Canine Kalevala...

Aloittaja Tiimi10, lokakuu 29, 2003, 11:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Tiimi10

Tarvitsisin vinkkeja!

Hyvat palstalaiset,

mulla on nyt sellainen pulma, etta tarvitsisin vinkkeja siita, mista voisin pyytaa apua.


Mun projekti ELLIE (Electronic Literature and Literacies in International  Education) täällä Sydneyn yliopistossa on vastatuulessa, sillä hankkeen vetäjä Angela  Thomas jäi sairaslomalle syyskuussa ja samalla kun sairaslomia on jatkettu ja  jatkettu, hankkeen käynnistämistä on jouduttu lykkäämään. Nyt näyttää siltä,  että Angela ei palaa enää tänä vuonna töihin.

 Tilanteeni on siis se, että yritän nyt pusertaa kasaan ELLIE-kokonaisuuden  itsenäisesti ilman asiasisällön, monilukutaitojen, asiantuntijaa. Onneksi  Angelan esimies professori Len Unsworth on luvannut antaa taustatukea samoin  Helsingin yliopiston OKL:n äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Sirke  Happonen.

 Marraskuussa alkaa siis järjestämäni opettajien verkkokurssi, jolle osallistuu  13 opettajaa Suomesta ja 6 opettajaa Australiasta. Ensimmäisessä vaiheessa  käsittelemme erityisesti visuaalisia kerrontatapoja tarkastelemalla kuvakirjoja  ja e-kirjallisuutta opettajien kanssa ja helmikuussa alkaa vastaava yhteisprojekti oppilastasolla. Oppilaiden kanssa paitsi keskustelemme verkossa, myos tutustumme erilaisiin kerrontatapoihin: teemme kuvia, musiikkia, videoita.  (mukana on myos kuvataideopettajia).

Sisällöiksi valitsin Kalevalan ja aboriginaalien uniaikatarinat ja niiden  erilaiset versiot. Idean Kalevalaan sain http://www.europeoftales.net/  Kalevalasta, joka on harvinaisen edustava esimerkki multimodaalisesta e- tarinasta!


Sitten varsinainen asia:

Tarvitsisin tänne vähän kättäpidempää Kalevalasta, mutta projektilla ei
ole  yhtään rahaa, jota voisin käyttää aineiston hankkimiseksi, koska sairasloman  takia täällä on missattu kaikki yliopiston rahoitushaut.

Internetissa on oheisaineistoa vaikka kuinka, mutta keskeisin tarve olisi saada Kunnaksen Koirien Kalevalat englanniksi paikallisille kouluille (6-7 kpl).

Kyselin jo Canberrasta lahetystolta. Heilla ei ole tallaisia rahoja, mutta lupasivat lahettaa muuta aineistoa.

Tuleeko teille mieleen tahoa, jolta voisin kysella sponsorointia?

mette

Tiimi 10 :)

Oletko ajatellut ottaa yhteyttä Opetusministeriöön ? tanja.karpela@minedu.fi .
Ajattelin,että jos he haluavat ministeriössä meidän eepoksiamme maailmalla luettavan...he voisivat edesauttaa hankkeessa.

Ihan mielenkiinnosta projektistanne , oletteko valinneet Suomessa kouluja ,joissa  vastaavasti luetaan aboriginaalien uniaikatarinat ?

Jaaks

Tiimi 10 :D

Entas NSW Department of Education :??
(sinulla varmaan on yhteystiedot sinne)

Oletkos kysynyt suoraan Mauri Kunnakselta http://www.maurikunnas.net/index.cfm?flashcheck=ok
tai kustantajalta Otavalta http://www.otava.fi

Jos siis tarvitset vaan 6-7 kirjaa, niin ei sen luulisi vaikeata olevan. Meilla on se kirja kanssa kotona (kuten muutkin Koiramaen tarinat) eika ne nyt kai niin paljon maksa - vai maksaako :??

Jos ei maksa niin kauhean paljon, niin jarjesta vaikka pikku "Raffle" (arpajaiset) siella Uni:ssa :??

Entas joku muu suomalainen firma sponssoriksi - oikeastaan ihan mika tahansa.  Tiedan , etta Finnairilla ei enaan ole edustustoa Australiassa, mutta heillakin on siella Forwarding Agent, jonka kautta saat varmaan yhteytta.

Tastahan voisi jatkaa vaikka mihinka, mutta kerro nyt ensin kuinka suuresta summasta on kyse :??

