Kirjoittaja Aihe: Kotoisesta lakritsi- patukastako apu SARS:siin  (Luettu 19350 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
Kotoisesta lakritsi- patukastako apu SARS:siin
« : Kesäkuu 15, 2003, 12:59 »
Miten niin lisätä?

Mutta tässä salmiakkivodkan valmistusohje.Sen valmistus on helppoa kuin mikä.Sen valmistamiseen tarvitset pullon vodkaa,Absolute tai jotain muuta ei missään ja korostan ei missään nimessä Finlandia vodkaa,juomista jalointa.Myös tarvitset pussillisen turkinpippuria ja astianpesukoneen(merkillä ei väliä).Juo ensin vodkapullosta 100ml ,murskaa turkinpippuri hienoksi,lisää se sitten vodkapulloon.Sulje korkki huolella ja laita pullo tiskikoneeseen ja kone pyörimään.Ohjelman loputtua ota pullo ja anna kunnon ravistus ja laita jääkaappiin viilenemään.Nautitaan huurteisen kylmänä.

:XXXX

[Editoitu 14/6/03 @: Urul]

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Kesäkuu 16, 2003, 00:30 »
Urul :)

Hyväksi todettu ja tehokas, ainakin Ravintola & baari ympäristössä :XXXX:coolh

Ja kaikki jotka viiniä tekevät, tietävät että se vaatii aikaa että tulee hyvää.
Joten laita ne Turkipippurit pulloon ja anna seistä pari viikkoa.
Tulos aina sama; Intoxication is imminent
:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Kesäkuu 16, 2003, 01:21 »
 Raivo,
 Puhut ihan asiaa!!!Voihan sen valmistaa mainitsemallasi
 tavalla.Pyöritin viimeiset viisi vuotta Suomessa asuessamme
 seurustelu-ja ruokaravintelia ja tätä nuorisolimsaa tuli
 valmistettua lukemattomia kertoja.
 Suurtalousastianpesukoneet toimivat lyhyemmällä ja tehok-
 kaammalla tavalla.Nämä koneethan ottavat automaattisesti
 pesuaineen,mutta en ihan ymmärrä minkä myrkytyksen tässä
 voi saada.Paitsi tietenkin alkoholimyrkytyksen!
 Mitä tulee seisottamiseen,jaa hmhm...Eipä käynyt mielessä.
 Kahden viikon odotusaika ei olisi toiminut meille,asiakkaat
 kun vaativat parasta.
 Viini-ja mausteviinojen valmistusprosessi ovat kaksi eri
 asiaa.Kypsyttäminen ja tislaus eivät ole synonymeja!
 Mausteviinojen valmistuksessa käytetään viinaa ja makua
 antavia mausteita,tässä tapauksessa salmiakkia ja sokeria.
 Muutamat liköörilaadut valmistetaan kypsentämällä,mutta
 edeltävä vaihe siinäkin on tislaus.Esim.marja,brandy -ja
 viskiliköörit.
 Rajamäki valmistaa ko.tuotteen koskenkorvasta,sokerista ja
 salmiakkiuutteesta(esanssi),pullottaa ja tuote menee saman
 tien myyntiin ilman kypsytystä.
:))

[Editoitu 15/6/03 @: Urul]

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Kesäkuu 16, 2003, 02:49 »
Urul!!!!!! :)

Plaah plaah plaah !!! :coolh

Meinasin nukahtaa :)

Ihan oikeaa asiaa puhut, mutta se on varmaa että humala tulee lopputuloksena :??



Lähinnä ajatus pyöri sellaisen asian ympärillä, että tosiaan joku voi tehdä sen sekoitteen kanssa sen korkkivirheen.
Ja silloin voi tulla sivumakuja :P

Mutta myös ihmisiä joilla ei ole tiskikonetta, silloin tarvii suunnitella humalatilansa 14pv etukäteen :XXXX:coolh:XXXX:XXXX:coolh

Mutta tosiaan ei se toimi ravintolatoimessa, jos ei halua pitää varastoa.
Mitäs mieltä muuten olet niistä maanmainioista esansseista joita tuli jossain vaiheessa markkinoille ?

Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Kesäkuu 16, 2003, 11:57 »



Raivo hyvä!
Kertaus on kaikkien opintojen äiti!Tämä kyllä alkaa tuntua kuin yrittäisi naulata hyytelöä puuhun.Jos narkoleptisia oireita ilmenikin ,se ei ole sinun syysi.Syy on täysin minun.
Palataan hieman taaksepäin.

Sanoit;kaikki jotka viiniä tekevät,tietävät että se vaatii aikaa että hyvää tulee.
 
Näinhän uskotaan,vaikka olen kerran ollut toistakin mieltä.Ollessani finalistina Bar Attendant Of The Year 92-vuonna ,sain muun muuassa pullollisen 50 vuotta vanhaa portviiniä.Kerran sitten päätin pullon korkata yhdessä kaverin kanssa ja sanoa täytyy,ettei juuri vinettoa ihmeellisempää ollut.Vaan hyvä näin,ajatuskin viiskyt vuotta vanhasta salmiakkikossusta,jossa alkoholi ja sokeri erottuneina kuulostaa aika kauhealta.

Kyllä salmiakkikossu on ihan valmista nautittavaksi valmistuksen jälkeen.Saa siitä humalat samantien,huomenna tai ylihuomenna tai kahden viikon kuluttua.Se ei siitä kypsy kypsemmäksi,eikä mene pahemmaksikaan jos ei paremmaksikaan.Näin ollen ei siis tarvitse suunnitella humalaansa 14pv aikaisemmin /krapulaansa 15pv aikaisemmin.Ravintolassa sen sijaan oli kannettava tätäkin vastuuta,ja niinpä viikolla jo valmistelimme viikonlopun shotit.Siitä tuli osa viikottaista tai joka toinen viikko-rutiinia.Ei ollut pulaa varastotilastakaan.
Pointtihan tässä salmiakkikossun valmistuksessa on että saadaan salmiakki liukenemaan.Idea alkoholin lämmitys.
Mutta voihan tämän valmistaa ilman astianpesukonettakin.Iso kattila ja pullo sinne lämpenemään.Taatusti liukenee pippurit!Lopuksi kunnon ravistus!

Esansseista on tullut maisteltua sherryä,kirsikkaa,jäävuori-eucalyptus ja jäävuori-minttu.Joskus kuulin että jotkut käyttävät näistä esansseista (rommi,viski,gin)peittääkseen pontikan maun.Hajuun ei vielä ole keksitty kuulemma esanssia.Kaverilla on Tampereella Olut-ja viinitarvikeliike.Soittelen hänelle ja kerron myöhemmin mikä onkaan IN mikä OUT.

Lämpimikseni tässä taidan tehdä itselleni Buena Venturen.

Näppäilemisiin
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Kesäkuu 16, 2003, 13:22 »
Urul :)

Kivaa luettavaa tulee ammattilaiselta. :XXXX:XXXX

Siihen Puolukan hajun peittelyyn voin ratkaisun kertoa.

Teetin joskus Roåtsissa eräässä kaljapanimon labrassa keittotornin.
Voin luvata että tänäkinpäivänä on ihan hitec mallia.
Kun sitten olimme koneen kasanneet, ja opetelleet käyttämään.
Opimme yhden kivan niksin, tavaran jos ajaa tiputuksen jälkeen aktiivihiili filtterin läpi, saa maun ja hajun katoamaan melkein tyystin.
Ainoa asia joka ratkaisee, on että 80-90% tavaraa ei aktiivihiili suodata, joten se piti laimentaa alle 50%.
Ja hiilisuodatin oli noin 2m pitkä 50mm putki, joka täytetty hiilellä.
läpiajo kestää noin 1.5-2.5 l tunnissa.

Kaikkien maistamana ainetta ei tunnistanut siksi, mutta olihan tehokin laskettu vähän järjellisemmälle tasolle.
Eikä kurkkua ja limakalvoja polttavaksi.

Siitä esanssista lähinnä tarkoitin salmiakki sitä.


:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

[Editoitu 16/6/03 @: raivo]
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Kesäkuu 17, 2003, 01:43 »
RAIVOOOO.......

Mita sina tanne ilmoitustaululle naita keskusteluja laittelet :??:??:??:D:D:D:D:D:D

Ajattele nyt kuinka monella Suomessa menee pasmat taysin sekaisin :D:D:D kun ne taas ihmettelee, etta missa mennaan:??

