Minne hedelmiä poimimaan?

Aloittaja anni17, lokakuu 31, 2007, 07:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

anni17

Heii

Olemme nyt kuukauden päivät viettäneet Sydneyssä ja olisi ehkä aika vaihtaa paikkaa. Olemme kaksi 20-vuotiasta tyttöä Etelä-Suomesta. Töitä ollaan jonkin verran etsiskelty täältä Sidistä, mutta ilmeisesti tarpeeksi aktiivisia emme ole olleet.   ??? :confuse

Tarkoitus olisi vaihtaa maisema, ja suunnata kenties neljäksi viikoksi farmihommiin näin joulun alla, kun on vielä hivenen viileämpää. Mutta ahkerasta googlettamisesta huolimatta 'kivaa' farmia on vaikea löytää, niin pyytäisinpä teitä kokeneempi kengurumaan tuntijoita avustamaan vähän.

Tavoite olisi työskennellä marraskuun puolivälistä noin neljä viikkoa, sijainti alle 2000 kilometrin päästä Sidistä. Olemme kuulleet että viinirypäleiden poiminta olisi 'helpointa' (helppoa tuskin kuitenkaan), mutta jos joku tietää paremmin, olemme kiitollisia vinkeistä! :)

Ja pääasia olisi tietenki työskennellä paikassa, joka edistäisi toisen WH-viisumin saantia.

(Muitakin työn_löytymis_vinkkejä otetaan vastaan  :god: )


Anni ja Heidi

Amalia

Kannattaa aloittaa tasta:

www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/

Sielta loytyy tietoa etta mita voi poimia tahan aikaan vuodesta ja missa ja mita paikkoja on vapaana.

anni17

Hei taas

Löysimme netistä tälläisen Borderline Packpackers-sivuston ja lähdemme sitä kautta poimimaan hedelmiä Milduraan, Victoriaan. Onko kenelläkään kokemusta edellä mainitusta? Tai tietoa Mildurasta? Netistä löytyy kyllä mutta omakohtainen tieto olisi arvokkaampaa.

Viinitilalle siis olemme menossa, minkähänlaisin varustein sinne pitäisi varautua? Turvakenkiä ei taida tarvita? Minkälaiset vaatteet parhaat?

Matkustuksesta vielä, tähän mennessä halvin vaihtoehto on mennä junalla Sydneystä Milduraan. Emme ainakaan löytäneet tarjouslentoja tms.. Vinkkejä?


Kiitoksia etukäteen,
Anni ja Heidi

Leokatti

Halvimmat lennot taitaisi saada Adelaidesta, eli katselepa Sydney-Adelaide-Mildura. Tai itse kävelisin kyllä matkatstoihin sisään ja kysyisin sieltä halvimpia tarjouksia. Itse olen käynyt Mildurassa vain pikaisesti sen läpiajamalla ja siitäkin on jo melkein kymmenen vuotta, joten en voi sen kummemmin sanoa paikasta. Rob oli siellä töissä melkein vuoden ja aika pieni paikka hänen mielestään (kuten melkeinpä mikä tahansa kaupunki, jossa ei ole vähintään miljoona asukasta...). Kesällä voi lämpötila käväistä melko korkeallakin. 47o oli korkein Robin siellä ollessa. Auton renkaista jäi pinnat asfalttiin päivän parkissa seistyään...

Toivottavasti jollain muulla on omakohtaista kokemusta varsinaisesta työstä - ja paikastakin.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

riaapa

Hei Anni ja Heidi,

Onhan tuo tullut ennenkin täällä mainittua että appivanhemmat omistaa farmin siellä Milduran lähellä, joten Milduran kaupunki on hyvinkin tuttu. Ihan se on minusta mukava pikkukaupunki (jotain reilu 30,000 asukasta) - tosin en ole ollut siellä pimeän aikaan ja olen kuullut että meno on välillä aika villiäkin. Joulu vietetään aina Milduran seudulla ja joka joulu on ollut noin 40-42 astetta varjossa. Eli tarkenee kyllä.

Minusta tuntuu että täällä on WH-laiset ja hedelmänpoimijat kyllä kertoneet kokemuksiaan Mildurasta aiemminkin, joten kokeilkaapas hakua...

Lycka till!
Riina

TeppoL

Hei Anni ja Heidi

Laittakaa kokemuksia kun paasette netin aareen siella Mildura. Itse olen katsomassa poiminta keikkaa tuolta Penolan suunnalta maaliskuuksi. Minkalaista liksaa on puhuttu? ja mites majoitus?


