Kirjoittaja Aihe: Sienet, mustikat, herneet ja muut herkut  (Luettu 52956 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #80 : Marraskuu 02, 2003, 07:54 »
Timo :)

Minä taas olen kuullut joidenkin valmistavan lanttulaatikon turnipseista eli nauriista.

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #81 : Marraskuu 02, 2003, 08:10 »
Timo :)

Tiesin, että hedelmän suomenkielinen nimi ei ole  Jaacobin hedelmä, onko sillä edes suomenkielistä nimeä (jaboticaballa)?Mutta täällä asuvat suomalaiset ovat sen vain suomentaneet tuohon muotoon sen ollessa  helpommin sanottavissa-luulisin :)

Piparitaikina on jääkaapissa odottamassa, illalla paistelen kun on hieman viileämpää - toivottavasti olisi. Tämä on vasta ensimmäinen satsi ,ekat syödään aina ...mutta pipareitten leipomisen on oppinut  vuosien varrella tekemään ajoissa, nyt kun vielä saa  taikinan irti leivinlaudalta.

Kolmea kiloa lanttua maksoi muuten $15.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #82 : Marraskuu 02, 2003, 14:42 »
Timo :D

Siis tarkoitat swede = a form of turnip :??
joka on sitten nauris eli lantun sukulainen ja voidan kait myyda lanttuakin silla nimella :??

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #83 : Marraskuu 02, 2003, 15:07 »
Olkoon  vaikkakin sukulaisia, mutta lanttu ja nauris ovat väriltään ja maultaan erilaisia.Täällä Australiassa lisäksi niissä on huomattava muotoerokin nauriin ollessa pyöreä ja lantun hiukan soikeahkon.
Nauris on väriltään valkoinen kun taas lanttu on keltainen.
Täällä kaupoissakaan eivät aina tiedä kumpi juureksista  on kysymyksessä tänään viimeksi :D
Rocklean fruit marketillakaan ei tunnuta tietävän  lantun ja nauriin eroa.

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #84 : Marraskuu 02, 2003, 15:14 »
Jaaks :D  
Täytyypä ottaa seuraavan kerran tarkempaanö tutkintaan mitä nuo "Swede"-nimellä myytävät mötikät ovat. Lantuiksi aika pieniä, enemmänkin nauriin kokoisia. joskin minusta kuitenkin enemmän lantun  näkiöisiä :??

tänään muuten sitten törmäsin Colesilla noihin vahakärkibanaaneihin. Hinta oli $2.60 kilolta kun vahattomat olivat 92 c. Ostin noita jälkimmäisiä ;)


Mette :D
Joko tuntuu piparin tuoksu talossa?  :)

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #85 : Marraskuu 02, 2003, 15:15 »
Mette :D

Juuri sita tarkoitin. Ehka he ovat myyneet Timolle nauriita lanttuina :?? koska eivat itsekaan tieda eroa.  Nehan ovat kuitenkin molemmat euroopasta tuotuja kasviksia.

Et uskoisi kuinka monta kertaa meille toihin tuodaan sita vaaraa tavaraa :o

Johan niissa on maku aivan erilainen :o

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #86 : Marraskuu 04, 2003, 09:52 »
Timo :D

Lanttuja ovat nuo swedet. Mitä lähemmäksi joulua mennään sitä vaikeampi niitä on enää saada .Siksi lanttuhauteen valmistus näin aikaisin. Nuo lauantaina ostamamme kolme kiloa lanttuakin täytyi ostaa kahdesta kaupasta.

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #87 : Marraskuu 04, 2003, 10:05 »
Mette :D
Kiitos lanttuvalistuksesta. Kyllä kaikki näkemäni täkäläiset lantut ovat olleet epäilemättä nauriita.

Naurishan lienee yksi vanhimmista suomalaisista ruoka-aineista. Eli täytyypä joskus tehdä naurishaudikkaita apposjauhojen kera :D

Lanttua toki voin ostaa jos vastaan tulee, mutta ei siihen mitään erikoista hinkua ole, samoin kuin ei  suomalaisiin jouluruokiinkaan, ei ainakaan vielä ole iskenyt :D

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #88 : Marraskuu 04, 2003, 13:45 »
Erreyksessä tuli kerran tehtyä lanttulaatikkoa nauriista..., ööö, siis naurislaatikkoa. Oli aika hirveän makuista evästä. Mutta kun lanttujakaan ei enää siinä vaiheessa saanut (ja jos joulun alla saa lanttuja ensinkään, ne ovat kovin kuituisia eikä niistä saa keinollakaan ihan pehmeitä), niin mausteita vaan sekaan ja kyllä siitä jotakuinkin syötävää saatiin aikaiseksi.

