Venalaiset hyokkaa

Aloittaja arixmel, elokuu 09, 2006, 08:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arixmel

Mummo (se australian) soitti aamutuimaan etta venalaiset hyokkaa suomeen tai siihen suuntaan etta toivottavasti et harkitse nyt menoa suomeen joudut viela sotaan ja tapetuksi...

mina siihen valiin yrittamaan etta mistas tammoista tietoa nyt tulee...han oli katsonut eilen illalla jotain ABC dokkaria jossa venalaiset olivat mobilisoineet kasakkoja (joo coussacs oli sana jota han kaytti) ja heittivat joitain turkkilaisia pihalle...no sitten han mietti etta eikos se pieni suomi ole siina vieressa ja nythan ne sitten ottaa hanelta vavypojan heh heh..

kavi toisin pain joskus kun maailmalle lahdin, oma aiti paivitteli karttakirjan aarella etta eikos siella ole kaikkia maanjaristyksia  tulvia ja muita hirmumyrskyja.

good on ya nan
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

Minäpä muistelen tapausta Townsvillestä Australian-taipaleeni alkuajoilta reilut 3 vuotta sitten. Kävin korjauttamassa kirpparilta ostettua pyörääni naapuruston vanhan ukon verstaalla. Tämä puhelias ukko kyseli, että mistäs olen kotoisin. Kerroin, että Suomesta. Ukko ei osannut sijoittaa sitä mihinkään. Autoin, että  pieni maa Venäjän ja Ruotsin välissä. Siihen äijä kauhisteli, että täytyy olla kovat oltavat Suomessa kun on puna-armeija toisella puolella ja Ruotsin armeija toisella. Hän valaisi tietämystään Ruotsin oloista: siellä kuulemma kaikki yli 16-vuotiaat, miehet ja naiset ovat suorittaneet asepalveluksen, ja jokaisella on pari pyssyä kotona jemmassa. Ne sitten kaivetaan esiin ja käydään hurjasti päälle jos joku vähänkin yrittää uhitella. On kuulemma kova sotilaallinen kuri kaikkialla Ruotsissa, kouluissa ja kaduillakin.  Että "varjele meitä myös ruotsalaisilta "  :hahhaa

RUU

Juu, minäkin katselin sitä dokumenttia ohikiitävän minuutin verran ja ainakin silloin aiheena oli turkkilaisten muslimien ankea asema Venäjällä ja hinku / pääsy ulkomaille (kuten 10 000 pääsy USAan siirtolaisina).
Taisi mennä mummelilla puurot ja vellit samaan kattilaan, kun Venäjä on sen verran iso maa että jos joidenkin etnisten ryhmien kanssa jossain on sananvaihtoa, ei siinä kerkeä niiden kaikkien tuhannen muun kanssa kauheasti small talkaamaan. Suurin osa energiasta on mennyt viime vuosina Kaukasian alueen ja muslimien kanssa nahisemiseen, joten Putinille on riittänyt Suomen osalta kaveeraus Halosen kanssa. Suomi on sentään aika harmiton Venäjän kannalta, ei kannata tuhlata aikaa siihen...

Sitä paitsi, jos Venäjä haluaisi sattumoisin käydä armeijan kanssa Suomessa kylässä, he ovat ohittaneet jo Jyväskylän ennenkuin Suomessa ehditään edes Esikunta herättämään. :o
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Leokatti

No no RUU! Tsot tsot! Suomi on kuitenkin edelleenkin ainoa maa tässä maailmassa, joka pisti onnistuneesti kampoihin puna-armeijan yrityksille vallata maa. Turpiin vaan jo rajalla!
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo
Minäpä muistelen tapausta Tow Hän valaisi tietämystään Ruotsin oloista: siellä kuulemma kaikki yli 16-vuotiaat, miehet ja naiset ovat suorittaneet asepalveluksen, ja jokaisella on pari pyssyä kotona jemmassa.

Taisi ukkelin ajatuksissa mennä Sweden ja Switzerland sekaisin.