Kuitenkin jatkan myos itse :D:D:D:D etten olisi "pekkaa" pahempi (tai parempi)

Ruotsinlaivoilla ollessani tehtiin "salmiakki marmelaadia":P

Ei muutakuin pehmeita salmiakkinappeja pannuun sulamaan, sekoitetaan vodkaan ja pari liivatelehtea sekaan, jaakaappiin puoleksi paivaksi ja sitten vaan paahtoleivan paalle :P:P:P ja kyllahan siitakin humala tuli:D:D

Samalla tavalla Cointreausta tehty "appelsiinimarmelaadi" on herkkua aamiaispoydassa tai minttulikoorista tehty "minttuhyytelo" lampaanpaistin kanssa :P:P:P


Raivo,

Paras filtteri on kylla vanha kuivattu ruisleipa niinkuin vanha kunnon "Stoli" tehdaan.

Cheers
Jaaks

:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Kesäkuu 17, 2003, 10:47 »
Rakaz Jaax :)

Kerrotko mulle mistä löytäisin ruisleipää sen verran, että saisin ajettua 3200L äkäsenlehmänmaitoa mauttomaksi vichy vedeksi ?????????


JA ´mihis herra moteraattori viittaa kun sanoo ´Näitä keskusteluita laittelet ????

Mä kysyn vaan ?????  :??:??:??:??:??:??:??
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Kesäkuu 17, 2003, 22:06 »
Arvoisa Moderaattori Kolleega :cool:

Taytyis varmaan kayda hakeen taikinanjuurta Scandinavian Bakerysta ja alkaa leipoon sita ruisleipaa :D:D:D
Parhaaseen suodatukseen tarvitaan nimittain kunnon hapanta ruisleipaa eika naita Aussien "valkoisia" ruiskakkaroita :D

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Kesäkuu 18, 2003, 06:20 »

Hei Raivo,
 Koskas me metsään mentiin ,siis puolukkametsään?
 "siihen puolukan hajun peittelyyn voin ratkaisun kertoa"
 Älä saakutti,haisevat niin pahalle nykyään,liekö kirpeyskin
 kadonnut?
 Maku kai ennallaan,koska on vuoden luontomarja,metsiemme
 kulta.
 
 Mullakin ajatukset eivät aina vain harhaile,joskus ne kar-
 kaavat kokonaan.

 Taas ollaan viisaampia,on opittu pontikan peruskurssikin.
 Huikeimmat pontikkahumalat valkokankaalla tais olla siinä
 Niskasen "kahdeksan surmanluotia".Hyvä kuva kuin mikä-
 karuudestaan huolimatta.

 "siitä esanssista lähinnä tarkoitin salmiakkia sitä"
 Ihan ookoo se salmariesanssi,mutta turkinpippureista  teki
 halvemmalla.

 Ei muuta kuin leuka pystyyn ja uutta matoa koukkuun.
 
 Hyvää mittumaarin odotusta kaikille,
                                     Urul

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Kesäkuu 18, 2003, 07:41 »
Urul :)

Piti vaihtaa äkkiä toi pontikka puolukaks, ku rupes toi kolleeeka urputtaa :coolh:XXXX:coolh:XXXX

Kahdeksan surmanluotia, HMMM  tosi mieleen jäänyt leffa.
Taitaa olla jo 10v ku viimeksi nähnyt, ja vieläkin mielessä kuin eilinen.

Jussia odotellessa

:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Kesäkuu 19, 2003, 04:02 »
Mita urputtaan :??:coolh:??:coolh:??:coolh
Puolukasta vai :??

Eihan kunnon "puolukan" keitossa mitaan vikaa ole ja Ausseissa sitapaitsi aivan laillista kotikayttoon.
:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Taytyy kait Jussiksi hankkia vahan puolukkamehua  :P

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Kesäkuu 19, 2003, 09:44 »
JAAXZ !!!! :)

Mikäs on muuten puolukkamehulla litrahinta nykyään ????


:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Kesäkuu 19, 2003, 23:04 »
Raivo :coolh

En ole maksanut vahaan aikaan.  Olen saanut kaverilta jolle olen hankkinut laatikottain tyhjia pulloja kotikaljaa ja "puolukkamehuja" varten.  

