Hammaslaakari ja kela

Aloittaja Loppakorva, toukokuu 18, 2011, 20:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Loppakorva

Loppakorva taas kyselee hammaslaakari- ja kelajuttuja. :)

Mulla on aika hammaslaakarille kesakuun lopussa, jolloin matkavakuutus on jo umpeutunut ja tarkoitus oli alunperin siihen mennessa hankkia Medicare kortti. (Ambulance cover ja muut vakuutukset on jo kondiksessa - mutta yksityista sairasvakuutusta en aio ottaakaan.) Nyt tulikin mieleen (kun tajusin ettei Medicare korvaa hammaslaakarikaynnista mitaan) etta kannattaisiko sittenkin jatkaa Suomen sosiaaliturvaan kuulumista jonkin aikaa jotta voin hakea edes jotain korvausta kelalta kun hammaslaakarissa kayn? Tulin Ausseihin toukokuun alussa enka ole ilmoittanut maistraatille kuin valiaikaisesta muutosta.

Miten siis toimin jos paatan hakea korvauksia kelalta? Suomessa kun kay niin nehan iskee valmiiksi kouraan kaiiki tarvittavat lomakkeet ja kirjekuoret mutta luonnollisesti sellaista ei taida taalla tapahtua :) Vaikuttaako se asiaan mitenkaan ettei matkavakuutus ole enaa voimassa, kun sita korvausta hakee taalta toiselta puolelta maailmaa?

Silppu

Sulla on 6 kk aikaa hakea korvaukset Kelasta jos kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Kelan sivulta löytyy ohjeet ja tulostettavat lomakkeet, ja lippulappuset mukaan. Matkavakuutuksen voimassaololla ei ole merkitystä. Mitään suuria summia ei kannata odottaa hammaslääkäriosuudesta, jos sieltä nyt mitään ylipäätään saa, kun ollaan EU:n ulkopuolella. Itse en sen takia näkisi vaivaa tai saati sitten viivyttäisi kirjojen tänne siirtämistä, varsinkin jos matkavakuutus ei ole enää voimassa.

Loppakorva

Kiitos vastauksesta. Tama ratkaisee asian. :)