Arvelee
Jouni
Canberra

Silppu

Aiheesta tulikin mieleeni, että oletteko kuulleet että osa Australian suomalaisista siirtolaisista olisi muuttanut tänne Neuvostoliiton hyökkäyksen pelossa?

Tapasin erään vanhemman suomalaisen täällä, joka kertoi tämän lähtönsä syyksi (oli jo kaksi kertaa lähtenyt evakkoon, ja päätti että kolmatta kertaa ei tule). Sitten olen kuullut myös eräältä toiselta että Neuvostoliiton hyökkäyksen pelossa lähtijöitä olisi ollut 60-luvulla enemmänkin, useita kymmeniä. Lisäksi on tietty niitä jotka joutuivat lähtemään Suopoa pakoon poliittisista syistä heti sodan jälkeen (mm. kaukopartiomiehet sekä inkeriläiset ja virolaiset aseveljet).

Mahtaisiko kukaan muu olla kuullut tällaisista suomalaisista Australiassa. Voi olla tietty sellainen aihe, josta ei haluta puhua.....

Siirtolaisten historiasta kiinnostui,

Silppu

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
Taisi ukkelin ajatuksissa mennä Sweden ja Switzerland sekaisin.

Niinpä taisi. Vaikka tajusinkin sen jo paikan päällä, en ryhtynyt hänen Ruotsi-kuvaansa oikomaan. Osittain siitä syystä, että hänen puheensa oli minulle niin epäselvää  ja sekavaa, monin verroin normaalia aussipuhettakin vaikeampaa ymmärtää, että hymysuin vain kuuntelin ja yritin ymmärtää.

Kati, Ruu varmaan tarkoittaa, että "toista se oli silloin talvisodan päivinä, mutta eivät nämä nykypolvet enää ...".  No, toivottavasti ei tarvitse lähetä asiaa enää koskaan käytännössä testaamaan.  Sittemminhän tosin puna-armeijalle, tai ainakin sen taustaorganisaatiolle, alkoivat panna kampoihin myös Balttian maat ja Venäjä ...

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Silppu
Mahtaisiko kukaan muu olla kuullut tällaisista suomalaisista Australiassa. Voi olla tietty sellainen aihe, josta ei haluta puhua.....

Silppu, kyllä on kuultu. Asia on tullut jollain tavoilla esiin itselläkin jutellessä muutaman 60-luvulla lähteneen kanssa, tosin ei mitenkään päällimmäisenä syynä, mutta yhtenä kuitenkin.  

Kannattaa muistaa myös 1920-luvulla lähteneet mm. kansalaissodan kenraali Nestori Karhula, joka muassaan veti useita pohjalaispoikia Pohjois-Queenslandiin. Tuskin nouseva Neuvostoliitto oli heilläkään pääsyy lähteä, mutta antoi varmasti lisäpontta lähtöhaluille.

RUU

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo
Kati, Ruu varmaan tarkoittaa, että "toista se oli silloin talvisodan päivinä, mutta eivät nämä nykypolvet enää ...".  No, toivottavasti ei tarvitse lähetä asiaa enää koskaan käytännössä testaamaan.  Sittemminhän tosin puna-armeijalle, tai ainakin sen taustaorganisaatiolle, alkoivat panna kampoihin myös Balttian maat ja Venäjä ...

Tuo "nykypolvet" oli taka-ajatuksena 10% verran. 90% menee modernin sodankäynnin piikkiin, joka on sen verran nopeatempoista parhaimmillaan että vastapuoli ei ehdi vaihtaa lyijäriä lyijyyn ennenkuin paljon vahinkoa on jo tapahtunut. Kun siihen lisätään informaatiosodankäyntiä, elektronista häirintää, yms. edetään ensimmäisinä viikkoina eri tavalla kuin 40-luvulla, jolloin rymisteltiin pieniä metsäteitä peltikolosseilla ja isoina kulkueina.