Teppo
Sydneyssa ainakin viela Tammikuuhun 2008 asti
Teppo Lallukka
aus gsm 0420512594

anni17

Kiitoksia vastauksista riaapa ja Leokatti! Halvin löytämämme matkustusvaihtoehto on edelleen juna, netistä emme löytäneet halpoja lentoja ja matkatoimiston hintakin lähenteli kahta ja puoltasataa.. Juna taisi olla 110 aud, tosin matka kestää sen 15 tuntia...  8)

TeppoL, täytyypi kirjoitella kokemuksia kunhan pääsemme perille. Tää tais olla joku sellanen juttu että hostellit etsii työntekijöitä farmeille (saadakseen ne sitten majoittumaan omassa hostellissaan). Hinta on 130aud/viikko, en oikein tiedä millainen hostelli on, nettisivut oli aika puutteelliset. Sen mitä on muita Milduran hostelleja katsellut niin hinnat on siitä 125-140/vko.
Työstä saamme 15 dollarin tuntipalkkaa.

Lisää infoa myöhemmin!  :)

Assa

Tapaus Mildura:

Menin sinne töiden perässä. Työ wine pruning ja palkka 15d/h ja hostelli 120d/wk. Matkustin yli 8h junalla ja bussilla ja kun pääsin tähän ihanaan pikkukaupunkiin niin ketään hostellista ei ollut vastassa. No, soitin hostellille ja sieltä tuli herra hakemaan. Kirjauduin hostelliin sisään ja ja sain huoneen. Hostelli itsessään oli huonoin koko matkan aikana.

Myöhemmin juttelin porukan kaa ja heillä oli bed bugien puremat joka puolella kehoo ja ne kutisi. Samalla kuulin että se työ mikä miulle on luvattu ei kestäkkään viikkoa enempää vaikka miulle luvattiin työtä kolmeks kuukaudeksi. Samalla kuulin miten palkkoja ei maksettu. Lähin kahen päivän päästä takas Melbourneen.

Eräs tyttöni taas sano että nekin meni Milduraan ja niitten hostelli oli luvannut töitä ja vieläpä että jos ei oo töitä niin saa viikkovuokran ilmasiks. No töitä oli yhtenä päivänä viikossa ja ne jäivät sinne jumiin. Myös palkan saannin kanssa on ollut erittäin paljon ongelmia.

Ei IKINÄ, missään tilanteessa kannata mennä Milduraan tuhlailee rahojaan.

Toinen samanmoinen on Bundaberg...

Jos poimintaa kuitenkin haluu tehä, niin Griffith on kuulemma ihan hyvä, samoin kuin pohjoinen ja länsi. Vaatteet kannattaa valita niin, että ne on mukavat olla kuumassakin mutta muistakaa että aurinko polttaa helposti joten paljasta ihoo ei sais näkyy. Jotkut sopivat ja halvat lenkkarit käy kengiksi mutta mukavuus on kaiken a ja o. Vaatteet menee sitten siihen kuntoon ettei ne lähe puhtaaks enää. Punanen hiekka menee joka välikköön.

Onnea!

stuartmurdoch

No kertokaahan tytot ja muutkin, mika on tilanne siella Victoriassa? Jos loydatte hyvan farmin/hostellin, niin kertokaahan tannekin, tulen perasta samantien  :peukkuy
1=2 we hope that you choke

Ninti

Ja jos jotkut on olleet joissain hyvissä paikoissa tekemässä poimintaa,tms. 2-WH:n saamiseksi tarvittavaa työtä,niin olisi tosi kiva,jos voisitte laittaa paikkojen nimiä mihin ottaa yhteyttä  :) ,oli se paikka sitten missä päin ausseja tahansa,kitooos  :pepsodent

anni17

Tähän mennessä meidän matka on ollut kuin Assan.. Saavuimme Milduraan maanantai-iltana viidentoista tunnin matkustuksen jälkeen. Hostellin täti tuli hakemaan meitä vartin myöhässä, joten odottelimme pimeällä juna-asemalla keskellä yötä täysin vieraassa paikassa. Noh, kyyti saapui ja vei meidät hotellin olohuoneen sohvalle yöksi. Ei kuulemma ollut nyt tilaa muualla. Olohuoneessa nukkui lisäksemme saksalainen poika joka katsoi telkkaria koko yön.

Aikamoinen shokki Sydneyssä vietetyn ajan jälkeen..