Onnistuupa noissa swedeissä ja turnipseissa erehtymään suomalainenkin, varsinkin kun niitä usein löytyy samasta läjästä,


tunnustaa
Jouni
Canberra

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #89 : Marraskuu 04, 2003, 14:11 »
Jouni, oiva kotikokin  hätäohje  tuo "mausteita vaan sekaan ..."   Silloin kun sitä on meillä pakko soveltaa vieraiden aikana, niin laitetaan paljon currya ja vähän kookoskermaa ja sitten kerotaan, että tää on intialaista ;) :D :D

Minä olen tosiaankin saanut sen neuvon, että kannattaa tehdä lanttulaatikko tuosta sisältä oranssin ja päältä vihertävän värisestä kurpitsasta. Tulee kuulemma "ihan räätikkälooran makuista" eikä niin vaikeasti sulavaa kuin aito (juuri tuon kuitupitoisuuden ansiosta).

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #90 : Marraskuu 09, 2003, 04:14 »
Jaaks :D

On tuo quark niin vaikeasti saatavissa,että antaa olla - huumetta taitaisi saada helpommin :??

Mutta hyvältä maistui äsken leipomani suklaabanaanikääretorttu kermavaahdollakin :P

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #91 : Marraskuu 09, 2003, 08:53 »
Mette :D

Siis etko saanut sita ollenkaan :??

Jos et, niin hoidetaan viikolla :D:D:D

Jos sita on Australiassa, niin saat sen :D

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #92 : Marraskuu 11, 2003, 02:31 »
Jaaks :D

Milkman ei pystynyt quarkia toimittamaan, joten ei kiinnosta lähteä varta vasten ajamaan Woolloongabbaan rahkan vuoksi... tuoreita mustikoita lähtisin hakemaan vaikka Sunshine Coastilta...:D

Hyvä valinta marjojen ystäville on kaupan  pakastealtaan Mixed Berries by Creative Gourmet (raspberries, blackberries, red currants, black currants & blueberries). Tuosta marjasekoituksesta ja kermavaahdosta tein eilen isänpäiväkakun :P

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #93 : Marraskuu 14, 2003, 11:19 »
Timo :)

Keitin eilen jaboticabasta kiiseliä,mikähän kiisseli mahtaa englanniksi olla?Ollaan tuota aiemminkin funtsittu,pudding ei kuulosta oikealta.Vaan hyvää oli :P Lisukkeeksi laitoin vielä pakastemarjoja.Ostapa ensi torireissulla hieman ekstra jaboticabaa kiisseliä varten ja ylläty.

Tänään ostimme uuden crepepannun ja että maistuivat ohukaiset  ihanilta ja nyt meillä on  jo toinen taikina turpoamassa  ja taidetaan olla mekin kohta  ihan turvoksissa :??

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #94 : Marraskuu 14, 2003, 11:21 »
Mette :D

"kiisseli mahtaa englanniksi olla" : so basic as "jelly" :D

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #95 : Marraskuu 14, 2003, 11:32 »
Jaaks :)

Minusta jelly on hyytelöä :??

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #96 : Marraskuu 14, 2003, 11:55 »
Mette :D

Jelly on hyyteloa, mutta myoskin :

"semitransparent food made with gelatin or any thickening substance, becoming softly stiff as it cools or anything of the consistency of this"  "??

Onkos kiisseli kaukana tuosta kuvauksesta :??

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #97 : Marraskuu 14, 2003, 12:23 »
Entäs sitten " thickened fruit juice" :??

ei ehkä castronomisesti oikea nimi, mutta yhden sanakirjan käännös.... tietenkään nimeä ei voisi käyttää missään ruokalistoilla jo ensinnäkin sen vuoksi että se kuulostaa tosi tökeröltä :D

kommentoi hän....