Siis Bartering :D:D:D

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 20, 2003, 05:01 »

Juuri poikkesimme Ikealla tänään,kun meidän kuopuskin nyt tuli täysikäiseksi pallomereen,tarvittavat kolme vuotta.
Puolen litran puolukkatiivistepullolla hintaa oli $8.10
Turkinpippureita Ikealla ei ollut,mutta saimmepa hyvän syyn mennä Scandinavian Bakerylle niitä hakemaan ja hihaan tarttui pari pussillista korvapuustejakin.
Minulla on jokunen rosellapensas pihassa,yksivuotinen pensaskasvi,joista saadaan tarvittavat puolukkamehut vispipuuroon.
Sinne oikeaan puolukkakauppaankin täytyy mennä,alanpa tästä tekemäänkin kauppalistaa.
Muuten katsellessani noita tv-tasoja Ikealla,huomasin monia malleja joissa telkut piilotetaan ovien taakse,niinkuin joskus ennen kaappitelkkuja.Näillähän voi oikeasti onnistua hämäämään tv-lupatarkastajaa.Onneksi täällä ei ole tuollaisia turhia lupamaksuja.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 20, 2003, 05:14 »
Urul,

Oletko vieraillut Scandinavian tradition ?

Niilla on ainakin puolukkahilloa ihan kohtalaiseen hintaan.
Maritalta vois tiedustella jos han saisi tuotua vaikka kunnon puolukkamehua :??

http://www.scandinaviantradition.com.au/category14_1.htm

Ikean hinnat on yleensa melko korkeita paitsi kamasta joka tulee Vietnamista tai Venajalta.

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Kesäkuu 20, 2003, 05:55 »
Hei Jaaks,
Puolukkahillot olen ostanut Adams´s Continental Smallgoods Co, Carole Park.Hinta varmaan sama kuin Ikealla tms.Tuo soseenkulutus on sen verran pientä,että ei siitä talous paljon horju.Olen kyllä joskus katsellut noita Scandinavian Tradition-onko muistissani vikaa,kun  minusta hinnat sielläkään ei olleet ns.halpoja.Ja eikös päälle tule vielä postikulut?
Saanen tässä yhteydessä kehua,että tuolta ko.Delistä mielestäni parhaimmat nakit,makkarat ja lihat.Lihat  puhditettu läskistä ja hintataso samaa mitä päivittäistavarakaupoissa.
Koskahan oppivat täällä lihan leikkaamisen muuta kuin syyn mukaisesti?Satutko tietämään meneekö sisäfile ulkomaan myyntiin/ministereille ,kun ei saa muuta kuin motteja kaupasta.Muistan ihmetelleeni alkuaikoina kun mainostivat kokonaista sisäfilettä  ja tarjolla ei ollut kuin motteja.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #17 : Kesäkuu 20, 2003, 06:12 »
Urul,

No eipa se kait niin halpa myoskaan ole se ScandTrad, mutta kuten sanoit eihan sita hilloa koko ajan syoda.:D

Hyvan lihan loytaminen normaali butcher shopeista on vaikeaa.  Totta on, etta suuri osa hyvasta lihasta menee vientiin ja hotelli/ravintolakayttoon.

Itse hankin lihat Tenderplusilta Goald Coastilta eika ole viela tullut huonoa saatua.  Tosin hintakin on ehka lahikauppaa korkeampi, mutta aina valilla on tarjouksia.
Normaalisti 2-3kg cryvac tenderloin on n $25 -$27/ kilo :o

Cheers
Jaaks
:XXXX

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #18 : Kesäkuu 20, 2003, 08:39 »
Siis Mitä ??????

Ja minä luulin olevani mestari tässä Puolukankeitossa ???

Kuka váihtoi puheenaiheen väkiviinasta metsämarjoihin ????

:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Jaax
Tenderplus ; Burleigh heads ????
Oli oma ostopaikka siellä ollessa.
Täällä ostan myös samasta puljusta, ei ole tullut pettymyksiä vastaan vielä.

:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #19 : Kesäkuu 20, 2003, 11:28 »


Että sitä...

Olet number ONE!Uso pois!


"Kuka vaihtoi puheenaiheen väkiviinasta metsämarjoihin?"

OLIKO  TÄÄ ARVOITUS???