Meille sanottiin että tulkaa Milduraan, täällä on takulla töitä. Jos saapuisimme maanantaina, voisimme aloittaa työskentelyn viinitilalla keskiviikkona. Nyt on keskiviikko eikä töitä ole kuulunut. Kaikilta kuulee eri syitä. Hostellimme täti, jonka vastuulla on hankkia meille töitä, sanoo ettei istutettavat kasvit ole vielä saapuneet farmeille/hedelmät ei ole vielä kypsiä/bussit hostellilta töihin ovat täynnä.

Viimeisin tieto on, että työmme alkaisivat perjantaina tai viimeistään ensi maanantaina. Sitä odotellessa. Mildura on to-del-la tylsä paikka, eikä täällä ole mitään tekemistä jollei työskentele. Lisäksi passimme ovat hostellin tädillä, joten vaikka emme olekaan maksaneet majoituksesta mitään, emme voi lähteä minnekään ilman passeja.

Ehkä maanantain jälkeen tiedän enemmän. Positiivisia puolia reissussa on, että hostelli on todella tiivis yhteisö, kaikki työskentelvät samalla farmilla ja viettävät yhdessä kaiken vapaa-ajan. On kiva tutustua uusiin ihmisiin (eikä täällä muuta tekemistä olekaan).

Kirjoittelen lisää myöhemmin, mutta ainakaan toistaiseksi en suosittele paikkaa kenellekään (stuartmurdoch, pysy missä ikinä olekin :pepsodent )

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: AnniLisäksi passimme ovat hostellin tädillä, joten vaikka emme olekaan maksaneet majoituksesta mitään, emme voi lähteä minnekään ilman passeja.

Mita ihmetta passinne tekee millaan hostellin tadilla ?  Hanella ei ole mitaan oikeuttaa ottaa niita haltuunsa.
Ne ovat Suomen valtion omaisuutta ja teidan ei niista pitaisi luopua.
Nopeasti vaan passit omiin taskuihinne ja pois tuollaisesta paikasta  >:(

anni17

Noniin, tänään saatiin passit takaisin ihan kysymättä. Huh. Vieläkään ei olla maksettu mitään, huomena kuulemma. Töistä ei ole vieläkään tietoa, mutta toinen hostelle sanoi että niillä on töitä perjantaista eteenpäin (tosin kehenkään ei voi ilmeisesti luottaa täällä)... Vaihdamme hostellia jos täti ei lupaa meille töitä.

Mutta ei meillä mitään hätää täällä ole. Porukka hostellilla on mukavaa joten mikäs tässä on chillatessa. Ja tähän asti vielä ilmaiseksi! Pitäisköhän karata ensi yönä?  :pepsodent

Myöhemmin lisää kuulumisia!

Milka

Mitas jos lupaatte maksaa koko hostellilaskun vasta sitten kun olette olleet toissa ainakin viikon  :pepsodent

Koskapa tati halunnee rahansa niin akkia kuin suinkin, niin loytynee teille toita aika akkia, jos on ylipaataan loytyakseen.  :peukkuy

Assa

Voi kun oli huojentavaa lukea etten oo ainut! Vaikka todella tyhmäähän tuo on, varsinkin kun ei voi luottaa. Muutamalta Mildurassa olleelta kuulin että olivat vaihtaneet viikon jälkeen SA:n puolelle ja hostellissa oli ollu saunat ja poreammeet ja halvempi viikkotaksa mutta palkat olivat olleet paremmat. Ja töitä todellakin ollut. Tosin töitten riittävyyskin riippuu pitkälti sesongista jota kukaan ei voi arvailla (tai no farmarit voi ennustaa sesongit aika tarkalleen mutteivät sitä kerro tai jos kertoovat niin hosellit panttaa tietoa).

Lainaus käyttäjältä: anni17 - marraskuu 14, 2007, 14:34
Viimeisin tieto on, että työmme alkaisivat perjantaina tai viimeistään ensi maanantaina. Sitä odotellessa. Mildura on to-del-la tylsä paikka, eikä täällä ole mitään tekemistä jollei työskentele. Lisäksi passimme ovat hostellin tädillä, joten vaikka emme olekaan maksaneet majoituksesta mitään, emme voi lähteä minnekään ilman passeja.


Heh, ainakin sillon kun mie olin siellä niin soittivat musaa keskustan kaduilla. Tuli oikein kunnon hitit  :pepsodent

Onnea teille sinne, mutta muistakaa että rahat hupenee yllättävän äkkiä joskus ja siirtyminen toiseen paikkaan voi olla kallistakin.