Cheers
Jaaks

Timo

Tiimi10,
Tuleepa tietysti mieleen myös se, että voisit ottaa yhteyttä tuon teoksen kustantajaan.  Myöskin Kalevala-seura  ja  Suomalaisen kirjallisuuden seura voisivat olla kiinnostuneita projektistasi. Jos ei rahaa ole, niin ehkä lisäneuvoja kuitenkin.


J.K.
Tuota kirjoittaessa olivatkin sitten tulleet nuo Jaaksin hyvät neuvot tuossa yllä :D

Jaaks

Tiimi 10 :D

Tuli viela mieleen, etta oletko kysynyt:

Consulate-General of Finland
537 New South Head Road
DOUBLE BAY NSW 2028

Mr Paul WENHAM, Honorary Consul-General
Mr Mauri HASA, Consul
Mr Hannu HELISALO, Vice-Consul, Commercial Affairs
Mrs Raija GRANT-COOK, Assistant
Mr Ilkka HÄKKINEN, Admin. Assistant

Telephone: 9327 7904 - Consular
Facsimile: (02) 9327 7528
E-mail: fincon@bigpond.net.au (Consulate-General)

Tiimi10

HEI KAIKKI!

Kiitos vastauksista!

Jaaks, summa ei ole suuri - se on sen kokoinen, etta isot tekijat ei viitsi vaivautua niin vahan takia ja pienet tekijat (SKS, Suomi-seurat jne) itsekin taistelee saadakseen arvan myynnilla sellaisia summia.

Yksi kirja nayttaa maksavan Akateemisen verkkokaupassa 26 euroa ja sitten lahetyskulut paalle - eli kirjat on vahan yli 300 AUD ja postikulut - mitahan olis? 80 AUD?

Mette, se juuri on ideana, etta projektissa tehdaan perinnetarinoita tutuiksi puolin ja toisin. Aboriginaalien tarinoiden kayttaminen on vahan pulmallista, silla tarinat ovat osa kulttuuria ja uskonnollista perintoa ja niita varjellaan. Tarinoita ei noin vain saa repostella tai laittaa verkkoon nakyville tai tehda omia versioita.  Meilla on sellainen suunnitelma, etta paikalliset koulut taalla (Phegan's Bay, Umina, Woy Woy, Ettalong, Pretty Beach, NSW) ottavat projektin "kummeiksi" oman seutunsa aboriginaalit, jotta he voivat valvoa ja vaikuttaa siihen, miten tarinoita valitetaan Suomeen.


Mutta ne Kalevalat! Kiitos valtavan paljon ideoista! Osa ruinuamiskanavista on jo kaytetty: olen alunperinkin hakenut rahoitusta OPM:sta (ei saatu) - tosin en nyt ihan Tanjalta kysynyt vaan niilta tahoilta, jotka oikein tyokseen jakaa rahaa koulujen kansainvalistymishankkeisiin. Kalevala-seura ja SKS- on saaneet multa postia (joihin ei oo vastattu)

Sitten tuo Kunnas ja Otava-taho... duoda duoda... Mauri ja Tarja on mulle liian tuttuja, jotta kehtaisin lypsaa niilta kirjoja. Tarja ja ma ollaan oltu 14 vuotta samassa opehuoneessa ja se on tyotovereistani yks laheisimpia. Vaikea selittaa, mutta KOSKA ne on tuttuja, en voi pyytaa, KOSKA ne ei kehtais olla antamatta...

Ma itseasiassa annoin Tarjalle mahdollisuuden lahjoittaa ne kirjat, silla kysyin silta, etta "keneen kannattaisi olla Otavalla yhteydessa".  Otavan suuntaan sitten kerroin Tarjalta terkkuja ja ne lahettikin yhden kappaleen. Tosin se oli alkusyksysta ja silloin oli toiset suunnitelmat, joten sain mita pyysin, eli Kuningas Arthurin Hännät (The Tails of King Arthur)


Sitten on kaynyt niin, etta nalka kasvaa syodessa: Sain juuri postia tyotovereiltani Suomesta, etta he bongasivat kirjamessuilta Kalevalan sarjakuvaversion: http://www.huitula.com/comic2.htm

Oikeastaan mun pitais saada niitakin ainakin pari kpl!

No joo! otan seuraavaksi yhteytta tuonne Consulate General:iin.

mette

Tiimi 10 :)

Lähinnä halusin tietää, että lähetättekö täältä  aboriginaalien uniaikatarinoita-kirjallisuutta , siis nimenomaan kuvakirjallisuutta vastaavasti Suomeen ?
Tarinoita netissä ei noin vain saa repustella tai laittaa verkkoon ? Haulla aboriginaalien uniaikatarinoita netistä löytyy 3,940.
Onko suuri salaisuus yhteistyössä projektissa olevat koulut Suomessa?