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #98 : Marraskuu 14, 2003, 12:30 »
Reija :D

No siina meni se kuuluisa Satku rikki :D
Good on you :D:D:D

Takaisin asiaan:

Kaikkia asioitahan ei voida sanasta sanaan kaantaa ja jos nyt kiisselille ei loydy englanninkielessa vastakohtaa niin -so what :??  Joku sanoo ehka pudding joku jelly ja joku jotain muuta eika kukaan ole vaarassa :D :D

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #99 : Marraskuu 14, 2003, 12:31 »
Mette :D Jaaks :D
Kerrotaan Kiisselin tulevan alkujaan venäjän hapanta merkitsevästä sanasta kislyi..  Alunperin kiisseli onkin kuulemma ollut hapanta jauhopuuroa.

Mutta näihin marjakiisseleihin, minulle tulisi mieleen kutsua niitä myös "berry soup"  

Kiinalaisessa pitopöydässä jälkiruokakiisseli on useammin pavuista kuin marjoista tehty, vaikka makeaa onkin.

Joka tapauksessa, kiitos, mette vinkistä. Täytyypä kokeilla, joskin epäröin, raskinko niitä marjoja kiisseliin laittaa :D :D

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #100 : Marraskuu 14, 2003, 12:40 »
Vielä löyty tämä linkki suomi-englanti ruokailusanastoon. Sen mukaan kiisseli olisi frui/berry compote.  Eli menee taas aika sakeaksi :D

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #101 : Marraskuu 14, 2003, 12:45 »
Suomen Kansanterveys Laitos:

"Marjakeitto / -kiisseli
Elintarvikkeen numero: 4410
Englanninkielinen nimi: Berry soup
Valmistustapa: keitetty
Elintarvikkeen tyyppi: ruokalaji
Ruokalajiryhmä: marjaruoat "

http://www.ktl.fi/fineli/c4410.html

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #102 : Marraskuu 14, 2003, 12:58 »
Kiitti Jaaks :D

niin se satanen meni rikki että poksahti :D

Ja niinpä tietenkin se kotoisampi nimi eli berry soup!!!

Marjoista tulikin mieleen että meillä on mökillä Tyrni-puskia metrikaupalla ja riittäisi tyydyttämään varmaan koko pitäjän c-vitamiini tarpeen. Harmi vain että ne useasti jää sinne puskaan syksyisin. Kerran isä kyllä teki tyrnilikööriä ja ai että oli muuten hyvää !!! :D

Reija

Poissa riaapa

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #103 : Marraskuu 14, 2003, 13:50 »
Reija,

tyrnilikööriä! Hyvä idea! Omalla isukillani on pihassaan muiden muassa kolme tyrnipuskaa, ja kovasti tykkää mausta ja haluaisi niistä jotain tehdä, mutta ikuinen ongelma että miten ne hyödyntää, kun ne siemenet on niin isoja ja kovia...

Mites tuon tyrniliköörin isäsi teki? Oisko ohjetta? Entä muita ideoita?

Riina.
Riina

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #104 : Marraskuu 14, 2003, 14:18 »
Joo eli resepti on seuraava:

Eli esim. iso tyhjä lasipullo (1 litra).
Pullo täytetään kokonaisilla marjoilla (ei survottu) 2/3 osaa ja päälle kaadetaan hienoasokeria niin paljon että pullo täyttyy. Tähän päälle kaadetaan varovasti ihan mitä vain kirkasta viinaa. Säilytetään pullossa 5- 6 viikkoa ja käännellään joka päivä että maku marjoista lähtee paremmin. Sitten ei muuta kuin siivilöidään ja voilá !!!

Suosittelen, kieli meinas mennä mennessä :D

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #105 : Marraskuu 15, 2003, 02:31 »
Lainaus
Originally posted by Jaaks

Takaisin asiaan:

Kaikkia asioitahan ei voida sanasta sanaan kaantaa ja jos nyt kiisselille ei loydy englanninkielessa vastakohtaa niin - so what :??  Joku sanoo ehka pudding joku jelly ja joku jotain muuta eika kukaan ole vaarassa :D :D


Jaaks :)

Hotelli-ja Ravintola-alan sanasto, Lea Saarikoski
kiisseli = juice pudding

Jellystä tosiaan tulee mieleen sellainen liisterimäinen, venyvä, gelatiinilla aikaansaatu hyytelö. Myös ne koululaisten suosimat vihreät ja punaiset väriaineilla kyllästetyt jellyt. Voihan kiisselistäkin tehdä jellyä, jos liikaa laittaa suurustetta :o



Marjakeitosta voin sanoa soup,mutta että marjakiisselistä?Vaniljakiisselistä taas käytetään sanaa custard.