Tiia

Mildura ei taida olla kovin hyvassa maineessa matkailijoiden kesken, mika toisaalta on harmi, silla vika taitaa olla yhdessa tai kahdessa ihmisessa naiden toiden osalta. Porukkaa haalitaan lisaa etta saisi majoituksesta rahaa, mutta sitten ei olekaan tarjota toita heille. Olen itse nyt ollut taalla melkein kaksi kuukautta ja tyoskennellyt 6 paivana viikossa, vasta viime aikoina on ruvennu tyot hupenemaan. Etenkin tyot tytoille on nyt toistaseks loppu, mutta pojille loytyy viela (ei tosin uusille). Odottelen mita vuoden vaihde tuo tullessaan ja paatan sitten jatkanko matkaa vai riittaako taalla toita ja jaan viela sadonkorjuuseen saakka. Farmi jossa tyoskentelen on mukava, siella vaan pitaa oikeesti tehda toita. Muuten olen pitanyt tasta pikkuisesta kaupungista kovasti. Voin suositella, mutta varautukaa pahimpaan niin ette pety... Ei tama oikeasti niin paha paikka ole, huonosti organisoitu tosin.. ;)

Tiia

qwerty

onko jollakulla kokemusta omppujen poiminnasta tms tasmaniassa? jostakin muistan lukeneeni etta aikalailla oikea aika vuodesta olisi piakkoin..? JA lieko tasmania/tietyt osat lasketaan naihin alueisiin mista seasonal work hyvaksytaan 2.wh:n hakua varten...? ???
onni on asenne

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: qwerty - tammikuu 25, 2008, 16:38
JA lieko tasmania/tietyt osat lasketaan naihin alueisiin mista seasonal work hyvaksytaan 2.wh:n hakua varten...? ???

Katsopa se lista sieltä Immin sivuilta. Postinumeroitten perusteellahan se menee. Villi veikkaus on, että koko Tasmania kuuluu kyllä tuohon hyväksyttävään alueeseen  ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

qwerty

Jos joku on ollut niin kertokaa ihmeessa kokemukset ja vinkkeja tiloista!  :)


( ja tottakai ajankohtaiset vinkit mistapain tahansa australiaa tervetulleita..varmasti monelle.. :peukkuy..)
onni on asenne

Aku

Lainaus käyttäjältä: qwerty - tammikuu 27, 2008, 11:48
( ja tottakai ajankohtaiset vinkit mistapain tahansa australiaa tervetulleita..varmasti monelle.. :peukkuy..)

taalla kaivattaisiin tietoa lahinna Tullyn ja Innisfailin banaanin poimintapaikoista ja hostelleista  ???
Jos jollain on tuoreita kokemuksia ois kiva kuulla  :)

qwerty

aattelin tiedottaa vahan, vaikka harvest trail-puhelin onkin jokaisen ulottuvilla ilmaiseksi ( 1800062332)...

queenslandissa "season is really taking off" nytten, ja senkun soittaa matkan varrelta tuohon numeroon ni ohjaavat puhelun jo samantien tilalletai hostelliin jonka kautta tyo. Tuntus olevan kaikenlaista poimintaa ja pakkausta etta valinnanvaraakin on ;) ja bundabergistaki kuulema varsinki loytyy hommaa, etta uskaliaat sinne sit vaan  :pepsodent

ja laittakaahan ihan ajankohtaisia/tilakohtaisia vinkkeja jos niita on! :)  :peukkuy
onni on asenne

poples

Sitten niin.
Tasta harvest trailista kuulee niin monenlaista juttua etten oikein tieda et keta kuuntelisin. Jotkut sanoo et tuntipalkka, toiset kertoo etta kilohinta. Ja yleensa se menee viela niin, et tarinat tuntipalkoista on ihan kohtuullisen hyvia ($15/h) ja jutut kilohinnoista on taas tosi olemattomia (herneet $1/kg, viinirypaleet $1,50/10kg). Onko se tosiaan niin et on ihan tuurista kiinni, jaako harvestissa voiton puolelle? Enka tosiaankaan ole mitaan rikkauksia odottamassa, sekin olisi jo paljon jos saisin elinkustannukset katettua tyolla. Toki jos pari kymppia jaisi viikossa saastoonkin, niin olisihan se aika kova juttu.

