioivat tupakoimattomia. Eli mielestäni on totta, että Suomessa joutuu kärsimään enemmän tupakansavusta kuin Ossilassa.


Väittää
Jouni
Canberra

MH

Täsmälleen samaa mieltä Jounin kanssa. Yksi asia ei vaan mahdu päähän, että miksi kaikkialla tupakoitsijat tulevat/jäävät oviaukkojen eteen käryttämään, että joutuu pidättämään hengitystä mennessään esim. kauppaan. liikkeet ym vielä kehoittavat tähän sijoittamalla tuhkaastiat ovien eteen. >:D >:D

Merja

Samaa mieltä edellisten kanssa. Tupakoitsijoita tuntui olevan enemmän ja heiltä(kin) puuttui toisten huomioon ottaminen (sellainen yleinen suomalainen mentaliteetti että kun mulla on oikeus tätä tehdä niin v***t muista...).

Täällä on esim juna- ja bussiasemilla tupakonti kielletty ja melkoisen hyvin ihmiset sitä noudattavat. Ainakin minun kulkureiteilläni.  :peukkuy

Väkivaltaa kyllä riittää Suomessa lehtikirjoituksista päätellen, mutta se tuntuu olevan aika paljon asianomaisten kesken eli ulkopuolisia harvemmin vahingoitetaan. Täällä en ole sitä niin huomannut, mutta enpä luekaan lehtiä kuten Suomessa. Minä olen ainakin omassa lähiössä ja Cityssä kulkenut ihan vapaasti eikä ikinä ole vähääkään pelottanut tai tullut edes pelokas fiilis. Ainoa "häiriö" on ollut joskus harvoin lenkillä juostessa nourisoporukan autosta kuuluvat "kannustukset". Mutta onhan se vaan positiivista että vanhalle ämmälle huudellaan  :D

Leokatti

Meinasin tukehtua, kun Hesassa erehdyin lentokentällä ovesta ulos... Sanoisin noin keuhkotuntumalta, että kun Suomessa siellä oven ulkopuolella oli noin 30 savuttajaa, niin Ausseissa heitä löytyi ehkä 3. Ainakin Perthissä lentokentän oven edessä on viivoitettu alue, joka on "smoke free zone" eli heti ovella et joudu savupilveen. Muualla en noita ole vielä huomannut, mutta tuskin vie kauan kun niitä alkaa ilmestyä muuallekin.

Aussifutista oli ilo käydä MCG:lla katsomassa, kun koko paikka on savuton.  :peukkuy
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Andreasyan



Australiassa ihmiset kunnioittavat tupakointikieltoja huomattavasti paremmin kuin esim. Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa. Tosin,"hassu" ilmio oli, kun Royal Brisbane Hospital paatti noin vuosi sitten tehda sairaalasta savuttoman ja tarjota potilaille vaihtoehtoisesti joko nikolaastarin tai purkkaa...kuinkas kavi? No, nyt on koko sairaalan kadun varsi taynna psyk.potilaita tupakalla ja ymparisto aika torkean nakoinen kun ei tuhkakuppeja ole alueelle laitettu.

Eli kannattiko toi nyt sitten???

Tosin, nyt itsekin savuttomana ollessani ihmettelen miksi ne tuhkikset on juuri kauppojen ovien edessa monessa paikassa???

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: jounij - elokuu 02, 2008, 07:22
Ainakin sen eron tupakoinnin määrässä huomaa käytännössä: en ollut mitään tilastoja tutkinut, mutta viitisen viikkoa Suomessa juuri viettäneenä ehdin mielessäni suorastaan hämmästellä, kuinka paljon siellä tupakoidaan ja kuinka vähän tupakoitsijat huomioivat tupakoimattomia. Eli mielestäni on totta, että Suomessa joutuu kärsimään enemmän tupakansavusta kuin Ossilassa.
Väittää

Suomessa tupakoidaan enemmän kun Australiassa, mutta vähemmän kun teollisuusmaissa keskimäärin, ja myös Suomessa tupakoivien osuus on jo pitkään ollut laskussa. Tosin miesten ja naisten kohdalla kehitys on kulkenut vähän eri polkuja.
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/elintavat/tupakka/aikuisten_tupakointi/
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/elintavat/tupakka/nuorten_tupakointi/
Kun tupakointi erinäisissä tiloissa Suomessa kiellettiin, monet työpaikat ei järjestäneet kummoisiakaan tupakointitiloja, toivoen varmaan että mahdollisimman moni lopettaisi savuttelun. Jotkut lopettikin, mutta työpaikoillakin - kuten myös eräiden muiden tilojen edessä - tuo ovensuutupakoijien kööri kasvoi huomattavasti.
Ongelma on ja pysyy; tupakoijien osuus kyllä vähenee Suomessa edelleen, mutta vaikka heitä olisi vain 10% väestöstä, heitä riittää yllin kyllin sauhuttamaan vääriin paikkoihin.