Meillä on Chymoksen tyrnilikööriä(lahjaksi saatu,eikä tykätä),vaan olisipa mesimarjalikööriä :P:P:P

Poissa Reija

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 525
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #106 : Marraskuu 15, 2003, 14:36 »
Mette :D

Vielä tuosta tyrnilikööristä.... oma tekemä oli ainakin todella makeaa, ehkä siksi juuri olikin niin hyvää ja makeus peitti tuon tyrnimarjalle ominaisen "katkeran" maun. Kaupan likööreissä ei ehkä ole niin paljon sokeria, en tiedä :?? :?? :??

Poissa Tribe

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 33
Rosella?
« Vastaus #107 : Marraskuu 16, 2003, 11:36 »
Hei..
Onko kukaan kuullut mahdollisuudesta tehda "marjapuuroa" kyseisesta kasvista??
Itse en ole tehnyt, mutta olen aikoinaan kuullut etta vispipuuroa ausseissa voi tehda rosellasta ilman puolukoita??
Polenta saattaisi olla taas vastine mannaryyneille...
Tribe

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #108 : Marraskuu 16, 2003, 12:00 »
Hei Tribe :) Minä olen keitellyt puuron semoliinaan.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #109 : Marraskuu 17, 2003, 21:21 »
Eikös semolina = mannaryynit? Ja sitten samaan asiaan voi varmaan ajatella käytettäväksi vaikkapa couscousta, jos mannaryynejä ei löydy.


Kommentoi osa-aikainen kotikokki
Jouni
Canberra

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #110 : Marraskuu 18, 2003, 07:21 »
Jouni :D
Semolina =mannaryynit.Huomaamatta sitä tulee vaan  joissakin nimissä käytettyä noita englanninkielisiä nimiä kuten nyt tuossa semolinassa.Osaksi myös johtuu varmaan siitä kun tulee tilauslistat töissä tehtyä englanniksi ja sitten ajan myötä kotona alettiin toimia samoin.

Semolinaa saa ihan marketista ostaa kuten polentaa.Eivät ole terveyskauppa-tuotteita kuten peruna-ja ruisjauhot.

Savustuspusseja saa muuten  Scandinavian Bakerysta jos keta kiinnostaa.Ostin viikonloppuna.

Couscousia olen käyttänyt vain salaateissa,ei ole kokemusta puuronkeitossa siitä.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #111 : Marraskuu 18, 2003, 12:24 »
Urul & Jouni :D

Siis nythan puhutaan ihan samasta asiasta eli couscous = semolina :D
Eli vehna tuote :D

[KOOS-koos]
A staple of North African cuisine, couscous is granular SEMOLINA. Cooked, it may be served with milk as porridge, with a dressing as a salad or sweetened and mixed with fruits for dessert. Packaged precooked couscous is available in Middle Eastern markets and large supermarkets. The name couscous also refers to the famous Maghreb dish in which semolina or cracked WHEAT is steamed in the perforated top part of a special pot called a couscoussière , while chunks of meat (usually lamb or chicken), various vegetables, chickpeas and raisins simmer in the bottom part. In lieu of a couscoussière , a colander set over a large pot will do. The cooked semolina is heaped onto a platter, with the meats and vegetables placed on top. All diners use chunks of bread to scoop the couscous from this central platter. Couscous varies from country to country ? Moroccans include saffron, Algerians like to add tomatoes and Tunisians spice theirs up with the hot-pepper-based HARISSA SAUCE.


Cheers
Jaaks :XXXX

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #112 : Marraskuu 18, 2003, 13:29 »
No niin, eipä mennyt tämäkään päivä hukkaan, kun tuokin selvisi. Olin joskus ihmetellytkin, että mikähän niillä on erona, kun en ole niitä koskaan vierekkäin verrannut ja siten aivan samaksi evääksi todennut.