Mun kysymys kuuluu:

Kuka aloitti väkiviinatopicin?
Pienenä vihjeenä-se en ollut minä...eikä se liittynyt ravustusvälineiden desinfiointiin,mutta siihenkin sitä käytetään,sinappikeskustelusta L-A-S-O-Liin.Joko polttaa?

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #20 : Kesäkuu 20, 2003, 11:56 »
Yksivuotisista Rosellapensaista, Ikean Turkinpippuriin.
Ja sieltä Scandinavian Bakeryn kautta TV-lupatarkastajaa karkuun ministerin luo syyntakeetonta lihaa syömään.

Ethän unohtanut kuopusta sinne Ikean pallomereen ???? :D:D:D:D:D:D:D:D:D


Ja tuon vuodatuksen päälle Raivo Korkkaa vuosikerta viinin, ja rupeaa nauttimaan Juzzizta täysin siemauksin.

Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #21 : Kesäkuu 20, 2003, 14:09 »
Hei, hetki pieni, ennen kuin ajatus (siis minun) hukkuu!

Ravustuksesta puheen ollen, varasin juuri Coomerasta (Gold Coast) asuntolaivan viideksi päiväksi ja neljäksi yöksi ensi marraskuun lopulle. Haluaisin laivan parkkiin pantuani ravustaa - ja kalastaakin - Moreton Bayllä. Tarvitsen neuvoja ja ehkä myös varusteapuakin.

Jaakshan se siellä pääkallopaikalla tuntuu hallitsevan paitsi kalastuksen niin myös ruoanlaiton. Onko sinulla vinkkejä tällaiseen puuhaan? Millaiset merrat/syötit/tms. tarvitaan vaikkapa Moreton Bugien saalistukseen? Miten niistä tehdään maittavia aterioita? Entäpä kalat - mistä niistä tietää, mitkä (jos mitkään) ovat syöntikelvottomia? Tarvitaanko kalastus- ja ravustuslupia?

Itse asiassa kaikki neuvot tältä alalta otetaan erittäin kiitollisena vastaan


Apua anelee

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #22 : Kesäkuu 20, 2003, 21:43 »
Raivo,

Sama firma Burleigh Headista, mutta meika saa tavarat toimitettuna tanne Brissiin.  Sielta saa myos parhaat lampaankyljykset, vasikan kyljykset jne...:P

Tama keskusteluhan on edennyt ihan normaaliin "Dundernews" tapaan :D:D:D kaikki tamahan vaan todistaa mielikuvituksen rikkautta ja hauskaa huumoria :D:D:D

Another great truths of life :

"Laughing is good exercise.  It's like jogging on the inside" :D



Ruoanlaitosta varsinkin HW:lle insinoorismiehena :


Why engineers do not write recipe books ?

   Chocolate Chip Cookies:

   Ingredients:

   1.       532.35 cm3 gluten
   2.       4.9 cm3 NaHCO3
   3.       4.9 cm3 refined halite
   4.       236.6 cm3 partially hydrogenated tallow triglyceride
   5.       177.45 cm3 crystalline C12H22O11
   6.       177.45 cm3 unrefined C12H22O11
   7.       4.9 cm3 methyl ether of protocatechuic aldehyde
   8.       Two calcium carbonate-encapsulated avian albumen-coated protein
   9.       473.2 cm3 theobroma cacao
   10.      236.6 cm3 de-encapsulated legume meats (sieve size #10)

   Method:

   To a 2-L jacketed round reactor vessel (reactor #1) with an overall heat
   transfer coefficient of about 100 Btu/F-ft2-hr, add ingredients one, two
   and three with constant agitation. In a second 2-L reactor vessel with a
   radial flow impeller operating at 100 rpm, add ingredients four, five,
   six, and seven until the mixture is homogeneous.

   To reactor #2, add ingredient eight, followed by three equal volumes of
   the homogeneous mixture in reactor #1. Additionally, add ingredient nine
   and ten slowly, with constant agitation. Care must be taken at this
   point in the reaction to control any temperature rise that may be the
   result of an exothermic reaction.

   Using a screw extrude attached to a #4 nodulizer, place the mixture
   piece-meal on a 316SS sheet (300 x 600 mm). Heat in a 460K oven for a
   period of time that is in agreement with Frank & Johnston's first order
   rate expression (see JACOS,21, 55), or until golden brown.

Once the reaction is complete, place the sheet on a 25C heat-transfer table, allowing the product to come to equilibrium.

