Passin Uusiminen - apua kaivataan

Aloittaja brisbaneturku, toukokuu 06, 2011, 22:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

brisbaneturku

Elikkäs siis olen maassa de-facto viisumilla ja mun passi menee vanhaksi nyt tämän vuoden syyskuussa eli pitäisi siis saada uusituksi.
Sen tiedän että passia pitää mennä "anomaan" henkilökohtaisesti Suomen konsulaatista Sydneystä ja ilmeisesti pitää myös mennä henkilökohtaisesti uusi passi hakemaan sieltä. eli kaksi reissua Sydneyyn tiedossa siis  :)

sitä vaan halusin udella että kun menen sitä passi-hakemusta jättämään niin otetaanko se vanha passi silloin pois eli miten on tarvitsenko passia Australian sisäisillä lennoilla? vai riittääkö esim. QLD ajokortti henkilötodistukseksi?

ja uuden passin numero pitää tietenkin ilmoittaa immiin että siirtävät mu viisumin sille passille. Pystynkö hakemaan sen viisumi tarran siihen uuteen passiin ihan vaikka Brisbanen immin toimistolta?

kiitos vaan hurjasti kaikille viisaammille jotka osaavat auttaa!! :)

sim

Sydneyyn riittää yksi reissu, uuden passin saa postissa.

Vanhaa passia ei muistaakseni oteta pois - eikä esim. voimassa olevaa passia voitaisikaan ottaa pois, kyllähän henkilöllä olisi passi oltava senkin ajan kun odottelee uutta.

Ja viimeiseksi, uuden tarran saa tosiaan Immin toimistoissa poikkeamalla vanhan ja uuden passin kera.

drpain

Ja lisataan tuohon nyt viela sekin, etta Australian sisaisilla lennoilla on ajokortti kelvannut ihan ilman mitaan mutinoita kaikille kokeilemilleni lentoyhtioille (Qantas, Jetstar, Virgin ja Tiger) henkilotodistukseksi. Eipa aina ole edes sita kyselleet.

brisbaneturku

Kiitos vastauksista!  :)
Hyvä jos ei tartte kahteen kertaan käydä Sydneyssä. Säästyy siis rahaa. Miten muuten on, täytyykö konsulaattiin varata aika vai voiko sinne vaan mennä jonottamaan milloin itselle sopii?

sim

Lainaus käyttäjältä: brisbaneturku - toukokuu 07, 2011, 15:57Miten muuten on, täytyykö konsulaattiin varata aika vai voiko sinne vaan mennä jonottamaan milloin itselle sopii?

Ei tarvitse varata aikaa, mutta on hyvä muistaa että konsulaatti on aika huonosti auki, eli vain ma-pe 9.00-12.30.

HoHo

Vanha ketju, en löytänyt uudempaa...

Passini vanhenee tasan 6kk kuluttua ja Olen siis nyt Ausseissa. Australialla ei ole(tietääkseni) 6kk passin voimassa-olo vaatimusta, mutta entä kun lennän 3kk päästä Suomeen esim Singaporen kautta(jossa 6kk sääntö) jäänkö rajalla "kiinni" passista joka on vain 3kk voimassa, onko kellään kokemusta ? Toki eihän siinä mitään passin tarkastusta taida olla, jos ei poistu kansainväliseltä alueelta...?!
Olisi vain kätevämpää uusia passi Suomessa...


RUU

HoHo, jos aiot Singaporessa pysyä lentokentän kansainväisellä alueella (air side), niin Singaporen passi- / viisumisäännöt eivät tule käyttöön. Mutta jos aikomuksesi on käydä kaupungilla välilaskun aikana, tulet todennäköisesti jäämään Immigrationiin jumiin. En tiedä, onko virkailijalla harkintavaltaa näissä asioissa mutta kannattaa varautua siihen että pääsysi kaupunkiin evätään juuri tuon voimassaoloajan vuoksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Pistetäänpä tähän ketjuun myös uudempaa tietoa siitä, että parisen vuotta sitten Suomi lakkautti konsulaattinsa Sydneyssä, ja nykyään Suomen passit Australiassa täytyy käydä hankkimassa Canberrassa sijaitsevasta Suurlähetystöstä.


Tiedottaa
Jouni
Canberra

isalainen

 :XXXX  :coolh Jos olet suomea kannattava kansalainen niin älä lähde kuolemaan suomeen, enkä enää uusi edes passiakaan, suomessa ryöstetään, Austraalian eläkettä verotetaan rikollisesti vaikka se on vero vapaa ikä eläke, suomen kela poistaa suomesta saatavan pienen eläkkeen jos muutat suomeen ja alkaa pyytämään takaisin  kun vain antaa kelan kysyä mitä saat Austraaliassa eläkettä, jos se ylittää 6000 euroa niin pieni suomen eläke poistetaan, jos vain antaa heidän kysyä eläke muuttuu työ eläkkeeksi ja suomen eläke poistuu, mutta onneksi 100% pyörätuoli potilaana olen muuttamassa kokonaan takaisin Australiaan, Kela ja Oikeusasiamies ajavat suomen konkurssiin kuljetin 1992-2010 500.000 E valuutta Suomeen ja korjasin kotini asumista varten kunnes vaimoni kuoli ja tuhoutui sairauteen, joten sinut ryöstetään, mutta suomalaisuus ei muutu, vaan finanssi kriisi tulee kiristymään, kun valuutan kantajat toteavat selvän suomen valtion ryöstön, sinut monistetaan suomessa maailmasta saapuneisiin pakolaisiin.

vuokko

 Maksetaanhan tänne Ausseihin Suomesta eläkettä eikä niistä Suomi ota ainakaan veroo keneltäkään jokka tänne saa.