Jo todellakin toivomme, ettei tuota tarvitse koskaan todistaa. Kyllä minulle saa lipun kustantaa kertausharjoituksiin mutta tositoimia ei mieli tee kohdata - eikä tarttis oikein muidenkaan kohdata.

Kaikenlaista rauhantahtoa puhkuen, jopa turkkilaisille sitä suoden
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

zetax

Just.. No ei se sotakaan ihan niin nopeasti kehity, että täällä Jyväskylässä aamulla heräisi venäläisten pommikoneiden ujellukseen.  Sodan kehitykseen menee minimissään vuosia kuten kaikki kyllä tietääkin.
Mitä tulee nykypolviin niin ei ne venäjällä ole yhtään sen enemmän "kovakuntoisia ja osaavia" kuin suomessakaan.  Siis koko otsikkohan on ihan perseestä, kun tarkemmin ajattelee. Savuahan sieltä kyllä tulee nyt :peukkua
Tapasin tuossa yhden venäläisen talvella joka on asunut suomessa 5 vuotta, kertoi sen mitä täälläkin toisinaan koulussa on opetettu, että jossain vaiheessahan Suomella oli tavoitteena laajentaa maata aina Uralille saakka.
Näin siis kuulemma Venäjällä opetetaan nykyaikanakin koulussa.

Mutta eipä Venäjää tarvitse yhtään pelätä, onhan niiden asukaslukukin laskemassa aivan räjähdysmäisesti.. Tosin eipä se paljon sotavahvuuteen vaikuta.. Juuh..

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja zetax
...mitä täälläkin toisinaan koulussa on opetettu, että jossain vaiheessahan Suomella oli tavoitteena laajentaa maata aina Uralille saakka.

Noh, se ei ainakaan koskaan ollut maan virallisen johdon tavoite, puhuttiinpa yksilötasolla mitä hyvänsä.


Historiaa muistelee
Jouni
Canberra

arixmel

mielenkiintoista kuinka Ruotsia ei koskaan pideta uhkana...

eli ei muistaakseni kertaakaan hiukkavaaraan metsissa tarvinnut leikkia taistelevansa kelta sinista vaaraa kohtaan,,,ok toki meilla on sotahistoriaa venajan kanssa mutta teoriassa sota voi syttya kenen tahansa kanssa,,,

no hyva tietaa etta kyseessa oleva ohjelma oli jostain kaukaasian tilanteesta kertova, jotta voi huomenna rauhoitella mummoa.
:hahhaa
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Leokatti

:hahhaa:hahhaa:hahhaa Keltasininen vaara?? :hahhaa:hahhaa:god::god: Blondit on muuttaneet Ausseihin, niin kuka sieltä pyssyn kanssa tulisi? Håkan ja kumppanit? Ne varmaan jäis tappeleen keskenään siitä, kuinka huonosti keltainen väri käy yhteen sinisen kanssa :hahhaa.

Sori, en voinut vastustaa kiusausta... :sorry
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja arixmel
...eli ei muistaakseni kertaakaan hiukkavaaraan metsissa tarvinnut leikkia taistelevansa kelta sinista vaaraa kohtaan,,,

Ai sinäkin olet juoksennellut Hiukkavaarassa. Siellähän minäkin aikoinani opettelin torjumaan "idästä hyökkäävää vihollista". Itse asiassa en tainnut olla Hiukkavaarassa kaiken kaikkiaan kuin pari yötä...


Muistelee
Jouni
Canberra

arixmel

Leokatti,
tuota ma juuri tarkoitin, minka takia me (yleistys anteeksi annetakoon) pidetaan niita lahinna vitsina? hauskinta koko jutussa on etta ilmeisesti he eivat tieda sita, vaan vastavuoroisesti nauravat norjalaisille. (kysaisin kerran siella duunissa ollessani ruotsalaiselta tyokaverilta etta tiedatkos mita me ajatellaan ruotsalaisista,,han katsoi minuun luottavaisesti silmiin aurinkoinen ilme kasvoillaan, joten paadyin taputtamaan hanta selkaan ja sanomaan etta: me ajatellaan suomessa etta te olette kaikki ihan loisto hemmoja Hakan." :P:hahhaa:P

kuinkahan monta vitsia on kerrottu ruotsalaisista...?