Cheers ja Hauskaa Jussia
Jaaks

:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #23 : Kesäkuu 20, 2003, 22:28 »
Jouni,

Lucky you :coolh

Moreton Bay Bugseja saa kalastettua vain trooliverkoilla samaan tapaan kuin normaalisti myos prawns.  Niita saat kylla ostettua useasti kalastajilta hyvin kohtuu hintaan.

http://www.dpi.qld.gov.au/fishweb/2548.html

Bugsit on mielestani parhaita grillattuna valkosipulin ja oliivioljyn kanssa ja tarjoat aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa ja paljon  :XXXX:XXXX:XXXX

:P:P:P  mutta ne voi aivan yhta hyvin tehda pannulla.  Jos haluat voin kerailla muutamia suosikki resepteja Bugseille arkistosta.

Muuten saat merroilla (crab pots) mud crabs ja sand crabs jotka on myos tosi hyvaa syotavaa ja ne on helppo valmistaa vain keittamalla vahan samoin kuin suomalaiset ravut.  Mertoja saa olla 4 kappaletta/ henkilo.

Kalastuslupia taalla ei tarvita, mutta muuten on jonkin verran rajoituksia.  Loydat ne taalta (+sivukaupalla muuta tietoa):

http://www.dpi.qld.gov.au/fishweb/2881.html

Moreton Bay on ns Tidal Waters joten taalta lisaa:

http://www.dpi.qld.gov.au/fishweb/11416.html#limits

Kalojen tunnistus on todella hauska leikki eika aina ollenkaan helppoa.  Minulla on pari kirjaa jos haluat lainata :?? Ne vois vahan auttaa.  Suurin osa Moreton Bayn kaloista on kyllakin taysin turvallisia syoda.  Muutamia reef-kaloja kyllakin loytyy, jotka voivat olla hieman myrkyllisia (sigaterra poisoning), mutta jos et ole varma kalasta kayta se syotiksi.

Ilmoittele tarkempi ajankohta niin pitaa jarjestaa pieni palaveri kalastus suunitelman tekoon ja ehka pari :XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Toivottavasti nama auttoi, jos haluat jotain lisatietoa niin autan mielellani.

Cheers
Jaaks
:XXXX

[Editoitu 20/6/03 @: Jaaks]

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #24 : Kesäkuu 21, 2003, 06:54 »
Kiitokset, Jaaks.

Pitääpä lueskella noita linkittämiäsi veppisivuja. Saatanpa tosiaan vielä joku päivä tulla kolkuttelemaan ovellesi :) kirjanlainausaikeissakin. Seuraavan kerran olen siellä Brissyssä päin liikenteessä elokuun 9. - 10. Toivottavasti silloin on aikaa vaikka piipahtaa.

Minä olin tosiaan luullut, että ne Moreton Bugsit mönkivät rapujen lailla pohjassa. Enpä taida sitten niitä saada pyydyksiini. Pitää kuitenkin koittaa hankkia jostain rapumertoja niiden mudcrabien pyydystämiseen.


Merellistä lomanviettoa suunnittelee

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #25 : Kesäkuu 21, 2003, 11:51 »
Raivo,

Nautitaan jussista ja elämästä suurina siivuina .Kohtuus olkoon munkkeja varten:)

Mutta ollanxs yhdestä asiasta yhtä mieltä???Että lastenheitteillejättö on oikeasti kauheaa:(

Kaikki lapset tulisi hoitaa hyvin ja on  hyvä aloittaa omista:)

Huomaatko miten Jouni sitten innostui ravustuksesta?:o

Kunnon SARS-vitsi olisi nyt paikallaan.Olisko sulla yhtään varastossa?:)

Juzzia ,
       Urul

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #26 : Kesäkuu 23, 2003, 10:05 »
Urul :)


The World Health Organisation (WHO) has just issued an urgent warning about BARS (Beer & Alcohol Requirement Syndrome). A newly identified problem has spread rapidly throughout the world. The disease, identified as BARS (Beer & Alcohol Requirement Syndrome) affects people of many different ages. Believed to have started in Ireland in 1500 BC, the disease seems to affect people who congregate in Pubs and Taverns or who just congregate. It is not known how the disease is transmitted but approximately three billion people world-wide are affected, with thousands of new cases appearing every day.

