Ä ja Ö löytyy täältä

Aloittaja chilifinn, tammikuu 07, 2005, 05:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

chilifinn

Alt + 142 = Ä
Alt + 132 = ä

Alt + 153 = Ö
Alt + 148 = ö


Tässä kadonneet kirjaimet, joita toisessa ketjussa kaipailtiin :eye:
Toimii ainakin täällä mutta en tiedä onko universaalisti pätevä ohje... :D

jounij

Kyllä tuon pitäisi toimia kaikilla PC:illä, joissa on MS-Windows. Muistettava on myös, että nuo numerot pitää syöttää näppiksen oikealla puolella olevasta numeerisesta näppäimistöstä, ja Num Lockin on oltava päällä.


Täydentää
Jouni
Canberra

Petri

Johan on hankalaa. Macintoshissa Optio(Alt)-U laittaa pisteet minkä tahansa vokaalin päälle, mutta kaipa jotkut sitten haluavat tehdä asiat mahdollisimman vaikealla tavalla.  

ä Ä ë Ë ï Ï ö Ö ü Ü ÿ ?

Niin, lisätään nyt se, että Macin näppäimistön voi vaihtaa suomalaiseksi n. sekunnissa. Nyt kun vielä fyysiseen näppäimistöön tulisi oikeat merkit oikeisiin paikkoihin... (hmm, kas: tuoteidea...)

Jouko

Olen samaan mieltä meten kanssa, jos kyseessä on oma kone niin toisen näppis layoutin lisääminen ottaa 20 sec. ja on varmasti vaivan väärtti.

Tässä taas nämä ohjeet jos niistä nyt mitään selvää saa...huomaa ohjeissa heiman eri toiminnot XP:lle WIN2000 käyttikselle.

1. a. WINXP [ihme menu] Klikkaa ?Sart? -> ?Control Panel?.
1. b. WIN2000/[WINXP tavallinen menu] Klikkaa Start vallikoa, valitse Settings -> Control Panel.
2. a.WINXP klikkaa ?Date, Time, Language, ja Regional Options? ja sitten klikkaa ?Regional and Language Options?.
2. b. WIN2000 Klikkaa ?Keyboard? -> ?Input locales? -> ?Change? -> ?Add? ja valitse ?Finnish?. WIN2000 osalta homma on valmis.
3. WINXP klikkaa ?Languages? välilehtiä ja tämän jälkeen klikkaa ?Details? löytyy ?Text services and input languages? osasta.
4. Valitse haluamasi  ?keyboard layout? ?Default input language? listasta ja tämän jälkeen klikkaa Apply.
5. Jos haluat käytössä olevan kielen näkyviin ?Language bar?, klikkaa ?Language Bar? vaihtoehtoa joka löytyy WINXP:ssä ?Preferences? vallikosta, ja tämän jälkeen valitse ?Show the Language bar on the desktop?.

Helppoo ku heinän teko:nuttu:


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Petri

Näyttää juuri heinänteolta - hikistä puuhaa... Onpas hyvä etten joudu käyttämään Wintoosia.

Anyways, nykymaailman aikaan ja hinnoilla, suomalaisen USB-näppäimistön voisi varmaan pyytää joulupukilta. Nyt sesongin jälkeen firmalla saattaisi olla aikaakin.

jounij

Minusta taas on hankalaa pitää muistissa useamman kuin yhden erilaisen näppiksen näppäinten sijoittelu. Suomalaisen näppiksen olen unohtanut ja ajat sitten, ja olen aina pienessä lirissä kun joudun sellaista käyttämään. Vuosien käytön jälkeen sormistami lähtevät huomaamattoman nopeasti nuo alt-numero-yhdistelmät. Kukin siis omalla tavallaan!


Nimimerkillä "Salamanäpyttelijä"
Jouni
Canberra

Jouko

Kyllä siinä oma aikansa aina menee, varsinkin näppiksen suhteen. Omista kokemuksista huomasin sen kun hommasin pitkästä aikaa uuden näppiksen jossa näppäinten sijoittelu poikkeaa totutusta kaavasta. Alkuun ajattelin että ei tästä tule yhtään mitään kun sormet osuu jatkuvasti vääriin näppäimiin ja olin jo välillä valmis heittämään "#¤#%¤/ laitteen ulos ikkunasta. Nyt on pari viikkoa kulunut ja homma alkaa jo sujumaan ihan entiseen tapaan.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Petri

Ettekös te pojat lainkaan katso minne sormet menee? Hämmästyttävää! No, meikäläinen kun kirjoittaa ammatikseen, ei näpyttelynopeus ole se rajoittava tekijä. Tietokonesysteemini hitain komponentti on 52 vuotta vanha wetware...

Tiitujohanna

Kiitoksia kiitoksia!!! :god:

Näyttää olevan useitaki vaihtoehtoja kirjainten esiintaikomiseks.

En oo vieläkään kotikonneella ehtinyt pelailla, enkä taida tuolla Alt+numeroyhdistelmä systeemillä päästä paljon tätä viestiä pidemmälle... huh huh!

Mutta hyvä toki pitää tuo mielessä, ainaki siltä varalta, jos vastaan tulee helposti sekoittuvia sanoja. Kuten vaarassa tai väärässä. Jälkimmäisen tavaamiseen menee kuitenki rutkasti enemmän aikaa, joten koittakaa kestää, jos tulevissa viesteissa tulen taas viljelemaan enemmalti aa ja oo kirjaimia... Kuhan tulee asia selväksi.

:roue
Tiitu