Jouni, Joo siella tuli joskus ravattua, olin siella jopa 4 kuukautta ennen kuin sain siirron muualle. kavin siella muuten parivuotta sitten, koko laitos oli lakkautettu ja ruokalassa toimi kirpputori...nyt ne kylla jyraa meitin :)
:P
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Leokatti

LainaaAlkuperäinen postittaja arixmel
paadyin taputtamaan hanta selkaan ja sanomaan etta: me ajatellaan suomessa etta te olette kaikki ihan loisto hemmoja Hakan." :P:hahhaa:P

:hahhaa Hienosti tehty... kai se vähän sellaista kiusoittelua lähinnä on. Ei mulla ainakaan henk.koht. ole mitään hurreja vastaan. Täälläkin tapaamani ovat kuin vanhoja naapureita. Itä- ja länsinaapureitten ero on vain aikamoinen ihan maitten historiankin takia. Kyllä kai sitä enemmän ruotsalaista kuin venäläistä itsestään löytää kun alkaa tarkemmin asiaa ajattelemaan. Vaikka minullakin on isovanhempien kautta osa juurista nykyisen Venäjän alueella.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jouko

Keskustelin tuossa Annen kanssa (vaimo) tuosta kansalaissodan kenraali Nestori Karhulasta ja tuli ilmi että Anne hoitaa Nestorin tytärtä jvanhainkodissa jossa Anne on töissä. Sekä Nestorin tyttärentytär on töissä tuossa lähikaupassa, tosin hänen sukunimensä ei ole enään Karhula vaan muistaaksen Wagner.

Karhula on ollut iso vaikuttaja tässä Runcornin alueella heillä on muun muassa oma säätiö vähäosaisille sekä muistorahasto.   Paikallisissa kouluissa Karhula kuului ainakin meidän lasten historian oppituntien vakio sisältöön.

Nikolaksen entisen koulun takaa löytyy puisto nimeltä Karhula Our Brisbane haulla, historian lehtiä käännellen Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Mielenkiintoista, Jouko. Vai vaikutti se Karhula siellä etelässä? Minä kun olen aina luullut, että hän asusteli pohjoisessa, jossain täällä Cairnsin lähistöllä tai ainakin Inghamissa. Netistä ei löydy elämäkertatietoja eikä ole paperilähdettäkään käsillä.

Tuohon alkuperäiseen teemaan eli "venäläiset hyökkää", nyt muodossa "Neuvostoliitto melkein hyökkäsi"  tuli mieleen kun olen lukenut viime päivinä referaatteja Jukka Seppisen uusimmasta kirjasta, mm. tämä Iltalehden artikkeli. Seppisen mukaanhan lähes koko 1970-luvun oli hyvin lähellä sosialistinen vallankumous Suomessa, ei neuvostojoukkojen hyökkäyksenä vaan sisältä päin taistolaisten toteuttamana ja KGB:n tukemana.  Mielenkiintoista luettavaa, ja aika hurjaa ajatella, että missä sitä nyt oltaisiin, jos vallankumous olisi toteutunut.

arixmel

LainaaOriginally posted by Timo
 missä sitä nyt oltaisiin, jos vallankumous olisi toteutunut.

tuo on kylla mielenkiintoinen ajatus leikki,,missa sita tosiaan oltaisiin.. (olen tassa aamupaivan naureskellut erilaisille skenaarioille itsekseni)

miten olisi kaynyt venajan vallankumouksen?? olisiko sita tapahtunut suomen ollessa jonkinlaisena osana venajaa tai kommunistisena maana, ja jos venajan vallankumousta ei olisi tapahtunut, olisiko virot sun muut vapauttaneet itseansa punavasaran alta? vai olisivatko halunneetkaan, olisiko kaikki kaantynyt paremmaksi (molemmat vaihtoehdot ovat olemassa)

miten olisi kaynyt lahi-idassa, jos venajan tuki olisi jatkunut (esim Syyria) ,olisiko Berliinin muuri kaatunut?

miten olisi kaynyt suomen innovaatio teknologian ja huipputeknologian kehityksen, olisiko Nokia kehitellyt entista parempia kumisaappaita idan vientiin.

