Toisen Working Holiday viisumin haku FAQ

Aloittaja Jouko, tammikuu 05, 2006, 08:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Aluksi jos sinulla ei ole WH viisumia, ensimmäinen WH viisumi pitää hakea Australian ulkopuolelta käsin. Suomalaiset voivat hakea ensimmäistä WH-viisumia missä tahansa maassa paitsi Australiassa. Hakemuksen voi tehdä kätevästi Online http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm

TOINEN WORKING HOLIDAY VIISUMI (eli jatko ensimmäiseen)
Working Holiday viisumilliset jotka ovat työskennelleet sadonkorjuutöissä syrjäseuduilla minimin kolme kuukautta voivat anoa toisen WH viisumin entisen jatkoksi.

Kuka voi hakea
WH viisumilaiset joka ovat tehneet minimin 3kk ?seasonal work in regional Australia? vuoden 2005 marraskuun ensimmäisen päivän jälkeen voivat hakea toista WH viisumia.

Myös ne Wh viisumilaiset ovat oikeutettuja hakemaan toista WH viisumia jotka ovat tehneet vähintään 3kk sadonkorjuutöitä ( seasonal work in regional Australia)  ennen tuota marraskuun 1 päivää vuonna 2005.

Toisen WH viisumin hakemiseen ei ole aikarajaa, mutta hakijoiden tulee pystyä todistamaan työskentelynsä sadonkorjuutöissä sekä heidän tulee täyttää WH viisumin vaatimukset joka on mainittu edellä ja täällä. http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/eligibility-second.htm

Hakija voi olla hakuhetkellä joko Australian ulkopuolella tai Australiassa ja hänellä pitää olla tai ollut ensimmäisen WH viisumi. Hakijan tulee myös täyttää sadonkorjuutyöskentelyn vähimmäisvaatimukset jo ensimmäisen WH viisumin aikana.

Hakijan tulee olla iältään 18 ? 30 vuotias ja luonnollisesti pitää hallussa passia jolla WH viisumia voi hakea ja hakijalla ei saa olla huolettavia lapsia

Jos hakija on Australian ulkopuolella viisumi tulee hakea 12 kuukauden sisällä aiotusta matkustus päivästä Australiaan.

Hakemus on luonnollisesti henkilökohtainen.

* ?Seasonal work? tarkoittaa yleisesti hedelmien, vihannesten, marjojen, pähkinöiden ja muun semmoisten sadonkorjuuta. Viinipensaiden ja puiden karsintaa sekä muotoilua, sadonkorjuuseen liittyviä huoltotöitä sekä pakkaamiseen tai sadon prosessointiin liittyviä töitä. lisää infoa aiheesta http://www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/

** ?Regional Area? tarkoittaa haja-asustusalueita joihin ei lueta Sydneytä, Newcastlea, Wollongongia, NSW Central Coastia, Brisbanea, Gold Coastia, Perhiä, Melbournea ja ACT:tä. Seuraavasta linkistä voit hakea tietoa siitä mitä satoja missäkin korjataan. http://www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/ 

Hakeminen Australiasta käsin
Jos oleskelet hakuhetkellä Australiassa ensimmäisen WH viisumin turvin, toinen Working Holiday viisumi jatkaa oleskeluasi siten että, voit oleskella maassa kokonaisuudessaan 24 kuukautta ja tuona aikana poistua ja palata Australiaan useita kertoja.

Jos hakija jättää toisen WH viisumihakemuksen Australiassa ollessaan, viisumin myöntämisehtona on että hakija on Australiassa. Toinen WH viisumi pitää hakea ennen ensimmäisen umpeutumista.

Jos et ole hakuhetkellä Australiassa, toinen Working Holiday viisumi sallii maahan saapumisen 12kk aikana uuden viisumin myöntämispäivästä ja maahan saapumisen jälkeen viisumi sallii moninaisen matkustamisen maasta pois ja takaisin viisumin 12 kuukauden voimassaolon aikana.

Hakeminen Australian ulkopuolelta
Jos hakija on hakuhetkellä Australian ulkopuolella, toinen Working Holiday viisumi sallii viisumin haltijan maahan saapumisen seuraavan12 kuukauden aikana viisumin myöntämispäivästä lukien sekä tuona aikana moninaisen maasta poistumisen ja sinne saapumisen viisumin 12 kuukauden voimassaoloaikana.

Jos hakija jättää viisumihakemuksen Australian ulkopuolelta, viisumin myöntämisehtona on että hakija on Australian ulkopuolella.

Huomaa että, ne hakijat joilla on ensimmäisessä WH viisumissa aikaa jäljellä menettävät ensimmäisen WH jäljellä olevan ajan toisen WH viisumin myöntämispäivästä eteenpäin. Eli ensimmäinen WH viisumi lakkaa olemasta voimassa.