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Andreasyan - elokuu 03, 2008, 16:36


Australiassa ihmiset kunnioittavat tupakointikieltoja huomattavasti paremmin kuin esim. Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa.

Tämä kuulostaa sikäli hassulta, kun musta tuntuu, ettei aussit juuri piittaa säännöistä. Ehkä olen väärässä, mutta sellainen tuntuma mulle kolmen kuukauden ajalta muodustunut. Mutta enpä ole vaikuttavampaa tupakoinninvastaista valistuskampanjaa nähnyt kuin paikalliset tv-mainokset. Ilmeisesti ne tehoavat hyvin.

snoopywaiff

Onkin aikaa kulunut kun viimeksi tänne sivulle eksyin.

Eli 1,5 vuotta on täynnä oi oi maassa ja täytyy sanoa että vieläkin hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa  :o Minä onneton onnistuin maastoutumaan ehkä yhteen kylmimpään paikkaan tässä maassa eli Ballarat on kotipaikka. Ensimmäisen kerran kun näin sähkölakanan niin en tiennyt olisko pitänyt nauraa vai itkeä. Nyt en sitten nukkumaan mene kirveelläkään ilman sitä  :pepsodent

ihmiset minulle naureskelevat että kuinka suomalainen voi valittaa kylmyydestä. Siinä sitten selittämään että suomessa ULKONA on kylmä ei sisällä talossa niinkuin täällä. Käskettiin ostamaan paksummat ikkunaverhot  :nuttu:

Olenkin saanut aikaseksi listan kysymyksiä paikallisille mutta annoin periksi jo kauan aikaa sitten. esim. miksi kylppärissä ja pyykinpesuhuoneessa ei ole viemäriä lattiassa, miksi vessassa on ikkuna jota kaiken huipuksi ei saa kunnolla kiinni (tulee mieleen mummolan ulkovessa) miksi kaikissa huoneissa ei ole lämmitystä vaan ainoastaan olkkarissa ja miksi kummassa taloissa ei ole eristyksiä.
No minua katsottiin kuin ulkomaan elävää joten annoin asian sitten olla  :(

Onneksi kesä on tulossa ja ehkä minäkin taas saan vanhat luuni sulamaan  ;)
Kaikkein rankimmaksi olen kokenut sosiaalisen kanssakäymisen täällä. en ole töissä koska ooottelen vieläkin Spousse viisumiani joten työpaikan kautta ei ystäviä ole tullut. Ballaratissa tuntuu olevan ajatusmaailma sellainen että kun on 45 vuotias nainen niin on valmis vanhainkotiin.
Olen kysellyt mieheni siskoilta että mitä he harrastavat. taas sain kummastuneita katseita. Hoidetaan lapsia, kotia ja miestä. ja sitten sen jälkeen lapsenlapsia. Yritin löytää jotain harrastuksia mutta ei oikein onnistu. Sauvakävelyä olisi tarjolla  :pepsodent

Olen tanssinut koko ikäni mutta tarttisi mennä Melbourneen jotta saisi harrastaa sitä. Ballarat on balettikoulujen luvattu kaupunki ja minä alan olla vähän liian vanha balettikouluun  :pepsodent

Eli kova on ollut koulu tälle tytölle sopeutuminen tänne mutta eiköhän se siitä. Kunhan opin puhumaan naisten kanssa lapsista, kodinhoidosta jne. Ja kunhan ymmärrän että on aivan turha yrittää puhua maailmantilanteesta, politiikasta, historiasta ja yritystoiminnasta niin kyllä se siitä  :nuttu:
Miehelle kyllä uhosin että jollei me muuteta pois BAllaratista niin minä otan avioeron  :D 

Rehellisesti sanoen luulen että ballarat ei ole maailman paras paikka keski ikäiselle suomalaiselle naiselle joka on tottunut matkustelemaan ja joka ei ole tottunut olemaan kotiäitinä.

Toivottavasti se viisumi tulee pian niin pääsisin ehkäpä töihin ja ehkäpä muuttamaan jonnekin lämpimämpään osaan Australiaa. No onnekis ystävät ja perhe Suomessa muistavat ja lähettelävät lämpimiä paketteja  :peukkuy

Leokatti

Snoopywaiff, älä katoa. Minäkin asun Ballaratissa. Laitanpa yv:n heti!
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Heidi

Minakin asun aika lahella Ballaratia Warrnamboolissa ja kaymme silloin talloin siella teilla pain. Voisin tulla vaikka joskus teita molempia treffaamaan sinne, kunhan ajankohdasta sovitaan!  8)

ausseihin!


Aikis

Snoopywaiff, ihan vaan vinkkinä, että oletko katsellut paikallista Evening College tms tarjontaa? Entäs erilaisia järjestöjä sun muuta, vapaaehtoistyötähän tehdään paljon. En nyt kyllä yhtään tunne Ballaratia, mutta oliskohan siellä esim. siirtolaisnaisille tarkoitettua toimintaa, jossa varmaan kaivattaisiin 'advanced' ohjaajia esimerkiksi. Itse tein tämmöisen löydön samankaltaisessa tilanteessa kuin sinulla - tosin vähän liian myöhään, kun sitten tulikin muutto muualle.