Early symptoms of the disease include an uncontrollable urge at 6:00pm to consume a beer or alcoholic beverage. This urge is most keenly felt on Fridays. More advanced symptoms of the disease include talking loudly, singing off-key, aggression, heightened sexual attraction/confidence (even towards fuglies), uncalled for laughter, uncontrollable dancing and unprovoked arguing.

In the final stages of the disease, victims are often cross-eyed, and speak incoherently. Vomiting, loss of memory, loss of balance, loss of clothing and loss of virginity can also occur. Sometimes death ensues, usually accompanied by the victim shouting, "Hey Fred, bet you can't do this!" or "Wanna see how fast it goes??"

If you develop any of these symptoms, it is important that you quarantine yourself in a pub with fellow victims until last call or all the symptoms have passed. Sadly, it is reported that the disease can reappear at very short notice or at the latest, on the following Friday. Side effects for survivors include bruising, broken limbs, lost property, killer headaches and divorce. On the up side, there is not, and probably never will be, a permanent cure.

:XXXX:coolh:XXXX:coolh:XXXX:XXXX:coolh:XXXX:coolh:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #27 : Kesäkuu 23, 2003, 22:32 »
Jouni,

Tassa viela yksi linkki josta saat jopa Moreton Bayn kartat:

http://www.epa.qld.gov.au/environment/recreation/boating/  

Ota ihmeessa yhteytta sitten Elokuussa :XXXX:XXXX:XXXX

Cheers
Jaaks

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #28 : Kesäkuu 24, 2003, 14:36 »
Raivo,
Vakavaksi veti:D:D:D
Hyvä oli!:o
SARSista BARSiin ja nyt SADDiin.Tämän päivän Hesarin otsikoissa olleen promillelaskuri kännykkän-jutun lukaistessa tuli eksyttyä päihdelinkkisivustolle ja suoritinpa siellä SADD-testin.Ei ole huolta BARSista eikä SARSista edellyttäen että syöpi tarpeeksi paljon leijonapastilleja .CARPE BIER!:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Javapromillemittarista Hesarissa
http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1055863810836  



Urul

[Editoitu 23/6/03 @: Jaaks]

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #29 : Kesäkuu 24, 2003, 22:10 »
No johan ne on vehkeen keksinyt :D:D:D:D:D

Eihan se toimi kuin omalla puhelimella kuitenkaan ja alkoholin palamisen arviointi on ihan sama kuin lottoaminen:??:??:??

Miksei Suomessa jarjesteta kontrolloituja juomasessioita sairaalassa niin vois vaikka olla jo valmiiksi tiputuksessa ettei tule yllatyksia :D:??:D

Entas tama :??  http://www.10prossaa.com/

Ne vaittaa, etta kymmenen prossaa on aika vahan :??

Onkos Raivo :??:??:?? Hih hii.....

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa iskater

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 309
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #30 : Kesäkuu 24, 2003, 22:35 »
10prossaa.com  

voi kun tulee hyvia muistoja mieleen. sielta leikkaa ja liita menetelmalla sain viimeisen lukion kurssin suoritettua, ei tarvinnut sen enempaa vaivaa nahda. etta kelpaahan se viela lukiossa kun esittaa omina mielipiteinaan miten hyva ajatus olisi jos kaikki joisivat "vain" 10prossaa vahemman :D

toisaalta. 10prossaa vahemman tarkottais sita etten nyt istuis tassa koneen aarella ideoimassa mita loistavimpia ajatuksia.

kas kun tuli mieleen. etta kun talla sivustolla on melko yleista ettei ä:t ja ö:t loydy teksteista. ja sitten kun tulee taas uusia hakukoneen "kayttajia" jotka ihmettelevat miten taalta mitaan loytaa muuta kun itse kysymalla. ja kun hakukone erottelee tiukasti a:n ja ä:n toisistaan. etta voipi tulla vastaan tilanne jolloin tieto loytisi kun osaisi kirjoittaa hakusanan ilman ä:n ja ö:n pisteita.

