Australia - työt, työhakemus & CV -> kokemuksia?

Aloittaja hellurei, heinäkuu 22, 2014, 21:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hellurei

Moikka moi!

Olen etsiskelemässä töitä Australiasta. Maa on iso, mutta ei ole paljonkaan väliä mistä suunnasta, kunhan työpaikka vaikuttaa sopivalta ja työtä on tarjolla. Olen ajatellut lähinnä ulkona työskentelyä, jossain farmilla tai vastaavaa. Hedelmien/vihanneksien yms. poiminta on ollut lähinnä mielessä. Muutkin ideat toki otan avoimesti vastaan. Tarkoituksena saada rahaa säästöön ja kehittää työ- ja kielitaitoa.

Pääpointtini nyt tässä on kuitenkin seuraava: Onko teillä kokemuksia työhakemuksista australialaiseen tapaan? Olen kyllä etsinyt netistä erilaisia pohjia ja tietoa, mutta eroja löytyy. Jossain korostetaan pitkää, jossakin ytimekästä. Ainakin sain selville, että se on yleensä 2-3 sivuakin pitkä. Pitäisikö siis CV:hen laittaa enemmänkin lauseita kuin tiivistettyä tietoa - entä sitten se varsinainen (avoin) hakemus? Lähetetäänkö yleensä juuri nämä molemmat, vai onko joku muu käytäntö ? Mitä osioita kannattaisi yleensä laittaa CV:hen ja painottaa? Tykkäävätkö australialaiset persoonallisesta, iloisesta kuvauksesta vai haluavatko he enemmän "faktatietoa" eikä "turhaa" selittelyä ? Haluaisin kuitenkin tuoda persoonani mahdollisimman hyvin esiin. Jos jollakulla on mielessä joku hyvä CV-pohja, saa linkata, sillä niitä on tosiaan paljon erilaisia.

Huom! Etsin myös mahdollisesti työnantajan tarjoamaa majoitusta/ruokailua (tämä voitaisiin esim. vähentää palkasta). Missä kohtaa hakemusta teidän mielestänne kannattaisi ilmoittaa tämä (jos työnantajan ilmoituksessa ei ole mainintaa tästä)?

Kiitos kaikille vastaajille!

Anssi

Vähän tuntuu, että mietit turhan paljon tuota työnhakua, jos kyseessä ovat kuitenkin tyypilliset backpacker-duunit. Ehkä gumtreestä, hostellien ilmoitustauluilta tms. löytyisi helpoiten. Tuskin nuo kummoista cv:tä kaipaavat, lyhyt ja ytimekäs lienee paras.

Oma kokemus sellainen, että CV, jolla pääsin IT-konsultiksi oli pari sivua työkokemusta ranskalaisin viivoin. Lisäksi joku puolen sivun varsinainen hakemus. Tämä 12 vuoden kokemuksella vastaavista tehtävistä.

Oletko siis menossa working holiday-viisumilla vai millä?

RUU

Lainaus käyttäjältä: Anssi - heinäkuu 24, 2014, 21:04
jos kyseessä ovat kuitenkin tyypilliset backpacker-duunit. Ehkä gumtreestä, hostellien ilmoitustauluilta tms. löytyisi helpoiten. Tuskin nuo kummoista cv:tä kaipaavat, lyhyt ja ytimekäs lienee paras.
Niinkuin monessa muussakin asiassa, myös työnhaussa hajonta on suurempaa kuin Suomessa. Tilapäisiin töihin sopii yksisivuinen, oma resumeni puolestaan on kahdeksan sivun mittainen. Muutama vuosi sitten juttelin rekryagentin kanssa, joka sanoi juuri lukeneensa melkein 20-sivuisen resumen, tosin siinä olikin sitten 25 vuotta aikaansaannoksia projektinjohdossa ja konsultoinnissa eriteltynä. Itse olen lukenut sekä kolmi- että 10-sivuisia samaan paikkaan hakeneilta.

Työnantajien ensisijainen kiinnostus on siinä, mitä voit saada aikaiseksi heidän leivissään. Sen mukaan sitten voi suhteuttaa resumen. Cover Letter (eli se vapaamuotoinen hakukirje) on aina 1/2 - 1 sivua ellei erikseen ole käsketty esim vastaamaan listaan hakuvaatimuksia (selection criteria) mutta ne tulevat vastaan lähinnä julkisen sektorin virkahommissa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Boomerang

Taysin riippuu mihin ja millaiseen paikkaan haet. Joihinkin paikkoihin riittaa etta soittaa ja kay paikan paalla juttelemassa. Valimatkat on pitkia niin voi pelkalla soitollakin saada keikan. CV / Resume lahettaminen antaa tietenkin tyonantajalle kuvan millaisia valmiuksia hakijalla on ko. tyotehtavaan. Kysymatta saa ei oota joka kerta. 8)

hellurei

Kiitos kaikille paljon vastauksista! No suunnitelmat muuttuivatkin, en voikaan tehdä mitään hirveän fyysistä työtä, mutta joo, ei kannata liikaa miettiä. Haen rohkeasti eri paikkoihin. Working Holiday -viisumin hakemus lähetetty netissä.