Leokatti

Heidi, ihan milloin vaan  :peukkuy Uskaltaisinkohan tunnustaa, että ajettiin teillä päin Great Ocean Roadille mennessä pari viikkoa sitten, mutta kun ei ollut aikaa pysähtyä niin en ilmoitellut sen kummemmin... sorry  :-X
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Ella

Teille jotka olette viela suomessa ja tulossa, alkaa jattako niita lampimia vaatteitasuomeen!!! varsinkin jos menette paikalliseen perheeseen, ainakaan taalla ei oo mitaan lammitusta ja yolla on ihan helevetin kylma!! laitoin kaikki vaatteeni paalle ja sukat kasiin kun ei ollu kasineita mutta silti olin ihan jaassa peiton alla :P nyt kaipaan sita lamminta villapuseroa jonka jatin suomeen.eli vaatetta mukaan vaan vaikka miten olisi etelaisella pallonpuoliskolla  :D

GeeBee

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - elokuu 05, 2008, 14:05
Miksi kukaan ei asu Newcastlessa ;)?
Vaimon sukulaiset asuvat "aika" likellä eli Gosfordissa.... ;) Ja aikanaan heillä oli paljonkin työmaita Newcastlessa.  :)

iluvatar

Lainaus käyttäjältä: SunSet - joulukuu 04, 2007, 01:46
ihan nain yleisesti, valilla ihmetyttaa miten ihailtua esim juominen/huumeet on taalla... tama siis mielipide, mutta ei tassa kahden vuoden aikana ole mun kohdalle osunut yhtakaan aussia joka ei joisi/tupakoisi/kayttaisi huumeita. Enka tarkoita etta kaikki olisivat ihan rappiolla, vaan sita etta sitten ihmetellaan etta miten joku voi elaa raittiisti tai etta "mita sa sitten teet viikonloppuisin"...
Mutta muuten maana aussila on oikein mukava ja eihan sita tieda vaikka minakin tanne joku paiva asettuisin ihan pysyvasti..

Joku poliisi viikko pari sitten kommentoi Courier mailissa miten hänen mielestään huumeet on parempia ku alkoholi... Kuvaa paljon asennetta täällä. Varsinkin kun alkoholi on näistä kahdesta se laillinen!

iluvatar

Lainaus käyttäjältä: Andreasyan - elokuu 03, 2008, 16:36


Australiassa ihmiset kunnioittavat tupakointikieltoja huomattavasti paremmin kuin esim. Suomessa tai monessa muussa Euroopan maassa. Tosin,"hassu" ilmio oli, kun Royal Brisbane Hospital paatti noin vuosi sitten tehda sairaalasta savuttoman ja tarjota potilaille vaihtoehtoisesti joko nikolaastarin tai purkkaa...kuinkas kavi? No, nyt on koko sairaalan kadun varsi taynna psyk.potilaita tupakalla ja ymparisto aika torkean nakoinen kun ei tuhkakuppeja ole alueelle laitettu.

Eli kannattiko toi nyt sitten???

Tosin, nyt itsekin savuttomana ollessani ihmettelen miksi ne tuhkikset on juuri kauppojen ovien edessa monessa paikassa???

Hehe, tähänkin pitää vielä kommentoida :D Mä oon tuolla kyseisessä paikassa newsagencyssa töissä ja ku ite en polta niin ei sanavarastoon kuulu mitkään tupakan käärikkeet. Sitten tulee aina asiakkaita kyselemään vaikka mitä kääryleitä eri nimillä ja minä pällistelen siinä niin kauan että asiakaskin tulistuu ja siinä vaiheessa molemmille sytyttää mitä toinen meinaa. Sinne hungry jacksin kulmalle ne joutuu aina lähettää servikselle kääryleitään hakemaan. On se kyllä, ku seinät on melkein maalattu niillä tupakoimattomuus kylteillä ja silti pitäs saada samassa sairaalassa ostaa tupakkaa. Jossain kohti ei vaan klikkaa.

Ella

Joo toi juomakulttuuri on kylla tullut mullekkin ihmetyksena vaikka tiesin etta se olis taalla er ilainen, mutta ei nyt ihan nain erilainen... tosiaan klo 14 kavelen pitkin katuja ja naan ihmiset juomassa viinia baarissa ja mun perhe myos juo joka ilta viinia tai kaljaa ihan kunnolla.mutta ei kukaan naa siina mitaan vaaraa eika kukaan retteloi, se vaan on niille ihan selva juttu etta alkoholia kaytetaan paivisin... ite yritan rajottaa suomalaisittain ke, pe ja la  juomsieen mutta saa nyt nahda miten siina pysyy kun asuu tassa perheessa...  :D