Kuinka toinen WH viisumi anotaan.
Toiseen WH viisumiin tarvitaan todisteet sadonkorjuutyön (*seasonal work) tekemisestä haja-asutus alueilla suurten kaupunkien ulkopuolella (**regional Australia). Eli jos toisen WH viisumin haku on suunnitelmissa, kannattaa pitää mukana muutama kopio ?Form 1263 Working Holiday: Employment Verification? kaavakkeesta jonka voit tulostaa tästä linkistä. http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf tai jos linkki on vanhentunut mene tänne http://www.immi.gov.au/allforms/  ja etsi ?Form 1263 Working Holiday: Employment Verification? kaavaketta.

Kaavakkeeseen tulee kirjata kaikki työt ja kaavake tulee liittää toisen WH viisumi hakemuksen liitteeksi. Tässä linkki jossa voi jo jätettyyn hakemukseen lisätä liitetiedostoja. Attach documents to a lodged visa application

Muita todisteita voivat olla alkuperäiset tai vahvistetut kopiot palkkakuiteista, veronpidätystodistuksesta, veronpalautuksesta tai työnantajan suosituksista.

Huom! Toisen WH viisumin hakijat jotka ovat tehneet sadonkorjuu työtä postinumero alueella 3139, eivät voi käyttää nettihakemuskaavaketta vaan heidän tulee lähettää paperi hakemus jonka voi ladata täältä.

Linkkejä,
- Kaksi vuotisen WH FAQ
- Siirtolaisvirasto (immi) (varmista edellisten vinkkien paikkansapitävyys täältä)
- Immin sivuilla olevat kaavakkeet
- Sadonkorjuu tietoa
- Online viisumit

Täydennykset ja korjaukset tervetulleita:peukkuy


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

eevis

Jouko :D

olipa tyhjentävä vastaus! :god::god::god:

Laitetaan nyt vielä tänne linkki ketjuunkin, jossa aiheesta on keskusteltu foorumissa:
WH, 2 vuotta
Dees - We will bloody bounce back!!!


Assa

Lisaisin Seasonal workin listaan

-lihaan, kalaan, helmestykseen liittyvat tyot tietyin rajoituksin
-WWOOFing
-Mining eli kaivokset

Leokatti

Ja minä lisään vielä eläinpuolelta esim. karja- ja lammastilat ja hevossiittolat (jotka kasvattavat varsat myyntiin). Tässä koko esimerkkilista:

Seasonal work

Seasonal work is any type of work that is undertaken as the employee of a primary producer, including for example:

- plant and animal cultivation

 • harvesting and/or packing fruit and vegetable crops
 • general maintenance crop work
 • cultivating or propagating plants, fungi or their products or parts
 • immediate processing of plant products
 • maintaining animals for the purpose of selling them or their bodily produce, including natural increase
 • immediate processing of animal products including shearing, butchery, packing and tanning
 • manufacturing dairy produce from raw material

- fishing and pearling
 • conducting operations relating directly to taking or catching fish and other aquatic species
 • conducting operations relating directly to taking or culturing pearls or pearl shell

- tree farming and felling
 • planting or tending trees in a plantation or forest that are intended to be felled
 • felling trees in a plantation or forest
 • transporting trees or parts of trees that were felled in a plantation or forest to the place where they are first to be milled or processed or from which they are to be transported to the place where they are to be milled or processed.

- Mining
 • operating equipment to excavate, load and transport minerals
 • mining and materials engineering.

Note: The work does not need to be paid work. Work undertaken as a volunteer or through the Willing Workers on Organic Farms (WWOOF) scheme can also count toward the three months of seasonal work.

Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

eevis

Osuipa silmään immin sivuilla (helpompi kuin DIAC :pepsodent ) pieni yksityiskohta, jota en ollut tullut ajatelleeksikaan:

"If you hold a second Working Holiday visa, you may return to work for a further 6 months for an employer with whom you worked on your first Working Holiday visa."  :peukkuy
Dees - We will bloody bounce back!!!


qwerty

..ja toinen diiteili jota olen mielessäni pähkäillyt jo jonkin aikaa, mutta luottanutkin vastauksen löytyvän jostain kohtaa  :D:

LainaaHow to calculate seasonal work
'Three months' means three 'calendar' months or 88 days. Work can be:

in one block with one employer
or
in separate blocks with one employer or a number of employers.
The work must be full time work. The days and hours worked should equal the standard for a full working day or week for that employer, that region and that industry...jne..

mutta saapas nähdä millasia töitä tulee tehtyä ja miten selkeetä esim. tuon tuntimäärän kanssa silloin kun monella työtodistuksella pelataan... :confuse ehkä parasta ottaa varman päälle ja tehdä jonkin verran ylimääräistä.. :)

( ja hei vaan kaikille, tämä tyttö lähdössä joulukuussa, kuumeisesti nörtteillyt dunderissa joka vapaahetken viimeisen reilun viikon.. 8) )

onni on asenne

eevis

Immi on taas päivittänyt tuota toisen WH-viisumin saamiseksi tarvittavan työn määrittelyä, enää ei siis puhuta "seasonal work" vaan "specified work". Mm. ekalla WH:lla WWOOFfaamalla voi saada tarvittavat 3 kk täyteen, valitettavasti muilla viisumeilla tehty vastaava työ ei ainakaan toistaiseksi kelpaa toista WH:ta varten.
Dees - We will bloody bounce back!!!