Lainaus käyttäjältä: qwertyuskaliaat sinne sit vaan
Voiko se maataloustouhu olla tosiaankin niin riskaabelia hommaa matkustavaisille, hostellit kusettaa joka kaanteessa ja tyonantajat maksaa tehdysta tyosta jos maksavat? Saamani kuva harvest trailista on aika ankea, rahattoman bakpakkerin viimeinen toivo jossain jumalan hylkaamassa kolkassa, puolimadassa hostellissa torakoiden ja bed bugien keskella, kovaa tyota aamusta iltaan ja viikon paatteeksi saa ehka satasen, josta hostelliemanta ottaa satasen ja sanoo et "oot muuten kolkyt duularia velkaa talta viikolta, mate."

jossuv

Samanlaisia tarinoita minäkin olen kuullut kuin poples, mutta jokin epäkohtahan nuissa tarinoissa on pakko olla?? koska aina ne rahattomat on päässy jaloilleen hedelmiä poimimalla, ja jatkamaan matkaa? Vai eikö??
-Jossu

poples

Neiti puhuu, puhuu asiaa. Ehka ne vaan pelottelee meita tietamattomia, oikeasti hedelmien poimiminen on parasta hommaa ikina ja siita maksetaan niin tajuttoman kovaa palkkaa, et totuutta varjellaan keksimalla kaikenlaisia valheita.

Assa

Lainaus käyttäjältä: poples - huhtikuu 07, 2008, 22:15
Neiti puhuu, puhuu asiaa. Ehka ne vaan pelottelee meita tietamattomia, oikeasti hedelmien poimiminen on parasta hommaa ikina ja siita maksetaan niin tajuttoman kovaa palkkaa, et totuutta varjellaan keksimalla kaikenlaisia valheita.

Tai sitten se oikeesti on vaan niin perseestä. Rahan voi saaha niiin paljon helpommallakin kun vaan kykkii jossain +60'c ja pölysellä pellolla keräten niitä kukkasia hintaan 10snt per kilo. Paitsiettä kukkafarmeilla on oikeesti hyvät liksat kuuleman mukaan.

Hyviä farmeja ei olekkaan tai se on todellakin tuurista kiinni jos sellaisen löytää.

Lainaus käyttäjältä: qwerty - huhtikuu 01, 2008, 14:48
aattelin tiedottaa vahan, vaikka harvest trail-puhelin onkin jokaisen ulottuvilla ilmaiseksi ( 1800062332)...

queenslandissa "season is really taking off" nytten, ja senkun soittaa matkan varrelta tuohon numeroon ni ohjaavat puhelun jo samantien tilalletai hostelliin jonka kautta tyo. Tuntus olevan kaikenlaista poimintaa ja pakkausta etta valinnanvaraakin on ;) ja bundabergistaki kuulema varsinki loytyy hommaa, etta uskaliaat sinne sit vaan  :pepsodent

ja laittakaahan ihan ajankohtaisia/tilakohtaisia vinkkeja jos niita on! :)  :peukkuy

Harvest Traili sanoo aina että Bundabergin alueella season on alkamassa mutta kun sinne pääset niin ei ookkaan mitään. Bundaberg on aussilan perse. Sitä kannattaa välttää.

poples

Kitkeraa kritiikkia. Kuulostaa ihan silta etta Assalla ois muutamakin tarina kerrottavanaan Queenslandin elonkorjuusta. Mut kohta mina varmaan paasen todistamaan tilanteen itse, niin odotettavissa lienee tallekin foorumille taas yksi nakemys niista hommista.

texxex

Aah assa, äläs nyt !!  ;)

On niitä hyviä paikkoja IHAN OIKEASTI olemassa! Sitäpaitsi jos on hyvä työntekijä usein alkaa nopeastikin saada niitä parempia hommia, supervaiseriksi jne.. Itse olin poimimassa useammallakin farmilla ja OK, onhan se kovaa hommaa poimia jossain 40 asteen kuumuudessa 100% kosteudessa mutta so what? Eikai kukaan nyt ihan sokerista ole tehty?

Poiminta aikana sulla ei mene rahaa just kun siihen hostellivuokraan, ainakin kaikki itse tapaamani poimijat olivat saaneet säästettyä huomattaviakin summia noissa rupeamissa.

Vanha totuus, do your research, eli jututtakaa porukkaa hostelleissa. Melkein jokainen backpackeri on poimintaa tehnyt yleensä osaavat sanoa missä hostellissa hommat pelaa ja missä ei.

Työniloa kaikille! Mulla on NIIIIIIIIIIIIN kova ikävä ausseihin. NIIIIN KOVA!! Päätin että kitkutan täällä jotain opintoja ensikevääsen saakka ja sit lähtee kulkeen taas :XXXX

Assa

Joo no nuo working hostellithan on itse saatanasta ja niihin ei koskaan tulis haksahtaa. On totta että voi päästä hyville farmeille mutta ne ei kyllä löydy Bundabergistä. Paras on omalla autolla lähtee ettimään farmia ja asuu leirintäalueilla jossa paikka maksaa hyvällä tuurilla 70d per viikko kun se hostellissa voi olla 140 per viikko.

Onnea yritykseen!  :peukkuy