Onnea toivotellen Kalevala-hankkeeseen :):):)

Timo

Tulipa mieleen, ei enää suoranaisesti tiimi10:n projektiin liittyen, vaan ihan muuten vaan, että miten paljon tuossa Koirien kalevalassa on tuota "aitoa" eli Lönnrotin Kalevalaa?  Vain insipiraatio tarinalle vai onko peräti runomittakin tallella?

Satuinpa vain löytämään tämän keskustelun innoittamana Kalevalaisen Runokielen Seuran kotisivut . Sieltä löytyy mm. trokeemankeli, joka on ihan kiva lelu  Eikä pelkästään lelu. Eläähän kalevala-mittainen runous vieläkin, esimerkkinä vaikka liitetiedostovitsinäkin kiertänyt pc-manaus.

Urul

Timo :)

Kyseinen eepos on meilläkin,kun vaan tietäisi missä-kolme Kunnaksen kirjaa  tähän mennessä löytynyt  kolmen ollessa kateissa.Oma suosikkini on niistä Mac Moose ja Jagge Migreenin tapaus :D
Kiitos mielenkiintoisesta linkistä :)Tuota nuhan manausta voisi vaikka kokeilla :D

Timo

Urul :D
Muista sitten väinämöis-hattu päähän ja tuohivirsut jalkaan niin tehoaa paremmin. Vai mistähän ne täällä tekevät virsunsa kun ei ole ainakaan koivun tuohta :D  ???

Lisää mukavia manauksia, kuten läskinlähdetysmanaus löytyy tuon saman sivuston runorumpu-sisulta

Tiimi10

Mette,

mukana olevat koulut - tai paremminkin opettajat - ovat osa Netlibris-verkostoa. Eli kouluja, joilla on kokemusta kirjallisuuden opettamisesta internetin kautta. (http://www.netlibris.net ) Netlibris-hanke on ollut Suomessa viime aikoina melko paljon esilla, kun meille myonnettiin Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto kirjamessuilla. (esim. http://www.kirjakauppalehti.net/index.php?news=27)

Espoon kouluista mukana on Postipuu, Ymmersta, Olari, Kantokaski, Karamzin: Helsingista Herttoniemi, Hameenlinnasta Norssi ja Yhteiskoulu, Lemilta ylaaste, Uudestakaupungista Pyhamaan koulu.

Tiedan kylla, etta uniaikatarinoita on paljon verkossa, mutta niiden kayttaminen on vahan kyseenalaista.

Copyright in the individual stories rests with the owners of each story and the stories may not be reproduced or altered in any way without their permission.

It can be very distressing for an Indigenous community to find cultural material, whether story, artefact, painting etc in the public domain, without their consent.

Urul

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo
Urul :D


Lisää mukavia manauksia, kuten läskinlähdetysmanaus löytyy tuon saman sivuston runorumpu-sisulta


Timo :D

Mitä vihjailetko ,että sata kiloa olisi liikaa ?

Tiimi10


johki72

Tiimi10:D

Toi oli hyvä:D:D:D

Timo

Urul :D
Sata kiloa liikaa ???  Sehän on suhteellista. Jos pituutta on reilusti yli 2 metriä niin eihän se näy.

Oli miten oli, kyllä läski on oleellinen osa australialaista "elämäntyyliä" tai ainakin katukuvaa :D

Tiimi10 :D  Entäpä jos  muutat vähän projektisi suunnitelmia ja esittelet koirien Kalevalan sijasta läskikalevalan (tuo linkkisi on hyvä alku). Voisi tulla terveysviranomaisilta vähän mukavammin rahoitusta kuin kulttuuripuolelta ;) :D :D

Tiimi10

kiitti vinkistä, Timo!

Mä olen samaa mieltä tuosta pituuden ja painon suhteesta. Mä en vaan vielä ole keksinyt miten pääsisin ihannepituuteeni, kun siitä uupuu 25 senttiä!

Timo

Tiimi10 :D
Vielä on toivoa, sähän kasvat vielä, ainakin siinä tapauksessa, että tuo 10 nimimerkissäsi kuvaa ikävuosia ;)  :D :D :D

Jaaks

Timo :D

Not fun.. that was actually a bit rude  :o

Timo

Jaaks :D Vitsiksi oli tarkoitettu ilman mitään sarvia ja hampaita, mutta
Tiimi10 :D jos olet samaa mieltä Jaaksin kanssa, ja koet letkaukseni loukkaavana,  niin sana vaan ja  korjaan asian :D