Taas sivistyi
Jouni
Canberra

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #113 : Marraskuu 19, 2003, 01:24 »
Couscous



Couscous on alunperin hirssistä tehty ryynimäinen ruoka-aine. Nykyään se valmistetaan useimmiten durumvehnäjauhoista, toisinaan myös kaurasta tai jopa maissista. Couscous on pohjoisafrikkalaiselle sama kuin suomalaiselle peruna.

Couscous ei siis välttämättä  aina ole vehnästä valmistettu.

Couscous "Kuskus" karkeita mannaryynien tapaisia suurimoita.

Semolina =vehnästä valmistettuja mannaryynejä


Täytyisi kai kokeilla jotain exoottista sorminsyötävää puuroa valmistaa tuosta couscousista:P  Pakkauksessa  :An ideal substitute for rice, it is quick and easy to prepare and is perfect with meat, fish and vegetables.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #114 : Marraskuu 19, 2003, 05:55 »
Arja-vaimo aina silloin tällöin tekee kuskuksesta pika-aterian tai aterian lisukkeen. Pitääpä jossain välissä pyytää häneltä resepti tänne.

Mitenkäs siellä Brissyssä oli tarkoitus niitä BBQ:ita järjestellä. Olemme tulossa sinne tulevana viikonloppuna ja saapunemme perille joskus lauantai-iltana. Myös Anne (Andreasyan) innostui miehensä kanssa, että jospa lähtisivät mukaan vajaan viikon pikavisiitille. Loma alkaa Annellekin jo maistua.


Turisee
Jouni
Canberra

Poissa Jouko

  • Yll?pit?j?
  • Yks styränki
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1456
  • Jouko Laakso
    • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #115 : Marraskuu 19, 2003, 08:33 »
Hei Jouni,

Jouni, mulle passaa vaikka täällä Sunnybank Hillsissä, tosin tuosta BBQ en uskalla mennä viellä lupaamaan kun meillä ei ole kunnossa olevaa BBQ systeemiä. :D
 
Jouni voisitko U2U sun mobile numeron olen laittanut sen johonkin tosi hyvään talteen kun ei löydy, laitan sulle tulemaan omani.

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #116 : Marraskuu 19, 2003, 21:32 »
Ei sen tapaamisen tarvitse välttämättä olla barbecue tai muukaan ruokatilaisuus... Kännykkäni numero on 0407 067 409  (olen varmaan laittanut sen näkyviin näille sivuille aiemminkin ilman, että siitä olisi ollut mitään haittaa, joten uskallanpa sen laittaa tähän uudestaankin).

Enää kolme päivää duunia ja sitten 6 viikon loma!


Mielissään
Jouni
Canberra

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #117 : Marraskuu 23, 2003, 10:01 »
Semolina ja Couscous

Ostin tänään semolinaa ja nyt verratessa näitä kahta ryyniä; semolinaa ja couscousia, niin sokkonakin ne erotan toisistaan :o

Entäs tämä :?? Siksi miksi-lehdestä luin, että Mansikka ei ole marja. Se muodostuu mansikankukan turvonneesta pohjasta. Mansikan pinnalla olevat pienet ruskeat jyvät ovat sen varsinaisia hedelmiä, jyväset ovat todellisuudessa pienen pieniä pähkinöitä :??

Myös luin Australiassa kasvavan Billygoat-luumupuun hedelmän olevan erittäin C-vitamiinipitoista. Puun hedelmä, jota maan alkuasukkaat ovat syöneet jo tuhansia vuosia, sisältää 100 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #118 : Marraskuu 23, 2003, 10:25 »
Mette :D

Eihan banaanikaan ole oikeastaan hedelma ? tai ananas, tai moni muu :??

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #119 : Joulukuu 01, 2003, 09:28 »
Eilen tuli naurislaatikkoa maistettua ja olen taysin samaa mielta Jounin kanssa sen mausta- aivan hirveaa!!! Luultavasti tekijalla oli tarkoitus ollut ostaa lanttuja, mutta olikin ostanut nauriita  :o Tassa kerran marketissa  vertaillessa lanttua ja naurista, minusta ne ovat kovastikin erilaisia :??

Tietaako kukaan sanoa milla nimella sweet potato tunnetaan Suomessa?