Osaisinko mina venajaa, tietaisinko kuinka blinit tehdaan,,,joisinko hitosti votkaa?? tykkaisinko hapan kaalista, olisiko minulla maailman parasta poikaa, ja asuisinko auringossa, suurimpana huolena kuinka puutarhan kukat lahtevat kukoistamaan ja kerkiaaako olut jaahtymaan ennen barbin tuleen laittamista? mita jos mita jos mita jos mita jos mita josmita jos mita jos mita jos. mielenkiintoista ajatusleikkia asiasta mielessan pyorittava
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

unni

On se vaan hieno juttu, etta tassahan voi pian oppia tietamaan, mita miehen paassa liikkuu, kun keskustelua seuraa.:pepsodent

RUU

LainaaAlkuperäinen postittaja unni
On se vaan hieno juttu, etta tassahan voi pian oppia tietamaan, mita miehen paassa liikkuu, kun keskustelua seuraa.:pepsodent

Havainto 1: Miehen päässä todellakin liikkuu. :god:

Havainto 2: Vaikka Arixmel onkin melkoinen mies, olisitkohan ikinä saanut tuota samaa tajunnanvirtaa livenä häneltä? Onneksi teillä ja meillä on internet, joka taaskin mahdollisti uusia asioita. Eläköön moderni ja hyperhieno aikakausi! :eureka

Havainto 3: Me kaikki täällä osaamme samaistua Arixmelin suuriin ja ajankohtaisiin huoliin ja tajuamme kuinka eri tavalla asiamme olisivat olleet Soviet-Finlandissa. Annetaan sille arvoa koko hienon viikonlopun (ja lasten koululoman) edestä! :XXXX
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Ei kai miehen paassa liiku muu kuin se mika naisen paassa liikkuu, tai miten sen saisi liikkumaan naisen paassa. :roue
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Jouko

Voi hitto tosiaan ihan värisyttää, toi arimexin skenario, mutta jos historia olis mennyt vähän toisin, voi tosiaan olla että Vantaa olis ollut pieni rapistuneiden talojen rykelmä jossa meikäläisen vuoden kohokohta olis kun kylän ökyrikkaan nasupoika reivittelee pellolla hienolla Ladalla, ja me muut kylän nulikat hurrattais sille yltäpäältä paskasissa Nokian lantsareissa.

Ihan niin niin kuin tässä videossa.

http://video.google.com/videoplay?docid=-1550849246194465857


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

g.pula-aho

Yksi kuitenkin on varma asia - suomalaisten puolustustahto on tallella. Jokainen suomalainen on valmis jos niin tarvitaan - toivottavasti ei tarvita.  Kannattaisi katsoa USA: n tekemä doggari jatko ja talvisodasta-:roue Ei kai nyt kukaan pakoon ole muuttanut. Sen elintasonkin kanssa on alkaa olla kyseenalaista :P

Aikis

Jaa mitä Pula-aho meinaat; tarkoitatko että kuinka moni täältä lähtisi Suomea pyssyn kanssa puolustamaan jos tarve tulisi...Siinähän olisikin aihetta mielenkiintoiseen gallupiin.

g.pula-aho

Suomen sodissa vuosina 1939-1945 taisteli eri joukko-
osastoissa kaikkiaan noin 16 500 ulkomaalaista vapaaehtoista miestä.
  Suomalainen ei ole ikinä pistänyt päätä pensaaseen -oli sitten missä päin maailmaa hyvänsä.