tulinpa jopa testanneeksi. hakusanalla "ääliö" en loytanyt yhtaan vastausta, joka oli suuri yllatys :o
mutta hakusanall "aalio" loytyikin kolme vastausta: reaaliomaisuus, sosiaaliolot ja normaaliolot :D

etta kun sivun yllapitajilla en voi kuvitella olevan tarkeampaa/parempaa/hyodyllisempaa toimintaa kuin tallaisten asioiden pohtiminen. ja mahdollisesti epakohtien korjaaminen (tupla hymiokaan ei toimi :))

vakavasti asian harkintaa :XXXX:XXXX:XXXX aarelta ehdottaa


Visa
Suomen Turku


Poissa iskater

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 309
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #31 : Kesäkuu 24, 2003, 22:53 »

olipas hyva juttu tuo edellinen oma postitus. mutta chilelainen punaviini maistuu edelleen niin hyvalle etta myoskaan "hae kaikki taman kayttajan postitukset" ei toimi. tai sitten en ole koskaan sita osannut kayttaa :??


:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

[Editoitu 23/6/03 @: iskater]

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #32 : Kesäkuu 25, 2003, 02:57 »
No olipas hyva :D:coolh

Taitaa olla vahan liikaa sita chilelaista pelissa :??

Hyva kun sait tuon aalio sanankin nyt sinne hakuarkistoon johan sita sinne kaivattiinkin :o

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #33 : Kesäkuu 25, 2003, 06:37 »
Ääliö älä lyö, ööliä läikkyy!


Hakusana-aineistoa lisäsi

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #34 : Kesäkuu 25, 2003, 07:29 »
Iskateeeeri :)

Meikäläisellä on tuossa ruudun alareunassa sellainen pieni ruutu !!!!!!

Kun sitä klikkaan, saan vaihtoehdoksi:englanti,usa englanti,aussi englanti, sverige, suomi.
Kaikki nämä näppistoiminnat tulee esille ja käyttöön, kunhan klikkaan vain vaihtoehtoa.
Kaikki on Microsoftin markkinoille tuomaa kamaa WINDOWSIN kanssa.
Ja ne kuuluu koneen perussäätöihin.

Jos teemaa viedään pitemmälle ja selitetään miten se toimii; Loppuu Raivolta raivoomiset, ja se ei ole reilua!!!!!:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #35 : Kesäkuu 25, 2003, 07:52 »
Jaagz :)

10% vähemmän ?????

Täytyy lainata Dean Martinin kuuluisia sanoja : Frank Sinatra läikyttää enemmän kuin meikä juo !!!!
 :XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #36 : Kesäkuu 25, 2003, 22:50 »
Raiwo :coolh

Entas se niin sanottu "enkelten osuus" :??

Kun vaan jotenkin keksis miten sen saisi kerattya talteen.
Ehka HW tai joku muu insinoorismies vois hieman ajatella asiaa :??

ANGELS? SHARE:

"It?s reckoned that the angels put away about 100 million litres of spirit each year in Scotland. What actually happens is that the evaporating spirit condenses back into liquid form when it cools at a certain height, and the trainees collect the cratur in galvanized buckets, ready to serve to the senior angels, before it begins to fall back towards earth and vaporises once more.


What many people fail to realise is that it?s not just drinking. These angels perform a vital environmental function, because if all that 100 million litres of spirit escaped as vapour, the damage to the ozone layer would be incalculable. Global warming could be speeded up, too, with a consequent rise in river and sea levels. Scientists say that within a hundred years, many Speyside distilleries could be beneath the waters of the very river that gives them their worldwide prestige."

Sama asia tapahtuu kaikilla viinanvalmistus alueilla ympari maailmaa.  Ranskassa haihtuu yli 2 miljoonaa litraa hyvaa konjakki joka vuosi :(:(:(


Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #37 : Kesäkuu 26, 2003, 11:59 »
Raivo,
Dean Martinilla olikin aika erikoinen syy ryyppäämiseensä.Hänen kerrotaan sanoneen seuraavasti:"Syy siihen,että ryyppään on,että selvänä luulen olevani Eddie Fisher".
 
 Urul

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #38 : Kesäkuu 26, 2003, 11:59 »
Jaax :)

Ei tuohon osaa mitään sanoa ?????



:D
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Raiwå

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1307
  • You go waltzin Matilda !!!!
Kotoisesta lakritsi- patukastako apu SARS:siin
« Vastaus #39 : Kesäkuu 15, 2003, 08:59 »
Eiköhän lisätä ruokavalioomme Salmiakkikossu ?????
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.